Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam kızlar nasılsınız ben bugün dahada iyiyimmm yılmakkk yok yola devam hedefe ulaşana dek yolaa yılmadan calışacazz :)tedavimize başlayalı 1,5 ay oldu henüz ama ben meraktan çatlıyorum doktor 3 ay sonra demişti ay inş gerek kalmazz

bi kaç gündür giremedim kızlar... bugün akşam ank gidiyorum.... adet olduğum zaman tüp bebek için dr gitcem gelişmeleri size yazarım...
allaha emanet olun öpüyorum hepinizi

kuzum yolun acıkk olsunn inşalla tüpe gerek kalmadann göbüşünü doldurur gelirsinnnn..belki adet olmazsın bu ay

Ewet yaa olucak elinde sonunda azolar. Bile tek tek doguruyor gecmis yazilarina bakiyorum da bazilarinin bizim sansimiz daha yuksek. Ben ist. Esimin yakin arkadasinin hanimiyla tanistim gecenlerde onlarda da ayni sorun olmus dr a gitmisler dr proxeed 1000mg arginine 400 mg evicap(gunde2 defa) kiz 1,5 ay sonra hamile kalmis. Aynilarini bizede verdi evicap morf icinmis ama mg mi cok onemli sigarayi birakirsan en fazla 3ayda normal olur hersey dedi. Kizlar esim sigaraya asiikk birakmaz siz bunlari deneyin. Ayrica bizden 3ay degil de 3hafta sonra yeni testi idtedibilginiz olsun duzelme var ise 3hAftadan sonra kendini gosterirmis ben cuma yaptircm tekrar bu ara sadece keci kuru yapiyorum ins keciler bizde tek basina is gormustur. Yilmak yok kizlar bebisler bize anne demek icin sabirsizlaniyor kosunnnnnnnnnn. Kossuuunnnn

√ SPERM AZLIĞI
ANASON VE SU: Bir çay bardağı sicak suya yarım kahvekaşığı anason konur. 5 dadkika bekletilir süzülüp içilir.
PİRİNÇ , ŞEKER, SÜT (SÜTLAÇ): Bol bol yenilmesi gereklidir
ISIGAN OTU VE SU: 4 bardak asuya 3 tutam ısırgan otu konur. 10 dakika kaynatılıp süzülür ve içilir.
Yemek sırasında bir tatlı kaşığı kuvvet macunu ve bir çorba kaşığı andız pekmezi alınması tavsiye edilir.

bunları duymamıştım benn

SAĞLIKLI VE İYİ SPERM ÜRETMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ :

STRESDEN UZAK DURUN :
Stresin sperm üretimini sağlayan hormonlar üzerine olumsuz etkisi olabilmektedir. Ayrıca stres cinsel fonksiyonlarınızıda etkileyebilir. Bu sebeple stresden uzaklaşmalısın
HAFİF SPOR VE AKTİVİTE :
Fizik aktivitesi, hafif spor, jogging ve yürüyüş hem genel sağlık hemde cinsel ve üreme sağlığı için faydalıdır. Ancak aşırıya kaçılmamalıdır. Ağır ve yorucu egzersiz üreme hormonları üzerine geçici bir değişim yapabilir ve sperm kalitenizi düşürebilir.

KİLONUZU DENGELEYİN :
Aşırı kilo ve yağ dokusu üreme hormonları üzerine olumsuz etki yapmakta ve üreme hormonlarını baskılayabilmektedir. Bunun sonucunda sperm sayısında azalma olurken sperm kalite ve morfolojisinde bozulmalar, sağlıksız sperm sayısında artışa yol açmaktadır. En iyi sayı ve kalitede spermi en ideal kilonuz ile üretebileceğinizi unutmayın.

MEYVE VE SEBZE TÜKETİN :
Hamur işi, fastfood, hazır gıdalar, kızarmış ürünler yerine sağlıklı yeşil sebze ve meyvelerden yemelisiniz. Antioksidanlar açısından zengin olan bu gıdalar yardımı ile sperm sağlığını artırabilirsiniz.

MULTİVİTAMİN ALIN :
Günlük multivitamin almak sperm üretimi ve işlevi için gerekli olan E ve C vitamini ile diğer gerekli vitaminleri ve mineralleri yeterli dozlarda almanızı sağlayarak spermin sağlıklı olma ihtimalini artıracaktır.

SİGARAYI BIRAKIN :
Erkek üreme organlarına, sperm üretim ve işlevi üzerine zararları kesinleşmiş olan bu kötü alışkanlıktan kurtulmalı ve sigaranın verdiği hasarları bir an önce engelleyerek sperm sağlığını artırmalısınız.
ız.

ortsmouth Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda her gün bir kase domates çorbası içmenin, sperm kalitesini yüzde 12 artırdığı görüldü. Uzmanlara göre yaş ortalaması 42 olan erkekler, 2 hafta boyunca her gün domates çorbası içtiğinde, spermdeki likopen oranı artıyor, bu da spermin "süper sperm" haline gelmesini sağlıyor.

Likopenin sırrı
Yani sperm daha etkili ve dayanıklı hale geliyor. Domatese kırmızı rengini veren likopen maddesinin, spermin gücünü nasıl artırdığı tam olarak bilinmiyor. Ancak kısır erkeklerde daha az bulunduğu için spermin gücünü etkilediği tahmin ediliyor.

Kaynak: Domates çorbası sperm gücünü artırır Domates çorbası sperm gücünü artırır
whkaynak

Doğal besin takviyeleri

Birçok erkek özel olarak geliştirilmiş bitkisel hap kullanımının sperm sayısında yarattığı artışa tanık olmuştur. Bu hapları kullanarak hiçbir yan etkisi olmadan olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bir erkeğin “ nasıl sağlıklı ve güvenli bir şekilde sperm sayısını arttırabilirim” sorusunun cevabı artık bir sır değil. Sperm sayısını arttırmak herkesin basit ve doğal yollarla başarabileceği bir şeydir.

Sık Sık Boşalma Sperm Kalitesini Artırır
Baba olmak isteyen erkeklerin, sperm kalitesini arttırmak için her gün seks yapması veya boşalması önerilmekte, böylece sperm kalitesini maksimize ettikleri bildirilmektedir.

Sperm Kalitesini arttırmak ve sağlıklı spermlere sahip olmak için öneriler
Sık sık yükettiğimiz taze ve kuru fasulyenin işte bilinmeyen bir faydası. Taze ya da kuru olarak yemeğini bol bol tükettiğimiz fasulye spermler için oldukça faydalı bir besin.
Balığın her türü insanlar için faydalı ancak sağlıklı spermler için zengin omega 3 gerekiyor ve de bu somon balığında mevcut.
Sperm kalitesini arttırmak için kalsiyum ve potasyum alımına özen göstermek gerekiyor. Bunun için de az yağlı yoğurt ve süt birebir.Yine aynı şekilde karpuz ve kavunda da bulunan potasyum aynı işlevi görüyor.
Yulaf ezmesi de sperm kalitesini arttırmak için tüketilmesi gereken besinler arasında.
çilek, siyah dut, yaban mersini de sperm kalitesini arttıran gıdalar arasında.
Sağlıklı spermler için bol bol domates yiyin. Kırmızı meyvalar, sebzeler çok miktarda likopen içeriyor. Bu madde ayrıca prostat kanserinden de koruyor.

Vücut fonksiyonlarının hemen hemen hepsinin doğru besinleri düzenli şekilde tüketerek ileri yaşlara kadar korunabildiğini belirten uzmanlar, cinsel gücün de doğal besinler ve şifalı bitkilerle artırılabileceğini belirtiyor. Bu yazımızda cinsel gücü artıran bitkilerin tamamını bulabilirsiniz…
Bitki çayları: Vücuttaki sıvıların akışını hızlandıran bitki çayları içildiğinde, kan dolaşımı hızlanır tutkularda ve heyecanlarda artış meydana gelir. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları seks yaşamını canlandırırlar.
Ginseng: Çin’de doğal afrodizyak olarak kullanılan ginseng bitkisi vücudun stres şartlarına adapte olmasını sağlıyor. Fiziksel dayanıklılığı sağlayan ginsengin diğer bir özelliği de şeklinin insan vücuduna benzemesidir.
Rezene: Bilinen en eski afrodizyaklardan birisi olan rezeneden her gün bir parça tüketilmesi cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılmaktadır.
Lavanta: Salata ve yemek soslarına konulan bir kaç damla lavanta, seks hayatını güçlendirici etkiye sahiptir.
Tane karanfil: En güçlü doğal afrodizyaklardan birisi olan karanfil tanesi, yorgunluğa karşı da iyi gelmektedir.
Haşhaş tohumu: Cinsel performans artırıcıdır.
Melekotu: 18. yüzyılda kadınların cinsel isteksizliğini iyileştirmek için kullanılan melekotunun kökü, her zaman için kalp zayıflıklarını önleyici bir etkiye sahiptir.
Mine çiçeği: Mine çiçeğinin kıyılmış uçlarının, kaynatılması veya şarabın içine batırılması afrodizyak etkilere sahiptir.
Polen: Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında, belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunur.
Yohombin: Afrika’dan bütün dünyaya yayılan yohimbe bitkisi halk arasında kadınlarda cinsel soğukluğun giderilmesi için, erkeklerde ise cinsel performansı artırmak amacı ile kullanılır. Meyan kökü ile karıştırılan yohimbe böbrek ve idrar yollarını rahatlatmaktadır.
Kişniş: Özellikle kadınlara keyif veren kurutulmuş kişniş tanesinin, şarabın içine katılarak içilmesi önerilmektedir. Aşırı kullanılması erkeklerde ters etkilere sebep olabilir.
Hardal: Cinsel bezlerin işleyişini artırır.
Çakşır otu: Cinsel gücü ve isteği artıran, etkili afrodizyak bir bitkidir. Aynı zamanda sperm sayısını ve hareketliliğini de artıran etkileri bulunmaktadır. Çakşır otu kökü kurutulup toz haline getirilerek bal ile macun yapılmak sureti ile kullanılır. Bir su bardağı kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı çakşır kökü konularak demlemek sureti ile hazırlanan çay da içilebilir. Çakşır Otu düzenli kullanıldığında olumlu etkileri görülür.
Süsen: Süsen kökü tozu, hem erkekler hem de kadınlar için güçlü bir afrodizyaktır.
Yasemin: Likörleri kokulandıran, harika kokulu yasemin çiçeği, etkili bir uyarıcıdır.
Meyan kökü: Meyan kökünden elde edilen toz, maden suyu ile karıştırıldığında kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelmektedir.
Safran: Aşırı tüketildiği zaman gülme krizine sebep olan safranın, erojen merkezler üstünde uyarıcı etkileri vardır.
Çadıruşağı otu: Yalnız Asya’da yetişen ve çok kötü kokan çadıruşağı otundan elde edilen karışım, Asya’da uyarıcı olarak kullanılır.
Vanilya: Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusu ile karşı cinsi harekete geçirir.
Saparma: İlk kez Latin Amerikalı yerliler tarafından kullanıldığı bilinen, saparma bitkisinden elde edilen karışımların içinde çeşitli hormonlar bulunuyor.
Roka: Bol miktarda demir ve C vitamini içeren roka, alyuvarlar için iyidir ve ayrıca, cinsel gücü de artırır. Balığın yanında da çok iyi gider.
Maydanoz: Yemeklere lezzet katan maydanoz, cinsel yaşama da lezzet katar. Süt salgısını da arttırır.
Kekik: Güçlü etkileri olan kekik, özellikle erkeklerde uyarıcıdır.
Arı sütü: Cinsel bezleri geliştiren arı sütünün etkileri kısa zamanda hissedilir.
Bal: Mikroplara karşı dayanıklılık sağlayan bal, cinsel gücü artırır.
Limon: Yemeklerde kullanılan limon tuzu ve limon suyu, seks gücünün artması için olumlu etki yapar.
İstiridye: İçindeki çinko ile spermin çoğalmasına neden olan istiridye, cinsel isteği artırır.
Hindi: İstiridyeden daha fazla çinko ihtiva eden hindi, protein açısından zengindir ve cinsel isteği artırır, yılbaşı gelmeden de yenilebilir.
Kereviz: İdrar sökücü özelliği olan kereviz, vücutta oksitlenmeyi önlemesinin yanı sıra kadınlarda adet öncesi şişkinliğin de önüne geçer. Afrodizyaktır.
Çikolata: Çikolatanın içindeki yüksek şeker ve kalori cinsel uyarıcı ve keyif verici. Çikolata beyindeki serotonin seviyesini de artırıyor ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere oranla çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlıdır.
Fıstık – fındık: E vitamini içeren, insanı mutlu eden fıstık ile fındık, cinsel gücü artırır.
Muz ve muz kabuğu: İnsana kokusu ile bile mutluluk aşılayan muz, özellikle kabuğu ile pişirildiğinde cinsel gücü oldukça fazla artırır.
Sarımsak: İçinde sakkaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunan sarımsak, cinsel gücü artırır. Ama kokusu ile bazılarını da kaçırabileceğinizi unutmayın.
Çilek: Cilt sorunları için en iyi meyvelerden birisi olan çilek, güçlü bir afrodizyaktır.
İncir: Erkeklerin cinsel gücünü artıran çok güçlü bir afrodizyaktır. Aydın’da yetişen dünyaca ünlü incirler de ‘mucize afrodizyak meyve’ olarak biliniyor. Uzmanlara göre, bir kilogramda iki bin 900 kalori bulunan incir, E ve B vitaminleri bakımından çok zengindir.
İncirin faydaları şöyle sıralanıyor: Kurutulmuş incirin besin değeri daha yüksektir, sindirimi kolaylaştırır, bağırsakları yumuşatır, hücreleri yenileme özelliği vardır. İçerdiği lifle kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar. Kemik ve diş oluşumunda olumlu etkileri vardır. İçeriğindeki benzaldehit sebebi ile kanserli hücrelerin büyümesini önler.
Şeftali: A provitamini açısından zengin olan şeftali, güçlü bir afrodizyaktır.
Armut: Çok az meyve asidi içeren ve organizmanın fazla suyunu alarak fazla yağları yok eden armut, güçlü bir afrodizyaktır.
Marul: İçinde A, B, C, E vitaminleri, demir, kalsiyum, çinko, fosfor, iyot, sodyum gibi mineraller bulunan marul, az miktarda yenildiğinde cinsel gücü artırıyor. Ancak, fazla miktarda yenen marul da cinsel gücü azaltıyor ve uyku veriyor.
Ançüez: Genellikle hamsi, bazen sardalya veya tirsi balıklarından yapılan tuzlu ve yağlı balık ezmesi olan ançüez, cinsel gücü artırır.
Havyar: Balık yumurtası olan havyarın besin değeri çok yüksektir ve güçlü bir afrodizyaktır.
Domates: İçinde bol miktarda A, B, C ve K vitaminleri bulunan domates, cinsel gücü artırır.
Salatalık: Gözler için çok faydalı olan (özellikle şiş gözlerin iyileşmesinde) salatalık, cinsel gücü artırır.
Soğan: Güçlü antiseptik bir etkiye sahip olan soğan, cinsel gücü artırır
Zencefil: Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil, insanı daha ateşli yapar.

faydalı olur umarım aslında bu gıdalara uygun bide beslenme cizelgesi yapsak ne iyi olur zor değil kızlar doğal yoldan olması zor değil sabır dua bide beslenmeye dikkat ettik mi ALLAH verir inşalla ben inanıyorummm

slm kızlaaarrrr ancak girebildim.. pzt adetimin 3.günüydü dr gttim. muayene oldum herşey ok normal dedi..
sağ overde 7-8 sol overde 6-7 yumurtam varmış.. enfeksiyon falan vermedi ama önlem amaçlı antibiyotik başlayalım dedi..
hemen iğneleri yazmak istedi bende şuanda uygun olmadığımızı eşimin yanımda olmadığını söyledim..
ücret olarak devletten faydalanamıyoruz eşimin spermleri 5mil altında olması gerekmiş.. bende tek yüksek olsunda ben razıyım dedim :)
2.700 tl hast ödüyoruz 1,500- 2.00 tl arası iğneler tutuyomuş... bidaki ay başlayalım dedi ama ben hala çok kararsızım.. erzurum veya ankara fatih üniv? hayırlısı hakkımızda öpüyorum herkesi

Kiiiiiizzzzzz ne guzel folikul sayin gayet iyi sen bastan 1-0 ondesin masallahh sen tup ivin yine de acele etme ben bile bu ayki tedavimi ertelemeyi dusunuyorum. Bak ne diicem cnm proxeedi kullanior musunuz?? Kullaniosan yaninda 1000 mg l-arginine al fiyati 55 tl cvarinda 90 kapsul var yaninda 400 mg evicap gunde 2 defa kullan ama proxeedi biraktiysan gnc l- arginine max men's al sabah aksam 3 kapsul kullandir proxeddle ayni biliyorsun degil mi ben ikisini de kullandirdim ayni derecede etki yapti. Suan indirim var iki kutu 135 tl ve 3 ay gider Hadi hep beraber sntikdenuzde katilsin bunu yapalim olmazsa tupe gecelim ama ben bu defa cok umutlu vd bilincliyim

canım öncelikle hoşgeldin.hayırlı olsun canım kendini nasıl iyi hissedeceksen orda yaptırr tatlım sen. kız sinem çoğu insan tüpe karar verdiğinde hamile kalıyo sende bu ay kalmayasın sakın :))))ay süper olurrr valla

evet canım ben zaten ocaga kadar süre vermişim kendime oldu oldu olmadı valla tüpe geçecem bende ne yapimmm şuan ilaçlarımızı düzenli kullanıyoz bakalım 3 ayda böle geçsin artık presed ovülasyon testi soğan suyu vs denim en azından tüpden önce her yolu denedim derim kendi kendime

Evetcnm haklisin cok. Bende bu ay iki folikul arttirmisim galiba yarin daha net belli olcak olmazsa sogan kurune de basliyim ne zamn baslanio esin icin sadece sinem icin yazdiklarini kullan baska hicc bisey kullanma bunlar yeterde artar bile has bide keciboy. Kurunu mutlaka yap. Ben sanirim proxeed sabah-aksam gnc argn max gunde 2 kapsul ve l-arginine 1000 mg. evicap 400 mg gunde iki defa olarak pazartesi basliyorum. Demir dikeni de kullsnicm sanirim. Hadi hepimZ ayni kullanalim

ahh kuzum eşimde bide mide rahatsızlığı çıktı ilaçlar midesini agrıtıyo doğal olarak fazla bişe kullanmak istemio

evet kullanalım biz klomen 1 tane
proweed plus 2 tane
keçi boynuzu
incir
fındık ceviz fıstık
arada çakşır çayı veriorum
havuç salatası yapmaya çalışıyorum ay nebilimm
bana kalsa çok şey yediririm içiririm de yemiyo anacağımm(

Al benden de o kadar. L-arginine yutlaka vermelidin evicap 400*2 vermelisin cok onemli hayatim. Immo nerelerde bilen var mi yaa sigarayi da birskmio bizimki gunde 1 bazn 1.5 paket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…