Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım yazını okyunca çok üzüldüm. Öncelikle acil karar vermemeni tavsiye derim. Kaç yıllık evlisin? Sonuçta eşini hala seviyorsundur, hemen karar verme. Bazen evlilik hemen oturmaz, biz de 20 aylık evliyiz, nerdeyse 2 yıl olacak ama ne kavgalar yaşadık. Evlilik zamanla oturuyor. Sabretmeye çalış canım, dişi kuş yuvayı yapıyor, bu bir gerçek, güçlü ol. Biz kadınlar daha güçlü olmalıyız. Ama eğer içinceki sevgi bittiyse, mücadele edecek birşey kalmadı dersen onu bilemem. Alkol alışkanlığı varsa, evliliğinize senin verdiğinin yarısı kadar bile emek vermiyorsa bir süre düşün derim ama yine de acil karar verme.
Canım bu benim 2. evliliğim. İlk eşim evimizi sürekli terk ederdi, günlerce haber alamazdım. Boşandım. Çok zor bir süreç, çok ızdırap çektim. Ama şimdi iyi ki bitmiş diyorum, şuan söylemesi kolay. Yataklardan kalkamıyordum, antidepresanlar içtim, 1 yıl ölü gibi yaşadım. Ayrılık da kolay değil.Bu kararı sadece sen verebilirsin ama sakın ani karar verme derim yaşamış birisi olarak, sevmesen bile aurılmak düzenini bozmak kolay değil. Ama değmeyecek bir insan ise, sana değer vermeyen bir insan ise o zaman güçlü olup bitir. Çünkü, bunun yaşlılığı var, hastalığı var. Canım lütfen durumundan haberdar et, ben yaşayan bir insan olduğum için çok üzüldüm. Ama inşallah yoluna girer herşey, inşallah çok kızgın olduğun için biranda düşünmüşsündür bunları diyorum yine de.

çok üzüldüm cnm inan... biranda olan bişey değildir eminim buna... taşan son nokta olmuştur senin için.. yoksa hiçbir kadın biranda böle bi karar verip yuvasını
kocasını evini bırakıp annesine gidemez hele ki bu kadar bebek istiyorsa...
ama umarım kendini böle bir olaya bu zorlu sürece hazırlamışsındr... çünkü çok zorlu bi süreç.. eşin senin kadar kabullenir umarım....
haklısın dayak içki ne demek bunlar bazen insan bağırmasını bile kabullenmezken...
cnm üzülme sakın demeyi isterdim ama saçma olur.... kendini yıpratma ama her şerde bir hayır vardır...
allahım ıslah etsin eşini....

canım ya nasıl olur daha dün birbirimize umut olalım pes etmeyelim diye yazmışsın.mutlaka vardır kendine göre haklı sebeplerin.seni kimsenin durdurmasına yada geri döndürme çabalarına kulak asma o insanla sen yaşayacaksın ve her sıkıntıyı yada sevinci sen paylaşacaksın.kendini dinle eğer düzeleceğini düşünüyorsan umut varsa bir şans daha ver ama yok düzelmez diyorsan kararını sen ver kimseyide dinleme.yaşayacağın şeyler hiçte kolay olmayacak bunu biliyorsun değilmi.ama zamanında halledemeyeceği şey yok.rabbim en doğru yolu sana göstersin çok üzüldüm ben ya ..dua edeceğim sana arkadaşım..

canım benim ya okuyunca şok oldum ne oldu böyle birden biree.hayatım herkesin hayatı güllük gülistanlık değilki ama boşanmaklada bitmez o zamanda farklı sorunlar başlar.herkes eşiyle gün gelio boğaz boğaza geliyor inan biz yaşamıyormuyuz herkes yaşıyor önemli olan birbirinize destek olmak eşinin yaşadğıda zor bir durumdur emin ol oda üzülüodur emin ol kim istemez çocugu olmasın ki sabırlı güzel arkadaşım sabırlı ol inan devamı gellirr.herşey gönlüne göre olacak ,nş herkesin sınavı ayrıdır bak bizimde sınavımız böyleymişş kader.acele karar verme iyi düşün taşınnn ondan sonra karar ver.eger ben gercekden yapamam diosan bu adamla elbette dünyanın sonu değill ama çabalama olmasa hayatın tadımı olur hayat inişlerle çıkışlarla gzeldir canımm sıkma o güzel canını senn

Canim saol dua edin benim icin. Suan karakoldayim dun eve gelmedi hic sorun yokken,bugun de ilk esinden oglunu eve yollamis beni kapiya attirdi karakoldayim suan,
Oglu diyors ki babasinin adi ele hitap edip behcet yildirimdan bosandigin gun 3 gun benimlesin haaa programini ona gore yap bi de ben bakayim tadina cildirdim yaaa opucuk atiyor bei dovmeye kalkti kafa atmaya kalkti araya girdiler. Bu saatten sonra donus yok kizlar kocalarinizin kiymetini bilin inanin kedilerin kopeklerin iliskilerine imrendim bundar daha bugun yasananlar neler var neler. Cok yorgunum buraya kadarmis

Yarali bir kustum evlendigimde babasinin olumuyle sarsilmis kanatsiz bir kustum. Hayatimda hic bu kadar magdur olmamistim bilmesdioyle seyleri. Gormedigim yasamadigim kalmadi bitti bosaniyorum donmemmmm bidaha gozyasimla gidiyorum ama yarin gunes benim icin dogacak. Kurutucak yanaklarimi biliyorum.

Canım ne pislik insanlarmış bunlar. Bence sen kurtul bir an önce bunlardan ve haline bin şükret ki böyle bir adamdan çocuğun olmamış. Ben okurken çok üzüldüm, kim bilir sen ne kadar üzülmüşsündür. Allah sabrını versin...

şaka yaptığına inanmak istiyorum cnm.... ama doğru sanırım...
diyecek bişey bulamadım.. allahın sevgili kuluymuşsun bence bak ilk eşinden çocuğu olmuş ama rabbim senleyken ona çocuk vermemiş... bence şükret allaha.
şu durumda hamilede olabilirdin.. kurtul bunlardan ne illet ne yılışık terbiyesizlermiş kusura bakma cnm ama....
inanamıyorumm gerçekten yıpratma kendini bunlar için....

ya şu anda sinirimden kuduruyorum ne şerefsiz aileymiş ya Allahın belalarına bak sen ya ...töbe töbe vallahi canım sen kurtul bunlardan inşallah sorun çıkarmazda boşar seni ..abin akrabaların varmı seni koruyabilecek birileri? inşallah canım dualarım seninle rabbim seni kurtarsın

Adliyedeyim suan kizlar, karakoldan aldigim adli raporu buraya I, dun kadin siginma evinde kaldim sabaha kadar gozlyaslarim durmadi aglamadim agladigimin farkinda bile degildim bu sekilde bi babacigim icin aglamistim gor babaa ne durumlardayim al beni yanina kucuk kizindim ya ben senin artik buyumusum boyumdan buyuk acilara batmisim. Sahipsizim kimsesizim baba golgen yetiyormus ailenizin degerini bilin lutfen sik sik sevdiginizi soyleyin ses kaydi yapin ben babaim tek bi kelimesini kayitla bile olsun duymak icin canimi ver

((( offffff offfff çok üzüldüm ben yaaa bugün işten erken geldim doktora gittimm keyif günümm dicektim bakayım ne var ne yokk diee ama işte insanın kelimelerle anlatamadıgı duygulardan birini yaşıyorumm şuan canımm allah sana yardım edecek inşallaah..

Son düzenleme:

cnm babanı kaybetmişsin annen yokmu kardeşin falan neden sığınma evindesin anlamadım.... kimsen yokmu dayın amcan akraban yokmu yaaaa...
allahım noldu nböleee yaaa....

cnm babanı kaybetmişsin annen yokmu kardeşin falan neden sığınma evindesin anlamadım.... kimsen yokmu dayın amcan akraban yokmu yaaaa...
allahım noldu nböleee yaaa....

Yaa var canim annem var da cok hasta uzuntuye gelemio sekeri tansiyonu cok yuksek babamdan sonra yuzu hic gulmedi zatn hala hergun aglio bide benim bu durumumu bilse onuda kaybedicem kiyamiyorum uzulmesine.

Yaa var canim annem var da cok hasta uzuntuye gelemio sekeri tansiyonu cok yuksek babamdan sonra yuzu hic gulmedi zatn hala hergun aglio bide benim bu durumumu bilse onuda kaybedicem kiyamiyorum uzulmesine.

anlıyorum cnm benimm.. allah sana sabır versin çok ağır yaşadıkların farkındayım
en az hasarla atlatırsın inşallah...

Sizi uzmek istemiyorum saol hepinizden allah razi olsun ama derdimi kimseye anlatamiyorum anlatamadim burda paylasmam da dogru degil ama bitmis durumdayim anlatmak birazda olsa rahatlatiyor dua edin.[/QUOTE]

Sevgili ynz06 yazdıklarını çok çok üzülerek okudum. Senin de ne halde olduğunu tahmin ediyorum ama şu an soğuk kanlı ve sakin olman gerekiyor. İleride acını yaşamak için vaktin olacak ama şu an zihnini toparlayıp bir an önce kendin için gerekli önlemleri alman gerekiyor.Öncelikle avukat bir tanıdığınız var mı? varsa derhal o kişiden yardım isteyin. Anladığım kadarıyla bu işin sonu boşanmaya varabilir. O yüzden kendini madden ve manen koruman gerekiyor. size aşağıda bazı haklarınızla ilgili bilgiler vereyim lazım olanları kendiniz takdir edersiniz.
1.Eğer eşiniz tehdit ediyorsa 4320 sayılı kanun gereği boşanma davanızla birlikte korunma talep edebilirsiniz. Boşanma davası açamadan da aynı yasa gereği korunma talep edebilirsiniz.
2.Şayet eşinizden ya da birlikte yaşadığınız başka bir aile bireyinden, bir arada yaşarken ya da ayrı yaşarken şiddet görürseniz Aile Mahkemesi'ne aşağıda sayılan tedbirleri talep edebilirsiniz:
Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;
a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,
b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,
c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,
ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,
d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,
e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,
f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.
3.Ekonomik durumunuz yeterli değilse bulunduğunuz ilin Adli Yardım Bürosuna müracaat ederek avukat atanmasını talep edebilirsiniz.
4.Eşiniz evi size zorla terk ettirmiş olsa da, size ihtar çekip, terk sebebiyle boşanma talep edebilir hazırlıklı olun. Bu ihtar elinize geçerse kusurlu duruma düşmemek için muhakkak cevap vermeniz gerekiyor.
5.Biriniz boşanma davası açarsanız boşanma sonuçlanana kadar "tedbir nafakası" talep edebilirsiniz.
6.Ayrıca eşiniz belli ki sizi bu durumlara düşürdüğüne göre ileride boşanırsanız sizi mağdur etmekten çekinmeyecektir. Varsa evlilik süresince edinilmiş mallar, evlenirken size takılmış takılar ve nafaka konusunda sorunlar çıkacaktır. Henüz olay tazeyken eşinizin gelir bilgilerini belgelemeye, evi ya da bankada parası varsa tedbir koydurtmaya, ziynet takınız varsa almaya bakın.
Kadın sığınma evi şu an psikolojinizi daha da bozabilecek bir yer. Annenizin durumunu anlıyorum ama arkadaşlarınızı, akrabalarınızı hatta varsa eşinizin samimi olduğunuz sizi seven akrabalarını dahi gözden geçirin. Bir kaç günlüğüne de olsa biraz sakinleşinceye kadar sizi seven insanların yanında kalın.Daha sonra siz sakinleştiğinizde annenize durumunuzu anlatmak da daha kolay olacaktır.
Yaşadığınız yere baktım Ankara'ymış. Size daha fazla yardımcı olmak isterdim ama ben maalesef İstanbul'dayım. Yine de derdinize bir ortak ararsanız her zaman mesaj atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…