Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

buttrfly teşekkür ederiz güzel umut dolu paylaşımların için Bende 2 senedir bu topigi kesfettigimden beri kendimi çözmeye pozitif düşünceye gecmeye çalışıyorum zaman zaman olsada dedigin gibi ayynen egom beni guvenli alanima çekiyor resmen.
Ben şuan yeni bir ortama girdim kendimi kullandirmamaya karsi asiri bi duyarliligim varki yasadigim olaylar: benimle ayni konumda olan insanlar is buyurmaya calisiyo bazen (yapmasamda sinrim bozuluyo ben yeniyim diye boyle yapmaya çalışmaları), yada ivir zivir isler bana kaliyo hatta kimsenin istemedigi farkli sehirdeki bi göreve ben gidicem ben tamamen isteksiz degildim gerci. Özel hayatimdada bir kisiye bagli kaldim uzun zamanlardir. Ve ona karsi hissrttigimde suan; sanki çevresinde kimse yokken hayati yolunda gitmezken benimle konusuyo gibi düşüncelere girdim. Benden kotu sekilde ayrilmisti sonrasinda kac kere konussakta kendini anlatsada izi gecmiyo sanirim ona kirginligim vs. Onu seviyorum kopamıyorum uzakta olsada konusmasakta hep icim onu bekliyo baskasiyla konusmayi denemiyorum bile. Ailesel acıdansa su siralar tahammulum az suclama modundayim üzülüyorum yine arkamızda destegimiz buyuklerimiz olmadi yanliziz diye. Arkadaslarim burda kalmadi bi ajitasyon yanlizlik modundayim. Hep bi kurban moduna sokuyorum kendimi, ust üste bunlari dusunup. Halbuki biri yolunda giderken boyle olmuyorum. Isler bozulunca kombo sanki hepsi bozuluyo Bu konulari okuyup ilgilendigim icin farkindayim biseylerin fakat zaman zaman bu dipsiz kuyulara düşmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Genc yasimda dunyada hissedebilcem guzel hisleri yaşamak istiyorum, canli mutlu sevgiyle neşeyle... hep boyle degildim bu arada yasadigim olumsuz olaylarla boyle olmaya basladi zaman zaman, hayir yani mutluyken isler yolundaykende enerjisi yüksek bi insanim gulerim guldururum havai derler o modlarimdayken. Çözüm önerisi olan var mi olumlama mi yapmaliyim cümlelerim ne olmali

Son düzenleme:
Merhaba Diloss1 her şey zincirleme gibi gelmiş değil mi???
Peki sorar mısın kendine sadece sor ve bırak bırak ki evren hisle,bir insan,kitap,... aracılı ile cevaplasın,enerjiyi açığa çıkartsın.

Kime karşı aslında ben o kadar değilimi içten içe göstermek için kendince hikayeler yaratmak için çabalıyorsun? O hikayelere kişiler,durumlar çekiyorsun?
-Bu bende de vardı nasıl anladım biliyor musun? Kimsede robot süpürge yokken dogru durust, bende vardı amaan bunu da bir şey sanıyorlar hiçbir şeyi yok deyip sattım. Ardına süpürgelerin cesitleri cikti, herkes övüyor da övüyor. Başka neler var hayatıma sokup da hafife aldigim,sonra da yok saydigim diye sordugim da taaa taaa emeklerim çıktı : )))) Şaka gibiydi ama gercekti, daha fazlasindan korkuyordum çünkü mesela. Sen de içten içe kendini yok saymak adına bunları çekiyor olabilirsin. Olanların hiçbirine anlam yükleme, anlam yüklemek maddeleştirmek demektir; onlara ayna ol sadece. Gelsin ve geçsinler önünden. Bana hediyeniz ne, bana ne anlatmak istiyorsunuz diye sor mesela. Yukaridaki paylasimlarimi bizzat kendine uygula. Belki bu kaos gibi gördüklerim benim merdivenlerim de beni başka harikalıklara taşıyan diye düşün. Ki ben hep öyle gördûm, hep te öyle oldular sonsuz şükranla

Yani kitlik bilincinden kaynakli mi diyorsun?
Aslinda o kadarda iyi degilim gibi bi inanç sonuc durumlari mi? Evet bilincalti kodlarımda nazarla ilgilide var biseyler. Aman goz degmesin bisey olmasın diye bir durumu oldugundan az yada kotu gosterme ve o seyi kaybetme iliskimde bunun bir örneğiydi

Selamlar. Ne kadar uzun zamandır girmemişim buraya Dogan Cuceloglunun son kitabını okuyordum. Ne kadar da iç gorusu yuksek bir birey. Carlos Castenadanın kitaplarının cok işine yaradıgından bahsediyordu. Aslında psikoloji ile ezoterizm ne kadar da ortak ilerliyor. Temel olan; her histe her duyguda farkında kalabilip, baglantıları bulabilmek ve gözlemleyerek iç görü geliştirmek. Spiritüeller bu gözlemleyene yüksek benlik, bazıları gözlemci der.

Bir de kendime de not olsun, uzun zamandır psikoloji ve ezoterizmle ilgilenen biri olarak yaptığım bir çıkarımı paylaşmak istiyorum. Sürekli pozitif kalmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Evrenin dualite mekanizmaları devreye girer ve surekli pozitif kalma cabası, negatif diye adlandırdıgımız olay ve durumları ceker. Aslolan gözlemcide kalabilmek ve kendi öz benliğinde merkezlenmektir. Tüm olay ve durumlara deneyim, oyun olarak bakabilmektir. Arkasındaki gizi bulup anlamlandırmaktır. Bu bakış dualiteden çıkmamıza ve evrenin birliğini anlamamıza en büyük yardımcıdır.

Şimdiden yarının enerjisinin yüksek olacağı çok belli

Kendini ne kadar az göstermek istemenin altında birçok neden olabilir?Sadece ilişkide değil işinizde de var ki başkaları size iş yaptırmaya çalışıyormuş demek ki o sinyalleri alıyorlar,siz de öyle hissediyorsunuz. Yoksa yaparım bunlar benim için bebek oyuncagi dersiniz, yapamıyorlar ki benden istiyorlar ki birçok yansîtma yapıyor olurdunuz; onlar da size iş getirmeye çekinirlerdi ahh şimdi diloss bize aptal muamelesi yapacak diye içlerinden geçirebilirlerdi. Milyonlarca bakış açısından neden böyle hissediyorum diye soru sormaniz enerjiyi açığa çıkartır, ihticamiz olan da budur.

Sürekli pozitif kalmaya çalışmak imkansız, evrenin genişlemesine aykırı. Hep diyorum zıtlıklarla, dualiteyle de gelir daha fazla bolluk, daha fazla coşku,yaratıcılık. Ama bunlara bakış açısı geliştirmek için de pozitif olmalıyız, kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız. Challengelar, zorluklar da seviyeye göre geliyor zaten.
Geçenlerde Üstün Dökmenin bir yazısını okuyordum masallar ve kahramanlarla ilgili, hatta paylaşayim. Aslında yıllardır bilinen şeyler bilincin uygun seviyeye gelmedikçe odağa alınamıyor toplumlarca. Ne güzel ifade etmiş taaa 1980 den, hem de Türkçe.

Eklentiler

• Adobe Acrobat.webp
    96,2 KB · Görüntüleme: 78
Peki bunları farkına varıp sonrasında böyle davransaydım kaybetmezdim hissinin caresi nedir sence? Özellikle sevdigim kisi icin bu hissi hissediyorum bazen. Bunu ben çektim, suan ogrendiklerimle bu iliskiyi bu uyumu, aski cok daha farkli degerlendirebilirdik gibi.
Bide mesela para konusu kendime gore plan yapıyorum hobiler icin vs ailem vs sürekli bisey cikiyo bu sefer kendi isteklerimi daha sonraya atiyorum kitlik bilincindende yetmiycek gibi geliyo çevredekiler akraba gibi bende para kazanmaya başlayınca bizi rahat görüyorlar halbuki benim param once kendi isteklerimi düşünmek istiyorum ailem farkli ama diger insanların konusmasi dahi rahatsiz ediyo kulagima gelince zaten görmüyorum,
yazrken farkettim sanirim bu donem negatif oldugum icin her olaya bakis açım negatifleşmiş herkesin dedigi ters geliyo

Genel bu durumların çözümü için önerin nedir? Olumlama? Meditasyon? Dua?

Jung reyiiiizkendimi tanıma yolculugumdaki buyuk ustadlardan biri. Oncusu oldugu arketipler kuramının ogrencileri tarafından geliştirilmiş hali ve hangi arketipe sahipseniz guclu ve zayıf yanlarını gosteren bır olcek.

Kısa vadeli önerim kesinlikle bu dönemin bir süreç olduğunu ve bunların da geçecegini bilmen; 3 5 yıl sonra belki adını bile anmayacagin insanlar için eşsiz zamanını "an" ını harcama. Kendine dön, kendine değer ver, şımart kendini. Sen mutlu olursan ailen de mutlu olur seninle ayni titresimdelerse değilse zaten hiç düşünme, senden enerji bile çalıyorlardır aksi halde. Iki durumda da kendine dön yani. Sevgili konusu da iş konusu da ayrı ayrı değerlendirilir ama şu an tavsiyem nadasa alman. Hele sevgili konusu çok hassas; seni manipule ediyorsa gaslighting, ghosting... aşamalarına geçipte senden enerji çekmeye başlamişsa taaa 5 6 yaşlarina kadar inmek zorunda kalabilirsin. Orada bir durumu uyarmaya başlamıştır, bir degersizlik hissini. Çok zaman alır o kişiden kurtulmak için. Güçlenirsin, pozitife geçersin bu sefer sen ondan enerji çekmeye başlarsin sonra o, sonra sen. Kısıra girmeden çıkmalısın tatlim. Herhangi biri o, şu anki enerjinde bu var; ama sen yükselince ya hayatindan cikacak ya da sana muhtesem enerjiyle gelecek ve yine seni yükseltecek.

Jung benim de üstadım hem bilince hem kolektife daldırıp çıkartıyor; Carl Jung koleksiyonlarim var pinterestte.
Bu arada testi hemen yaptım ve sonuç burdaki ben, işimdeki ben çıktı. Tesadüf mü aslaaa

Eklentiler

• Pinterest.webp
    65,8 KB · Görüntüleme: 53
  • t.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 50
Jung benim de üstadım hem bilince hem kolektife daldırıp çıkartıyor; Carl Jung koleksiyonlarim var pinterestte.
Bu arada testi hemen yaptım ve sonuç burdaki ben, işimdeki ben çıktı. Tesadüf mü aslaaa
Carl Jung ile çok çok çok daha önce ilgiliydim ama şimdi iş anlamînda da ilgilendim
uluslararası masal projemiz vardı. Sayesinde birçok masalcıyla tanıştîm,onlardan da
dinledim; meraklarına,heyecanlarına şahit oldum. Almanya'da bu bilinçlerin kaynaklarının müzelerine gittim; geçen sayfalarda bahsettigim gibi mutfaklarinda gezdim, bahçelerine,odalarina girdim; en önemlisi de zihinlerine misafir olmaktı. "Yenilerini aç, bunlar o dönemdeki bu mekanlara aitti bitti ve gitti. Yerine yenilerini koymak lazım; yeni sistemler gelmeli yeni bilinçlere...Artık ne eğitim yetiyor, ne ulaşım ne de finans...Hepsi sarsılıyor hepsi sarsılmak zorunda". Sevgili Mor Alevin deģisimin gümbür gümbür geliyor dedigi değisimleri şu an hücrelerimde hissediyorum. Dünyanın her yerinde hem eğitimciler hem sağlıkçîlar hem de finanscılar isyan içinde haklılar çünkü yetmiyor, sistemler yetişemiyor bu değişime. En güzel, en coşkulu,en harika şekilde yenileri gelsin gelsin gelsin

Canım maşallah sana yetişemiyorum enerjine paylaşımlarındaki hiçbir detayı kaçırmayayım diye sindire sindire okumaktan ekinoks için yapacağım meditasyona geçemedim hep yaz hep paylaş verdiklerin bin katı olarak dönsün canım sana 🕊
Sevgi dolu bereketli bir ekinoks dilerim burdaki herkese

Bahsettiğim meditasyon bu pozitif güzeller tam susturamıyorum zihnimi olmuyor deseniz bile sakin bir müzik ya da doğa sesleri eşliğinde birkaç kez yavaş yavaş okuyun şifa olsun hepimize inşallah

IŞIK OLMAK dileğiyle mutlu huzurlu haftalar

Bunu çoook beğendim. Çok. Dönüp dönüp okumalıyım. Özellikle ". Ego bizi tehlikelerden koruma maksadıyla sürekli negatife çeker, değişiklik istemez; bir kere kök çakrada yılan gibi kıvrılarak,ortaya çöreklenir. Çöreklenir ki taç çakra icatlar çıkarmasın!!!" ah ahh! Ego devreye girince o kadar gerçekçi ki bazen kendi iç sesimi duymak için efor sarfetmem gerekiyor :) Çok Sevgiler :)

Evet dünyada eğitim sistemi böyle demiştim ya işte bu da göstergesi; az daha dayanın canım öğretmenlerim; inşallah çok daha harika "gerçek"leri anlatacağınız günler geliyor hem de tüm dünyaya,dünyayla sizi çooook seviyorum. O kadar çok inanıyorum kiii, artık bir anım gibi yerleşti❤❤
Gerçek öğrenme,gerçeği keşfetme yöntemleri hem de DNA lara özgü,kendinize özgü gerçekler

Eklentiler

• Twitter.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Birkaç yıla eğitimin nasıl görünecegini bilmiyorum demiş aşagidaki alıntımda; ben çoooktan gördüm bile, niyetledim ve bıraktım evrenin muhteşem sistemine❤❤

Eklentiler

• 1Twitter.webp
    50,3 KB · Görüntüleme: 53
Elimden geleni yaoiyorum ama bir olay var ki olumsuz dusunceden huzunden kendimi alamiyorum…Gec kalmislik dusuncesi beni zorluyor. Bugun bir an akkima geldi,Uzaniyordum.Gpzlerim yaslandi.Hemen kalktim.Hava guzeldi..Kendimi diasari yuruyuse attim.Bu duygumdan yillardir kurtulamiyorum.Belki hepimiz biliyoruz.Bu konu cok eski ve ilk acildigi gunden beri takip ediyorum.Son zamanlarda bu tarz konular gundemde…Her yerde karsiniza cikiyor…Ben yillardir bu islerle ugrasan biri olarak hala bu duygu ile savasiyorum..Nerde ne karar aldim da boyle oldu diyerek ve bulamadigim icin derinlerde sanki bir seyler eksik gibi geliyor…Bilmiyorum…bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…