Düşüncenizi merak ediyorum

benim bildiğim ve yaptığım kadarıyla mutfak eşyaları, ev tekstili gibi şeyleri kız halleder, büyük şeylere ise birlikte karar verilir, biz öyle yaptık en azından.. düğünümüze 5 ay kala, mobilyaları seçtik, eşim ödedi.. annemle babam da hediye olarak çamaşır-bulaşık makinesi almıştı.

sizinki biraz şey olmuş; oğlan evinde bişey yok, kız evi dambıl dumbul.

büyük şeylere sakın kendiniz girmeyin, sözlünüzle konuşun ve bekleyin.

ben şu ekonomide neden şimdiden almaya başlamadığını merak ettim
dün şarjlı diş fırçası almaya karar verdim kendime ve gece sipariş ederim diye düşündüm
gün içinde baktığım ürünün fiyatı gece 11'den sonra 100 tl zamlanmıştı
daha uygun bir fırsatla başka siteden sipariş verdim ama durumlar böyle artık
her şeye her gün zam gelirken ne bu rahatlık adamdaki
almasına engel durumlar mı var

engel yok ama alamam durumum yok diyor

benim bildiğim ve yaptığım kadarıyla mutfak eşyaları, ev tekstili gibi şeyleri kız halleder, büyük şeylere ise birlikte karar verilir, biz öyle yaptık en azından.. düğünümüze 5 ay kala, mobilyaları seçtik, eşim ödedi.. annemle babam da hediye olarak çamaşır-bulaşık makinesi almıştı.

sizinki biraz şey olmuş; oğlan evinde bişey yok, kız evi dambıl dumbul.

büyük şeylere sakın kendiniz girmeyin, sözlünüzle konuşun ve bekleyin.

öyle yapıyorum girmiyorum onları beklyorum büyükleri ben alacağım gerekirse birlikte öderiz demişti

Arkadaşlar ben sözlüyüm. Düğünü 5-6 ay sonra yapalım diye düşünüyoruz. Çeyiz diziyorum. Benim çeyizim bitmeye çok yakın. Neredeyse her şeyi aldım sayılır ama sözlüm sadece çamaşır makinesi aldı. Şu an parası olmadığını daha sonra alacağını söylüyor. Şu konuda da hakkını yiyemem ben bir şeyler alırken bana yardımcı oluyor.

Neyse şimdiye kadar bir şey diyen olmadı ailemle birlikte mutlulukla çeyizimi aldık. Fakat birkaç gün önce ailem bana “Kızım sen her şeyi aldın neredeyse bitirdin. O henüz bir şey almamış gibi. Bu kadar yapma onun da bir şeyler yapmasını bekle artık” dediler. Ben de durumu düzeltmek için maddi olarak toparlanınca hepsini birden alacak dedim. Buna cevap olarak da senin de maddiyatın çok iyi değil ama erkenden başladın yavaş yavaş krediyle alıp ödedin hala da krediyle alıp ödemeye devam ediyorsun. O da öyle yapabilirdi dediler. Sizce haklılar mı? Bir şeyler alma konusunda durmalı mıyım biraz?
Haklılar adamın alacaklarını da evlendikten sonra siz ödeyeceksiniz bütçeye destek olarak

Ailelere de güvenmeyin benimkiler düğün paralarını aldı altınların yarısını alabildik balayına gitmeyin eşyaları ödeyin dediler inadına gittim.. Moral bozmak değil herşeye inanmayın diye

Almayin ev esyalarini ben kredi cektim aldim bosanirken vermedi bile diyecegim bu

Ailelere de güvenmeyin benimkiler düğün paralarını aldı altınların yarısını alabildik balayına gitmeyin eşyaları ödeyin dediler inadına gittim.. Moral bozmak değil herşeye inanmayın diye
yok zaten ikimizin ailesinden de maddi destek yok o yüzden de hiç beklentim yok. moralim bozulmuyor aksine düşüncenizi almak için konu açtım, çok teşekkür ederim :)

Sözlüne ailesi destek değilse zaten söze de daha zaman var önyargılı olmamak lazm bence sonuçta ikinizin evi ailenin sözlerinden de pek etkilenme
Benim eşimde bütün eşyayı kendi aldı ama beklemedi. Kredi çekip taksitini ödedi. Ne yazık ki para biriktirmek mantıklı değil her şeye zam geliyor.

Arkadaşlar ben sözlüyüm. Düğünü 5-6 ay sonra yapalım diye düşünüyoruz. Çeyiz diziyorum. Benim çeyizim bitmeye çok yakın. Neredeyse her şeyi aldım sayılır ama sözlüm sadece çamaşır makinesi aldı. Şu an parası olmadığını daha sonra alacağını söylüyor. Şu konuda da hakkını yiyemem ben bir şeyler alırken bana yardımcı oluyor.

Neyse şimdiye kadar bir şey diyen olmadı ailemle birlikte mutlulukla çeyizimi aldık. Fakat birkaç gün önce ailem bana “Kızım sen her şeyi aldın neredeyse bitirdin. O henüz bir şey almamış gibi. Bu kadar yapma onun da bir şeyler yapmasını bekle artık” dediler. Ben de durumu düzeltmek için maddi olarak toparlanınca hepsini birden alacak dedim. Buna cevap olarak da senin de maddiyatın çok iyi değil ama erkenden başladın yavaş yavaş krediyle alıp ödedin hala da krediyle alıp ödemeye devam ediyorsun. O da öyle yapabilirdi dediler. Sizce haklılar mı? Bir şeyler alma konusunda durmalı mıyım biraz?
Siz alacaklarınızı bitirince onu alacaklarını da birlikte ödemek zorunda kalacaksınız bilginiz olsun. Sözlünüz ne iş yapıyo bilmiyorum ama maddiyatı düzeltmek eğer ticaret falan yapmıyorsa kısa sürede olabilecek bişey değil. Muhtemelen evlenmeye yakın krediyle taksitle yapacak herşeyi.. Evlendikten sonra da beraber ödeyeceksiniz mecburen. Bu size uymayan bişeyse bence o yapmadan bişey yapmayın/almayın derim.

Valla bende aynı durumdayım. Nisan' da nikah yapacağız. Bende tüm çeyizimi tamamladım. Fiyatlar sürekli arttığı için beyaz eşyayı şimdiden alıp bayide bırakalım dedik. Hafta sonu beyaz eşya alışverişine çıkacağız, hem taksitine şimdi başlar nikaha kadar bitiririm dedi. Mobilyayı da ev tutulmadığı için henüz almıyoruz. Peşin alacağı için yıl başında bakmayı planladık. Fiyatlar değişmeden ufak ufak sözlünüzün de başlaması lazım. En azından taksitine başlamış olur, evlendiğinizde çok borcunuz olmaz.

Ailen haklı.
Ayrıca ben neredeyse herşeyi kız tarafının dizmesini çok saçma buluyorum.

öyle yapıyorum girmiyorum onları beklyorum büyükleri ben alacağım gerekirse birlikte öderiz demişti
eee o zaman herşeyi siz almış olacaksınız. Hem kendi payınıza düşenleri ödeyeceksiniz. Hem onun payına düşenleri karşılayacaksınız. Ne anlamı kaldı, anasının evinden bavulunu alıp gelsin paşa.

yüzden iki milyon ve ötesi haklılar. Bence kadınların ceyizini de erkolar almalı.

Back