• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Bu forumu sevmemin en önemli nedenlerinden birisi; birbirini tanımayan insanların, ayrı ayrı yollardan giderek aynı sonuca varmaları.

1. örnek: Forumda bir arkadaş kiraz örneği vermiş, aklına kirazı getirdikten 2 gün sonra bir şekilde karşısına kiraz çıkmış.

Ben de benzer sayısız örnekle karşılaştım. İşime yaramayacak bir sürü isteğim akıl almaz bir hızla tezahür etti. Ben son ana kadar bu olayları "tesadüf" diye adlandırdım. Ben de çözüme ulaşana kadar kendime hep sorup durdum, neden bu yasa bir işime yaramayacak basit konularda işliyor diye...

Cevabı şu; basit konulardaki düşüncelerimiz "ya olmazsa" endişesini barındırmıyor. Önemsemediğimiz için içinde şüphe de yok.

2. örnek: Bir başka topicte bir arkadaş iş başvurularına gittiğini olmadığını ama aynı başvuruya başka arkadaşlarını yönlendirdiğinde olduğunu yazmış.

Ben de aradaki farkı bulana kadar çok kafa patlatmıştım ama cevap yine aynı. Kimin için ne dilersem oluyordu, ben hariç
smiley.gif
Cevap çok benzer: Biraz bencilce gelebilir ama, iyiliğini istediğiniz birisi size ne kadar yakın olursa olsun, o SİZ olmadığını için, OLMAZSA ihtimali sizi çok tedirgin etmiyor ve hatta aklınıza bile gelmiyor.

Bir ipucu da isteme konusunda; istemek kısmında dünyada problemi olan birisi olacağını sanmıyorum, herkes birşeyler istiyor. Benim farkettiğim en önemli sorun içimizdeki engeller. En iyisi ve istenileni bu engelleri, kuruntuyu, karamsarlığı tamamen ortadan kaldırmak ama kaldıramayanlar için de bir önerim var :KK66:

Karamsarlıktan faydalanmak: Saçma gelebilir ama ben engelleyemediğim kuruntularımdan faydalanmayı öğrendim. Şunu farkettim ki beyin aslında kolayca kandırılabiliyor.
smiley.gif
en karamsar bilinçaltı bile geriye dönük endişelenmeyi beceremiyor
smiley.gif
Dediğim gibi bilinçaltınız karamsar olmaya alışmışsa çok kolay kandırılabiliyor.

Birisi yaşanmış 2 örnekle anlatayım.

İlk örnek diyelim ki Eminönü'ndeki bir arkadaşınızın Beşiktaş'a gelmesini istiyorsunuz. Onun Eminönü'nden Beşiktaş'a doğru yola çıkmasına yoğunlaştığınızda hemen karamsar önyargılar devreye girip "Ya yola çıkmazsa" ihtimaline sarılıyor.
Madem sorunlu bilinçaltı hemen her olayda kötü düşünmeyi seviyorsa, neden ona bu aşamada bir tuzak hazırlamıyoruz? Şöyle ki; ben bu aşamada diyorum ki, "bu adam kesin Kabataş trafiğine takılacak ve saatlerce gecikecek". Eminönü'nden yola çıkmaması sadece bir ihtimalken, Kabataş'ta "Kesin trafiğe takılması" ihtimali karamsar bilinçaltıma cazip geliyor ve hemen bu zokayı yutuyor. Arkadaşımın Kabataş'ta trafiğe yakalanması için, Eminönü'nden çıkmış olmasını söylememe gerek yok. Kabataş'a yoğunlaşarak Eminönü'nden çıkışı çoktan olmuş gibi yutturuyorum :KK66: (Çekim yasasının en önemli şartlarından birisi, olmuş gibi yaşama) Zaten olmuş bir olay için endişelenmek aklımın ucundan bile geçmiyor
smiley.gif
) Hem "oldu"yu yutturduk, hem de şüphe yok :KK66:

Gelelim 2. örneğe, bu örnek yeni yaşanmış, benim hayatımdan ve sanırım diğerine oranla çok daha anlaşılır olacak. 2 ayrı şirkete iş yapmak istiyordum. İkisine de başvurdum ve başvurur başvurmaz içimdeki korku ve Bilinçaltı mekanizması harekete geçti. Ya olmazsa, ya geç cevap verirlerse, ya cevap vermezlerse, ya, ya , ya... Ben de endişeyi seven bilinçaltıma seveceği türden bir yem attım. Ya 2 şirket birden evet cevabı verirse ne olacak? Kötü ihtimale meyilli olan biliçaltım bu yemi de yuttu ve başladım büyütmeye, ikisinden birisini seçmek zorunda kalacağım ve diğeri bir daha benimle çalışmak istemeyecek, reddetmek zorunda kaldığım şirket madem iş yapmayacaktık neden bize proje sundun diye hesap soracak, olacak da olacak... Dikkat ederseniz benim sunduğum kötü senaryoların hepsi şirketlerden en az birisi ile iş yapmayı kapsıyor. Bir hafta kadar sonra, yani bu hafta şirketlerden birisin beni aradı ve anlaştık. Eminim diğeri de aramak üzeredir, eli kulağında :KK66:

Sözün özü eğer alt beyin felaket senaryosu istiyorsa lütfen onu siz yazın o kendi bulmasın. Yazarken de gerçekleşmesi halinde size ciddi bir zarar gelmeyecek şeyler hayal edin. Bir şirkette işe başlamak isteyen, şirketten kovulunca ne yapacağını düşünmesin mesela
smiley.gif
Görüşmeye gittiğinizde gördüğünüz bir şirket çalışanıyla iyi anlaşamayacağınızı ve gerginliklerinizi ya da durmaksızın çalışıp çok yorulacağınızı düşünebilirsiniz.

Yukarıda söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum arkadaşlar, en güzel ve makbul olanı bilinçaltındaki yanlış yargıları bulup ayıklamak, benim önerdiğim bu yöntem onu beceremeyenler için.

Çekim yasası hakkında tam 10 tane kitap okudum. Ama keşke son okuduğum kitap ilk okuduğum olsaydı, diğerlerine gerek kalmazdı. Foruma yeni üye olduğum için kurallardan emin değilim eğer yazarı yabancı olan bu kitabın ismini yazmam yasak değilse seve seve tavsiye ederim ve bu yasanın çalıştığına kutsal saydığım herşey üzerine yemin ederim. Neyi istersem o oluyor, hatta bazıları "Bu kadar çabuk mu?" dedirtecek bir hızla :KK66: Lütfen tereddütsüz inanın...

Kızlar ben bunu başka bir forumda gördüm ordan alıntıladım.. Ne diyorsunuz? Sonuç verir mi dersiniz?

Ben evlilik için uygulamak istiyorum ama bana zarar vermeyecek bu arada bunu uygulamama yarayacak bir "bahane" de bulamadım... Güzel yorum ve fikirlerinizi bekliyorum :)
Yazan kişi çok açık ve net anlatmış,yöntemini de çok beğendim,keşke kitap adını da paylaşsaymış belki de bizim duymadığımız bi kitaptır.
Senin evlilikle ilgili "uydurma olumsuzluğuna" gelirsek;mesela kocanın koltuk kenarlarına çoraplarını sıkıştırdığını,banyodan sonra ıslak havlusunu yatağın üzerine bıraktığını,etrafa dökülen kıllarını düşünerek sinir olabilirsin ;)

Çok hoş bir yazı bu arada
Uzun zamandır topik sessizdi böyle güzel tavsiyeler içeren bir yazı gelmemişti
Alıntı da olsa paylaştığın için çok teşekkür hayatım,daha sık gel buralara böyle paylaşımlar yap emi:KK36:

Yazan kişi çok açık ve net anlatmış,yöntemini de çok beğendim,keşke kitap adını da paylaşsaymış belki de bizim duymadığımız bi kitaptır.
Senin evlilikle ilgili "uydurma olumsuzluğuna" gelirsek;mesela kocanın koltuk kenarlarına çoraplarını sıkıştırdığını,banyodan sonra ıslak havlusunu yatağın üzerine bıraktığını,etrafa dökülen kıllarını düşünerek sinir olabilirsin :KK66:

Kitabın ismi: The Circle
(Tek Bir Dilek Hayatınızı Değiştirebilir...)
Orjinal isim: The Circle
Yazarı:Laura Day

Kitap buymus canım gözünden kaçtı zannerdersem ;)

Senin evlilikle ilgili "uydurma olumsuzluğuna" gelirsek;mesela kocanın koltuk kenarlarına çoraplarını sıkıştırdığını,banyodan sonra ıslak havlusunu yatağın üzerine bıraktığını,etrafa dökülen kıllarını düşünerek sinir olabilirsin :KK66:

Kitabın adını paylaştım canım, Nefs Nefs de paylaştı tekrar :KK200:
Bu arada güzel fikrin, tavsiyen için teşekkürler :KK15:
Kocaman öpücükler yolluyorum sana sağol.. :KK200:

Enerjiniz bol olsun millet... Yazdıklarınızı ilk sayfadan itibaren aşağı yukarı okudum.. Bakalım bende bu akşam bir olumlamaya başlıyorum... zaman çok değerli... Gidişatı yazarım inşallah..

Selamlar kizlarcimmm bebegimi pirtlattim yanimda uyuyor simdi ben de size yazayim pozitif enerjimle :) Rabbime binlerce kez sukurler olsun bir kez daha annelik duygusunu tattirdi.Şükürlerimi bebegkm üzerinden Rabbimin o muhtesem eserinden sürdürüyorum :)Dogumdan once cok karisik duygular icindeydim hormonlarim beni eline gecirmisti.Simdi cok sukur bomba gibiyim,bebegimle yeniden dogdum sanki;daha guclu,daha inancliyim.Imajinasyonlara,olumlamalara tabiki de devam.Her an her dakika mucizeler oluyor;dusuncelerimiz araciligi ile,reelde yani gercek hayatimizda gormek icin de ilahi zamani bekliyor.Icimizde zerre suphe olmasin yeter :) Bu arada paylasimlar icin cok cok sagolun,insanin icini rahatlatiyir,Allah da sizi rahatlatsin valla

Yok mu yeni baslayacaklar? Birbirmize umut isigi olalim. Gecen sefer ne guzel topluca baslamistik.. :) @rise_rainbow birlikte olunan zamani 3e katladim da yanginim sonmedi, Allahtan umit kesilmez diyorum sadece :KK70:
Canım benim Rabbim hayırlı bir kısmet çıkarsın ki karşına. Cuma süresini araştırıp okuyabilirsin.
Selamlar kizlarcimmm bebegimi pirtlattim yanimda uyuyor simdi ben de size yazayim pozitif enerjimle :) Rabbime binlerce kez sukurler olsun bir kez daha annelik duygusunu tattirdi.Şükürlerimi bebegkm üzerinden Rabbimin o muhtesem eserinden sürdürüyorum :)Dogumdan once cok karisik duygular icindeydim hormonlarim beni eline gecirmisti.Simdi cok sukur bomba gibiyim,bebegimle yeniden dogdum sanki;daha guclu,daha inancliyim.Imajinasyonlara,olumlamalara tabiki de devam.Her an her dakika mucizeler oluyor;dusuncelerimiz araciligi ile,reelde yani gercek hayatimizda gormek icin de ilahi zamani bekliyor.Icimizde zerre suphe olmasin yeter :) Bu arada paylasimlar icin cok cok sagolun,insanin icini rahatlatiyir,Allah da sizi rahatlatsin valla
Hayırlı olsun. Rabbim analı babalı büyütsün. Bol bol süt olsun kuzuya. İsteyene dileyene de nasip olsun.
Merhaba hanimlar,
Olumlama yapmanin faydasini gördüm, daha huzurlu hissediyorum kendimi. Ses kaydi yaptim, çalışırken dinliyorum: )
Bu video bana ilginç geldi, paylasmak istedim. Öptüm sizi, sevgiler
Her şeyden bilinçaltı sorumluymuş. Peki nasıl terbiye edecez bu bilinçaltını? Videonun devamı var mı?

Gözün aydın Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inşallah. İnşallah bize de nasip etsin Rabbim hayırlı zamanda.

Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım! :KK200:

Sayfayı sırayla okuyorum, şuan 61. sayfadayım, dayanamadım artık bir de buradan takip edeyim istedim. :nazar:

Bana mutlu bir evlilik için hangi esma'yı öneriyorsunuz? İlk sayfalarda epey esma bilgileri verilmiş ama kafam karıştı biraz, çok fazla esma ve sayısı ve gezegen bilgileri var, kayıp oldum bir. :KK51:

Bu arada ben 21 gün olumlamasına yeni ay döneminde, yani önümüzdeki Ptesi başlayacağım kısmetse.

Yeni ay; yeni dilekler, yeni niyetler, yeni güzellikler demek. Madem öyle, biz de böyle başlayalım. :KK200:

Ayyy canım gözün aydın. Rabbim sağlıklı huzurlu bir ömür versin.
Normal oldu yani ;) ;)

biliyordum zaten sorunsuz olacağını çok şükür :) kendimmiş gibi sevindim.

taze ve cici anne duygularıyla çok güzel enerjilerine kendimi açıyorum buttrfly'cım, aman eksik etme! :)

Ayyy canım gözün aydın. Rabbim sağlıklı huzurlu bir ömür versin.
Normal oldu yani :KK66: :KK66:
Cok sagol canim.Sizlere de duamdan gonderdim dogumda topiktekilere dedim :)
Dogum sekli dogum zamani başka bir bireyin kaderi canim herhalde ondan bazen ne kadar cok istesek de olmuyor,tabi nasil istedigimize de bagli : ) Sezeryan oldum yani.Normal istememin nedeni en cok bebegimin zamanina mudahale etmek istememekti.Ama hastaneye girer girmez benden kan geldi,yani artik bebegim dogmaya hazirdi zaten ama kafasi yukarida oldugu icin dogum sekli de belliydi.Rabbim isareti gonderdi ve en hayirlisi buymus dedim.Zaten su anda da coook rahatiz coook sukur.Amerikali dr bile-bile diyorum adamlarin herseyin cabuk- bugun bana siz daha dun sezeryan olmadiniz mi,perfect dedi, cunku ayakta fildir fildir geziyordum;hayalim de buydu zaten normalle:Carcabuk toparlanmak ve bebegimin her seyini ustlenmek :) Yaniii her konuda Rabbim en iyisini biliyor biz sadece hedefe odaklanalim.

biliyordum zaten sorunsuz olacağını çok şükür :) kendimmiş gibi sevindim.

taze ve cici anne duygularıyla çok güzel enerjilerine kendimi açıyorum buttrfly'cım, aman eksik etme! :)
Cok sagol tatlim,pozitif enerjilerim sizinle :) Hele senden boyle seyler duymak supet ya masallah,bayada zaman gecti hani ilk gunlrr hevestennolur ya;sen icsellestirmede emin adimlarla ilerliyorsun canim pozitifligi.Yaaa hicbir sey olmasa mutlu oluyoruz bea onemli olan o degil mi : ))) Iyiki varsinizzz

buttrfly buttrfly normal doğum mu yaptın? Çok istiyordun. :)
Gözün aydın.
Işık olsun hayatınıza , yenilik tazelik getirsin. Sağlıklı bir ömür diliyorum :)

Kızlar paylaşım yapamasam da takip ediyorum sizleri.
Hayatımda gözlemlediğim bir kaç değişikliği yazmak istiyorum.

İş yerimle ilgili bazı sıkıntılarım vardı buttrfly buttrfly ve pofu pofu ya özel mesajla belirtmiştim. İnsan ilişkilerime güvenmeme rağmen iş yerimde sebepsiz nedenini bilmediğim gerginlikler yaşıyordum insanlarla.

Bu beni çok etkiliyordu.

Esmalara yoğunlaştım. Rabb'ime sonsuz inanıyorum , bana yardım edeceğinin bilinciyle okudum hep o esmaları ve zamanını bekledim.

Dün eşim; işlerin nasıl gidiyor x kişiden y kişiden hiç bahsetmiyorsun dedi.

Farkına bile varamadım kızlar. Bu durumun düzeldiğinin farkına bile varmamışım. O kadar kendi içime dönmüşüm ki sorunlara odaklanmaktan uzaklaşmışım.

Bakış açım mı değişti, yoksa onlar mı bilemiyorum.

Ama daha huzurluyum.

21 gün kuralına uymadım. Çeşitli esmalarımı hep aynı niyetle sürekli okudum. Hala okuyorum. Kendimi şımartıyorum. Pozitif olmayı öğreniyorum.
Pozitifim, mutluyum , gülümsüyorum.
Ben kendimi iyi hissedince iyiyi çekiyorum yaşamıma.

Daha da güzel olacak inanıyorum.

Hepinize kocaman sevgiler gönderiyorum.

Cok sagol canim.Sizlere de duamdan gonderdim dogumda topiktekilere dedim :)
Dogum sekli dogum zamani başka bir bireyin kaderi canim herhalde ondan bazen ne kadar cok istesek de olmuyor,tabi nasil istedigimize de bagli : ) Sezeryan oldum yani.Normal istememin nedeni en cok bebegimin zamanina mudahale etmek istememekti.Ama hastaneye girer girmez benden kan geldi,yani artik bebegim dogmaya hazirdi zaten ama kafasi yukarida oldugu icin dogum sekli de belliydi.Rabbim isareti gonderdi ve en hayirlisi buymus dedim.Zaten su anda da coook rahatiz coook sukur.Amerikali dr bile-bile diyorum adamlarin herseyin cabuk- bugun bana siz daha dun sezeryan olmadiniz mi,perfect dedi, cunku ayakta fildir fildir geziyordum;hayalim de buydu zaten normalle:Carcabuk toparlanmak ve bebegimin her seyini ustlenmek :) Yaniii her konuda Rabbim en iyisini biliyor biz sadece hedefe odaklanalim.

Evettt canım demek ki böylesi hsyirliymis önemli olan senin ve bebişin sağlıklı olması.
Bakk hemen de toparlanmissin ne güzel eminim ki bunda inancın ve olumlu düşünmenin etkisi varr.

Kızlar paylaşım yapamasam da takip ediyorum sizleri.
Hayatımda gözlemlediğim bir kaç değişikliği yazmak istiyorum.

İş yerimle ilgili bazı sıkıntılarım vardı buttrfly buttrfly ve pofu pofu ya özel mesajla belirtmiştim. İnsan ilişkilerime güvenmeme rağmen iş yerimde sebepsiz nedenini bilmediğim gerginlikler yaşıyordum insanlarla.

Bu beni çok etkiliyordu.

Esmalara yoğunlaştım. Rabb'ime sonsuz inanıyorum , bana yardım edeceğinin bilinciyle okudum hep o esmaları ve zamanını bekledim.

Dün eşim; işlerin nasıl gidiyor x kişiden y kişiden hiç bahsetmiyorsun dedi.

Farkına bile varamadım kızlar. Bu durumun düzeldiğinin farkına bile varmamışım. O kadar kendi içime dönmüşüm ki sorunlara odaklanmaktan uzaklaşmışım.

Bakış açım mı değişti, yoksa onlar mı bilemiyorum.

Ama daha huzurluyum.

21 gün kuralına uymadım. Çeşitli esmalarımı hep aynı niyetle sürekli okudum. Hala okuyorum. Kendimi şımartıyorum. Pozitif olmayı öğreniyorum.
Pozitifim, mutluyum , gülümsüyorum.
Ben kendimi iyi hissedince iyiyi çekiyorum yaşamıma.

Daha da güzel olacak inanıyorum.

Hepinize kocaman sevgiler gönderiyorum.

Ahhh Esmalar Rabbimim isimleri her derde deva.

Öyle biliyorum kii bu durumu yıllardır çektiğim sıkıntılı gunlerimi duâ ve esmalar sayesinde atlattim.
Durumum değişmedi ama benim duygularım değişti icimde ki hüzün gitti içimi huzur kapladı.

Sadece inanç sabır ve teslimiyet aslında herşeyin çaresi ;) ;)

Back
X