• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Azze Azze canım bende geçtiğimiz Temmuz ayında kürtaj oldum 13 haftalık ikizlere hamileydim, karnımda öldüler maalesef..
Doktorum 3 ay korun yani 3 adet dönemi geçsin bekle rahmin eski haline gelsin toparlasın biraz kendini dedi.
Ekimden itibaren başlarsın dedi.. ben düşünmüyordum. hiç te istemiyordum ne yalan söyleyeyim kendimi biraz toparlayayım falan diye. Sonrasında Ekim de regl gördükten sonra eşim kendini tutamayıp boşalma oldu. ,
İstemediğim için ilişkiden 10-12 saat sonra sanırım Ella kullandım ama ona rağmen hamile kaldım :) Hayırlısı böyle imiş..

Ama benim fikrim gerçekten 3 ay geçmesi.. çünkü gebelikte rahim genişliyor ve eski haline gelmesi için en azından 1-2 regl dönemi geçmeli.. diye düşünüyorum . Hakkında hayırlısı olsun inşallah :KK200:
Sağlıklı şekilde kucağına alırsın inşallah 😘 gerçekten onun yaşayacağı gün varsa o ne yaparsan yap geliyor dünyaya rabbim koruyor. Seninkide o misal hap kullandığın halde hamilesin❤ çok zor inan beklemek hemen yerini doldurmak istiyorum 😣

Kizlar dusükten sonraki ilk adetim sökulmuyor bi turlu.. kahverengi varla yok arasi ufak ufak geliyor 10 gundur
Arada bi iki hafif kan geldi..
Normalmi sizce?
Diger adet zamanimda geldi bu arada..
Agrim filan yok. Dusukten sora parcalar ve yogun kanama yaşadim doktorada gitmistim.
Geçmiş olsun canım. Ne kadar oldu kürtaj olalı? Ne kadarlıktı bebeğin?

Geçmiş olsun canım. Ne kadar oldu kürtaj olalı? Ne kadarlıktı bebeğin?
6 haftalik iki kesemiz vardi kalp atisini duymadik.
Ocak ayinin 14 u dusuk basladi. 24 tü kanamam bitti doktora gittim..
Kurtaj olmadim ben.
Arada 15 gun filan temiz kaldim iste.

6 haftalik iki kesemiz vardi kalp atisini duymadik.
Ocak ayinin 14 u dusuk basladi. 24 tü kanamam bitti doktora gittim..
Kurtaj olmadim ben.
Arada 15 gun filan temiz kaldim iste.
Rabbim tekrar nasip eder sana inşallah. Herkesin adret görmesi farklı oluyor diyorlar. Kiminde çok az şekişde kiminde çok ve ağrılı. Benim daha 12 gün oldu.

Valla 1 hafta kadar bi geldi durdu kahverrngi ve kırmızı renkte damla damla sonra 44.günde başladı
Benm gunde 2 kere filan geliyor ufak ufaj 10.gunum
Kirmizi da 10 gunde 2 kere filan damla ufacik gordum. Bakalim bekliyorum sokulur diye
Gelmesse doktorami gideyim sorunmu var demek acaba.

Merhaba arkadaşlar ben evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım 1 buçuk aylıktı doktor gelişmemiş düşer dedi e evde düşük yaptim.korunma ile ilgili bisey söylemedi bizde korumadık zaten yaşım 17 idi çok bir bilgim yoktu ertesi ay yine hamile kaldım doktor kızdı ben korun dedim dedi bende öyle bisey söyleseniz ben o psikolojiyle duymasam eşim duyardı dedim.doktor korunmadigin için buda düşer doğsa bile down sendromlu olur dedi.aglaya ağlaya 2 gün geçirdim en sonunda annem kendi doktoruma götürcem kızımı dedi eşime çünkü eşim erkek doktora izin vermiyordu.kahverengi leken geldi annemi aradım apar topar annemin doktoruna gittik doktor bisey yok gayet iyi dedi ve bebek aspirini iç dedi.bende ki korku geçmiyordu haftada 1 doktorun özel muayenehanesine gidiyordum.4 aylık hamileydim ve doktora bu korkumu söyledim doktorum dedi ki bebeğin gayet sağlıklı down sendromu filan yok çok rahatına düşkün bir çocuk olacak ama bakta gör çok zeki olacak dedi.ve dediği gibi oldu büyük oğlum rahatına çok düşkün ve şuan fen lisesi son sınıfta.önce Allah sonra doktor.doktorunuzdan memnun değilseniz değiştirin hamileliğin %95 i psikoloji %5 i beslenme.doktorunuzla kurduğunuz bağ ondan aldığınız enerji ne kadar kuvvetliyse herşey aynı oranda dengeye oturuyor.hic unutmuyorum inşallah oğlum sizin gibi doktor olur demistim oğlum ucak müh istiyordu tıp fakültesini de düşünüyor artık belki o gün dua kapılarım acıkmıştır ve inşallah oğlum da o doktor gibi muhteşem bir doktor olur 🤲🤲🤲🧿♥️kötü yorumlara kötü düşüncelere kapatın kendinizi size kötü gelen hiçbirşeyi duymayın ve inancinizi yitirmeyin.37 yaşındayım oğlum 18 yaşında küçük oğlum 13 yaşında nasip olursa 3. Çocuğum da olsun istiyorum.Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın evlatlarimizla imtihan etmesin bizi🤲🤲🤲

Selam kızlar. Valla düştükten sonra insanın daha da Bi isteği artıyor evlada karşı. Ben de düşük yaptm. Kürtaj oldum düşmedi. Düşmeyin e de 24 ocakta sezaryan gibi ameliyat oldum. Dış gbelikti benimki. Hala dikiş ağrılarım var. Gebeliği hem isteyip hem korkuyorum

Y
Merhaba arkadaşlar ben evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım 1 buçuk aylıktı doktor gelişmemiş düşer dedi e evde düşük yaptim.korunma ile ilgili bisey söylemedi bizde korumadık zaten yaşım 17 idi çok bir bilgim yoktu ertesi ay yine hamile kaldım doktor kızdı ben korun dedim dedi bende öyle bisey söyleseniz ben o psikolojiyle duymasam eşim duyardı dedim.doktor korunmadigin için buda düşer doğsa bile down sendromlu olur dedi.aglaya ağlaya 2 gün geçirdim en sonunda annem kendi doktoruma götürcem kızımı dedi eşime çünkü eşim erkek doktora izin vermiyordu.kahverengi leken geldi annemi aradım apar topar annemin doktoruna gittik doktor bisey yok gayet iyi dedi ve bebek aspirini iç dedi.bende ki korku geçmiyordu haftada 1 doktorun özel muayenehanesine gidiyordum.4 aylık hamileydim ve doktora bu korkumu söyledim doktorum dedi ki bebeğin gayet sağlıklı down sendromu filan yok çok rahatına düşkün bir çocuk olacak ama bakta gör çok zeki olacak dedi.ve dediği gibi oldu büyük oğlum rahatına çok düşkün ve şuan fen lisesi son sınıfta.önce Allah sonra doktor.doktorunuzdan memnun değilseniz değiştirin hamileliğin %95 i psikoloji %5 i beslenme.doktorunuzla kurduğunuz bağ ondan aldığınız enerji ne kadar kuvvetliyse herşey aynı oranda dengeye oturuyor.hic unutmuyorum inşallah oğlum sizin gibi doktor olur demistim oğlum ucak müh istiyordu tıp fakültesini de düşünüyor artık belki o gün dua kapılarım acıkmıştır ve inşallah oğlum da o doktor gibi muhteşem bir doktor olur 🤲🤲🤲🧿♥kötü yorumlara kötü düşüncelere kapatın kendinizi size kötü gelen hiçbirşeyi duymayın ve inancinizi yitirmeyin.37 yaşındayım oğlum 18 yaşında küçük oğlum 13 yaşında nasip olursa 3. Çocuğum da olsun istiyorum.Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın evlatlarimizla imtihan etmesin bizi🤲🤲🤲
Ne güzel bi hayat hikayesi,tam da bize umut olcak ışık olcak.Rabbim evlatlarına hayırlı ömürler versin inşallah bizlerede nasip etsin. Yazdıklarını okurken çok heycanlandım. Bi yandan okuyup bi yandan acaba devamında ne olcak diye meraklandım ve sonuç mükemmel. Bende hemen olsun istiyorum bi yandan korkuyorum ama böyle örnekler o kadar çok ki. Buda beni umutlandırıyo acaba korunmasam mı ki diyorum. Doktor seçimi o kadar önemli ki bi doktor bambaşka şeyler söylerken diğeri size umut olmuş resmen ve dediği gibide olmuş.

Selam kızlar. Valla düştükten sonra insanın daha da Bi isteği artıyor evlada karşı. Ben de düşük yaptm. Kürtaj oldum düşmedi. Düşmeyin e de 24 ocakta sezaryan gibi ameliyat oldum. Dış gbelikti benimki. Hala dikiş ağrılarım var. Gebeliği hem isteyip hem korkuyorum
Selam canım. Gerçekten de öyle şuan tekrar hamile olmak istiyorum. Ah senin ki daha zormuş ameliyat dikiş felan. Çok geçmiş olsun . Aynı duygular bende de var hem çok istek hemde aşırı korku.

Benm gunde 2 kere filan geliyor ufak ufaj 10.gunum
Kirmizi da 10 gunde 2 kere filan damla ufacik gordum. Bakalim bekliyorum sokulur diye
Gelmesse doktorami gideyim sorunmu var demek acaba.
45 güne kadar bekle derim çünkü o kadara kadar normal diyorlar gelmemesi

Benimki çok karışık zaten canm. Beni de imtihanım bu diyorum. İlk gebeliğimi çok bekledik olmadı tedaviye başladık. Yumurta takimi ve aşılama yaptık yine olmadı. Tedaviye ara verdğiğm ay hamile kaldım. Çok çok sevindik. Sorunsuz güzel bir hamilelik 9 ayın sonunda normal doğumu bekliyrdm artk. Her şeyimiz hazırdı beşiğimiz bebek çantamız. Sonra 39.haftamn bittiği gün kontroldeyken ağrım başladı sevindik bebeğimiz doğuyor diye. Dr acil sezaryan dedi sezaryan girdim çıktım bebek yok. Kaybettik o kadar zor o kadarzorki. Allah düşmanıma vermesin. Sonrasında Dr 6 ay beklemen yeterli dedi. 6 ay sonra tekrar düşündük. Ve çok da korktum ya gebe kalmazsam diye. Sonra çatlama iğnesiyle ilk ayda hamile kaldım. Doğumdan 9 ay sonra çok şükür hamileydim.bu arada test yaptrdm. gebelikte kan sulandırıcı iğne vuru dum. Çok şükür çocuğum doğdu sağlıklı.2.5 yaşında şimdi. Zaten geç hamile kalıyorm diye tekrar düşündük bu defa da dış gebelik oldu. İnanın düşük yapmak zor ama ilerideki aylarda kaybetmek daha da zor hepinizin kucağına alacağı evlatlar olur inş. Nasibi olunca olu or dua edip elimizden g et leni yapıpdoğru tedaviyle sonucunu Allahabırakmk gerekiyor.

Y

Ne güzel bi hayat hikayesi,tam da bize umut olcak ışık olcak.Rabbim evlatlarına hayırlı ömürler versin inşallah bizlerede nasip etsin. Yazdıklarını okurken çok heycanlandım. Bi yandan okuyup bi yandan acaba devamında ne olcak diye meraklandım ve sonuç mükemmel. Bende hemen olsun istiyorum bi yandan korkuyorum ama böyle örnekler o kadar çok ki. Buda beni umutlandırıyo acaba korunmasam mı ki diyorum. Doktor seçimi o kadar önemli ki bi doktor bambaşka şeyler söylerken diğeri size umut olmuş resmen ve dediği gibide olmuş.
Aminn canim bütün güzel duaların için 🤲🤲Allah verdiğini boşa vermez canım imtihandır Allah imtihanı iyilik ve kötülük olarak verir.Rabbim görelim neyler neylerse güzel eyler..inancını yitirme Rabbim nasip edecek inşallah

Benimki çok karışık zaten canm. Beni de imtihanım bu diyorum. İlk gebeliğimi çok bekledik olmadı tedaviye başladık. Yumurta takimi ve aşılama yaptık yine olmadı. Tedaviye ara verdğiğm ay hamile kaldım. Çok çok sevindik. Sorunsuz güzel bir hamilelik 9 ayın sonunda normal doğumu bekliyrdm artk. Her şeyimiz hazırdı beşiğimiz bebek çantamız. Sonra 39.haftamn bittiği gün kontroldeyken ağrım başladı sevindik bebeğimiz doğuyor diye. Dr acil sezaryan dedi sezaryan girdim çıktım bebek yok. Kaybettik o kadar zor o kadarzorki. Allah düşmanıma vermesin. Sonrasında Dr 6 ay beklemen yeterli dedi. 6 ay sonra tekrar düşündük. Ve çok da korktum ya gebe kalmazsam diye. Sonra çatlama iğnesiyle ilk ayda hamile kaldım. Doğumdan 9 ay sonra çok şükür hamileydim.bu arada test yaptrdm. gebelikte kan sulandırıcı iğne vuru dum. Çok şükür çocuğum doğdu sağlıklı.2.5 yaşında şimdi. Zaten geç hamile kalıyorm diye tekrar düşündük bu defa da dış gebelik oldu. İnanın düşük yapmak zor ama ilerideki aylarda kaybetmek daha da zor hepinizin kucağına alacağı evlatlar olur inş. Nasibi olunca olu or dua edip elimizden g et leni yapıpdoğru tedaviyle sonucunu Allahabırakmk gerekiyor.
Çok geçmiş olsun canım. Bende böyle teselli ediyorum kendimi en azından daha çok yeniyken kaybettim. Evet çok alıştım çok mutlu oldum onu kaybedince dünyam karardı ama daha kötülerini düşündüm hep. Senin yaşadığın bu ihtimali. Ya 9 ay taşısam öyle kaybetsem diye. Rabbim bidaha aynı şeyi yaşatmasın ve beterinden korusun inşallah sağlıklı gebelikler nasip etsin❤

İnşallah kuzum ❤
Muayenem güzel geçti, rahim güzel toparlamış dedi, sonuçlarım çıkana kadar 2 ay korunma önerdi, sonuçlarla tekrar gideceğim kontrole, şimdilik o yuzden yumurta takibi klomen vs sormadım, rahat gebe kalacagimi düşünüyormuş, bakalim nasip, adeti de sordum gecikme olabilir normal dedi ama 10 günden fazla gecikirse gel dedi, bebeğin sonuçları normal cıkmış 😞

Muayenem güzel geçti, rahim güzel toparlamış dedi, sonuçlarım çıkana kadar 2 ay korunma önerdi, sonuçlarla tekrar gideceğim kontrole, şimdilik o yuzden yumurta takibi klomen vs sormadım, rahat gebe kalacagimi düşünüyormuş, bakalim nasip, adeti de sordum gecikme olabilir normal dedi ama 10 günden fazla gecikirse gel dedi, bebeğin sonuçları normal cıkmış 😞
En azından sıkıntılı bi durum yok şuan için kuzum. Güzel düşün. Sonuçların da çıkınca herşey daha güzel olcak

Genelde düşükten sonra herkes hemen hamile kalıyo. Rahim yenileniyor sanrm.

Back