• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Simdi bu ay olayini atlattik , he mi ? : )

Guzel bir olumlama ben de ariyorum. Degerbilirlik olumlamasi hangi sayfada ya da bilen arkadasim ?
Nasilsin, kendini nasil hissediyorsun.Ona karsi ne hissediyorsun demiyorum bak; cunku yonu kendimize cevirirsek digerleri bir hic olur biz hersey oluruz.Baskasi da bizi aynen kendimizi gordugumuz gibi gorur.Bazen cok genel yaziyorum,cunku yasadigimiz olaylari ve insanlari resmen enerjimize gore cekiyoruz.Ister inanalim,ister inanmayalim.
Daha 14gun var bildigim kadariyla,bu 14 gin oncekiler gibi degil.Tam tersi iyilestirme enerjileri var.Ama oncelikle buna ciddi anlamda niyetlenmemiz lazim
Su olumlamayi yapabiliriz elimdekilerin,sahip olduklarimin degerini biliyorum gidenlere ve sahip olamadiklarima ayiracak vaktim yok...gibisinde.Tabi bunu guclendirip detaylandirabiliriz.Aceleyle yaziyorum hep kusura bakmayin :)

Bir de aklima geldi taaa eskiler de bir uygulama yapmistim.Diyordu ki kelimelerin enerjileri vardir,yuksek enerjileri kullanirsaniz onlarin enerjilerini cekersiniz.Ben basladim bu kelimeleri kullanmaya ihtisam,gorkem,sahane,enfes,fevkalade,muazzam,muhtesem,mucize,sihirli,isiltili,...Aliskanlik haline getirdim kullanmaya,sonra baktim o frekanslari cekiyorum kendime : ))) Simdi benim minik kizim da guzel bir sey gorse anne ne kadar muzzammmm degil mi diyor; tabi simdilerde onlar brilliant,gorgeous,dazzling,miracle lere dönüyor dil ingilizceye dondugu icin :)
Lutfen sizler de yapin calisma.Cok cok cok etkili.Negatif bir insanin boyle kelimeler kullanabilecegini dusunuyor musunuz; aslaaaa tabiki.Bu kelimeler pozitif,olumlu,neseli insanlara aittir ve harika rezonanslar olustururlar :)
Su an bahsederken bile kendimi isil isil hissediyorum yahuu;ne duruyorsunuzzzz :)

Nerelerdesin rise;uzun zamandir gormemistik seni.
Keske kaynak yapilabilse ama cok zor sanki; duzenli konu dagilimi yok bea.
Ders çalışma kampındaydım. Sor bakalıma ilerledim mi ? Fazla değil. Her türlü yolu deniyorum. Bu yolda kapım kapanmadı çok şükür fakat ben odaklanamıyorum.
Benim imtihanımda öğrenciliğim kızlar. Kendimi bildim bileli okunmaya adadım. Öyle evleneyim çoluk çocuk hayalim yoktu otuz yaşına yakına kadar. Lisedeyken bütün kitaplarıma "I want to be a doktor" yazardım. Kendimi doktor olarak hayal eder, hastalarıma vereceğim tavsiyeleri düşünürdüm. ( Farkında olmasam da pozitif düşünce hakimmiş o yaşlarda)
Şimdiki hayatımla kıyasladığımda yiyecek ekmeği bulamadan büyümüşüm. Düz lise çıkışlı olarak aslında bir mucizeymiş benim ilk yıldan İngilizce mühendisliği kazanmam. ( İşte pozitif düşüncenin tökezlediği, Kaderin bir cilvesi olduğu bir örnek tir bu.) Tek bir mühendislik tercihi, sınavdan bir önce abim hadi yazalım dediği. Tabi hiç hayalim olmayan bir meslekti ve çok şükür ki öğretmen olmayacağım demiştim. De.. okul bitince kendimi öğretmenlik yaparken bulmuştum.:KK70:( Bu da büyük konuşmamak gerektiğine dair bir örnektir. Mühendislik nire öğretmenlik nireee)
Aslında şartlarımı değerlendirdiğimde lisans okumak Rabbimin bir lütfuydu ve ben bu lütufu iyi değerlendirmeliydim. Sonrasın sevdiğim ama zıt görüşlü olduğum bir hocanın yönlendirmesiyle kendimi yüksek lisans yaparken buldum. Bana asistanlık teklif etmiş ama dini görüşümün sıkıntı olacağını da ima etmişti. Buralarda uzun hikaye neyse. Ben o beni teşvik eden hocanın bölümünde farklı hocayla yüksek lisans yaptım. Bu arada asistanlık hiç olmayacak işler yüzünden olmamış, Yine bana gelen bir teklifle farklı bir kuruma geçiş yapmıştım. O zaman için o durum benim bayağı hayrıma olmuştu.
Sonrasında doktoraya başladım, master hocamın diğer hocalar arasında hesaplaşması benim üzerimden görüldü...Yeterlilikten geçirilmedim, öğrenciliğim o üniversite de bitti. (Geçemedim demiyorum dikkat ederseniz arada hikaye uzun.) Başka şehirde başladım doktoraya tabi bir yıl falan bekledikten sonra. Orada dersleri verip yeterliliği geçtim, bu sırada yeni evlenmiştim. Abovvv ne anlatıyorum ,aldım başımı gidiyorum.:KK57:
Neyse kızlar ben bu okuma uğruna ölümden bile döndüm, başka şehirde okuyorum diye haksız yere soruşturma dahi geçirdim. Sonucunda haklı çıktım Rabbime çok şükür.
Bazen yaşadığım olumsuzluk ve haksızlıktan sonra gereksiz bulup çalışmadığım zamanlar da oldu, Umursamadığım dönemde oldu yani, çok asıldığım zamanlarda oldu. Hayatı sorgulayıp farklı yönlere yönelmem gerek diyerek ten çok çeşitli konular hakkında bilgi sahibi de oldum. Yüce Mevlam dileyene isteyene de nasip etsin, iki evladım oldu bu süreçte. Onlara daha iyi vakit ayırmak ve imkan sunmak istiyorum artık.
Sonuç olarak ben bıraktığım zamanlarda öğrencilik beni bırakmadı, ve yürüdüğüm şu an ki yol tamimiyle bana çizilmiş, benim üzerinde düşünmediğim bir yoldu. Madem Rabbim nasip etti ve çalışmamın karşılığını buna bağladı. Ben yolu güzelce sürdürmek istiyorum hem de son sürat. :KK55:
Ara verme sebebim başarılı olarak öğrenciliğimi bitirip size daha detaylı anlatmak istiyordum, henüz bitiremedim kuzular. O kadar çok sebebim var ki bu yolu bırakmamak için, ve kadar imkanlar önüme açılacak ki...(Bayağı uzatmışım, okuyana teşekkürler bu arada)
İşte ben dikkatimi toplayıp, konsantre olamıyorum. Bayağı uzayan bu öğrenciliğimin kademesini değiştirmek istiyorum.
Tavsiyesi olandan tavsiye, bu yazıyı okuyanlardan dua bekliyorum.

(
Ders çalışma kampındaydım. Sor bakalıma ilerledim mi ? Fazla değil. Her türlü yolu deniyorum. Bu yolda kapım kapanmadı çok şükür fakat ben odaklanamıyorum.
Benim imtihanımda öğrenciliğim kızlar. Kendimi bildim bileli okunmaya adadım. Öyle evleneyim çoluk çocuk hayalim yoktu otuz yaşına yakına kadar. Lisedeyken bütün kitaplarıma "I want to be a doktor" yazardım. Kendimi doktor olarak hayal eder, hastalarıma vereceğim tavsiyeleri düşünürdüm. ( Farkında olmasam da pozitif düşünce hakimmiş o yaşlarda)
Şimdiki hayatımla kıyasladığımda yiyecek ekmeği bulamadan büyümüşüm. Düz lise çıkışlı olarak aslında bir mucizeymiş benim ilk yıldan İngilizce mühendisliği kazanmam. ( İşte pozitif düşüncenin tökezlediği, Kaderin bir cilvesi olduğu bir örnek tir bu.) Tek bir mühendislik tercihi, sınavdan bir önce abim hadi yazalım dediği. Tabi hiç hayalim olmayan bir meslekti ve çok şükür ki öğretmen olmayacağım demiştim. De.. okul bitince kendimi öğretmenlik yaparken bulmuştum.:KK70:( Bu da büyük konuşmamak gerektiğine dair bir örnektir. Mühendislik nire öğretmenlik nireee)
Aslında şartlarımı değerlendirdiğimde lisans okumak Rabbimin bir lütfuydu ve ben bu lütufu iyi değerlendirmeliydim. Sonrasın sevdiğim ama zıt görüşlü olduğum bir hocanın yönlendirmesiyle kendimi yüksek lisans yaparken buldum. Bana asistanlık teklif etmiş ama dini görüşümün sıkıntı olacağını da ima etmişti. Buralarda uzun hikaye neyse. Ben o beni teşvik eden hocanın bölümünde farklı hocayla yüksek lisans yaptım. Bu arada asistanlık hiç olmayacak işler yüzünden olmamış, Yine bana gelen bir teklifle farklı bir kuruma geçiş yapmıştım. O zaman için o durum benim bayağı hayrıma olmuştu.
Sonrasında doktoraya başladım, master hocamın diğer hocalar arasında hesaplaşması benim üzerimden görüldü...Yeterlilikten geçirilmedim, öğrenciliğim o üniversite de bitti. (Geçemedim demiyorum dikkat ederseniz arada hikaye uzun.) Başka şehirde başladım doktoraya tabi bir yıl falan bekledikten sonra. Orada dersleri verip yeterliliği geçtim, bu sırada yeni evlenmiştim. Abovvv ne anlatıyorum ,aldım başımı gidiyorum.:KK57:
Neyse kızlar ben bu okuma uğruna ölümden bile döndüm, başka şehirde okuyorum diye haksız yere soruşturma dahi geçirdim. Sonucunda haklı çıktım Rabbime çok şükür.
Bazen yaşadığım olumsuzluk ve haksızlıktan sonra gereksiz bulup çalışmadığım zamanlar da oldu, Umursamadığım dönemde oldu yani, çok asıldığım zamanlarda oldu. Hayatı sorgulayıp farklı yönlere yönelmem gerek diyerek ten çok çeşitli konular hakkında bilgi sahibi de oldum. Yüce Mevlam dileyene isteyene de nasip etsin, iki evladım oldu bu süreçte. Onlara daha iyi vakit ayırmak ve imkan sunmak istiyorum artık.
Sonuç olarak ben bıraktığım zamanlarda öğrencilik beni bırakmadı, ve yürüdüğüm şu an ki yol tamimiyle bana çizilmiş, benim üzerinde düşünmediğim bir yoldu. Madem Rabbim nasip etti ve çalışmamın karşılığını buna bağladı. Ben yolu güzelce sürdürmek istiyorum hem de son sürat. :KK55:
Ara verme sebebim başarılı olarak öğrenciliğimi bitirip size daha detaylı anlatmak istiyordum, henüz bitiremedim kuzular. O kadar çok sebebim var ki bu yolu bırakmamak için, ve kadar imkanlar önüme açılacak ki...(Bayağı uzatmışım, okuyana teşekkürler bu arada)
İşte ben dikkatimi toplayıp, konsantre olamıyorum. Bayağı uzayan bu öğrenciliğimin kademesini değiştirmek istiyorum.
Merhaba canım.uzun yazıları çok severim.okudum.(okuyana teşekkür için) Rica ederim:KK73:
Az önce size dua ettim.Kabul olsun .Amin:dua:

Riserainbow ben de okudum, Allah tez zamanda işlerinizi yoluna koysun, okumanın yaşı yokmuş canım, ben de ileri yaşlarına rağmen okumaya çalışan bir öğrenciyim ve haftaya sınavlarım var.
İnşallah Rabbim herkeslerin yardımcısı olsun.

Cekirdek inanc olmus bu durum canim sen de.Farkinda degilsin ama sen sevmesin de egolarimiz boyle maduriyetlere,kurban rollerine bayilir.Benim cekirdek inancim da taaa kucukken 4 5 yaslarindayken arkadasliklar arasinda olustu.Diyelim ki 2 cok yakin arkadasiz.3. Kisi hep girer ve ortaligi tarumar eder,hep de oyle oldu. Ben de hep burada kurban rolundeyim,arkadasi elinden alinan :) Durumun farkindayim,ama cozmek icin hiiic gayret etmiyorum.Biliyorumnicten ice hosuma gidiyor :;)))

Once bu durumu farkedip,bakis acimizi degistirmeliyiz.Baskasini suclamak yerine,ters dusuncemiz düzeltmeliyiz.Baskasi yasasa boyle durumlari ve onemese,kimseyi suclamasa bir daha boyle seyler yasamayacak. Once temele inmek lazim,cocukluga iner gibi yani :)

(
Merhaba canım.uzun yazıları çok severim.okudum.(okuyana teşekkür için) Rica ederim:KK73:
Az önce size dua ettim.Kabul olsun .Amin:dua:
Teşekkürler.
Riserainbow ben de okudum, Allah tez zamanda işlerinizi yoluna koysun, okumanın yaşı yokmuş canım, ben de ileri yaşlarına rağmen okumaya çalışan bir öğrenciyim ve haftaya sınavlarım var. İnşallah Rabbim herkeslerin yardımcısı olsun.
Allah razı olsun. Evet okumanın yaşı yok. Sorumluluklar artınca okuma kısmı zorlaştı.

Cekirdek inanc olmus bu durum canim sen de.Farkinda degilsin ama sen sevmesin de egolarimiz boyle maduriyetlere,kurban rollerine bayilir.Benim cekirdek inancim da taaa kucukken 4 5 yaslarindayken arkadasliklar arasinda olustu.Diyelim ki 2 cok yakin arkadasiz.3. Kisi hep girer ve ortaligi tarumar eder,hep de oyle oldu. Ben de hep burada kurban rolundeyim,arkadasi elinden alinan :) Durumun farkindayim,ama cozmek icin hiiic gayret etmiyorum.Biliyorumnicten ice hosuma gidiyor ::KK66:))

Once bu durumu farkedip,bakis acimizi degistirmeliyiz.Baskasini suclamak yerine,ters dusuncemiz düzeltmeliyiz.Baskasi yasasa boyle durumlari ve onemese,kimseyi suclamasa bir daha boyle seyler yasamayacak. Once temele inmek lazim,cocukluga iner gibi yani :)
Kurban rolüne bayılmayan var mıdır ki.:ıslık:Pek çok insan gibi başkalarını suçlamaya bayılırım.:olamaz:
Yalnız anlattığım olaylar suçlama yok, tam ifade edemesem de şükür var aslında. Mesela tıp okumak istiyordum ama fen puanım yeterli gelmeyince öğretmenlik bekliyordum. Başka şehirlerdeki burslu öğretmenlikleri tercih etmiştik. ( kendi şehrimde öğretmenlik yoktu) O yaz bana görücü geldi. Babam başka şehre seni yollamayacağım, evlendireceğim seni dedi. Ben de bana çeyiz alacağına üniversiteyi okut demiştim. Sonra kendi şehrimdeki tek tercihim olan en yüksek puanlı mühendislik geldi. Evimde rahat rahat okudum. Ama hiçbir sosyal faaliyete katılamadım. Tek düşüncem ders olarak, ve insanları tanımayarak geçti üniversite hayatım. Tekrar üniversite sınavına da girmiştim birinci sınıfta, hem adapte olamayınca derslere, hem de belki hayalimi kazanırım diye, Üstün bir çaba sarf edemeyince olmadı haliyle. Ben de elimdekini en iyi şekilde yaptım.
Staj yaparken sanayide çalışmanın zorluğunu gördüm, ben bu zorluğa katlanabilirdim ama bayan mühendislerin evlenme ve çocuğu olma durumlarından pek işe alınmadığını fark ettim. Gecenin 3 de 4 de arızaya çağrılıyor ve her türlü teknik eleman olarak kullanıyordu ( hem teknisyen, hem tekniker, hem usta başı..mühendisliğin yanında her türlü iş).Okulu bitirdiğimde personel sınavına girmeyecektim nasıl olsa asistan olarak alınırım diyordum en kötü ihtimal. Sonra yine abimin teşvikiyle sınava girip tercih yaptım. Kendi şehrimde evime yakın yere öğretmenlik gelmişti. Asistanlık sınavına harıl harıl çalışırken o yıl İngilizce sınavını aşırı zor yaptılar, hiç birimiz geçememiş boşta kalmıştık. Kodralşar boşa çıkmasın diye 3-4 ay sonra yabancı dil sınavına girmemiz istendi. O zaman da sadece Ankara da yapılıyordu sınavlar. Bense zaten öğrenmenlik yapıyor olduğuma çok şükür etmiştim.:super:
Her şerde hayır olduğunu Rabbim iş konusunda göstermiş oldu bana. Belki de annemin duasıydı. Diğer kardeşlere destek olmak, onların okuması için, annemin dizinin dibinden ayrılmayacağım fırsatlar çıkmış olmuş oldu.
Ne zaman ki çok istedim, ve artık kariyer yapmak benim için vazgeçilmez oldu, işte o zaman sınavlar peş peşe geldi.:KK57:
Başkalarını suçlamaktan ziyade "acaba Rabbimi gücendirecek ne yaptım, bu çok istediğim işimde hep sıkıntı yaşıyorum" diye çok sorguladığım zamanlarda oldu.:confused:

Merhaba güzel bayanlar :) Bir olumlamaya başlayacağım. Ancak aynı anda iki olumlama yapmak konusunda kararsızım ne dersiniz? güzel bir evlilik için esma olumlamasi ve degerlilik olumlamasi yapacağım. Bir de ara ara hooponopono yöntemini uygulamaya başladım. Evlenmek için belirli bir kişinin adıyla hayırlısıyla diye dua edip olumlama yapmam doğru olur mu sizce?

kızlar selam. size birşey danışmak istiyorum. şimdi bir şeyin olmasını istiyoruz ama olcağına tam inanmıyorum çünkü imkansız gibi geliyor. ona tam inanmam için ne yapmam gerek tabiri caizse beynimi,kalbimi nasıl kandırmam gerek. zaten inanırsam olcak eninde sonunda diye düşünüyorum . ama şu şüphe endişeleri nasıl yenerim. şimdiden tşkler

kızlar selam. size birşey danışmak istiyorum. şimdi bir şeyin olmasını istiyoruz ama olcağına tam inanmıyorum çünkü imkansız gibi geliyor. ona tam inanmam için ne yapmam gerek tabiri caizse beynimi,kalbimi nasıl kandırmam gerek. zaten inanırsam olcak eninde sonunda diye düşünüyorum . ama şu şüphe endişeleri nasıl yenerim. şimdiden tşkler
Imajinasyon yapin diyecem ama pek deneyiminiz olmadigini düsünüyorum.Cunku iyi yapilmis imajinasyonla yasamis gibi olacaginizdan olmus gibi kabul ederdiniz.Imajinasyondan once o yuzden,alin elinize kalem kagit sanki birine mektupla gerceklestigini,kimin neler dedigini,nasil hissettiginizi,bundan sonraki olacaklari anlatin.Hani birine anlatiriz ya heyecanla olan bitenleri aynen oyle.Boylece imajinasyon icin ilk kaliplar da olusmus olur.Basarilar!!!

Ba
Imajinasyon yapin diyecem ama pek deneyiminiz olmadigini düsünüyorum.Cunku iyi yapilmis imajinasyonla yasamis gibi olacaginizdan olmus gibi kabul ederdiniz.Imajinasyondan once o yuzden,alin elinize kalem kagit sanki birine mektupla gerceklestigini,kimin neler dedigini,nasil hissettiginizi,bundan sonraki olacaklari anlatin.Hani birine anlatiriz ya heyecanla olan bitenleri aynen oyle.Boylece imajinasyon icin ilk kaliplar da olusmus olur.Basarilar!!!
Bak bunu ben de deneyebilirim.Konsantrasyonum çabuk dağıldığı için imajinasyonda iyi değilim maalesef...

Merhaba güzel bayanlar :) Bir olumlamaya başlayacağım. Ancak aynı anda iki olumlama yapmak konusunda kararsızım ne dersiniz? güzel bir evlilik için esma olumlamasi ve degerlilik olumlamasi yapacağım. Bir de ara ara hooponopono yöntemini uygulamaya başladım. Evlenmek için belirli bir kişinin adıyla hayırlısıyla diye dua edip olumlama yapmam doğru olur mu sizce?
Bence ilk once Nuray Sayari,Secret gibi kitaplari bunlar gibi netteki yazilari tavsiye ederim.Gecmisteki iliskilerinizi guzel guzel hatirlamaya calisin,hatta kendinizi ikna edebelirseniz;beni hep el üstünde tutarlar,iliskilerim her zaman doyum icerisinde, guzel deneyimler ve coskularla dolu diye emin olun aynen boyle insanlar ve olaylar cikar.
Acikcasi ben tek bir insan uzerine yapmaya karsiyim,cunku kitlik bilincinin gostergesi :)Harika deneyimler,gelisimler varken.Sadece egom tatmin olacak diye kendimi o kisiye endeksleyemezdim. Ve tabiki karsidakinin de iradesine hükmetmek olay,o da ters bir durum bence

yardımınız için tşk ederim öncelikle. yani önce mantıklıca kağıda dökeceğim. sora da onu aklımda ,bedenimde yaşıyomuş gibi gerçekleştireceğim di mi kısaca. yani hayal edp yaşamış gibi olcağım.
çok zayıfım bu konuda zaten aşsam bir sürü şeyi başarmış olurdum. şimdi sıfırdan başlayan biri olarak devamlı pratikle ilerleme kayededebilir miyim sizce. bunda bile emin olamıyorum.
bir de şu var . o gün mesela havamda olamayacağım diyelim yine de yapmalı mıyım . zihnim bir şekilde bir süre sora inanır mı . böyle mi gelişirim.
ay çok soru sordum kusura bakmayın

kızllaarrr
isteyin hep isteyin nerde olduğunuzun ne yaptığınızın önemi yookkk ''isteyin'' açın ellerinizi yalvarırcasına ,yürekten isteyinnn..olmuyor demeyin,sabredinnn!!inan kiiii istediğiniz şey tam da sizin istediğiniz gibi bi gün geliyor ve oluyor :))

Çoookkkk mutluyummm
harikayıımmmm
Allah'ım hepimizee herkese versin bu mutluluğu!
ben de zamanında berbat günler yaşadım
berbat ne kelime ölmeyi bile düşündüm o kadar diyorum size!!
ama yılmadım hep içimde bi yerlerde ''herşey iyi olcak,dayan'' diyen bi ses vardı
yalvardım
gece gündüz yolda evde hep ''Allah'ım noluuurr '' diye yalvardım
sonuç,= ççookk uzun bi zaman sürecinden sonra beni buldu,hem de tam istediğim gibi :)

Allah'ıma binnn şükürrrrr MUTLUYUM :)

Back
X