Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ben brüksel, duyuyorum ama bahçeci adından daha fazla söz ettiriyor yaa şuan tam karar vermiş değilim ama yol haritam dediğin gibi çizildi rota belli :) inşallah fora olmaz bu defa. daha sağlam daha emin ve daha güçlüyüm kendim için de kullanacağım şeyler var. yaa immo benim teyzem 17 sene bebek sahibi olamadı servet harcadılar mübalağasız olmadı sonra kendiliğinden hamile kaldı bak sorun da kendisindeydi, bi ilaç var burda da kullnanalr var geçmişten okudum ilacın ismini hatırlıyamıyorum şuan ama söylerim, yumurta sayısını arttırıyor rezervi güçlendiriyor galiba rahim duvarınını da kalınlaştırıyor çünkü teyzemin normal şartlarda bebeği olsa da düşürme olasılığı garantiydi 1 defa düşük yaptı o ilaçtan sonra iki tane nur topu bebişi oldu. ben de kullancam senin de kullan söylerim sana. senin eşi de normal değerlere çıktı sayılır

valla ben bir hayıt tohumunu biliyorum yumurtaları çoğaltan vitex diye de geçiyor... bir de çinlilerin kullandığı şu ara amerikada falan da çok popüler dong quai ve eleuthero diye iki bitki var. ama hiç birini bir de hormonlarımı temelli bozarım korkusundan kullanamadım. 1 ay düzenli b6 aldım, artık ondanmıdır bilmiyorum 14. gün değil de 11. gün yumurtladım öyle bir salak fizyolojim var. ama bahsettiğin ilaç neyse öğren, araştıralım iyi bişeyse kullanırız. ben şimdilik l-arginine, omega arada da q10 ve multivitamin almaya devam ediyorum. 4 aydır da hormonlarıma baktırmadım son durum ne bilmiyorum. ama bu ay yine tam 14. gün ovulasyonum oldu o yüzden muhtemelen sakat bir durum olmasa gerek. eşime de yeni bir yıkamalı spermiogram yaptırsak içim rahatlıcak ama bulamadım ki etrafta neresi yapıyor. nereye sorsam yok bir yıkamasız yapıyoruz diyor.

İnmi bana özelden numaranı yazabilir mısın CNm seninle konuşmam lazım uzun bı konu

kızlar bişey sorcam bilgisi olanlar.. tüp bebekte yumurtaların kaç mm olması gerek yani kaç mm üstü toplanıyo kalitesi daha önemli biliyorum...
ama adet bittikten sonramı gidilcek dra.. nasıl oluyo bu süreç bilgi verirmisiniz banaaaa...

niyeeeee burasııı boş kızlarrrrrr herkesss nerdeeeeeee ???? :44::44::44::44::44::44::44::44::44:

mrb cnm hoşgeldin.. valla bugüne kadar 5-6 kez olmuştur heralde sizin kaç sayınız falan??

canım biz testi bir kere yaptırdık eşim gerginlikten tam örnek verememiş.sadece bir iki damla verebilmiş.verdiği örnek 0,5 ml sperm sayısı 2 milyon.doktor şu anki sonuca göre tüp bebek
dedi.ama bir daha tekrarlayalım dedi.peki sizin kaçtı sayı? tüm testlerin sonuçları aşağı yukarı benziyor muydu?

cnm psikoloji çok etkiliyo..ilk test verdiğinde öle çıktı diye hemen sonuç doğru olcak diye bişey yok.testi tekrarlayın bence içiniz rahatlasın böle muallakta kalmak çok zor çünkü neese sonucu bilin ona göre tedavi uygulayın yani..
cnm biz başta yaptrdık 8,5 mil sperm vardı sonra bir sürü şey kullandık bitkisel tekrar test verdi 2ay sonra 0 çıktı.. iki kere böle oldu. doppler sonucu falan herşeyi temizdi
dr sadece tüp diyodu burda eşimin canı sıkılıyodu hiçbi ilaç vitamin falan vermedi fsh değerimiz yüksekti ona bile normal diyolardı düşün.. ben ne öğrendiysem burdan öğrendim ve ibrahim saraçoğlundan öğrendim.
çok zor şeyler yaşadık.. saraçoğlundan tedavi görmeye başladık o bazı kürler söyledi bu arada fsh değeri düşürdük 2ayda..
bu sefer burda değilde erzurumda şifaya gittik orda 6mil sperm çıktı şükürler olsun.. artık gerçekten 0 olduda kullandıklarımızmı yükseltti yoksa burda sonuç yanlışmıydı bilemiyoruz gerçekten
bende sayı 6mil çıkınca tekrar 0 olmasından korkuyorum açıkçası öle bi ihtimal var çünkü onun için tedaviye başlamak istiyorum hemen spermleri dondurmayı düşünüyoruz bakalım..

canım benim eşim ilk Ocak-ağustos 2012 arası 6 defa spermiogram yaptırdı. ilk üçünü 1er ay arayla yaptırmıştık. sayı hemen hemen hep aynıydı, sadece hız değişiyordu. sonra muhtelif takviyeler kullanmaya başladı, sayı, hız ve morf yükseldi. psikolojik olarak en çok ilkinde zorlanmıştı. üstelik de özel bir laboratuarda özel bir odada verdiği halde. ilk zamanlar psikolojileri etkileniyor ve çok zorlanıyorlar zamanla düzelip alışıyorlar. 0,5 ml çok çok az. peki normalde de o kadar az mı olurdu? stres elbette etkendir ama normali de standartların altında olabilir. semen miktarını prostat ayarlıyor o yüzden prostata faydalı ısırgan otu tohumunu çay olarak içmesini ya da balla karıştırıp yutmasını tavsiye ederim. benim eşim uzun süredir kullanıyor oldukça faydasını gördü. artık hep 3ml üstü çıkıyor. semen miktarının yükselmesi spermlerin hareket kabiliyetini de olumlu etkiliyor o yüzden ihmal etmeyin.

abstinans:4 gün
miktar:2.2cc
renk:sarımtrak
ph:8
vizkozite+++)
likefaksiyon:60 dk
frukotoz (+)
1 cc'deki spermatozoon:10.000.000 n:15.000.000
total spremmatozoon:22.000.000 n:39.000.000
ileri hareketli:%32 n:%32
yerinde hareketli: %21 t.motil:%40
hareketsiz:%47
vital boyama: %80 n:%58
lokosit:200.000/cc n:1.000.000
morfoloji
değerlendirilen spermatozoa sayısı:100 adet
normal yapı :%2 n:%4
anormal yapı:%98
baş defekti:%54
boyun defekti:%27
kuyruk defekti:%17

arkadaslar birde eşim spremigram vermeden önce varikosel tesısı konulmustu doktoru ıstemıstı sıze bırde ultrason sonucları yazıyorum yardımlarınız ve cevaplarınaz cok ıhtıyacım var
sonuc ultroson:
sağda stop tip reflü(+)
solda shunt tip reflü(+)
bilateral varikosel
ben henuz hıc bır test yaptırmadım hsg ve hormon testlerı esımde varıkosel cıkınca once ona bakıldı

çakşır kökünü kullandınız mı kızlar. azıcık atıp kaynatıyom zehir gibi nasıl içilecek bu meret anlamadım.

canım senin eşinin sayı ve hız aslında fena değil. bu sayılarla ve hızla normal yolla hamile kalma olasılığın bile var. ama varikosel morfolojiyi bozuyor anlaşılan. 1-varikosel ameliyatı olabilirsiniz(elbette doktorlar karar verecek) 2-yok ameliyata gerek yok derlerse o zaman varikoseli rahatlatmak için gnc at kestanesi kapsülü+daflon, morfoloji daha hızlı düzelsin diye de arı sütü,polen,propolis içeren bal kullanın. morfolojiniz(tabi yanında sayı ve hız da) muhakkak bir miktar yükselecektir.

çakşır kökünü kullandınız mı kızlar. azıcık atıp kaynatıyom zehir gibi nasıl içilecek bu meret anlamadım.

atıp kaynatmayacaksın. kaynayan suyun altını kapatıp sonra atacaksın ve demleyeceksin. benim eşim de bir ara kullandı ama bildiğim kadarıyla öyle zehir gibi acı bir şey değil. belki kaynattığın için öyle olmuştur.

İnmi bana özelden numaranı yazabilir mısın CNm seninle konuşmam lazım uzun bı konu

Cnm 19-20 yi normal kabul ediolar ama rahim duvari kalinligi da onemli onun da 9-11 mm kalinlignda olmasi lazm

Arkadasim sen tup bebek arastirmasina girmissin belli, bununla ilgili soyleyebilecegim sey en onemli konunun kadinin rahim ve yumurta kalitesi, erkegin spermlerinden zatn en kalitelulerini seciyorlar ama kadinin yumurtalarini hormon vererek destekledikleri icin aslinda o yumurta gercekten istenen kaliteye eristimi erismedimi bilinmiyor bunun icin kadinin yasi erkeginkinden daha onemli. Sonra tup bebek merkezlerindeki embriyoliglar ve kullanilan tekniklerin yani sira techizat da ustun rol paylasmakta kadinla beraber, dedigin gibi yumurta buyitme islemi uzun ve kisa protokol olmak uzereiki asamada yapiliyor bende ikisi de denendi ama rezervim dusuk cikti, eger kendin icin boyle bir karar alirsan siddetle tavsiyem rezervin iyi veya kotu olsun kendine incir kuru vs uygula.yumurta toplanip sperm enjekte edildikten sonraki surecte embrionun kendini gelistirmesini uzmanlar takip ederler en iyi embrio bolunmeyi 5.gune kadar tasiyabilen (yani senden yumurta erkekten sperm alindiktan sonra transferin 5.gun yapilmasi) embriodur,bu da blostasist embriosudur 3.gun de ki de 8de8 olursa bu da 1.kalite embrio sinifindadir bu da cevresel bi etken olmadikca kadin rahim duvari normal ve ani hareketlerden vs sakiniliyorsa embrio zari da afaki bir sekilde kalin degilse gebelikle sonuclanabilecek muhtemel durumlardan en garantili hali olmus oluyorrrr...bun yazdiklarim kendi yorumum degil teknik ve bilimsel calismalarin istatistik sonucudur. Allah hepimize hayirli evlat vasil eylesin.Aminn

Bu arada 3gundur ist.dayiz bilindigi gbi kurler vitaminler falan 1aydir biraktik testesteron cok dusmus 7.5 gibi biseydi sperm 3milyn hiz0 morf 0 olmus yeniden ve ben bu kadar kisa surede cokkk uzun gunler ve aylarca suren emeklerimin pufffff oldugunu gordugum andan itibaren cok uzuldum sanirim depresyona girdim. Cok kotu gergin agradifim birseyler parcalamk kirip dokmek istiyorum

menekse tesekkurler yorum yaptıgın ıcın ınan bıseyler duymaya cok ıhtıyacım vardı bugun sprem testlerını ve doppler usg doktoruna goturdu esım hayırlısı olsun henuz ben doktora gıtmedım ama ılk dıytecegı sey kılo ver dıyecek buna emınım hsg ve hormon testlerı ıstenır heralde hayırlısı olsun artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…