• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Sıkıntı etme canım, ibadetin sevabı, verdiği huzur apayrı, onun saati günü olmaz:) Ama bu sanırım havas ilmi, astrologlar bunu çok iyi kullanıyorlar.Dediğim gibi bugünleri para karşılığı haber verenler var.Havas ilmine herkes inanmaz ama ben şahsen inanıyorum ve bu tip uygulamalar da fazlasıyla dikkatimi çekiyor.
ben bildiğim gibi yapayım :) sonuç olarak yaradanın izni varsa herşey olur ;)
yazıyıda ajandama geçiriyorum müsadenle :)

Ben önce YA ŞEKÜR okuyorum.sonra diğerlerini okuyorum.
Ne okursanız okuyun önce YA ŞEKÜR (526 )okuyup başlayınız.
Ardından seçtiğiniz esmaları okuyunuz.
ALLAH hepimizin dualarını kabul etsin AMİN:dua:
şimdi baktım anlamına da çok güzel açıklamaları var canım.
inşallah tüm dualarımız kabul olsun.

canım tamam ama okunmaz değil dediğim gibi..sadece ''hız'' meselesi :)bi an korktum acaba hata mı ettim diye o_Oo_O senden alıntıladım bu kısmı;

Bu günlerde esmaların gücü daha açık ve güçlü oldukları için bu günlerde yapılan esma okumalarından daha temiz ve hızlı sonuçlar alırız..

wwaaoowww ben bunu okumuştum ama unutmuşum, ne kadar doğru değil miii??
"İnsan"ın özeti gibi...

Ben önce YA ŞEKÜR okuyorum.sonra diğerlerini okuyorum.
Ne okursanız okuyun önce YA ŞEKÜR (526 )okuyup başlayınız.
Ardından seçtiğiniz esmaları okuyunuz.
ALLAH hepimizin dualarını kabul etsin AMİN:dua:

AMİN canım :)
inanmak inanmak inanmakkk
o içinizde ki ''sen yapamazsın'' sesine kulak vermeyin..hadi ordan deyip kovun onu :)

şimdi baktım anlamına da çok güzel açıklamaları var canım.
inşallah tüm dualarımız kabul olsun.
hepsinin anlamları birbirinden güzel
ben daha önce yapıp çok kez cvplarını aldım :)

Müsaade senin canım:) İçinden nasıl geliyorsa öyle yap.Kalbin ne diyorsa o...

:KK15::KK15::KK15:

"İnsan"ın özeti gibi...
Mevlana'nın da vardı güzel bi sözü..daha önce paylaşmıştım..bulursam paylaşayım tekrar..insan oğlu sadece madde olduğunu sanıyor ama değiliz!açık örnekleri çokça ama görmek istemiyoruz..Hz ALİ çok doğru demiş :)

buyrun :)

* "Ey kardeş! Sen ancak bir düşünceden ibaretsin. Ondan başka neyin varsa, kemiktir, ettir.Eğer düşüncen, manevi varlığın gül ise, sen de gül bahçesisin; diken isen küllüğe atılacak odun gibisin."

* "Şu sonsuz, sayısız halka dikkatle bak, hepsi bir düşünceye dalmış, yeryüzünde sel gibi akıp gitmekte."

* "Düşüncelerden sakın. İnsan gönlü ormana benzer; ormanda aslan gibi de, yaban eşeği gibi de düşünceler bulunur."

* "Her gün bir eve nasıl bir misafir gelirse, senin gönül evine de her an bir düşünce, aziz bir misafir gibi gelir, konar."

* "Ey benim canım efendim, sen düşünceyi, fikri bir adam farz et. Çünkü insan, düşünceyle insan sayılır, değerlenir, canlanır."

* "İçimize doğan, bizi rahatsız eden şeytânî düşünceler, hayâller, vesveseler kalbimize batan, görünmez dikenlerdir. Bu dikenler, bir kişiden değil, binlerce kişiden gelip kalbimize batmaktadır."

buyrun :)

* "Ey kardeş! Sen ancak bir düşünceden ibaretsin. Ondan başka neyin varsa, kemiktir, ettir.Eğer düşüncen, manevi varlığın gül ise, sen de gül bahçesisin; diken isen küllüğe atılacak odun gibisin."

* "Şu sonsuz, sayısız halka dikkatle bak, hepsi bir düşünceye dalmış, yeryüzünde sel gibi akıp gitmekte."

* "Düşüncelerden sakın. İnsan gönlü ormana benzer; ormanda aslan gibi de, yaban eşeği gibi de düşünceler bulunur."

* "Her gün bir eve nasıl bir misafir gelirse, senin gönül evine de her an bir düşünce, aziz bir misafir gibi gelir, konar."

* "Ey benim canım efendim, sen düşünceyi, fikri bir adam farz et. Çünkü insan, düşünceyle insan sayılır, değerlenir, canlanır."

* "İçimize doğan, bizi rahatsız eden şeytânî düşünceler, hayâller, vesveseler kalbimize batan, görünmez dikenlerdir. Bu dikenler, bir kişiden değil, binlerce kişiden gelip kalbimize batmaktadır."

"Evlere, köşklere bak, bunlar da yapılmadan önce, mühendisin zihninde, düşüncesinde birer masala benzerdi.
Hoşumuza gittiği için seyrettiğimiz, sofası düzgün, tavanı, kapısı uygun bir şekilde yapılmış filan ev, mühendisin zihnindeydi.
Mühendisin zihnindeki o düşünce aletleri hazırladı. Ormanlardan kesilen direkleri getirdi. Böylece ev yapılıp meydana çıktı.
Her sanatın, her hünerin aslı, temeli, mayası, hayalden, düşünceden başka nedir ki?

Önce düşünce vardır. Sonra bu düşünce eyleme dönüşür. Dünyanın kuruluşunu ezelden beri böyle bil.
Meyveler, önce gönül düşüncesinde tohum halindedir. Sonra meyve olarak ortaya çıkar, görünür.
Sen bir işe girişip bir meyve fidanı dikince, sonunda meyvenin meydana gelmesi yolunda ilk harfi okudun, yani ilk adımı attın."
Her düşünce, sonuca götüren bir araçtır. Işık gök gürültüsünden, düşünce de eylemden önce gelir. İkbal'in söyleyişiyle, "Bak tefekkür işe yol gösterir. Şimşek çakar, arkasından gök gürler"

Zamanınızın büyük bölümünde neyi düşünürseniz, başınıza gelecek olan da odur. Ne düşünüyorsanız o olacağınıza göre, bırakın düş gücünüz aşağıları değil yukarıları seyretsin. Bakın Mevlana herkesi nasıl büyük düşünmeye çağırıyor:"Eğer bir karınca Hz. Süleyman'ın derecesine ulaşmaya çalışırsa, şaşma; onun isteğini hor görme! Sen ondaki himmete, gayrete, cesarete imrenerek bak! Elinde, zenginlik ve yetenek olarak ne varsa, isteyerek, düşünerek elde etmedin mi?

Olumlu düşünce hayatımızın yakıtıdır. Ancak, olumlu düşüncenin gücünü ve etkisini gösterebilmesi için beynimizdeki engelleri, önyargıları ve sınırları kaldırmak şarttır. Beynimiz negatifi kabul etmemektedir. Çünkü bilinçaltı aklımızdaki her şey pozitiftir. Bembeyaz bir at düşünme cümlesini duyduğunuzda aklınıza ne geliyor? Bembeyaz bir at, değil mi? Bu nedenledir ki, Mevlana "Gerçekten de 'yapma, etme, görünme' demek isteği arttırır sadece, başka şeye yaramaz." der.

veeee hep söylediğim..o iç sesi kapatınn!!! :)

Negatif İç Sesinizi Dinlemeyin!

Olumsuzlukların zihninizi ve bilinçaltınızı etkilememesi konusunda çok kararlı olun. Olumlu bir insan olmak istiyorsanız, olumlu insanları arayın, onlarla dostluk geliştirin. Mevlana bir rubaisinde olumsuz, karamsar ve kötümser kişilerle arkadaş olmama ve konuşmalarına kulak vermeme konusunda insanı şöyle uyarır:

"Gamlı yoldaşlarla oturma dedim sana! Sakın hoş meşrepli neşeli dostların yanından ayrılma. Bağa geldiğin zaman dikenlik tarafına gitme. Gülden, yaseminden, sarmaşık gülden başkasıyla ilgilenme ."

Günümüzde çevreden beynimize dolan olumsuz ve zehirli söz ve görüntülere televizyondan duyduklarımız ve izlediklerimiz de eklenmiştir. Bakın Sidney J.Harris ne der: "Benim televizyona karşı olmam sadece programların düşük kalitede oluşundan değil, ekranda gösterilenlerin izleyenlerin büyük çoğunluğu üzerinde önemli etkiler bırakmasındandır. Bu, aklın korkunç bir şekilde köleleşmesidir ve Aristo'nun bizi uzun yıllar önce uyardığı gibi " Köleliğin en kötü yanı, sonunda kölelerin de ondan hoşlanmaya başlamasıdır."

pofu pofu öncelikle bana bu sayfayı öğrettiğin için teşekkürler.. hepsini sayfaların teker tekr okuyacağım.. ve belki de sizlerden sorunumu genel olarak anlatıp tavsiye rica edeceğim..
ama öncesinde yaptığım ve inandığım bişeyi size yazmak istedim belki uygularsınz...

Bundan öncelikle kimseye bahsetmiyoruz dileğimiz olana kadar :)
sabah kalkıyoruz, sağlıklı uyandığımız için şükrediyoruz..(kimseyle konuşmadan yapıyoruz bunları)
sonra ne ise dileğimiz, kazasız belasız, hayırla gerçekleşmesi için allahtan diliyoruz
dileğimizi hep iyi anıyoruz, iyi düşünüyoruz..
en son şu cümle ile bitiriyoruz; yarabbi verirsen lütfundur, vermezsen sınavımdır.senden gelen herşeye elhamdülillah..

ben çok darda kaldığımda gönülden ne zaman yaptıysam karşılık buldum.sizlerle de paylaşmak istedim

Oncelikle pofucum guzel gelismelerine cok sevindim. Burada kim ne zmn guzel bi gelisme paylassa inanilmaz seviniyorum. Motive ediyor beni.

Ben de gectigimiz gunlerde bir olumlama yapmis ve bunun sonunda allahtan en hayirlisini dilememe ragmen gonlumden gecen 2 ay boyu hic ses gelmeyen eski sevgilimle adim adim barismis ve sok olmustum. Simdi bir arada gibiyiz ancak tabii ki ilk seferde bitiren sorunlar neyse onlar hala bir sekilde gunyuzunde. Bu konuda biraz yardiminizi rica edecegim. Kendim elimden geleni yapsam da sabah aksam bir de olumlamayla bizi koruyup kollayip kusatmak ustyorum. Bu anlamda nasil cumleler kurmam gerektigine ve esmalara emin olamadim. Yani soyle ki ; "cok iyi anlasiyoruz, karsilastigimiz her yolu sevgiyle ve askla kat ediyoruz, birbirimizin tum ihtiyaclarinda birbirimizin yanindayiz ve sonsuz sevgi mutluluk ve huzurla iliskimizi surduruyoruz. "Gibi bi olumlama geliyo aklima ama bu cumlelerde sanki bi yavanlik var gibi bilmiyorum niyeyse samimi gelmeyince kulaga, kalbi inandirmaya calismak daha zor oluyor. Oysa tam olarak iliskide sahip olmak istedigim kavramlar bunlar, karsilikli anlasarak sevgyle askla her zorlugu yenerek birbrmzi mutlu etmek birbrmzn yaninda olmak vb. Sorunlarimizin hepsini guvenle geride birakmak ve mutlu olmak.. ayrica niyet olarak nasil bir niyet secmeli emin de olamadim? Esma derseniz Ya vedud kesin olmali tabi ama nelerle taclandiracagim konusunda da kafam karisti :( rica etsem musait olan arkadaslar bi ara kendi fkirlerini belirtebilir mi?

Benim icn coook kiymetli dusunceleriniz :)

Oncelikle pofucum guzel gelismelerine cok sevindim. Burada kim ne zmn guzel bi gelisme paylassa inanilmaz seviniyorum. Motive ediyor beni.

Ben de gectigimiz gunlerde bir olumlama yapmis ve bunun sonunda allahtan en hayirlisini dilememe ragmen gonlumden gecen 2 ay boyu hic ses gelmeyen eski sevgilimle adim adim barismis ve sok olmustum. Simdi bir arada gibiyiz ancak tabii ki ilk seferde bitiren sorunlar neyse onlar hala bir sekilde gunyuzunde. Bu konuda biraz yardiminizi rica edecegim. Kendim elimden geleni yapsam da sabah aksam bir de olumlamayla bizi koruyup kollayip kusatmak ustyorum. Bu anlamda nasil cumleler kurmam gerektigine ve esmalara emin olamadim. Yani soyle ki ; "cok iyi anlasiyoruz, karsilastigimiz her yolu sevgiyle ve askla kat ediyoruz, birbirimizin tum ihtiyaclarinda birbirimizin yanindayiz ve sonsuz sevgi mutluluk ve huzurla iliskimizi surduruyoruz. "Gibi bi olumlama geliyo aklima ama bu cumlelerde sanki bi yavanlik var gibi bilmiyorum niyeyse samimi gelmeyince kulaga, kalbi inandirmaya calismak daha zor oluyor. Oysa tam olarak iliskide sahip olmak istedigim kavramlar bunlar, karsilikli anlasarak sevgyle askla her zorlugu yenerek birbrmzi mutlu etmek birbrmzn yaninda olmak vb. Sorunlarimizin hepsini guvenle geride birakmak ve mutlu olmak.. ayrica niyet olarak nasil bir niyet secmeli emin de olamadim? Esma derseniz Ya vedud kesin olmali tabi ama nelerle taclandiracagim konusunda da kafam karisti :KK43: rica etsem musait olan arkadaslar bi ara kendi fkirlerini belirtebilir mi?

Benim icn coook kiymetli dusunceleriniz :)
Bence olumlama cümlelerini kalbinize danışın, o size doğru cümleleri verecektir.Esma hususunda da 131 defa ya Selam,336 defa ya Musavvir ve son olarak ya Müyessir (sayısını bilmiyorum) çekebilirsiniz.Ayrıca şu anki durumunuzdan en güzel hayırla çıkabilmek ve mutlu bir sonuca ulaşmak için niyetlenerek, "la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" tesbihini çekebilirsiniz.

Bir de gün içerisinde de ya Selam esmasını güneş saatinde, ya Vedud ve ya Musavvir esmasını da ay saatinde çekerseniz ekstra fayda görürsünüz.

Mutluluklar dilerim size:)

Back
X