• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

mümkün deil eski haline gelmeeez görmedin mi nasıl açıldı kadnın kuşuuu..
illaki genişler :jeyyar:

kız öle deme be,içim bi hoş oluyo,kuzum o eskı halıne dönüyodur.sonucda yanı bebegın kafasını bı düşünsene.zaten esnekse dönüyo e esnek olmayanıda dikiyolar.eskı halınde oluyodur.anam bı sormam lazım ablamlara :roflol:

nilaycım pko:poli kistik over sendromu bu durumda düzenli adet olamıyosun yumurtlamıyosun doğal olarak ve yumurtaların çatlamıyo .adet olman uzadıkça da kist oluşuyo yumurtalıklarında .örneğin bem 60-65 gün adet olmadığımı bilirim.hap kullanıp zorla getirtiliyodu.hele geçen sene yazın menepoza girdim sandım 3 ay olmadım.
fundacım çok geçmiş olsun zormuş valla.
mümkün deil eski haline gelmeeez görmedin mi nasıl açıldı kadnın kuşuuu..
illaki genişler :jeyyar:

canım şu doğumun linkini gönderinde ordan bakıyım bulamadım çok merak ettim.

KIZLAR ya cenenızmı düştü,bune böyle,benden sonra döktürmüşsünüzde döktürmüşsünüz maşşallah.hele okuyacaktım ama yarın okurum artık.uyumaya mı gittiniz kısslar
laf lafı açtı be güzelim.yarın okursun artık.bende çıkıcam zaten birazdan benim kociş yattı çoktaan.buğün çalışma yok ya dinlensin azcuk
pko bende deil canım fundada, galiba yumurtalrın çatlamayıp kiste dönüşmesi.
dooru mu fundacıım?

evet canım aynen öyle

kız öle deme be,içim bi hoş oluyo,kuzum o eskı halıne dönüyodur.sonucda yanı bebegın kafasını bı düşünsene.zaten esnekse dönüyo e esnek olmayanıda dikiyolar.eskı halınde oluyodur.anam bı sormam lazım ablamlara :roflol:

sor bakalım ablanlara ne dicekler..
ben heryerde okudum hep eski haline dönmesi mümkün deil yazıyodu..
yani toparlanıyodur ama eskisi gibi olmaz bence...
zaten zaman geçtikçe, esniyo, bide doğurunca -tatlicadiarzu-

ee netcez ozamankafamçokkarıştı,ben sankı kendıme cok güveniyomus gibi normal istiyodum olursa diye.şimdi hepten tırstım.bu arada kızlar yatıyomudunuz siz,lafa tutmıyım sizi

annelerimiz nasıl doğurmuş beni arkadaşlarım doğurmuş hiç şikayetçi olan yok.benim çok dar zaten hem biraz genişlemiş olurkaydirigubbakcemile3

Uzun ve yıpratıcı bir süreçtir ve doğum ağrılarına katlanmanız gerekmektedir.
Normal vaginal doğum sonucunda oluşan sekeller ve deformasyonların oluşumu da herkes tarafından bilinmektedir. Vaginanın genişlemesi, idrar kesesi ve kalın barsağının vagina içine doğru fıtıklaşması sıkça rastlanan olaylardır ve ileride bunların düzeltilebilmesi için ek operasyonlar gerekebilir.
Doğum yolundaki bebeğin iyilik hali çok yakından takip edilmesi gerekir ve en küçük ihmaller ilerde ciddi sekellere sebep olabilir .
İri bebeklerin doğumunda oluşan geniş vagina yırtıkları hem tamir edilmesi zor hem de uzun operasyon zamanı gerektiren problemlerdir. Ciddi bir şekilde tamir edilmeyen yara ve yırtıklar genç yaştaki hanımların idrar ve büyük abdest kaçırmasına sebep olur ki normal yaşamı zehir eden bir sıkıntıdır.
Tabii şunu da iyi bilmek gerekir: normal doğum için yatırılan hastaların ortalama % 25 ‘i doğum ağrılarını çekerler ama muhtelif sebeplerden dolayı, doğum yine ACİL sezaryenle sonuçlanmaktadır.

ay fundacım bu aksam bizdede yok çalışma.ayy bı gün bari araverelım cok yorulduk be :))
he valla dur durak bilemedim günlerdir.buğün tatil günüm.dükkan kapalısengözlerimebaksanab
yaaw doktorlarımıza sorarız bir hamile kalalımda kuşumuzun açılması kusur kalsın:)))
evet ya hamiş kaldıkla kuşun açılmasına kaldı olay.ama hüsrana uğradım yalan da değil hani.neyse artık.hadi kızım ya gidin yatın artık bende yatayım.daha sahura kalkcaz .

Sezeryen doğumun dezavantajları nelerdir?

Genel anestezi gerektirir. Spinal (epidural) anestezi denen belden yapılan anestezi çeşitleri de mevcuttur. Fakat genel anestezi hem hastanın hem de doktorun öncelikle tercih ettiği bir yöntemdir.
Karın boşluğu açılır ve bunu takip eden operasyon sonrası ciddi bir bakım gerektirdiği gerçeği gözardı edilemez.
Normal doğumda hastanede kalma süresi 1-2 günle sınırlı iken, sezaryende bu süre ortalama 3 gün kadardır.
Tabii ki bir sezaryen hastasının tamamen normal hayatına dönmesi en azından 7-8 gün içinde olur

Uzun ve yıpratıcı bir süreçtir ve doğum ağrılarına katlanmanız gerekmektedir.
Normal vaginal doğum sonucunda oluşan sekeller ve deformasyonların oluşumu da herkes tarafından bilinmektedir. Vaginanın genişlemesi, idrar kesesi ve kalın barsağının vagina içine doğru fıtıklaşması sıkça rastlanan olaylardır ve ileride bunların düzeltilebilmesi için ek operasyonlar gerekebilir.
Doğum yolundaki bebeğin iyilik hali çok yakından takip edilmesi gerekir ve en küçük ihmaller ilerde ciddi sekellere sebep olabilir .
İri bebeklerin doğumunda oluşan geniş vagina yırtıkları hem tamir edilmesi zor hem de uzun operasyon zamanı gerektiren problemlerdir. Ciddi bir şekilde tamir edilmeyen yara ve yırtıklar genç yaştaki hanımların idrar ve büyük abdest kaçırmasına sebep olur ki normal yaşamı zehir eden bir sıkıntıdır.
Tabii şunu da iyi bilmek gerekir: normal doğum için yatırılan hastaların ortalama % 25 ‘i doğum ağrılarını çekerler ama muhtelif sebeplerden dolayı, doğum yine ACİL sezaryenle sonuçlanmaktadır.

bak bende tırstım şimdi idrar kaçırmak falan diyor amanın...

Back
X