• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bu arada 3gundur ist.dayiz bilindigi gbi kurler vitaminler falan 1aydir biraktik testesteron cok dusmus 7.5 gibi biseydi sperm 3milyn hiz0 morf 0 olmus yeniden ve ben bu kadar kisa surede cokkk uzun gunler ve aylarca suren emeklerimin pufffff oldugunu gordugum andan itibaren cok uzuldum sanirim depresyona girdim. Cok kotu gergin agradifim birseyler parcalamk kirip dokmek istiyorum

canım gene sizin testeron iyiymiş bizde odaaaa kötüüü:(((ay kullanıyoruzda ilaçları amaa ne faydaa fsh bakıldımı

çakşır kökünü kullandınız mı kızlar. azıcık atıp kaynatıyom zehir gibi nasıl içilecek bu meret anlamadım.

çakşır suyunu kullanmıştı eşimm hemde 5 litree:)fayda ettimi bilemiyorum ama tadı gercekden çok kötüydü ve sabah akşam öğle içilyoduu..sen kökünümü aldın bende aldımda henüz başlamadık kullanmaya

kızlar bişey sorcam bilgisi olanlar.. tüp bebekte yumurtaların kaç mm olması gerek yani kaç mm üstü toplanıyo kalitesi daha önemli biliyorum...
ama adet bittikten sonramı gidilcek dra.. nasıl oluyo bu süreç bilgi verirmisiniz banaaaa...

canım tüp bebeğemi karar verdinn sen.?

Bu arada 3gundur ist.dayiz bilindigi gbi kurler vitaminler falan 1aydir biraktik testesteron cok dusmus 7.5 gibi biseydi sperm 3milyn hiz0 morf 0 olmus yeniden ve ben bu kadar kisa surede cokkk uzun gunler ve aylarca suren emeklerimin pufffff oldugunu gordugum andan itibaren cok uzuldum sanirim depresyona girdim. Cok kotu gergin agradifim birseyler parcalamk kirip dokmek istiyorum

canım ne kadar moralini bozma desem boş biliyorum. fakat eşin ağır bir hastalık geçirdi. mide kanamasıydı, karaciğeriydi, ilaçlar, tabi değerleri iyice bozulmuştur. ama artık hepimiz iyi kötü neyi neyle yükselteceğimizi öğrendik. yavaş yavaş yeniden takviyelere başlarsın, dokorlar da ilaç verecektir, kısa zamanda hepsi yükselir. sonuçta bir de sizin hedefiniz tüp. 3-5 tek sağlıklı spermle dahi başarılı olunuyor.millet sıfır sperm çıkarken mikroteseyle çıkan 2 tek spermle ikiz yapıyor, sizin haydi haydi olur. fakat esas sen kendine dikkat et. yumurtalarını güçlendirmek için elinden geleni yap. takviyelerini, kürlerini düzenli kullan. arada kaşık kaşık arı sütü iç. sen azimli kadınsın alimallah bunu da başarırsın:)))

Arkadasim sen tup bebek arastirmasina girmissin belli, bununla ilgili soyleyebilecegim sey en onemli konunun kadinin rahim ve yumurta kalitesi, erkegin spermlerinden zatn en kalitelulerini seciyorlar ama kadinin yumurtalarini hormon vererek destekledikleri icin aslinda o yumurta gercekten istenen kaliteye eristimi erismedimi bilinmiyor bunun icin kadinin yasi erkeginkinden daha onemli. Sonra tup bebek merkezlerindeki embriyoliglar ve kullanilan tekniklerin yani sira techizat da ustun rol paylasmakta kadinla beraber, dedigin gibi yumurta buyitme islemi uzun ve kisa protokol olmak uzereiki asamada yapiliyor bende ikisi de denendi ama rezervim dusuk cikti, eger kendin icin boyle bir karar alirsan siddetle tavsiyem rezervin iyi veya kotu olsun kendine incir kuru vs uygula.yumurta toplanip sperm enjekte edildikten sonraki surecte embrionun kendini gelistirmesini uzmanlar takip ederler en iyi embrio bolunmeyi 5.gune kadar tasiyabilen (yani senden yumurta erkekten sperm alindiktan sonra transferin 5.gun yapilmasi) embriodur,bu da blostasist embriosudur 3.gun de ki de 8de8 olursa bu da 1.kalite embrio sinifindadir bu da cevresel bi etken olmadikca kadin rahim duvari normal ve ani hareketlerden vs sakiniliyorsa embrio zari da afaki bir sekilde kalin degilse gebelikle sonuclanabilecek muhtemel durumlardan en garantili hali olmus oluyorrrr...bun yazdiklarim kendi yorumum degil teknik ve bilimsel calismalarin istatistik sonucudur. Allah hepimize hayirli evlat vasil eylesin.Aminn

cnm saol cvbın için... ben zaten incir kürü yapıyorum şuanda multivitamin omaga3 kullanıyorum ara ara.. benim üstüme düşen bunlarsa yapyorum bi şekilde..
bu bahsettiğin şeyleri pek ben anlayamadım ama elimden gelen başka şeyler varsa yaparım tabiii.. eşim hala ilaçlarını kullanıyor.. bugün ek olarak 4lü balımız geldi saraçoğlundan.. eşim 10gün boyunca yok ilaçlarını yanına verdim gelincede 4lü bala başlarız inş...

canım tüp bebeğemi karar verdinn sen.?

cnm verdimmm karar yaaa..beklememin hiçbi anlamı olmadığı kanısınA vardımmm. yükseltsek bile 3-5mil yükseliyo morf bozuk hareket az.. daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz...
ben niyet ediyorum allahımmda nasip eder inşşş.. :26::26::26::26:

cnm seni çok ii anlıyorumm emek verip uğraşp didinip sonra orda yazan 0 rakamını gördüğündeki vücudunun bi anda ısınıp gözlerinin dolması...... allahımm çokk zor kimseye tekrar yaşatmasın...
hatırlıyosan bizdede olmşştu 2kez sıfır çektik... ama eşin ağır bi hastalık geçirdi cnm bi sebebi var enazından bunu biliyosun kullandığın zaman yükseldiğinide biliyosun tersi olsa
daha büük yıkım olur allah korusun.. oyuzden inş en kısa zamanda toparlanıp tekrar o güçlü kadın olursun inşş.. dualarımız senle cnm... vardır bundada bi hayırr ne diyelimmm..

teşekkür ediyoruz immo'ya :46::46::46:

Sperm Sayısını yükseltmek için

2000 mg/gün vitamin C (sperm sayısını 2ayda %129 artırıyor)
5 mg folic acid + 66 mg çinko (sperm sayısını %74 artırıyot, fakat artan spermlerle oluşan toplam sayıda morfoloji %4 düşmüş oluyor)
4 mg/gün lycopene (sperm sayısı mililitrede 22 milyon artıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm sayısı %15 artıyor)

Sperm Motilitesini(hareketliliğini) artırmak için

2 g/gün L-Carnitine + Vitamin E (sperm motilitesini %56 artırıyor)
3 g/gün L-Carnitine (sperm motilitesini %40 artırıyor)
2000 mg/gün Vitamin C (sperm motilitesini 2 ayda %39 artırıyor)
4 mg/gün lycopene (sperm motilitesini 3 ayda %25 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Sperm Morfolojisini Yükseltmek için

2000 mg/gün Vitamin C (sperm morfolojisini 2 ayda %114 artırıyor)
200 mg/gün pycnogenol (sperm morfoloisini 90 günde %38 artırıyor)
200 mg selenium + 400 IU Vitamin E

Diğer faydalı takviyeler

Myo-inositol (spermin döllenme potansiyelini yükseltiyor) - (wikipediadan baktım meyve, baklagil ve fındık, ceviz gibi gıdalarda olan bir maddeymiş)
Beta-carotene (A vitamini)
Co-Q10

Omega 6'ya göre daha yüksek oranda omega3 almak sperm sayı, motilite ve morfolojisini düzeltmektedir.
NOT: Yüksek dozlarda birlikte verilen C ve E vitaminleri sperm kalitesini yükseltmeyip, DNA hasarını çoğaltmaktadır. Dönüşümlü olarak biri ya da diğerinin alınmasıyla bu negatif etkiden korunabilirsiniz. !!!!!!!!

Orda bir topik var uzaktaaaaa
O topik bizim topigimizdiiiiiii
Gitmesek deeeee... Cnm topikim yaaa bom bos kalmis

bu topikle duygusal bi bağ kurdum heralde.. duygulu bi şekilde açıyorum burayı inş bişeler yazmışlardır diyorum bakarken :5::5:
ama boş kalmış... :31::31: neler paylaştık burda dimi kızlar acımızı sevincimizi heycnımızı ...
başka topikler doldurmuyor buranın yerini sanki :20::20::20:...
neler yazdık neler ,bazen gerilere doğru okuyorum ne yollardan geçmişiz unutmuyorum hiçbirini hep hatırlamak ve şükür etmek için okuyorum burayı... birbirimizden öğrendiğimiz ne çok şey varmış meğer nerelerden nereleere gelmişiz diyorum..
kendi konularımızda uzman olmuşuz sanki .. dr böle dedi ama bence böle diyebiliyoruz.. hepinize herkese çok çok teşekkür ediyorum tek tek...
iyiki sizleri tanımışım iyi varsınız canım arkadaşlarım benimm...:16::16::16::16:
inanıyorum bigün buralara bakıp ne günlerdi yaa dicez şimdi bebişimle beraber okuyoruz kucağımda pc ye saldırıyo rahat vermio dicez:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
allahım bütün isteyenlere yaşatsın bu duyguyu..
kimseyle konuşamadığımız belki anlatmaktan utanıp sıkıldığımız şeyleri paylaştık paylaşacağızda burda... benim için sizler öylesiniz kimsenin bilmediğini bilyosunuz..tek destek sizlersiniz sizlere sorarak cesaret alarak yapıyorum bazı şeyleri....
hepinizi çok çok seviyorum kızlar.. :16::16::16::16::16:

Son düzenleme:
bu topikle duygusal bi bağ kurdum heralde.. duygulu bi şekilde açıyorum burayı inş bişeler yazmışlardır diyorum bakarken :5::5:
ama boş kalmış... :31::31: neler paylaştık burda dimi kızlar acımızı sevincimizi heycnımızı ...
neler yazdık neler ,bazen gerilere doğru okuyorum ne yollardan geçmişiz unutmuyorum hiçbirini hep hatırlamak ve şükür etmek için okuyorum burayı... birbirimizden öğrendiğimiz ne çok şey varmış meğer nerelerden nereleere gelmişiz diyorum..
kendi konularımızda uzman olmuşuz sanki .. dr böle dedi ama bence böle diyebiliyoruz.. hepinize herkese çok çok teşekkür ediyorum tek tek...
iyiki sizleri tanımışım iyi varsınız canım arkadaşlarım benimm...:16::16::16::16:
inanıyorum bigün buralara bakıp ne günlerdi yaa dicez şimdi bebişimle beraber okuyoruz kucağımda pc ye saldırıyo rahat vermio dicez:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
kimseyle konuşamadığımız belki anlatmaktan utanıp sıkıldığımız şeyleri paylaştık paylaşacağızda burda... benim için sizler öylesiniz kimsenin bilmediğini bilyosunuz..tek destek sizlersiniz sizlere sorarak cesaret alarak yapıyorum bazı şeyleri....

oyyy kuzum benim niye duygusallaştın yaww böleee ...umuttt umutttttttttt olacak bi gün inanıyorummmm hepimiz kucagı dolacak inşallaaahhh.....burası benim içinde çok özelll bakıyorumm bende ama kimseler yazmayınca bende yazmıyorumm yoksa günlük bakıyorum

Kesinlikle enim icin de oyle hic bi yer buranin yerini doldurmuyor burda artik herkes birbirinin ne durunda oldugunun disinda ozel hayatinibile cok iyi biliyordu. Napsak tekrar buraya mi donsek yetim kaldi topigimiz sahip cikalim. Hicbiyer buranin yerini tutmuo.
oyyy kuzum benim niye duygusallaştın yaww böleee ...umuttt umutttttttttt olacak bi gün inanıyorummmm hepimiz kucagı dolacak inşallaaahhh.....burası benim içinde çok özelll bakıyorumm bende ama kimseler yazmayınca bende yazmıyorumm yoksa günlük bakıyorum
Bende kimseler yazmayinca yazmiyorum. Biraz topigitoplayalim mi?? Bikac kisi daha gelir takilirsak kendidua grubumuzu acalim

tamam şekerrr hadi bakalım kolları sıvamanın zamanı artıkınnnnn :))))))))))))

Back
X