Ben 9 aylik evliyim hic korunmadim ilki eylulde 2.si martta oldu gebeliklerimin. Kurtajdan sonra biraz beklemeni tavsiye ederim bende. Vücudunun da rahminfr kendini toparlamasi gerekiyorBenımde 11+5ti düşük yaptıgımda. Sonradan kürtaj oldum kalan parçaları temizlemişler. Benım cok agrılı ve sancılı oldu dusugum boyle bı durumda rahım agzı yetmezlıgı olmazmıs oyle olunca sancısız oluyomus dıye duymustum dogrumudur bılemıyorum. Banada 3ay korun yazmıs dr ama bende korunmayı dusunmuyorum ılk adetten sonra yumurtlama gunu hesaplamalarına baslıcam. Bunu 1.5 sene bekledık allah boyle uygun gordu aldı boynumuz kıldan ince. Benımde ılk dusugumdu tesadüfi olarak ılkler dusukle sonuclanabılıyomus 2 3 ten sonra arastırıyomus kromozomal mı falan dıye. Insallah tekrar yasamayız. Sen hıc korundun mu pekı ve ne zaman hamıle kaldın tekrar
Tatlım geçmiş olsun benim sekiz haftalik olan düşüğümde kürtaj sonrası yirmi güne yakın kanamam olmuştu, doktor normal değil dedi. Geçmezsetekrar kürtaj dedi ama azalınca gerek duymadım doktora gitmeye. Alttan ultrasonla muayene etti mi seni? Hcg düştü mu? Istersen başka bir doktora daha git.Merhabalar, bende 1 ay önce 2. düşüğümü yaptım. 7 haftalıktı kendim düşürdüm. kurtaja gerek kalmadı fakat kanama hala devam ediyor. çok değil ama 1 ay olunca insan rahatsız olmuyor değil. doktora gittim bitmesini beklicez dedi. bekliyorum yarın tam 1 ay olucak sizin böyle sürdü mü acaba? bitmesi için yapılması gereken bir şey var mı bilemedim
Tesekkur ederim. Gittigim doktor cok az birsey var o da duser demisti ilk hafta 2. Hafta gecmeyince iyi bir prof a gittim. Alttan muayene de etti bir sıkıntı yok gecmesini beklicez dedi. Kanama gibi değildi kahverengi bir akıntı gibiydi 2 gündür daha da artti gibiTatlım geçmiş olsun benim sekiz haftalik olan düşüğümde kürtaj sonrası yirmi güne yakın kanamam olmuştu, doktor normal değil dedi. Geçmezsetekrar kürtaj dedi ama azalınca gerek duymadım doktora gitmeye. Alttan ultrasonla muayene etti mi seni? Hcg düştü mu? Istersen başka bir doktora daha git.
Geçmiş olsun canım, rahim ağzı yetmezliği oniki haftanın üstünde olur genellikle.onaltı onsekiz yirmi gibi. Ben kanama bitince korunmadim yaklaşık altı ay sonra gebe kaldım, onda da yedinci haftada kalp atışları durdu sekizde kürtaj oldumBenımde 11+5ti düşük yaptıgımda. Sonradan kürtaj oldum kalan parçaları temizlemişler. Benım cok agrılı ve sancılı oldu dusugum boyle bı durumda rahım agzı yetmezlıgı olmazmıs oyle olunca sancısız oluyomus dıye duymustum dogrumudur bılemıyorum. Banada 3ay korun yazmıs dr ama bende korunmayı dusunmuyorum ılk adetten sonra yumurtlama gunu hesaplamalarına baslıcam. Bunu 1.5 sene bekledık allah boyle uygun gordu aldı boynumuz kıldan ince. Benımde ılk dusugumdu tesadüfi olarak ılkler dusukle sonuclanabılıyomus 2 3 ten sonra arastırıyomus kromozomal mı falan dıye. Insallah tekrar yasamayız. Sen hıc korundun mu pekı ve ne zaman hamıle kaldın tekrar
Evet benim de kahverengiye döndü ve bitti şükür. Azcık daha bekle bakalım bitecek gibi görünüyor. Geçmiş olsunTesekkur
Tesekkur ederim. Gittigim doktor cok az birsey var o da duser demisti ilk hafta 2. Hafta gecmeyince iyi bir prof a gittim. Alttan muayene de etti bir sıkıntı yok gecmesini beklicez dedi. Kanama gibi değildi kahverengi bir akıntı gibiydi 2 gündür daha da artti gibi
2 nisanda dusuk yaptim hala devam :) azaldi tabi kahverengi ama geçmiyorkızlar merhaba
5 martta düşük yaptım kanamam durmayınca bir türlü 9 nisan’da dogum kontrol hapı aldım bir hafta içtim lekelenme şeklinde kanamam vardı birgün var birgün yok vs
hapı bir hafta sonra bıraktım 19 nisanda adet oldum
ovulasyon testleri kullanmaya başladım
sanırım birkaç güne pik olucak
sizde kanama durumları nasıldı?
Valla banada 3 ay korun yazmış çıkış kağıdıma ama benre korunmayı dusunmuyorum yıne allah bılır tabıkı verende o alanda. Hamıle kalırsamda bana ve bebege bı zararı olur mu bununla ılgılı bı acıklama bulamadım. Dr alper mumcunun sıtesınde dusukten sonra hemen hamıle kalmak saglıklı ve canlı dogum ıhtımalını arttırıyor yazıyo baska bı yerde aman 6 ay korunun yazıyor kıme gore neye göre ben kendı ıcımde buna bı acıklık getıremedım. Cevremdekıler korunma dıyo dr oyle dıyoGeçmiş olsun canım, rahim ağzı yetmezliği oniki haftanın üstünde olur genellikle.onaltı onsekiz yirmi gibi. Ben kanama bitince korunmadim yaklaşık altı ay sonra gebe kaldım, onda da yedinci haftada kalp atışları durdu sekizde kürtaj oldum
Bunu cok bekledık 1.5 yıldır korunmasız olarak o kür senin bu kür benim allah o sevıncı tattırdı ama kısa surdu bende sımdı dusukten sonra hamıle kalanlar nasıl saglıkla dogurabılıyolar demekkı bekleyende e beklemeyende eger saglıklıysa yasıyo demekkı dıye dusunuyorumBen 9 aylik evliyim hic korunmadim ilki eylulde 2.si martta oldu gebeliklerimin. Kurtajdan sonra biraz beklemeni tavsiye ederim bende. Vücudunun da rahminfr kendini toparlamasi gerekiyor
2 nisanda dusuk yaptim hala devam :) azaldi tabi kahverengi ama geçmiyor
2 hafta once baktirdigimda 2ydi. Valla benim duzen iyice şaştı. Tam bitti diyorum eşim falanda seviniyor sonra ee gene basladi husrani yaşıyoruz. Neredeyse 2 aydir ilişki yasamiyoruz. Bir adet gecirdikten sonra o isleri takip etmeye başlıcam. Bu ayi doktor ayi ilan ediyorum. Persembe sağlık ocagindayim. Sonraki persembe endokrin sonraki haftalar icinde universite hastanesi kadin doguma randevu almaya çalışıyorum. Bakalim sonuc ne cikicakDüşük yapan arkadaşlar HCG değerlerini takip yapın 5in altına düşmüş mu baktirin kanama lekelenme yaşayanlar özellikle dikkat edin
canım düşmüşte değerin benimde en son baktırdığımda iki idi geçen cuma günü2 hafta once baktirdigimda 2ydi. Valla benim duzen iyice şaştı. Tam bitti diyorum eşim falanda seviniyor sonra ee gene basladi husrani yaşıyoruz. Neredeyse 2 aydir ilişki yasamiyoruz. Bir adet gecirdikten sonra o isleri takip etmeye başlıcam. Bu ayi doktor ayi ilan ediyorum. Persembe sağlık ocagindayim. Sonraki persembe endokrin sonraki haftalar icinde universite hastanesi kadin doguma randevu almaya çalışıyorum. Bakalim sonuc ne cikicak
aynenn troid başımızın belası neyse ki düzenli şu an. ilk düşükten sonra 59u görmüştü tsh. 2 hafta önce baktırdığımda 0,84du. herşey yolunda aslında ama endokrin doktorum biraz tuhaf ama iyi bir adam işiyle ilgili güveniyorum ona benim sürecimle ilgili bana yardımcı olacağını düşünüyorum. ne bileyim doktor tavsiyesinde bile bulunabilir veya vitamin takviyesi başlayabilir. bu tarz eksiklerin oluştuğunu düşünüyorum. 1 ay süren kanamadan sonracanım düşmüşte değerin benimde en son baktırdığımda iki idi geçen cuma günü
ama lekelenme olması beni düşündürdü ondan dedim. endokrine neden gidiyorsun troid sorunu sende demi var
bende de var troid ama benim troidi destekleyen Anti TPO ve Anti TG değerlerim çok yüksek idi ben troid ilacı kullanıyorum. ben ilaca başlayınca hepsi düzene girdi. tabiki baktırmak gerek birde d vitamini ve e vitamine baktır buda gebeliğe etkisi var canımaynenn troid başımızın belası neyse ki düzenli şu an. ilk düşükten sonra 59u görmüştü tsh. 2 hafta önce baktırdığımda 0,84du. herşey yolunda aslında ama endokrin doktorum biraz tuhaf ama iyi bir adam işiyle ilgili güveniyorum ona benim sürecimle ilgili bana yardımcı olacağını düşünüyorum. ne bileyim doktor tavsiyesinde bile bulunabilir veya vitamin takviyesi başlayabilir. bu tarz eksiklerin oluştuğunu düşünüyorum. 1 ay süren kanamadan sonra
Sende hasimatosun demek. Benimde hasimato. Ilac kullaniyorum bende 4 senedir. D vit biraz eksik gibiydi onu aldim baslicam artikbende de var troid ama benim troidi destekleyen Anti TPO ve Anti TG değerlerim çok yüksek idi ben troid ilacı kullanıyorum. ben ilaca başlayınca hepsi düzene girdi. tabiki baktırmak gerek birde d vitamini ve e vitamine baktır buda gebeliğe etkisi var canım
Tsh icin konusayim. Eğer bir troid hastalığın yoksa normal seviyede ama gebelikte artis yaşayabiliyor. Troid hastalari icin gebelik oncesinde 2nin altinda olmasi yeterli görülüyor. Gebelik esnasinda da kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Digerlerinin referans degerlerini bilmiyorum bi yorum yapamadimKızlar sonuçlara bi bakar mısınız estradiol:74.87
Fsh:6.71
Tsh:2.29
Prolaktin:21.73. Anlayanlardeğerlendirebilir mi ? Yeni yaptırdım..
Hastalığım yok canım gebe de değilim kontrol olmaya gelmiştim sıkıntı var mı diye hamilelik istiyorum bende o yüzden sizede bi sorayım dedimTsh icin konusayim. Eğer bir troid hastalığın yoksa normal seviyede ama gebelikte artis yaşayabiliyor. Troid hastalari icin gebelik oncesinde 2nin altinda olmasi yeterli görülüyor. Gebelik esnasinda da kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Digerlerinin referans degerlerini bilmiyorum bi yorum yapamadim