düşün sonra kararını ver ...

Cok ders cikarilmasi gereken birsey yasamissiniz

Birincisi yanlis anlasilmadan tatsizlik oldu. Uzadikca da uzadi yazmissiniz. Sonraki yazdiklarinizdan yola cikacak olursak, uzatan ve kapris yapan sizmissiniz gibi gorunuyor. Sonraki konusmanizda da yine tahammul sinirlarini zorlayan azarlayici konusmanizda “gevsek” konusuyorsun diyerek artik adamin sabrinin son damlasini da tuketmissiniz.

Sonra onun size patlamasi dogru mu yanlis mi bilmiyorum. Ama bende belli basli sozlere katlanamam. Ben de size karsi sectiginiz kelimelere gore tavrimi koyardim. O da koymus. Ama “sana kufur etmemek icin kendimi zor tutuyorum” demesi, kufur etmesiyle es deger benim icin. Bugun kendini zor tutmus. Ama eminim ilerde kendini tutmayacaktir. Yani soyle soyleyim, o size haddizini bildirmede hakli olsa da, sonrasinda kendi kalitesizligini de gostermis. Bundan sonraki tartismalarinizda cok seviyesiz yerlere gelecek gibi gorunuyorsunuz. Hepimiz bu yollardan gectik. Bende esime gereksiz kapris yapmisimdir. O da beni sertce uyarmistir. Ama hic birinde “kufur edicem az kaldi” gibi cirkin bi tavir sergilememistir.

5 ay zor sabretmis. 1 seneye kalmaz saygi kalmaz bu iliskide soyleyim. Ya siz asiri dikkatli olup, asla onu rencide edicek sekilde konusmamaya gayret ediceksiniz. Ya da onun boyle tavirlarini kabul ediceksiniz.

Biri bana gevşek dese aynı tepkiyi veririm. Siz anladığım kadarıyla istediğini söyleyen , ama istemediğini işitince de böyle ağlayan tarafsınız. Adam öfke kontrol vs sorunu olduğunu sanmıyorum. Bir de ağlayınca ve sesi çıkmayınca bir insan telefonu neden açar ? Ben söyliyim mi ? Sana üzülüp , acısın diye ki öyle de olmuş. Ben adamı haklı buldum.

Adami takdir ettim yalniz harika bir tepki vermiş, keşke herkes kendine şu kadar saygi duysa. Ha bi de keşke arkasinda dursaymiş soylediklerinin ama bundan sonra konuşmalariniza dikkat edeceginiz kesin ne de olsa o yuzden bir sans vermis aslinda. 😬
Ağladığı için acımış bence. Yukarıda da yazdım hümgür şakır ağlarken telefon açmak çoook saçma. Tek açıklaması var acındırmak . Bir kere okuldan kaçmıştım, babamın haberi olmuş. Beni aradı korkudan açamadım :D sonra aklıma öldüğüm, annemin öldüğü falan geldi bir ağlaadım. Sonra telefonu açtım ağlayarak :D ama gör ses gitmiş, babam kızamadı :D

kızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.

Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.

İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.

- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Para her zaman saygı getirir zaten.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.

Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.

Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?

Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
Narsistik kişilik bozukluğu nerde görsem tanırım. Aman aman evlerden ırak. Böyleleri tartışma esnasında afedersiniz ağzınıza yaparlar. Ancak tartışmadan öyle bir zeytinyağı gibi sıyrılırlar öyle bir manipüle ederler ki acaba ben mi hatalıydım diye düşündürürler sizi. Sen kimsin, sen benle böyle konuşamazsın, haddini bileceksin gibi sen kim köpekvari konuşmalar.. Bunlar hep narsist sözleridir. Ilerleyen zamanlarda küfür ve psikolojik şiddet de başlar. Kesinlikle yol verin kesinlikle.

Tam tersi olduğunu düşünelim, tartışma esnasında ''ne gevşek kadınsın sende biraz ciddi ol'' diye cevap alsaydın ne hissederdin ? Etkiye tepki olmuş bu ama seçtiği savunma şekli yanlış.

O an '' önce ağzından çıkanı kulağın duysun, üslubunu düzelt sonra konuşalım bu tartışma ağzı sana hiç yakışmadı ''deseydi ve kapatsaydı daha şık bir hareket olurdu ama dediğim gibi etkiye tepki verip, savunmayı böyle yapmış.

Tartışma anında eğer iş kırma, kırılma noktasına varmaya doğru gidiyorsa muhabbet orda sonlanmalı, ikimizde birbirimizi kırmadan kapatıp, sakinleşince konuşalım denmeli bence. Yoksa bugün gevşekle başlayıp, küfür etmemek için zor duruyorum denilen laflar, yarın gerçekten de uygulanıyor.

Saygıyı kaybetmemek en önemli şeydir ilişkilerde. Saygı dengesini bozarsan bir daha toparlayamazsın.

Ayni şekilde bey efendi gibi tepki verdim bir keresinde erkek arkadaşım bana lan deyince
Kusura bakmayın ne o sizin arkadaşınız ne ailenizden birisi gevşek hakaret sayılır ama adamın söyledikleri hakaret barındırmiyor size küfür etmemiş hakaret etmemiş
Bilakis siz hakaret etmişsiniz erkek arkadasiniza

Ağladığı için acımış bence. Yukarıda da yazdım hümgür şakır ağlarken telefon açmak çoook saçma. Tek açıklaması var acındırmak . Bir kere okuldan kaçmıştım, babamın haberi olmuş. Beni aradı korkudan açamadım :KK70: sonra aklıma öldüğüm, annemin öldüğü falan geldi bir ağlaadım. Sonra telefonu açtım ağlayarak :KK70: ama gör ses gitmiş, babam kızamadı :KK70:
Neden bu kadar komik geldi aglamam size anlamadim ama zaten aglayarak acmadim telefonu yanlis anlamissiniz.
Cok hastaydim birde aglayinca uzerine tamamen sesim gitmişti. Açtığımda sesimi boyle duyunca seni doktora gotureyim dedi vs.
Hayir iyiyim dedim sonrasinda konuşurken olaylar hakkinda agladim cunku uzgundum.
İnsanlar uzulunce, konuyu tekrar anlatinca aglayabilir. Bu cok normal bir sey neden acindirmak olsun ki.
Aglayarak foto atmisim gibi yazmissiniz :)

Kizlar selam ,
Dun mesaj attim buluşacaktik. Sonrasinda arkadasimla otururken kahve icelim dedik ve bir baktim sifir tat. Sonra erkek arkadaşımı aradım boyle boyle hic tat alamiyorum , bulusmayalim covid olma ihtimalim olabilir dedim.
İki gun once test yaptırmıştım negatif cikti ama yine de belli olmaz. Tekrar teste gidecegim dedim . ( En son kendisi hastaydi zaten muhtemelen erkek arkadasimdan kaptim.)
O da büyük ihtimalle benden kapmissindir ben hastaydim vs dedi.
Geldi beni aldi hastaneye gidip test verdik.
Bu arada cift maskeli eldivenli falandik. Konusamadik yani haliyle.
Eve geldim sabah sonuc pozitif...
Covidim..
O sebeple araya bu olay girince askida kaldi konusmamiz ama yine de ustun koru de olsa karsilikli ozurler dilendi. Bir daha bu dereceye gelinmeme kararıyla birlikte baristik gibi.
Covid sonrasi tekrar oturup , konusuruz tabii ki.

Suan her sey corba oldu :)

Kizlar selam ,
Dun mesaj attim buluşacaktik. Sonrasinda arkadasimla otururken kahve icelim dedik ve bir baktim sifir tat. Sonra erkek arkadaşımı aradım boyle boyle hic tat alamiyorum , bulusmayalim covid olma ihtimalim olabilir dedim.
İki gun once test yaptırmıştım negatif cikti ama yine de belli olmaz. Tekrar teste gidecegim dedim . ( En son kendisi hastaydi zaten muhtemelen erkek arkadasimdan kaptim.)
Covidim..
O sebeple araya bu olay girince askida kaldi konusmamiz ama yine de ustun koru de olsa karsilikli ozurler dilendi. Bir daha bu dereceye gelinmeme kararıyla birlikte baristik gibi.

Olaylar çok ilginç gelişmiş 😄

kızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.

Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.

İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.

- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Para her zaman saygı getirir zaten.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.

Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.

Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?

Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
Harikaydi neye diyorsunuz? Bir sorun ,bir kavga aninda guzelce hallede biliyorsaniz o zaman evet iliskinjz harika diye bilirsin. Ilk kavganizda saydirmişsiniz birbirinize. O sana annenle mi, babanla mi konuşdugunu saniyorsun derken sen de " benim annem de babam da bana boyle bagirmadi. Sen kendini kim saniyorsun peki?" Diye cevabini verecekdin. Senin de hatan buyuk. Hep sesinizi yukseltmişsiniz. Karşinizdaki da bir insan. Insanlar neden saygili olmaz, neden birbirini dinlemez anlamiyorum. Genel olarak bir iletişim bozukluğu var toplumumuzda . Ne yap diyemeyiz. Ben kendine saygisi çok yuksek olan biriyim. Ailem de eşim de biliyorki asla hakkimi, kendimi ezdirmem. Asla hakareti, bagirmayi hazmetmem. Ama bunu ben istedigimi yapayim insanlar sussun kafasiyla istemiyorum. Kendim de çok saygiliyim. Asla kendime laf getirmedim. Haksizsam ozur dilerim, haksiz muamele goruyorsam çizgiyi çekerim ve haddi aşan insanla asla eskisi gibi olmam. Bagirmak çagirmak tabiatimda yoktur. Bunu soyleme nedenim. Her kavgada yukselmeyin, sorununuzu konuşarak çozun, sozlerinizi, cumlelerinizi guzel seçin. Rencide edicek, alçalticak kelimelerden uzak durun. Ben sevgilinizin sozlerini aşiriya kaçma ve çok saygisiz buluyorum. Benim için bu ilişki biterdi. Cunki goz yummak asla karşindaki insani duzeltmez

Neden bu kadar komik geldi aglamam size anlamadim ama zaten aglayarak acmadim telefonu yanlis anlamissiniz.
Cok hastaydim birde aglayinca uzerine tamamen sesim gitmişti. Açtığımda sesimi boyle duyunca seni doktora gotureyim dedi vs.
Hayir iyiyim dedim sonrasinda konuşurken olaylar hakkinda agladim cunku uzgundum.
İnsanlar uzulunce, konuyu tekrar anlatinca aglayabilir. Bu cok normal bir sey neden acindirmak olsun ki.
Aglayarak foto atmisim gibi yazmissiniz :)
Ben onu da yapmıştım. Kusura bakma kendi anılarım aklıma geldi ona güldüm. Ama kabul edin göz yaşı bir silah olmuş. Yoksa açmazdım ben mesela. Sakinleşip , iyileşince açardım. Böyle şeylerin ayıbı da yok.
Ayrıca diğer mesajıma değilde kendime güldüğüme cevap yazmanda epey ilginç

Kizlar selam ,
Covidim..

Bu hikayede yanan kahve içtiğiniz arkadaşınız oldu.

Back