• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben bişe sorucam ben eğer adet görmeden hamile kalırsam en erken ne zaman öğrenebilirim ki bi fikriniz var mı bunla ilgili :)
Ben ikinci düşüğümü kendim düşürdüm kürtaj yapılmadı. ayın 12 ya da 13 üydü başladı düşük. Diger ayın 15inde ogrendim hamile olduğumu

Ben de 10 gün önce kan verdim bana da 1.5 ayda çıkar dediler, merakla bekliyorum, kromozom analizi de yapıldı eşime ve bana, o da 2 ay sonra çıkar dediler.İnşallah sıkıntılı şeyler çıkmaz ve sağlıklı gebeliklerimiz olur, sizin çocuğa da kardeş gelir :KK36:

İmrenmişimidir hep :KK48: 3 çocuğum var hiç istemiyordum korunuyordum ama nasıl olduysa oldu gebe kaldım hiç istemiyorum ben ne yapacağım diye konu açanlara sinir oluyorum:sinirli::sinirli::sinirli:
Amin 🤲 insallah hepimizin guzel haberlerini yazmak nasip olur burada. Kromozom analizini siz mi istediniz doktor mu yaptırmanızı söyledi.

Ben ikinci düşüğümü kendim düşürdüm kürtaj yapılmadı. ayın 12 ya da 13 üydü başladı düşük. Diger ayın 15inde ogrendim hamile olduğumu
Yaklaşık 1 ay sonra yani. Peşpeşe mi oldu yani senin düşüklerin korktum şimdii

Amin 🤲 insallah hepimizin guzel haberlerini yazmak nasip olur burada. Kromozom analizini siz mi istediniz doktor mu yaptırmanızı söyledi.
Doktorum aslında hiç test istemeyecekti.Gerek yok dedi ilk düşük diye, test önerilmiyor ama için rahat etmeyecekse yaptıralım dedi, sanırım yapmışken hepsini istedi o yüzden. Insallah sıkıntılı birşey çıkmaz... Bir daha yaşamayız bunu inşallah...

Bence de 1 ay sonra ogrenmek mantıklı, cunku ortalama 2. Haftada yumurtlasan gebe kaldıysan ortalama 14 gun sonra ogreneceksin o da 1 aya denk geliyor 🤗

İyi yapmışsın canım dile kolay ama kalbe zor 3 düşük. Mutlaka bi sebebi var onuda öğrenip yoluna öyle devam edersin. Sonucunu öğrenince bizimlede paylaş
Evet çok zor. Hele ki son hamileliğimde beta hcg diger ikisinden daha çok yükselmişti. Ama ameliyat olmak zorunda kaldım. Doktor göbeğimdeki dikişlerden dolayı aldırmam gerektiğini yoksa bana zarar vereceğini söyledi. Bu yüzden kürtaj için araştırmıştık hatta gün almıştık ama randevu günümün bi önceki gecesinde düşük başladı işte.
Bu konuyu burda paylaşıp sizlerin de öykülerinizi okuyunca yalnız olmadığımı gördüm en azından insallah yazicam sonuçlarımı

Son iki düşüklerim peşpeşe oldu evet arada adet görmedim. Ama şöyle birşey var. Sonuncusunda ben trafik kazası geçirdim. İlaçlı tomografi çekildi anestezi verildi ameliyat oldum. Belki böyle bir travmadan dolayı da düşük olmuş olabilir demişti doktorum. Ama yine de araştırılacak canım

Son iki düşüklerim peşpeşe oldu evet arada adet görmedim. Ama şöyle birşey var. Sonuncusunda ben trafik kazası geçirdim. İlaçlı tomografi çekildi anestezi verildi ameliyat oldum. Belki böyle bir travmadan dolayı da düşük olmuş olabilir demişti doktorum. Ama yine de araştırılacak canım
Bende adet görmeden hemen bebek çalışmalarına başlamak istiyorumda. Evet ondan da olmuş olabilir tabi

Evet çok zor. Hele ki son hamileliğimde beta hcg diger ikisinden daha çok yükselmişti. Ama ameliyat olmak zorunda kaldım. Doktor göbeğimdeki dikişlerden dolayı aldırmam gerektiğini yoksa bana zarar vereceğini söyledi. Bu yüzden kürtaj için araştırmıştık hatta gün almıştık ama randevu günümün bi önceki gecesinde düşük başladı işte.
Bu konuyu burda paylaşıp sizlerin de öykülerinizi okuyunca yalnız olmadığımı gördüm en azından insallah yazicam sonuçlarımı
Çok kötü şeyler yaşamassın 🙁 Rabbim bidaha yaşatmasın

Bence de 1 ay sonra ogrenmek mantıklı, cunku ortalama 2. Haftada yumurtlasan gebe kaldıysan ortalama 14 gun sonra ogreneceksin o da 1 aya denk geliyor 🤗
Benim adetim 1 hafta sürüyor. Zaten düşük de 1 hafta sürdü yani 1 haftanın sonunda kanamam da bitti beta hcg de sıfırlandı. Sonrasında hamile kalmıştım

Bu aralar ilişkiden sonra nasıl hamile kalınır yazıları okuyorum.
Genellikle iki günde bir ilişkiye girmeyi öneriyorlar.
Çünkü her gün olunca, yumurtalıktaki ve spermdeki kaliteyi düşürerek üretimi azaltırmış.
Bende bunu dikkate alıyorum :)
Bende size katılıyorum ilk gebeliğim öyle tuttu zaten, büyük ihtimalle dediğiniz gibi yaparım hem insan daha az stresli olur diye düşünüyorum

Bilmiyorum ki hatta bana gösterdi yumurtayı ama çatlama ile ilgili bişey demedi, bide benim ilk hamilelik 8 ay boyunca hep sık ilişki oluyordu tutmadı 9.ayımda da sadece yumurtlamadan sonraki günü değerlendirmiştik öyle tuttu o yüzden tedirginim

8 ay boyunca hergün mü oldu yani?
Bravo valla 😳 evet seyrek olunca daha iyi erkek açısından ama onun zamanlamasını da iyi ayarlamak lazım insan bilemiyoki ne zaman çatlayacağını
Tutacağı varsa her türlü tutar sen elinden geleni yap gerisi Allah'tan

Ben de kürtaj olalı 2 hafta olacak. Akıntı lekelenme yeni bitti diyebilirim. Testleri verdik bekliyoruz bakalım sonucu. Şu 2 ay korunma sürecinden sonra gebelik için başlıycaz ya bu sürece nasıl hazırlansak acaba. Bir yerde kuru incir yumurtayı olgunlaştırıyo havuç ise çatlatıyo diye duymuştun. Bilgisi olan var mı

Var deniyor bi çok şey ama sağlıklı beslenmek, stresten uzak kalmak en önemlisi bunlar doktor bana geçen gün yumurta kalitesini arttıran bi takviye verdi içinde omega 3 ile koenzim Q10 varmış bizim için önemliymiş bunlar
yumurta, badem, yeşil sebzeler ,baklagiller bunlarda önemli

Ben de bir kimyasal gebelik geçirdim 3 gün sürdü o heyecan mutluluk değerim 32 ye cıkmıstı sanırım 2 haftalıktı ve maalesef kanamayla elimden kaydı gitti temmuzda yaşadım bu olayı üstüne Aralık ayında rahim filmi çektirdim sağ tüp kapalı çıktı ve hala da bekliyorum bakalım .. nasip 🤲🤲

Var deniyor bi çok şey ama sağlıklı beslenmek, stresten uzak kalmak en önemlisi bunlar doktor bana geçen gün yumurta kalitesini arttıran bi takviye verdi içinde omega 3 ile koenzim Q10 varmış bizim için önemliymiş bunlar
yumurta, badem, yeşil sebzeler ,baklagiller bunlarda önemli
Adı ne peki 🙄 Ben de almayı dusunuyorum, su anda folik asit b12 karisimi bir hap ve d vit iciyorum

Back
X