Düşükten sonra hamile kalamamak

cilek receli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2010
203
72
Merhaba kızlar,

Ekim ayında 8 haftalık bi kayıp yaşadım. 2,5 yıllık evliyiz ancak cocuk denemelerine ilk başladığım ay hamile kalmıştım. Ama kısmet değilmiş. Kalp atışını hiç duyamadan kaybettik bebeğimi.

Düşük sonrası iki ay korunduk. Aralıktan beri deniyoruz. Eşim çocukken inmemiş testis ameliyatı olmuş. O zaman çok iyi bir doktora gitmemişler ama biz çocuk istemeye başlayınca doktora gittik. Doktor spermiogram yaprtıdı. Değerlerimiz dünya sağlık örgütünün tam sınır olarak belirlediği değerlerde çıktı. Doktor doğal yolla hamile kalırsın dedi. Zaten üstüne de hemen hamile kaldım.

Ama düşükten sonar 4 aydır yumurtlama testiyle denememize ragmen hala hamile kalamadım. Bu ay çok ümitlenmiştim. Tıpkı hamile kaldığım ay ki gibi belirtilerim var. Kasık ağrısı, şişmiş göğüsler, midede yanma, karışık kirpikler.

Adetime daha 5 gün var. O yüzden gebelik testi dogru çıkmaz diye yapmadım ama burda bı yerde okumustum. Ovulasyon testi eger hamilelik varsa pozitif cıkıyor dıye. Bu Sabah yaptım ovulasyon testı NEGATİF.

Çok uzuldum... Artık uzuntuden mı yoksa adetim mi gelecek bilmıyorum ama basım o kadar agrımaya basladı kı...

Kızlar Allah ın izniyle ben de anne olmak istiyorum... Nolur dua edin bana... Allah hepimizin yardımcısı olsun, hakkımızda hayırlısını nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın...

Var mı benim gibi düşükten sonar hamile kalmak için yanıp tutuşan?...

tamada senin durumundayım bende aralık ayında 8 haftalık düşük yaptım iki ay korundum şimdi gebelik için uğraşıyorum adetime 6 gün var çok gerginim

bende tam on ay once dusuk yaptim ve bir daha gebe kalamadim hasimato oldugumu ogrendim sonra iki bucuk aydir tedavi goruyodum gectigimiz ay hormonlarim duzeldi . bende bu ay umutluydum ki dune kadar . cunku yumurtlama gunumde kavga ettik ve oylece gecti . cok mutsuz cok.uzgunum Rabbim

tamada senin durumundayım bende aralık ayında 8 haftalık düşük yaptım iki ay korundum şimdi gebelik için uğraşıyorum adetime 6 gün var çok gerginim

Gercekten aynı durumdayız. Ne kadar da zormus bu durum. Bir de bu ay yumurtlama gunumlerımde ılıskı oldu ve ertesı gun hafıf kahverengı bı lekelenmem oldu. Ben de umutlanmıstım. Tuttu herhalde dıye. Ama işte hamiş olan arkadaslar dıyor kı yumurtla testı eger hamıleysen yumurtlama gunun gecmesıne ragmen pozıtıf gosterıyormus. Benım bu Sabah negatif

Allah tan herseyın hayırlısı... Insallah arka arkaya guzel haberlerımızı verırız.

Senin düşük mü oldu canım yoksa benim gibi bebeğinin kalbi mi durdu ?

Canım cok zor anlıyorum. Insan bır kere hamıle kalınca daha da fazla ıstemeye baslıyor bebegı. Bu arada hasimato ne canım ? Belirtileri ne?

Çok gecmıs olsun... Ama yumurtlama gunun gectı uzulme bı arkadasıma da aynısı oldu. Bu ay fırsat gectı artık dedıgı zaman adetıne bı kac gun kala yumurtlamıs megerse ve hamıle kaldı.

Hakkımızda hayırlısı olsun.

orasi dogru Rabbim ol derse yumurtlama gunu filan hikaye kalir . hasima tiroid bezi harabiyeti vucudun kendi kendine.urettigi antikorlarla tiroud bezini bitieye calismasi bi cesit iltihap gibi tsh hormonuyla teshis konuluyor tsh yukseldigi zaman gebe kalmayada engel . hasimato direk yumurtlama duzenibi bozuyor malesef . belirtileri bendekileri soylim cok fazla usumek . cok fazla uyumak uykudan.uyanamamk . kilo alimi adet duzensizligi . bunlarin hepsi bende vardi ama bilemedik tabi doktor tiroid icin hormon tahlili isteyince ogrendim . bu gebelige engel olan ama cokta bilinmeyen bi duym . tabi tsh dusunce engel.degil . omur boyu kulkanilmasi gereken bi hap var yani sentetik hormon . iste boyle biraz uzun okdu ama cok dokmusum onu farkettim

Canım gecmıs olsun neyse kı tedavisi olan bir hastalıkmıs. Ben de ilk defa duydum acıkcası. Hıc bılmıyordum boyle bırseyı. Ben de 2 ay daha beklıcem artık yıne hamıle kalamazsam doktora gıdıcem. Kan testlerı falan ne var ne yoksa yapsın. INsanı cok yıpratıyor bu durum.

Her ay adet oncesı karnım agrımaya basladıgı zaman o kadar gerılıyorum kı. Bı yandan sevınıyorum adetım duzenlı bak en azından bu ıyı bır durum dıye dıger yandan da bu ay da olmadı dıyerek ıcım buruluyor.

Baska seylere egılmeye calısıyorum. Bos zamanlarımı dolduruyorum mumkun oldugu kadar ama ınsanın ıcıne bu bebek sıkıntısı bır dustum mu hıc bırsey engel olamıyor. Soz de bu Sabah ozellıkle erken yaprım kı testı ıse gıttıgım zaman calısırken aklım kalmasın dıye ama ıste ıs yerınde bıle ınsan aklından atamıyor.

Ne dıyelım, yeni ay yeni umutlar, Insallah rabbim en kısa zamanda hayırlısını nasıp etsin .

Yok canım düşük oldu hiç kalp atışını duyamadık biz

ınsallah guzel haberler verırız buradan bırbırımıze ...
İnşaallah güzel duaların hepsine amiin ben yarın sabah yola çıkmadan bir test yapayım diyorum hafta sonu şehir dışındayım ona göre dikkat ederim diye inşaallah çıkar da dualarımız kabul olur...

Eylül de altı haftalik düşük yaptım korunmadigim halde dört ay sonra hamile kalabildim.. Halbuki ilk hamilelgim istediğim ay oldu. Düşük sonrası tekrar hamile kalmak için her ay umutla bekledim. Ve ben beklemedigim ay geldi bebisim. Stres tüm hormonları etkiliyor rahatla b ay olmasa bile sonra olmasa sonraki ay mutlaka hamile kalırsın çünkü en fazla altı ay sürüyor. Sen ne kadar hazır olsan da vücudun senin dışında işliyor canım.birer gün arayla değil iki gün bekleyip üçüncü Gün birlikte olun önemli olan spermin kalitesi.. Tez vakitte Rabbim sağlıklı hayırlı gebelik nasip etsin canım :)

Canım güzel duaların için teşekkür ederim. İnşallah rabbim hayırlısıyla bize de nasip etsin. Herkes aynı ieyi söylüyor. Aklımdan çıkardığım ay hamile kaldım diye. Ben de bu konuya takılmak istemiyorum. Elimde olmadan kapılıp gidiyorum. İnşallah ben de atarım bu düşünceyi aklımdan. İki gün de bir deneme yapıcaz bundan sonra.

Ne diyelim hakkımızda hayırlısı...

Sen hamilesin canım duaların Kabul olurmus bize de dua et ne olur...

Allah sana da huzurla, sağlıkla, eşinle birlikte bebeğini kucağına almayı nasip etsin,

Sevgiler....

Canim benim cok sagol hep dua ediyorum hepiniz icin Allahim fazla bekletmeden cumlenize hayirli saglikli bebekler nasip etsin insallah. Guzel dileklrin icin tesekkur ederim. Sevgiler benden

merhaba arkadaşlar...bende 1,5 yıllık ewliyim 3 düşüğüm oldu..kan pıhtılaşması var ne yazıkkii....iki aydır dinleniyordum adet oldum ve tekrar başladım tedaviye.adetimin 5.günü cumartesi klomenle başlicaz hakkımızda hayırlısı

ben de yarın doktora gidicem, bakalım. Muhtemelen daha çok erken bekle diyecek ama bo genel kontrolden geceyım de bı sorun yoksa bıle bıleyım... Allahtan hayırlısı ne dıyelım...

Kızlar merhaba gittim dün doktora. Kan testleri falan istedi bir de eşimden spermiogram istedi. Kan tahlillerini yaptırdım ama henüz doktorla görüşemedim. Tahlile gore TSH 4,2 diyo. Bi doctor arkadasım da gebe kalabilmek için TSH 2-2,5 olmalı dedı. Hiç başına böyle bişi gelen var mı ? Çok merak ediyorum doktoru da yarın görebileceğim

Bir de içinizde Ankara da olan var mı bilmiyorum ama doctor spermiogramı GENART diye bir merkezde yaptırmamızı önerdi.(normalde acıbadem hast. Sarp Özcan a gidiyorum) Var mı bu merkeze hiç giden?

Allah yardımcımız olsun kızlar....

canım normal düzeyler 0,4-4,0 arasıymış baktım şimdi.tiroidle alakalı bu tahlil.seninkide çok yüksek değil aslında.tabi buna doktorun karar werir inşallah sorun yoktur

Benimde tsh 7 cikti.uc ay once doktor bu sekilde gebe kalamzsin gebe kalmak.icin 1.5-2 arasinda olmasi gerek dedi ve sonra ilac verdi bana euthyrox her sabah ac karnina iciyorum iki bucuk ayda dustu norlmal seviyede suan ama ilaci birakmamam lazim . Senin cok yuksek.degil hemen duser insaallah sikma canini bu tsh cok onemli bi durum aslinda . Ben hala gebe kalamadim ama olsun demekki daha zamani var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…