• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bana aspirine iğneye gerek yok pıhtılaşman yok çünki dedi. b12 ve folikasit kullan dedi
Her doktor farklı konuşuyor ama benim raporda genetik danışma alması uygundur yazıyor yani kan sulandırıcı kullanmalı demek genetik doktoru da dedi bana çinko b12 folikasit asprin kullan dedi kadın doğumcu da iğne başlattı

Her doktor farklı konuşuyor ama benim raporda genetik danışma alması uygundur yazıyor yani kan sulandırıcı kullanmalı demek genetik doktoru da dedi bana çinko b12 folikasit asprin kullan dedi kadın doğumcu da iğne başlattı
intagramda genetik doktorlar var onlara sonucunu gönderebilirsin yorumluyorlar

Kalp atışını duymuş muydun? Benim de 9 haftalık olması gerekirken kalbini duyduktan 2 gün sonra ölmş 7+4 te
Benim de bebeğimin kalp atışlarını hiç duyamadık. 8 haftalıkken kalp atışlarını dinlemöeye gittiğimizde bebeğimin 6 haftalık olarak kaldığını ve yaşam belirtisi olmadığını öğrendik. 19 Aralıkta kürtaj oldum. ama bebek plesentası rahim içnide kaldığından 2 ay sonra 27 Şubatta histeroskopi ameliyatı geçirdim. Doktorum en az 2 ay korunma verdi .Şuan ilk adetimi bekliyorum. Yaşım 37 sınırdayım. Bu sene hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde gebelik geçirmek isityorum allahım yaşatsın bize bu sevinci inşallah

Merhaba hanımlar bende 12+4te 28 şubatta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım 9marta hematom olduğu için yani rahim de kan parçası kalmış onu aldılar bugün yine kontrol oldum temiz çıktı patoloji de temiz geldi bir adet bekle sonra denersiniz dedi doktor banada bu süreçte destek olun lütfen 🤲🙏
SEnde benim gibi iki defa operasyon geçirmişsin.

Merhaba hanımlar. Düşük ve kürtajdan sonra bir çoğumuz hemen tekrar hamile kalmak istiyoruz çünkü yaşadığımız o boşluğun ve acının yerini ancak böyle doldururuz diye düşünüyoruz. Burda birbirimize destek olalım,hamilelik sürecine hazırlanırken dertleşelim istiyorum. Bizi bizden başka kimse anlayamıyor maalesef. Umarım burdan birbirimize hamilelik haberlerimizi de veririz:anneadayı: Rabbim isteyen herkese nasip etsin,kimsenin kucağını boş bırakmasın. Bizede tekrar bu yaşadıklarımı yaşatmasın inşaAllah:KK66:
Çok isabetli doğru bir konu açmışssın canım. Ben de katılıyorum aranıza. 37 yaşındayım. 5,5 yaşında bir oğlum var. Oğlum 3,5 yaşındayken ikinci bebek sahibi olma isteiğimizle birlikte 1,5 sene sonra rabbim bize bu sevinci yaşattı. Fakat bebeğimiz 8 haftalıkken kalp atışları oluşmadığndan yada durduğundan kürtaj olmak zorunda kaldım. 6 ahftalık ta kalmıştı gelişimi. Kürtaj sonrası lekelenmelerim bitmeyince tekrar doktor muayenesinde bebeğin plesentasının rahim duvarına yapıştığını öğrendik histerekopi sonucu ve bir operasyon daha geçirerek komple temizlediler rahim içini. 27 Şubatta oldum operasyonumu. Şuan ilk adetimi bekliyorum. Dokorum en az 2 adet döenmi bekle korun dedi. Benim gebeliğimde bebek plesentası büyük ihtimalle rahim duvarına yapışık olaak oluşmuş. bundan dolayı da kürtaj esansında plesenta gelmemiştir diye bir açıklama yaptı doktor. Ama bilemiyorum belki de doktor ihmaliyle kaldı parça orada. Şimdi bu yaz tekrar denemelere başlıycam pes etmiş değilim. allahım bu sevinci bize tekrar yaşatır inşallah ve sağlıklı bir gebelik geçiririz.

Kizlar dusükten sonraki ilk adetim sökulmuyor bi turlu.. kahverengi varla yok arasi ufak ufak geliyor 10 gundur
Arada bi iki hafif kan geldi..
Normalmi sizce?
Diger adet zamanimda geldi bu arada..
Agrim filan yok. Dusukten sora parcalar ve yogun kanama yaşadim doktorada gitmistim.
Adet oldun mu ne durumdasın ?

Selam kızlar. Valla düştükten sonra insanın daha da Bi isteği artıyor evlada karşı. Ben de düşük yaptm. Kürtaj oldum düşmedi. Düşmeyin e de 24 ocakta sezaryan gibi ameliyat oldum. Dış gbelikti benimki. Hala dikiş ağrılarım var. Gebeliği hem isteyip hem korkuyorum
Neden histereskopi yapılmadı canım sana kesi yaptılar ?

Amin canım bende 9 ay önce kürtaj oldum Rabbim bidaha yaşatmasın hiçbirimize ☹
Hala hamile kalamadım kaç kere doktora gittim daha önceden devlete gidiyodum bugün özele gittim yumurta takibi hiç yaptırmamıştım yaptırayım dedim doktor alttan baktı dediki rahimde kireçlenme olmuş
İlk defa duydum daha önce hiçbir doktor bundan bahsetmemişti kafama takıldı🥺
Acaba bu yüzden mi olmuyo? Doktor kürtajdan dolayı olmuştur dedi ama bide smear aldı internette bakıyorum böyle bişey yaşayana rastlamadım....bide femara yazdı ben klomen verecek sandım ama direkt femara verdi 150 tl bu kadar pahalı olduğunu bilmiyodum bide yumurta kalitesini arttıran bi takviye verdi o da 150 tl toplam 300 lira verdim inşallah işe yararda 😟
5 gün femarayı kullancam salı tekrar çağırdı
5 ay önce hsg çektirmiştim onun sonucunu da o gün götürcem
Canım merhaba. SEni hatırladım. Ben de biliyorsun kürtaj oldum. 2 ay geçmesine rağmen lekelenmelerim bitmemişti. en son muayenede bana histereskopi yapılmasına karar vermişti doktorlar. Ben operasyonumu oldum. Ve sonuç rahimde bebeğin plesentasından 3 cm parça kaldığı. Zaten 8 haftalık hatta 6 ftalıkta kalmıştı bebeğim 8 haftalıkken kürtajı oldum. Bebeğin plesentası komple okadardır ki. operasyonu yapan doktorum parçanın rahim duvarıyla nerdeyse bütünleştiğini söyledi ve zor da olsa güzel bir operasyon olduğunu söyledi. Kontrolerde de rahim duvarının inceliği falan gayet iyi değildi. 2 rengl korunma verdi. Bakalaım daha ilk rengli mi olmadım bekliyorum. 27 Şubatta oldum operasyonumu ne zaman rengl olurum onu da bilmiyorum şuan.

Adetler zamanında ve duzenli oldu mu onunla mi ilgili acaba 🙄 Kac haftalikti bebek, insallah son olur 😞 Daha once kac ayda gebelik olmuştu?
Bir de benim bildiğim daha once dogal yolla gebelik olduysa ve ameliyat gibi bir durum olmadiysa tüplerde sorun düşünmüyorlar tüpler sonradan durduk yere tikanabiliyor muymus kurtajin tuplerle hic alakasi yok ki 😞 Ben de cok merak ettim şimdi
Kürtaj başarılı geçmezse tülerde yapışılığa sebep olabilir, rahimde yapışıklık oluşabilir, vs vs

Peki hiç beta hcg testi yaptırdın mı kürtaj sonrası. Sıfırlanmış mı değerin ?
Cok gecti ustunden artik zaten negatiftir.
Artik oturur duzene. Ben sut buhari yspmistim o zamandan sonra geldi duzensiz kanamalar. Temizleniyor buyuk ihtimal.

Benim de bebeğimin kalp atışlarını hiç duyamadık. 8 haftalıkken kalp atışlarını dinlemöeye gittiğimizde bebeğimin 6 haftalık olarak kaldığını ve yaşam belirtisi olmadığını öğrendik. 19 Aralıkta kürtaj oldum. ama bebek plesentası rahim içnide kaldığından 2 ay sonra 27 Şubatta histeroskopi ameliyatı geçirdim. Doktorum en az 2 ay korunma verdi .Şuan ilk adetimi bekliyorum. Yaşım 37 sınırdayım. Bu sene hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde gebelik geçirmek isityorum allahım yaşatsın bize bu sevinci inşallah
İnşallah sağlıklı bebekler dünyaya getiririz. Testlerinizi yaptırdınız mı pıhtılaşma genetik vs

Eklentiler

• Screenshot_20200318-190243_Instagram.webp
    Screenshot_20200318-190243_Instagram.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 35
Çok isabetli doğru bir konu açmışssın canım. Ben de katılıyorum aranıza. 37 yaşındayım. 5,5 yaşında bir oğlum var. Oğlum 3,5 yaşındayken ikinci bebek sahibi olma isteiğimizle birlikte 1,5 sene sonra rabbim bize bu sevinci yaşattı. Fakat bebeğimiz 8 haftalıkken kalp atışları oluşmadığndan yada durduğundan kürtaj olmak zorunda kaldım. 6 ahftalık ta kalmıştı gelişimi. Kürtaj sonrası lekelenmelerim bitmeyince tekrar doktor muayenesinde bebeğin plesentasının rahim duvarına yapıştığını öğrendik histerekopi sonucu ve bir operasyon daha geçirerek komple temizlediler rahim içini. 27 Şubatta oldum operasyonumu. Şuan ilk adetimi bekliyorum. Dokorum en az 2 adet döenmi bekle korun dedi. Benim gebeliğimde bebek plesentası büyük ihtimalle rahim duvarına yapışık olaak oluşmuş. bundan dolayı da kürtaj esansında plesenta gelmemiştir diye bir açıklama yaptı doktor. Ama bilemiyorum belki de doktor ihmaliyle kaldı parça orada. Şimdi bu yaz tekrar denemelere başlıycam pes etmiş değilim. allahım bu sevinci bize tekrar yaşatır inşallah ve sağlıklı bir gebelik geçiririz.
Geçmiş olsun sanada canım bidaha tekrarını yaşatmasın rabbim evladına hayırlı ömürler versin. İnşallahde sağlıklı gebelik nasip etsin. Hepimiz malesef bu acı tecrübreyi yaşadık keşke hala yaşamasaydım bebegim benle kalsaydı diyorum

Back
X