Ders çalışma kampındaydım. Sor bakalıma ilerledim mi ? Fazla değil. Her türlü yolu deniyorum. Bu yolda kapım kapanmadı çok şükür fakat ben odaklanamıyorum.
Benim imtihanımda öğrenciliğim kızlar. Kendimi bildim bileli okunmaya adadım. Öyle evleneyim çoluk çocuk hayalim yoktu otuz yaşına yakına kadar. Lisedeyken bütün kitaplarıma "I want to be a doktor" yazardım. Kendimi doktor olarak hayal eder, hastalarıma vereceğim tavsiyeleri düşünürdüm. ( Farkında olmasam da pozitif düşünce hakimmiş o yaşlarda)
Şimdiki hayatımla kıyasladığımda yiyecek ekmeği bulamadan büyümüşüm. Düz lise çıkışlı olarak aslında bir mucizeymiş benim ilk yıldan İngilizce mühendisliği kazanmam. ( İşte pozitif düşüncenin tökezlediği, Kaderin bir cilvesi olduğu bir örnek tir bu.) Tek bir mühendislik tercihi, sınavdan bir önce abim hadi yazalım dediği. Tabi hiç hayalim olmayan bir meslekti ve çok şükür ki öğretmen olmayacağım demiştim. De.. okul bitince kendimi öğretmenlik yaparken bulmuştum.

( Bu da büyük konuşmamak gerektiğine dair bir örnektir. Mühendislik nire öğretmenlik nireee)
Aslında şartlarımı değerlendirdiğimde lisans okumak Rabbimin bir lütfuydu ve ben bu lütufu iyi değerlendirmeliydim. Sonrasın sevdiğim ama zıt görüşlü olduğum bir hocanın yönlendirmesiyle kendimi yüksek lisans yaparken buldum. Bana asistanlık teklif etmiş ama dini görüşümün sıkıntı olacağını da ima etmişti. Buralarda uzun hikaye neyse. Ben o beni teşvik eden hocanın bölümünde farklı hocayla yüksek lisans yaptım. Bu arada asistanlık hiç olmayacak işler yüzünden olmamış, Yine bana gelen bir teklifle farklı bir kuruma geçiş yapmıştım. O zaman için o durum benim bayağı hayrıma olmuştu.
Sonrasında doktoraya başladım, master hocamın diğer hocalar arasında hesaplaşması benim üzerimden görüldü...Yeterlilikten geçirilmedim, öğrenciliğim o üniversite de bitti. (Geçemedim demiyorum dikkat ederseniz arada hikaye uzun.) Başka şehirde başladım doktoraya tabi bir yıl falan bekledikten sonra. Orada dersleri verip yeterliliği geçtim, bu sırada yeni evlenmiştim. Abovvv ne anlatıyorum ,aldım başımı gidiyorum.

Neyse kızlar ben bu okuma uğruna ölümden bile döndüm, başka şehirde okuyorum diye haksız yere soruşturma dahi geçirdim. Sonucunda haklı çıktım Rabbime çok şükür.
Bazen yaşadığım olumsuzluk ve haksızlıktan sonra gereksiz bulup çalışmadığım zamanlar da oldu, Umursamadığım dönemde oldu yani, çok asıldığım zamanlarda oldu. Hayatı sorgulayıp farklı yönlere yönelmem gerek diyerek ten çok çeşitli konular hakkında bilgi sahibi de oldum. Yüce Mevlam dileyene isteyene de nasip etsin, iki evladım oldu bu süreçte. Onlara daha iyi vakit ayırmak ve imkan sunmak istiyorum artık.
Sonuç olarak ben bıraktığım zamanlarda öğrencilik beni bırakmadı, ve yürüdüğüm şu an ki yol tamimiyle bana çizilmiş, benim üzerinde düşünmediğim bir yoldu. Madem Rabbim nasip etti ve çalışmamın karşılığını buna bağladı. Ben yolu güzelce sürdürmek istiyorum hem de son sürat.

Ara verme sebebim başarılı olarak öğrenciliğimi bitirip size daha detaylı anlatmak istiyordum, henüz bitiremedim kuzular. O kadar çok sebebim var ki bu yolu bırakmamak için, ve kadar imkanlar önüme açılacak ki...(Bayağı uzatmışım, okuyana teşekkürler bu arada)
İşte ben dikkatimi toplayıp, konsantre olamıyorum. Bayağı uzayan bu öğrenciliğimin kademesini değiştirmek istiyorum.
Tavsiyesi olandan tavsiye, bu yazıyı okuyanlardan dua bekliyorum.