• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Seni çok iyi anlıyorum, ama bu ruh halindeki dalgalanmalar gayet normal.Herkes yaşıyor bunu emin ol yaşamayan kimse yok..Böyle böyle zamanla geçecek, ama bu ay ama öbür aylarda en hayırlı sağlıklı zamanda olsun tekrar üzülmeyelim inşallah :dua:
Öyle tabi ama çok zor. Stres de yapmak istemiyorum adet olcaksam zamanında olmam hep uzar. Ama inan içim parçalanıyor. İlk kürtaj oldugum güne döndüm sanki. Geçen haftalar da çok daha iyiydim moral olarak size bile yazıyordum kötüyü düşünmeyin iyi düşünün diye. Şuan kendimi o durumun içinde buldum. İyi düşünemiyorum,şu zaman bu kadarlık olcaktı diye diye kafamın içinde kuruyorum.Nasıl geçicek bilmiyorum

Maalesef o kürtajı yaşadığımızdan dolayı bazı şeyleri kolay kolay atlatamıyoruz.
Büyük travma geçirenler bile var.
Arada ağlamamız bence o kadar normal ki.
O dönemden sonra daha duygusal olduğumun kanaatindeyim. Ve içimde aşırı korkular üremeye başladı.
Her gün dua ettikçe azalıyor sanki. Öyle kendimi rahatlatıyorum.

Bu aralar hamile miyim değil miyim acaba diye düşünmekten kafayı yiyeceğim.
Son dört gündür. Kahve içtiğimde tadı kötü gelmeye başladı. Daha önce hamile olduğumu öğrenmeden önceki belirtilerinden biri...
Bu konuyu çevremdekilere bahsettiğimde artık hep oraya bağladığımı düşünüyorlar.
Çevrem dediğimde annem, eşim ve ablam :) Onları çıldırttım artık. Arkadaşlarıma tabii söylemem deli olduğumu düşünürler.
Her neyse , Annemi o kadar bıktırdım ki, bebek konusunu artık konuşma diyor.:110:
Bezdirmeyi başardım.
Nasıl atlatabilirim bilmiyorum.

:KK70:
Maalesef o kürtajı yaşadığımızdan dolayı bazı şeyleri kolay kolay atlatamıyoruz.
O dönemden sonra daha duygusal olduğumun kanaatindeyim. Ve içimde aşırı korkular üremeye başladı.

Son dört gündür. Kahve içtiğimde tadı kötü gelmeye başladı. Daha önce hamile olduğumu öğrenmeden önceki belirtilerinden biri...
Bu konuyu çevremdekilere bahsettiğimde artık hep oraya bağladığımı düşünüyorlar.
Çevrem dediğimde annem, eşim ve ablam :) Onları çıldırttım artık. Arkadaşlarıma tabii söylemem deli olduğumu düşünürler.
Her neyse , Annemi o kadar bıktırdım ki, bebek konusunu artık konuşma diyor.:110:
Bezdirmeyi başardım.
Aynen öyle,dışardan çok basit gözükebiliyor insanlara ama biz bi can kaybettiğimizi bildiğimiz için acının en dibini yaşıyoruz.Rabbim yüzümüzü tez zamanda güldürsün,acılarımızı dindirsin.

Benimde biraz önce sol kasıgım o kadar ağrıdı ki aynı hamileliğimde ki gibi belim de çok ağrıdı ama iş yaptığım için olabilir o:KK70:her sabah göğüslerime bakıyorum farklılık var mı diye:KK71: ben kimseye bişe demiyorum eşime diyorum ama çok ümitlenmek istemiyorum. İnşallah hamilesindir bat ne zaman

İğneyi herkes çok rahat yapıyor alışılıyor bence..doktorun onerisiyle 2 adet korunacagim ben zaten ama sonra hic korunmayacagim hani coraspini birkac ay onceden baslamak gerekiyorsa diye sorayım dedim...doktor bisey cikmayacagini dusunuyor sanırım..Bakalım göreceğiz
Merhaba ınsallah saglıklı gebelik ler yaşarsınız. Şöyle düşünün en azından problem neyse onu buldunuz ve tedavisi var. Bende pıhtılasma testi yaptırdım ilk kürtajda sadece mthfr 1298 heterezigot cıktı oda tek basına bir sıkıntı yaratmaz dendi ve ikinci gebelikte sadece coraspın verdi doktorum onunda gelısımi 9+5 te durdu üstelik kalbini de duymıstk hersey cok güzel ilerliyordu. Simdi bebegin kromozom analizi için genetik incelemeye gönderdiler sıkıntı cıkarsa ne yaapcagız bilmiyorm cıkmazsa da ne olacak bilmiyorm yani belirsizlik cok kötü ınsallah saglıklı bir sekilde evlatlarımızı kucagımza alırız cok kötü bir durum 😔😔

İğneyi herkes çok rahat yapıyor alışılıyor bence..doktorun onerisiyle 2 adet korunacagim ben zaten ama sonra hic korunmayacagim hani coraspini birkac ay onceden baslamak gerekiyorsa diye sorayım dedim...doktor bisey cikmayacagini dusunuyor sanırım..Bakalım göreceğiz
Yanlıslıkla sizi alıntıladım kusura bakmayın

Merhaba ınsallah saglıklı gebelik ler yaşarsınız. Şöyle düşünün en azından problem neyse onu buldunuz ve tedavisi var. Bende pıhtılasma testi yaptırdım ilk kürtajda sadece mthfr 1298 heterezigot cıktı oda tek basına bir sıkıntı yaratmaz dendi ve ikinci gebelikte sadece coraspın verdi doktorum onunda gelısımi 9+5 te durdu üstelik kalbini de duymıstk hersey cok güzel ilerliyordu. Simdi bebegin kromozom analizi için genetik incelemeye gönderdiler sıkıntı cıkarsa ne yaapcagız bilmiyorm cıkmazsa da ne olacak bilmiyorm yani belirsizlik cok kötü ınsallah saglıklı bir sekilde evlatlarımızı kucagımza alırız cok kötü bir durum 😔😔
Çok geçmiş olsun canım. Sonuç ne zaman çıkıyor. Yeni mi kürtaj oldun. Valla benim ilk kürtajım ve araştırlmadı zaten inşallah bidaha yaşamam inşallah sende yaşamazsınn❤ ilk düşükle ikincinin arasında ne kadar zaman var

Hanımlar merhabalar. 24 ocakta düşük yapmıştım. Adet dönüm 31 günde bir. 24 şubatta adet oldum bugün 4 gün ilk 2 gğn daha az ama son 2 gündür yoğun parçalı kanama yaşıyorum ve sancı tabiki. Sabah akşam ağrı kesici alıyorum bu akşam almadım ama kanamam gündüz azaldı son 2 saatte 5 pet değiştirdim. Normal mi bu yaşayan varmı böyle. Dr gitsem mi bilemedim en son betahcg sıfırlanmış tı oysa.
Canım bende tam tersine kürtajdan sonra baya az olmaya başladım.. Belkide rahim duvarı dökülüyor dur canım hanigebelikte kalinlasiyor ya tekrar inceliyordur ondan olabilir bilemedim

Hanımlar merhabalar. 24 ocakta düşük yapmıştım. Adet dönüm 31 günde bir. 24 şubatta adet oldum bugün 4 gün ilk 2 gğn daha az ama son 2 gündür yoğun parçalı kanama yaşıyorum ve sancı tabiki. Sabah akşam ağrı kesici alıyorum bu akşam almadım ama kanamam gündüz azaldı son 2 saatte 5 pet değiştirdim. Normal mi bu yaşayan varmı böyle. Dr gitsem mi bilemedim en son betahcg sıfırlanmış tı oysa.
Ben de 24 ocakta ane liyat oldum. Düşük yaptm için. Benim de ilk adet çok çok yoğun geçti ve dediğin gibi pıhtılı normal bence. Çok uzun sürerse de görün.

Allah ım isteyen herkese nasip etsin öncelikle.. ben 3 yıllık evliyim son 8 ay içerisin de 3 tane kaybım var 2 si kimyasal gebelik en sonuncusu boş keseydi. genetik testi yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı. tekrar hamile kalırsam iğne vurulacağım 9 ay. inşallah 4. sünü yaşamam çok zor bir durum..
Allah tekrarından korusun. Bir dahakine kucağınıza alacapnz bebeğimiz olur inş.

Canim çok geçmiş olsun. Kromozom analizinden bahsetmişsin. Arkadaşımın kardeşinin iki düşüğünde de incelemeye göndermişler ikisinde de down sendromlu demişler ama şuanda 5 yaşında gayet sağlıklı bir çocuğu var. Olumsuz bir sonuç çıksa bile kötü düşünme inşallah

Çok geçmiş olsun herşey çok güzel giderken çok acı yaşadıklarınız, inşallah son olur😞 inşallah hepimiz anne oluruz zamanı geldiğinde😞
Herkese günaydın 🌸

Benim de sağlıklı olsa ağustosta doğum yapacaktım. Benim ablam istemediği h az kde şu anda hamile. Şimdi görümce in h az Mike olduğunu da öğrendim. Hiç istemiyordu 3 çocuğu var kadının 4.hamile
Allahım bir daha yaşatmasın Hiç kimseye :KK61:

Geçmiş olsun. İnşallah tekrar aynı Acıyla sınama rabbim sizide bizimde. Çünkü çok zor Bi durum bir yıl içinde 2 kere yaşadım. Ama takdiri ilahi. Rabbim hayırlısını nasip inşlh

Çok geçmiş olsun... Allahım bir daha yaşatmasın :KK61:

Allah ım isteyen herkese nasip etsin öncelikle.. ben 3 yıllık evliyim son 8 ay içerisin de 3 tane kaybım var 2 si kimyasal gebelik en sonuncusu boş keseydi. genetik testi yaptırdım ve pıhtılaşma çıktı. tekrar hamile kalırsam iğne vurulacağım 9 ay. inşallah 4. sünü yaşamam çok zor bir durum..
Allahım size sabır versin... Çok şükür sebebini öğrenmişsiniz... Bir daha Allahım yaşatmasın sağlıkla sıhatle kucağınıza alın bebeğinizi

Bi kaç gün daha beklicen mecbur canım. Olursan yaz mutlaka. Bakalım bizim nasıl ilerliyor sürecimiz.

Tabiki haber veririm ama hala olmadım bıktım ya. :KK61:

Bezdirmeyi başardım.

Sizi en iyi anlayanlar sizin durumunuzu yaşayanlardır:KK61: Allahım bir daha yaşatmasın...
İnşallah bundan sonraki gebeliğinizde bir sorunla karşılaşmadan sağlıkla sıhatle kucağınıza alırsınız :dua::dua:

Benim dün kasık ağrılarım başladı bugünde devam ediyor adet olacakmışsın gibi, ilk gebeliğimde de böyle belirti olmuştu ama çok da umutlanmak istemiyorum:KK64:

Benim dün kasık ağrılarım başladı bugünde devam ediyor adet olacakmışsın gibi, ilk gebeliğimde de böyle belirti olmuştu ama çok da umutlanmak istemiyorum:KK64:
Ay hadi az kalmış seninde. Benimde kasıklarımda ağrılar var ama bilmiyorum daha bi hafta geçti yumurtlamanın üstünden:KK12:

Back
X