düşün sonra kararını ver ...

o aptalca sözleriyle haklıyken haksız duruma düşmüş özür dileme tabi ki belki başkası olsa barışmaz bile. Bence çizgini bozma ya sonra yüz bulur. İşine gelmiyorsa çeksin gitsin
yazmayayım yani . O yazarsa belki o zaman mı. Off sürekli fikir değiştiriyorum :)

kızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.

Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.

İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.

- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Para her zaman saygı getirir zaten.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.

Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.

Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?

Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
Ya aslında seviyorsaniz birbirinizin sans verin. Çünkü gevşek kelimesini yanlış anlayıp biranda sinirle konuşmuş bence. Erkekler biraz hassas boyle konularda

Siz bunları söyleyen kişiden özür dileyip sonra normal ve sağlıklı bir ilişki yaşayacağınıza inanıyor musunuz?
Bana korkunç geldi sanki yanlış birşey yapsanız şiddete başvurabilecek biri gibi
bana da öyle geldi ama yorumları okudunuz mu bilmiyorum herkes tam tersi düşündü.
Ben de özür dilemek değil de gel konusalım tarzı yazayım diye düşündüm.

ilişkide saygıyı korumak önemli buna katılıyorum.
hakaret amaçlı olmadan güya sevimli tonlarda bile eşek, gerizekalı, salak vs demeyi hoş bulmam mesela ben.

zaten siz hoşlanmadığınız bir durumu anlatıyor ve bunun için gerildiğinizi söylüyorsunuz.
orada diyebilir "bu nasıl bir konuşma tarzı ne demek gevşek"
ama bağırıp çağırması öfke kontrolü problemi yaşadığını gösteriyor.
bana kalırsa kendisini "kendince yüksek" bir yerlere koyması narsist olduğunu da düşündürüyor.
tabi ki psikologculuk da oynamayalım uzman değiliz

insanların anlaşamadığı durumlar olabilir.
yakından tanımaya yeni başladığınız biri. sizin hoşlanmayacağınız bir kelimeyi o da sarfedebilir.
böyle mi tepki vermek lazım?

açıkçası dikkatli olun derim..
o geri dönüş tavrı cok kötüydü ne diyosun sen kendine gel düzgün konus deseydi belki tamamdı.
o an ne geldiyse agzına söyledi.

Boşver bacım yaa, gençsin, güzelsin, elin ekmek tutuyor.. öfke kontrolü olmayan , kırılınca ağzına geleni sayan adamlara mı kaldın?
Hadi bugün baristiniz,kalan ömrümüzde hiç mi onu kızdıracak laf etmeyeceksin,hiç mi onu kirmayacaksin? Her seferinde böyle azar yiyip hakaret mi isiteceksiniz?
Valla piyasada ne tatlı ,bekar adamlar var 😇 yol ver gitsin
bu kadar iyiyken terse düşmesi beni düşündürdü sanırım.
Valla bir yanım hayır diyor bir yanım acaba mı ?
Kafam karışık sanırım biraz daha bekleyeceğim karar vermek için.
Tatlı , bekar adamlar beni bulmuyor nedense :)

Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.

Zamaninda ben de esime bunlari soyluyordum cunku benimle de belli 1 saygi mesafesini korumasi gerektigine inaniyorum. Ayni cumleleri ben de kullandim gorustugunuz kisi ile. Dogrusu hakli buluyorum lakin siz onu kucumseyerek saygisizca itham ettiyseniz.
bana cok agır geldi cumleleri ama o hakaret etmediğini savunuyor. Sadece cok kızdım farkındayım , hatalarım var dedi.

Valla adam bana çok ponçik geldi. Hakaret yok. Sonra açıp gönlünüzü alıyor.ilgileniyor siznle. Size kızgın ama bir özür dile diyor. Dilemiyorsunuz

Patronmuş, paraymış cok garip yerlere uzanmış mevzu. 😁 Ama o örnegi ben de dusunuyorum. Mesela gorumcem kendini bir şey zannediyor yani herkese ustten ustten konuşmalari var degisik tavirlari var ve ailesi onu oyle kabullenmiş karakteri o diyorlar. Ben de dedim ki işyerinde de ayni karakterini gosterebiliyor mu? Zorunda kalinca yapmayabiliyor demek ki cunku o tavirlarla işyerinde onu kimse barindirmaz. Ee ben de katkanmak zorunda degilim demistim.

Bahsettigim gorumcemle de bikac senedir gorusmuyorum. Aile ortaminda laflarini agzina sokup birakmistim. Tahammul edemiyorum ben valla.
Herkes ozen gosterecek.
Aslında aynı muhabbet işte konu sahibininde sevgilisi bana yapabiliyorsun bu tavırlari başkasına yapamazsin demek istemiş bence

kızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.

Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.

İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.

- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?

Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.

Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?

Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
Hayat sizin en doğru kararı verecek olan da sizsiniz. Ama bugüne kadar içinde dolan ne varsa sanki size patlamış. Sanki başkalarına söyleyemediklerini de size söylemiş. Bu tip insanlar iş yerinde, trafikte, vs bir şeye sinirlenip gelip hıncını sevdiğinden veya ailesinden yani gücünün yettiğinden çıkarabilir. Bence tavırlarında tutarsızlık da var. Gerçekten size değer veriyorsa, hata yaptığını anlayıp zaten gelir. Ama topu da size atmış. Çok ama çok iyi düşünmeniz lazım. Kendinize sorun devam edersem ne olabilir etmezsem ne olabilir. Teraziye artıları eksileri koyun. Sınırlarınızı gözden geçirin. İnşallah doğru ve hayırlı kararlar alırsınız.

bence hatalısınız ...daha önce ki konuşma sırasında da üstten konuştum demişsiniz sonrasında adama gevşek konuşma demişsiniz adam da haklı olarak sinirlenmiş... erkeklerin lugatında "gevşek" direk hakaret çünkü

ya barışmak istiyorum her sey düzelecekse ama ya tekrar ederse bundan da korkuyorum
Madem barışmak istiyorsun o zaman yine de bekle ve tavrını koy derim.
En azından bundan sonra ki problemlerde bu kadar yükselemeyeceğini, azarlanır tarzda tartışmayı kabul etmeyeceğinizi bilsin.

Annen baban seni bir şekilde çeker, tahammul gosterir, ben cekemem demek istemişte olabilir. 🙄 Ben bir koç burcu olarak bu tarz parlamalarin yabancisi değilim. 😁 "Sen kimsin" diye yukselmelerim olmustu yasadigim ilişkilerde.
O yuzden adamin tavri bana korkunclu gelmemis olabilir bilmiyorum. 😁

Adam in burcu ne acaba konu sahibi😬
Ben de kocama ara sıra “ablaların yok senin karşında, onlara davrandığın gibi davranamazsın bana” diyorum. Çünkü öyle gerçekten. Abla kardeş ilişkilerinde nasıl davranacakları kendi bilecekleri iş ki eşim ablalarına karşı fazla tahammülsüz bir adam bence. Bana onlara davrandığı gibi davranamaz, tahammülsüz olamaz, sesinin ayarını kaçıramaz. Ben müsaade etmem buna. Bunu dile getirmek hakaret değil, kimse kusura bakmasın.

Ya işte kim bilir ne zamandır alttan aliyor birikmis olabilir insanız sonuçta iyi bir ilişkileri varsa bence harcamaya gerek yok

Eşime özel olarak eskiye gore kendi fevri davranişlarimi cok torpuledim, dedigin gibi sinir iyi bir şey degil ama eşim de kalkip bana hakaret etmiyordu zaten etmez. İşin icine o girince iş degisir.

Patronmuş, paraymış cok garip yerlere uzanmış mevzu. 😁 Ama o örnegi ben de dusunuyorum. Mesela gorumcem kendini bir şey zannediyor yani herkese ustten ustten konuşmalari var degisik tavirlari var ve ailesi onu oyle kabullenmiş karakteri o diyorlar. Ben de dedim ki işyerinde de ayni karakterini gosterebiliyor mu? Zorunda kalinca yapmayabiliyor demek ki cunku o tavirlarla işyerinde onu kimse barindirmaz. Ee ben de katkanmak zorunda degilim demistim.

Bahsettigim gorumcemle de bikac senedir gorusmuyorum. Aile ortaminda laflarini agzina sokup birakmistim. Tahammul edemiyorum ben valla.
Herkes ozen gosterecek.
sanırım erkek arkadaşımla aynı kafadasınız :)

Peki yazınca sizce tepkisi ne olacak? yani siz olsaydınız size böyle davranmış biri mesaj attıgında ne yapardınız.
Erkek arkadsım gibisiniz de o yuzden soruyorum :)

Kusura bakmayın ben size hak veremeyeceğim.
Bazı insanların sınırı vardır. Bende onlardan biriyim. Eşim bana gevşek dese aynı tepkiyi verirdim.
Bugün bu tepkiyle karşılaşmazsanız yarın daha çok saygınızı bozacaksınız. Erkek arkadaşınız çok iyi yapmış. Size hakaret etmeden kızmış. Çok olağan geldi bana.

Back