İyi geceler mutlu huzurlu hafta sonları pozitif güzeller ❤ :))
Kendi enerjimi tazelemek, yükseltmek ve hayalini kurduğum kadın nasıl yaşıyorsa elimden geldiğince öyle olmuş gibi ve kutlayarak yaşamaya karar verdim. Elimden geldiğince daha iyi bir ben yani üst versiyonuma geçmek için planladıklarım
Kafamdakileri unutmamak adına buraya yazmak istedim belki küçükte olsa okuyanlar için bir kelebek etkisi yapar...
Şimdi nerden çıktı bu derseniz
ilhamı KAİZEN kelimesinden geliyor anlamı:
Kaizen, küçük adımlarla, istikrarlı bir şekilde sürekliliğin sağlanarak başarıya ulaşılmasıdır. Kaizen’de değişim ve gelişme için gösterilen çaba ve atılan adımlar o kadar küçüktür ki, sonuçta başarısız olmak imkansızdır.
Açıklama yazısınındevamı için linki bırakıyorum uzun biraz ;
Kaizen kelimesi, değişim anlamındaki KAİ ve iyileştirme anlamındaki ZEN kelimelerinin birleşiminden oluşur. Daha iyisi için değişim ya da sürekli gelişim...
10layn.com
Bunları neden yapmak istiyorum ? Çünkü :
BEN VARIM, BURDAYIM, NEFES ALIYORUM, KENDİMİ SEVİYORUM, BEN DEĞERLİYİM VE TAMIM ... Gelelim hayatımda sürekli yapmak istediğim niyetlerime bazılarını yaptım,bazıları alışkanlık oldu, kazizen felsefesi gibi bebek adımlarıyla başlayıp az ama sürekli iyileştirmek, ilerletmek... ( yaptıklarım işaretli )
Pozitif yaşamak : Elimden geldiğince etrafımı olumlu düşünce teknikleri, kitap, müzik, film, sağlıklı beslenme, kişisel bakım, hareketli yaşam.. vs donatıyorum,,, düşük enerjili etken ve insanlara empati duymamaya özen gösteriyorum ✔
Gardırobumda artık benim enerjime uymayan kıyafet ve ayakkabıları bugüne kadar hizmetleri için onlara teşekkür ederek hayatımdan çıkarma (dönüştürmek/paylaşmak)
Boşalan alana yenisini almak ya da elde olan yenileri kullanmak. ✔
Mutfak eşyaları için de aynısını yapmak
Kullanamadığım halı yıkama mak. ve birkaç elektronik eşyaları elden çıkarmak fazla olan sehpa sandalye gibi eşyaları depoya kaldırmak evin alanını rahatlatmak
Hergün 15 dk da olsa yabancı dil çalışmak ✔
Ayda en az bir kitap okumak (syf sayısı az olsa bile) ✔
Güne hayalini kurduğum kadın (imajinasyonlarımdaki ben nasılsam) eldeki imkanlarla tabi
kıyafet, ayakkabı, saç makyaj, takılarla giyinip kuşanmak (geleceğe ertelemeden)
Evde spor pilates devam ✔
*** Niyetim bir üst versiyonumda, bir uzman eşliğinde salonda pilates yapmak bunun için cesaretlenmeye çalışıyorum
(korkum biryere yazılıp devamını getirememek )
Resim çizmeye tekrar başlamak( nöronlarında kas hafızası vardır pratik yaptıkça hatırlarsın korkma başla ☺)
Çiçeklerle, toprakla ilgilenmek
Meditasyon düzeni oluşturmak, nefes egzersizi yapmak...
Belki bir hobimi işe dönüştürmek ,,,
NEDEN OLMASIN...
Bunu zor yaparım korkuyorum dediğim (değişim korkusu) maddelerden en az haftada birini yapmak (İçime dönerek neden korktuğumu bulmak yüzleşmek ve onu sevgiyle salıvermek ..)
İşte benim bahar planları böyle kızlar belki katılmak isteyenleriniz olur başka güzel fikirler çıkar, paylaşırsanız güzel olur hani
teşekkür ederim okuduğunuz için