• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar kafam karman çorman oldu yaa şimdi biz ocak 8 de kaan hocaya gidecez dna hasar testi yapılacak.yalnız hoca demişki o zamana kadar destek ürünleri kesin 2 tane antibiyotik yazdı onu kullanın dioo yaa süre cok uzun taa 8 ocakda benim aklım alamadı şimdi kessem içim rahat etmeyecek ki amaa benim offfff yaaaaa deli olacammm ruhum sıkılıyooo varyaa bu işlerden artıkkk gitsin gelsin inş bi sorun yokdurda hasarda bende hemen tüp yaptıracammm yeter

kızlar kafam karman çorman oldu yaa şimdi biz ocak 8 de kaan hocaya gidecez dna hasar testi yapılacak.yalnız hoca demişki o zamana kadar destek ürünleri kesin 2 tane antibiyotik yazdı onu kullanın dioo yaa süre cok uzun taa 8 ocakda benim aklım alamadı şimdi kessem içim rahat etmeyecek ki amaa benim offfff yaaaaa deli olacammm ruhum sıkılıyooo varyaa bu işlerden artıkkk gitsin gelsin inş bi sorun yokdurda hasarda bende hemen tüp yaptıracammm yeter

canım benimde eşim ocak sonunda sperm dna hasar testi ve karyotip yaptıracak ama biz proxeed vede l rginine yi ozamanda kullanacağız yani ben kesmeyeceğim..
işe yaradıysa vede kesince tekrar değerleri düşerse diye korkuyorum açıkçası..ben devam ettiriyorum..

canım benimde eşim ocak sonunda sperm dna hasar testi ve karyotip yaptıracak ama biz proxeed vede l rginine yi ozamanda kullanacağız yani ben kesmeyeceğim..
işe yaradıysa vede kesince tekrar değerleri düşerse diye korkuyorum açıkçası..ben devam ettiriyorum..

canım sizin sorun ne ve ozamana kadar hangi ilaçları verdi size .açıkcası bende çok korkuyoruz zar zor degerleri bu hale getirmiş şimdi tekrardan sil baştan zor gelioo bana yaa bizim fsh düşük canım ve morfoloji belası var birde oda 1 malesef

slm hanımlar. ne var ne yok. özledim sizleri...
kızlar ben ocak ayında aşılama yapıyorum bilginize dualarınızı bekliyorum. benim de dualarım sizinle canlar :16: :16:

hadi hayırlı olsun canım senn hiç gelmiyorsun artıkk bizde özlüyoruzz senii yawww ara sıra yazz:)

canım sizin sorun ne ve ozamana kadar hangi ilaçları verdi size .açıkcası bende çok korkuyoruz zar zor degerleri bu hale getirmiş şimdi tekrardan sil baştan zor gelioo bana yaa bizim fsh düşük canım ve morfoloji belası var birde oda 1 malesef

canım bizde sperm sayı hızz azlığ var morfoloji e en son %4 idi...
kaan hocaya ben yazdım sonuçları ama DNS hasar testi olmadan ilaç öneremem dedi...
bize şimdiye kadar gittiğimiz 3-4 ürolog proxeede önermişti o yüzden başladık biz proxeede...L arginineyide kk forumlarından duydum aldım..işte öyle
ocakta sperm dna hasar testini ve karyotipi.yaptıracağız..inşallah bir problem çıkmaz tatlım..

kaan hocaya ben yazdım sonuçları ama DNS hasar testi olmadan ilaç öneremem dedi...
bize şimdiye kadar gittiğimiz 3-4 ürolog proxeede önermişti o yüzden başladık biz proxeede...L arginineyide kk forumlarından duydum aldım..işte öyle
ocakta sperm dna hasar testini ve karyotipi.yaptıracağız..inşallah bir problem çıkmaz tatlım..

Canım bende çok korkuyorum şu karyotipten verdi eşim bakalım 26aralık gibi arayın demiş dr. karyotip sperm dna hasar testiyle aynı değil dimi
Bir de Kaan hoca mail yoluyla da ilaç öneriyor mu kiiiii?

Canım bende çok korkuyorum şu karyotipten verdi eşim bakalım 26aralık gibi arayın demiş dr. karyotip sperm dna hasar testiyle aynı değil dimi
Bir de Kaan hoca mail yoluyla da ilaç öneriyor mu kiiiii?

canım aynı değiller...

Karyotip karyotip 1 hücredeki kromozomlar özdeş eş kromozomlar durumunda eşlendikten daha sonra aşikar 1 düzene bakarak sıralanırsa o bireyin karyotipi ortaya ulaşır.Çok bireyin kromozom sayısı,görünüşü ayrıca büyüklüğü onun karyotipini ifade edecektir.Nesilden nesile aktarılarak korunur.Ten faydalanılarak değişik türlerin kromozom haritaları çıkarılabilmektedir.

Sperm DNA Hasarı (Fragmantasyon) Testi
Spermin genetik yapısının bütünlüğünün korunması normal fertilizasyon ve sağlıklı bir embriyoya hayat verme açısından önemlidir. Bazı durumlarda spermin anöploidi gibi bir sayısal genetik dengesizliği olmamakta, bunun yerine DNA yapısı bozulmaktadır. Böyle bir sperm yapısı, semen analizinde anormal bir sonuç vermez. Konvansiyonel semen analizi normal olan infertil erkeklerde sperm DNA kalitesi(yapısı)’nin araştırılması da önerilmektedir. Bu amaçla DNA’nın fragmantasyon analizi ile bütünlüğünün koruyup korumadığı test edilir.

yani canım karyotip ve sperm dna hasarı testi birbirinden farklı..

inşallah sonuçlarınız iyi çıkar canım bnm duacınım..

birde evet kaan hoca internet üzerinden tüm sonuçları yazınca ilaç tavsiyesinde bulunuyor..

Son düzenleme:

canım sana bişey soracağım biz düzen lab.da yaptıracağız testleri..

aradım test fiyatlarını sormak için ancak..
sperm dna hasarı testi vede sperm dna hasarı ve genetik tarama testi diye 2 ayrı test varmış..2.si dahada ayrıntılı..ve fiyatı pahalı...

kaan hoca hangi testi istiyor ki...:44:biz hangisini yaptıralım..

canım aynı değiller...

Karyotip karyotip 1 hücredeki kromozomlar özdeş eş kromozomlar durumunda eşlendikten daha sonra aşikar 1 düzene bakarak sıralanırsa o bireyin karyotipi ortaya ulaşır.Çok bireyin kromozom sayısı,görünüşü ayrıca büyüklüğü onun karyotipini ifade edecektir.Nesilden nesile aktarılarak korunur.Ten faydalanılarak değişik türlerin kromozom haritaları çıkarılabilmektedir.

Sperm DNA Hasarı (Fragmantasyon) Testi
Spermin genetik yapısının bütünlüğünün korunması normal fertilizasyon ve sağlıklı bir embriyoya hayat verme açısından önemlidir. Bazı durumlarda spermin anöploidi gibi bir sayısal genetik dengesizliği olmamakta, bunun yerine DNA yapısı bozulmaktadır. Böyle bir sperm yapısı, semen analizinde anormal bir sonuç vermez. Konvansiyonel semen analizi normal olan infertil erkeklerde sperm DNA kalitesi(yapısı)’nin araştırılması da önerilmektedir. Bu amaçla DNA’nın fragmantasyon analizi ile bütünlüğünün koruyup korumadığı test edilir.

yani canım karyotip ve sperm dna hasarı testi birbirinden farklı..

inşallah sonuçlarınız iyi çıkar canım bnm duacınım..

birde evet kaan hoca internet üzerinden tüm sonuçları yazınca ilaç tavsiyesinde bulunuyor..

bi soru daha internet üzerinden nasıl ulaşacağım ben kaan hocaya doktor sitesinden yazıyorum ama:53:

canım sizin fsh nedir bizim fsh düşük sanırım dna hasarı fsh la alakalı fsh yükseldikçe hasar azalırmış ocakk gelmezz şimdi bana yaa ::(

hadi hayırlı olsun canım senn hiç gelmiyorsun artıkk bizde özlüyoruzz senii yawww ara sıra yazz:)

teşekkürler canım. evde internet olmadığı için kayın valideye gidiyorum ozaman nete girebiliyorum. bu arada kızlar ahmet maranki sperm artıran bir kürü var arkadaş kendi evde yaptı macun kıvamında 1 buçuk ay kullandı iyi geldi 4 milyondu sperm sayısı şuan hamile :16: macunu bana verdi bende aşılama gününe kadar eşime yedirecem inş.

Son düzenleme:
teşekkürler canım. evde internet olmadığı için kayın valideye gidiyorum ozaman nete girebiliyorum. bu arada kızlar ahmet maranki sperm artıran bir kürü var arkadaş kendi evde yaptı macun kıvamında 1 buçuk ay kullandı iyi geldi 4 milyondu sperm sayısı şuan hamile :16: macunu bana verdi bende aşılama gününe kadar eşime yedirecem inş.

Nasıl bir kür bu canım tarif eder misin?

merhaba bizde kullanıyoruz ahmet marankinin karışımını

yarım kilo saf bala
50 gr ginseng
50 gr çakşır
50 gr zencefil
50 gr zerdaçal
50 gr yer elması

bunların hepsini bir yerde tahta kaşıkla karıştırıp bir kavonoza koyuyorsunuz sabahları ve akşam yatarken birer tatlı kaşığı yenicek .üzerine 1 saat su içilmeyecek bukarışımda birde adam otu olması lazım ama ben yapmadım çünkü yan etkileri çk fazlaymış alerji kaşıntı ve ateş gibi zaten hiç bir aktarda yok bulamadım ... yan etkileri yüzünden satmıyor olabilirler ama siz derseniz ki karışım neyse o olsun isteğe göre ekleyebilirsiniz!! şifa olması dileğiyle...

Son düzenleme:

hadi bakalım belki gerek kalmaz inşş aşılamaya bizde bir macun kullanıyoruz şuan ama bilemiyorum içeriğini menzilden geldi bize canım

meraba arkadaşlar.
biz 2.5 yıllık evliyiz hiç korunmadık ve doktora gittiğimizde sayımız 32 milyon ileri hareket %3 çıktı.gittiğimiz hastanede morfoloji bakılmıyomuş.bizimde haberimiz yok.bende sorun yokmuş hrşey normaldi.hsg bile çekildi.tam bi kabus günleri.eşime trental,arginin evicap ve klomen gibi saçma ilaçlar verildi.eşim 3 ay kullandı test yapıldı sonuç bırakın yükselmeyi düşmeye devam etmiş.sayı 22 milyon ileri hareket %1.dünya başıma yıkıldı.12 malzemeden oluşan ewnder saracın tarifiyle macun hazırladık,keçi bounuzu kürü v.s v.s.Allah ne verdiyse.ama hiç faydası olmadı.doktor aşılama yapalım bunu da kaybetmeden tüp bebek dedi.aşılamada tüp de tutmadı.hepsi bitti gitti artık ümit sıfır.eşimin arkadaşı vitamin tavsiye etti.e kullanmadık şey kalmadı dedik kullanalım dedik.o kadar hap,ilaç,macun fayda etmedi bu mu edecek ki dedik.3 ay kullandı eşim.test yaptırdık .hareketlilik %14 e çıkmış şok olduk.sonra morfolojiye bakıldı.tüp bebek merkezini aradım morfolojimiz nasıldı diye %1 miş.%1 morfolojiyle aşılama ve tüp bebek yapılmış bize.ama şimdi morfolojide %6.sayıda ml de 10 milyon totalde 30 milyon olarak çıktı.tam anlamadık ama sayıda yükselmiş gibi.tam emin değilim.doktorumuzu değiştirdik.kullandığımız vitaminlere hala devam ediyoruz.kaç kişi bebek sahibi olmuş bunları kullanarak.şimdi bu sayımızı kaan aydost' a mail attım bu sayı normal yollarla çocuk sahibi olmak için yeterli diyo.ama bakalım artık.amwayin selenyum e ve naturel complex b sabah akşam tok karnına 1 tane.içtikten sonra 20 dakika çay kahve yok.emilimi engellediği için.benim gibi arkadaşlara yardımcı olmak için paylaştım.Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin en kısa zamansa.

tarifini bilmiyorum o kürün ama baya otlar var karıştırarak yapmışlar. ama sorarım arkadaşa o zaman veririrm tarifi canım...

hadi bakalım belki gerek kalmaz inşş aşılamaya bizde bir macun kullanıyoruz şuan ama bilemiyorum içeriğini menzilden geldi bize canım

teşekkürler canım inş. gerek kalmaz ikimiz için. :39: hastaneden randevü aldım aralıkta gidiyorum ama stres tavan yapıyor bende bu aralar inş. sorun yapmaz :14::14:

canım değer aralğı 0.7-11 azıyor....bizimki 3 dr iyi dedi ama bilmiyorum ki...

yok kuzum ya bence bizim 4 e kadar cıktı tedaviye devam dedi doktorr o ayın sonunda hamile kalmıştım ben zaten..bence sıkı bir araştırma yap sen .bak bizim şuan 2 50lerde felan hala düşükk yükselmesi lazım:((

Back