Kiz meslek bi nebze iyidir kuzum benimkiler kiz erkek karışık okulu düşünkim kimle napmış o ayrılmış öbürü barismis o sevgilisine bakmis ooo olaylar her gün okul çıkışı kavgalar olur
Abimde oyle dıyor aşk meşk işleri gücleri diyor, tabı istisnalar da vardırBencede cnm sağlık meslek baska puanı da yüksekti onun zaten
Fen benim deSenın bransın ne cnm, benım matematik
50 yaşına kadar hepimiz genciz bence yaŞuan çalışıyor, 21 yasında meslege basladı acil tıp teknıkerlıgı okudu..
Yaşlandıgımı hissettim ayrıca
Evet diaformin Bende pek bi etki yapmadı.. sanırım işe yaramıyor demekkiDiaformın mı basladın, ben de yan etkiyi azaltsın diye bir hafta yarım yarım aldım, ikinci hafta yarım+tam, ucuncu hafta tam +tam almıstım, yanlıs hatırlamıyorsam 3 4 gun sonra fecı ishal yapmıstı, bır haftada 3 4 kılo vermıstım.. Glifor mide bulantısı yapıyormus, dıaformın de ishal yapıyo
Her an hersey olabılır, hazırlıklı ol, direncin kac pekiEvet diaformin Bende pek bi etki yapmadı.. sanırım işe yaramıyor demekki
İnsülin 30 homa 8,3 diyor tahlil de pek anlamıyorumHer an hersey olabılır, hazırlıklı ol, direncin kac peki
Senın direnc daha yuksekmıs benden, ben İlk ogrendıgımde 6.9 ile ogrendım, dedıgım gıbı 3 4 gun sonra yan etkileri hıssettım, senın de bugun yarın baslar bence cnm, ishal öyle böyle deil sancı ile gelıyor, evde olmaya calıs.. Ben derste yakalanmıstım İlk, soguk terler dokmustum lavaboya koysana kadar.. Gebelik olustugunda da 3.1e dusmustu, tekrar baslattı doktor ilaca, gebelık ogrenınce bırakmıstıkİnsülin 30 homa 8,3 diyor tahlil de pek anlamıyorum
Seni hatırladım öncelikle... çok zor bi süreç ve ben bunu 2 kere yaşadım inan bana ne hissettiğini sen söylemesende kalbimden hissediyorum.. genetik test yaptırmakla çok iyi etmişsin en azından sağlam adımlar atarsın benimde pıhtılaşma çıktı kromozomda zaten genelde bişey çıkmıyor o yüzden içini rahat tut hamile kalabiliyosun önemli olanda bu devamı da gelicek inşallahÖncelikle hepinize merhaba :) Bu topik iyi ki karsima cikti! Gordugum gibi tum yazilanlari okudum ve hemen dahil olmak istedim, benim de hikayem bir cogunuz gibi cok yeni biraz uzun umarim okursunuz ama sikilmazsiniz. :) Sanki buraya yazsam rahatlayacakmisim gibi. Neden bilmiyorum ama sanki surecin basindan beri yanimda ve bana destek olan esim, ailem, arkadaslarimla paylastigim o huzun benim icin hep biraz eksik gibi, galiba insan bu sureci yasarken bir tek kendisi bu kadar aci cekebilirmis saniyor ama aslinda oyle olmadigini anladiginda derin bir nefes aliyor ve kendisinin hissettigi duygulari birebir hissetmeyen birisiyle paylastigi aci yetersiz kaliyor kendini anlatamiyor gibi, yani en azindan ben 3 aydir bu sekilde hissettim hep. 1.5 yillik evliyim ve 25 yasindayim aslinda klasik cok erken cocuk dusunmuyoruz seklinde yorum yaparken sadece 2 ay sonra baska bir sebeple gittigim 2 kadin dogum uzmaninin " yumurtaliklarin az calisiyor, genc yasta hamilelik dusunmen lazim." Demesiyle ciddi bir korkuyla kendimi hamile kalma surecinde buldum, kafami toparlamam, soylenenleri kabullenmem, doktorlarin bir turlu icime sinmeyisi ile yeni bir doktor arastirmasina girdigim 9 aylik surecte korunmadigim halde hamile kalamadim. En son birilerinden duydugum degilde kendim arasitirip icime sinen doktoruma gittigimde aslinda yumurtaliklarimin o kadar da kotu durumda olmadigi hatta gayet normal oldugunu, rahim ve yumurtaliklarim konusunda bir sikintim olmadigini soyledi. Belli hormon testlerime baktirdi ve bunun sonucunda troid ve dhea hormonlari icin ilaca basladim. 3 ay sonra kontrolum vardi. Bu da korunmasiz 1 sene iliskiye denk geliyordu derken ben 2 ay sonra hamile kaldigimi ogrendim yani agustos ayinda. Bu arada benim doktorum ayni zamanda riskli gebelik ve tup bebek uzmani. Tabii basta ben olmak uzere muhtesem bir mutluluk ve bayram havasi. 11 ay sonra gelen tarifsiz sevinc! Her sey guzel baslamisti ama bir kac hafta icinde bebegin gelismedigini gorduk ve bos gebelik teshisi ile 8. haftamin sonunda eylul ayinda kurtaj oldum. Psikolojimden size bahsetmiyorum cunku beni cok iyi anladiginizi biliyorum, hissediyorum. Tabi ki biz esimle tecrubesizlik ve uzuntunun verdigi panikle kurtaj sonrasi muayenemde doktoruma ne test varsa hepsini yapalim lutfen dedik. Doktorum da bize normalde bu testler tekrarlayan dusuklerde yapilir ama kurtajinda hic kanama olmadi ve bu beni biraz suphelendirdi bence de sana trombofili paneli vs gerekli testleri yapmak uygun olacaktir dedi. Ilk adetini ol sonra testleri yapariz dedi, ama ben asla adet olamiyorum kurtajdan sonra ne bir lekelenme ne bir kanama tam 2 ay sonra duphaston kullanarak adet olabildim ( rahimde kist olusmus ondan olamiyormusum adetle gitti kist) sonra hemen testleri verdim tabi, antikor testi , 12 li trombofoli paneli ve eşimle ikimize kromozom testi. Suan cikmayan sadece kromozom testi kaldi. Ve maalesef kan pihtilasmasi oldugunu ogrendim. Aslinda doktorum cok tecrubeli oldugu icin , benim troidlerimde biraz sikintili kese yavas gelisince ve kanama alani gorunce direkt oksopar igneye, progestan fitile falan baslamistik ama bos gebelik olunca tabii fayda etmedi. Simdi diger test sonuclarini da bekliyorum onlarda cikinca hem genetik doktoru hemde kendi doktorumla konusacagim. Beni insallah tekrar nasip olursa , bir sonraki hamilelik surecinde nelerin bekledigini az cok tahmin ediyorum, hem korkuyorum hem kafaya takmamaya calisiyorum. Bu surec bana bir suru sey ogretti eger bir kisiye bile faydam olursa ne mutlu bana bildigim kadariyla bende herkesin sorusunu cevaplamaya calisirim :) bu kadar uzun yazdigim icin lutfen kusura bakmayin , aylardir olmadigim kadar rahatim suan!! :) Tum olumsuzluklara ragmen bende Ocak ayinda hamile kalabilmeyi umuyorum :) Herkese sevgiler ❤
Ya ben 1.67 boyundayım 63 kilo ile evlendim 2 yılda 75 i gördüm tartıda çok şaşkınım kilo aldım ve dünyam karardı sanki bu ilaçtan çok umutluyum doktorum 2-3 kilo versen bile yeter dedi ama dikkat ettiğim halde veremiyorum napıcağımı şaşırdımSenın direnc daha yuksekmıs benden, ben İlk ogrendıgımde 6.9 ile ogrendım, dedıgım gıbı 3 4 gun sonra yan etkileri hıssettım, senın de bugun yarın baslar bence cnm, ishal öyle böyle deil sancı ile gelıyor, evde olmaya calıs.. Ben derste yakalanmıstım İlk, soguk terler dokmustum lavaboya koysana kadar.. Gebelik olustugunda da 3.1e dusmustu, tekrar baslattı doktor ilaca, gebelık ogrenınce bırakmıstık
Merhaba,Öncelikle hepinize merhaba :) Bu topik iyi ki karsima cikti! Gordugum gibi tum yazilanlari okudum ve hemen dahil olmak istedim, benim de hikayem bir cogunuz gibi cok yeni biraz uzun umarim okursunuz ama sikilmazsiniz. :) Sanki buraya yazsam rahatlayacakmisim gibi. Neden bilmiyorum ama sanki surecin basindan beri yanimda ve bana destek olan esim, ailem, arkadaslarimla paylastigim o huzun benim icin hep biraz eksik gibi, galiba insan bu sureci yasarken bir tek kendisi bu kadar aci cekebilirmis saniyor ama aslinda oyle olmadigini anladiginda derin bir nefes aliyor ve kendisinin hissettigi duygulari birebir hissetmeyen birisiyle paylastigi aci yetersiz kaliyor kendini anlatamiyor gibi, yani en azindan ben 3 aydir bu sekilde hissettim hep. 1.5 yillik evliyim ve 25 yasindayim aslinda klasik cok erken cocuk dusunmuyoruz seklinde yorum yaparken sadece 2 ay sonra baska bir sebeple gittigim 2 kadin dogum uzmaninin " yumurtaliklarin az calisiyor, genc yasta hamilelik dusunmen lazim." Demesiyle ciddi bir korkuyla kendimi hamile kalma surecinde buldum, kafami toparlamam, soylenenleri kabullenmem, doktorlarin bir turlu icime sinmeyisi ile yeni bir doktor arastirmasina girdigim 9 aylik surecte korunmadigim halde hamile kalamadim. En son birilerinden duydugum degilde kendim arasitirip icime sinen doktoruma gittigimde aslinda yumurtaliklarimin o kadar da kotu durumda olmadigi hatta gayet normal oldugunu, rahim ve yumurtaliklarim konusunda bir sikintim olmadigini soyledi. Belli hormon testlerime baktirdi ve bunun sonucunda troid ve dhea hormonlari icin ilaca basladim. 3 ay sonra kontrolum vardi. Bu da korunmasiz 1 sene iliskiye denk geliyordu derken ben 2 ay sonra hamile kaldigimi ogrendim yani agustos ayinda. Bu arada benim doktorum ayni zamanda riskli gebelik ve tup bebek uzmani. Tabii basta ben olmak uzere muhtesem bir mutluluk ve bayram havasi. 11 ay sonra gelen tarifsiz sevinc! Her sey guzel baslamisti ama bir kac hafta icinde bebegin gelismedigini gorduk ve bos gebelik teshisi ile 8. haftamin sonunda eylul ayinda kurtaj oldum. Psikolojimden size bahsetmiyorum cunku beni cok iyi anladiginizi biliyorum, hissediyorum. Tabi ki biz esimle tecrubesizlik ve uzuntunun verdigi panikle kurtaj sonrasi muayenemde doktoruma ne test varsa hepsini yapalim lutfen dedik. Doktorum da bize normalde bu testler tekrarlayan dusuklerde yapilir ama kurtajinda hic kanama olmadi ve bu beni biraz suphelendirdi bence de sana trombofili paneli vs gerekli testleri yapmak uygun olacaktir dedi. Ilk adetini ol sonra testleri yapariz dedi, ama ben asla adet olamiyorum kurtajdan sonra ne bir lekelenme ne bir kanama tam 2 ay sonra duphaston kullanarak adet olabildim ( rahimde kist olusmus ondan olamiyormusum adetle gitti kist) sonra hemen testleri verdim tabi, antikor testi , 12 li trombofoli paneli ve eşimle ikimize kromozom testi. Suan cikmayan sadece kromozom testi kaldi. Ve maalesef kan pihtilasmasi oldugunu ogrendim. Aslinda doktorum cok tecrubeli oldugu icin , benim troidlerimde biraz sikintili kese yavas gelisince ve kanama alani gorunce direkt oksopar igneye, progestan fitile falan baslamistik ama bos gebelik olunca tabii fayda etmedi. Simdi diger test sonuclarini da bekliyorum onlarda cikinca hem genetik doktoru hemde kendi doktorumla konusacagim. Beni insallah tekrar nasip olursa , bir sonraki hamilelik surecinde nelerin bekledigini az cok tahmin ediyorum, hem korkuyorum hem kafaya takmamaya calisiyorum. Bu surec bana bir suru sey ogretti eger bir kisiye bile faydam olursa ne mutlu bana bildigim kadariyla bende herkesin sorusunu cevaplamaya calisirim :) bu kadar uzun yazdigim icin lutfen kusura bakmayin , aylardir olmadigim kadar rahatim suan!! :) Tum olumsuzluklara ragmen bende Ocak ayinda hamile kalabilmeyi umuyorum :) Herkese sevgiler ❤
Benimde var insülin direnci en son 3 falandı glifor kullanıyorum uzun zamandır ama kilo veremiyorum diyet ve spor şartSenın direnc daha yuksekmıs benden, ben İlk ogrendıgımde 6.9 ile ogrendım, dedıgım gıbı 3 4 gun sonra yan etkileri hıssettım, senın de bugun yarın baslar bence cnm, ishal öyle böyle deil sancı ile gelıyor, evde olmaya calıs.. Ben derste yakalanmıstım İlk, soguk terler dokmustum lavaboya koysana kadar.. Gebelik olustugunda da 3.1e dusmustu, tekrar baslattı doktor ilaca, gebelık ogrenınce bırakmıstık
AminnnMerhaba,
Ben 26 yaşındayım 1.5 senedir evliyim. Çok yakın zamanlarda yaşamışız benzer şeyleri.. Benim de bebeğimin malesef kalbi durdu, kürtaj oldum. Dünyanın en güzel umudu ile dolup o umudu kaybetmenin ne demek olduğunu hepimiz çok acı şekilde yaşadık. O boşluğa düşme hissini tattık malesef. Şimdi hep birlikte mükâfatlarımızı bekliyoruz. Bizler anne olmayı 'sırf çocuk sahibi olabilmek, ben anneyim' diyebilmek için değil yürekten sevgi ile istiyoruz. Hepimize nasip olsun. Hayata bizim gibi gönlü güzel evlatlar yetiştirelim.
Tabiki pirlanta gibi öğrencilerim de var zaten onları kazanmak icin uğraşıyoruzAbimde oyle dıyor aşk meşk işleri gücleri diyor, tabı istisnalar da vardır
Tabiki pirlanta gibi öğrencilerim de var zaten onları kazanmak icin uğraşıyoruzAbimde oyle dıyor aşk meşk işleri gücleri diyor, tabı istisnalar da vardır
Çok geçmiş olsun, iyiki testleri yaptırdınız ve artık sebebini bılıyorsunuz ıkıncı gebelıgınız gerekli onlemlerle ınsallah sorunsuz gececek, ben de sızın gıbı İlk dusukte test yaptırdım sonucları beklıyorum..Öncelikle hepinize merhaba :) Bu topik iyi ki karsima cikti! Gordugum gibi tum yazilanlari okudum ve hemen dahil olmak istedim, benim de hikayem bir cogunuz gibi cok yeni biraz uzun umarim okursunuz ama sikilmazsiniz. :) Sanki buraya yazsam rahatlayacakmisim gibi. Neden bilmiyorum ama sanki surecin basindan beri yanimda ve bana destek olan esim, ailem, arkadaslarimla paylastigim o huzun benim icin hep biraz eksik gibi, galiba insan bu sureci yasarken bir tek kendisi bu kadar aci cekebilirmis saniyor ama aslinda oyle olmadigini anladiginda derin bir nefes aliyor ve kendisinin hissettigi duygulari birebir hissetmeyen birisiyle paylastigi aci yetersiz kaliyor kendini anlatamiyor gibi, yani en azindan ben 3 aydir bu sekilde hissettim hep. 1.5 yillik evliyim ve 25 yasindayim aslinda klasik cok erken cocuk dusunmuyoruz seklinde yorum yaparken sadece 2 ay sonra baska bir sebeple gittigim 2 kadin dogum uzmaninin " yumurtaliklarin az calisiyor, genc yasta hamilelik dusunmen lazim." Demesiyle ciddi bir korkuyla kendimi hamile kalma surecinde buldum, kafami toparlamam, soylenenleri kabullenmem, doktorlarin bir turlu icime sinmeyisi ile yeni bir doktor arastirmasina girdigim 9 aylik surecte korunmadigim halde hamile kalamadim. En son birilerinden duydugum degilde kendim arasitirip icime sinen doktoruma gittigimde aslinda yumurtaliklarimin o kadar da kotu durumda olmadigi hatta gayet normal oldugunu, rahim ve yumurtaliklarim konusunda bir sikintim olmadigini soyledi. Belli hormon testlerime baktirdi ve bunun sonucunda troid ve dhea hormonlari icin ilaca basladim. 3 ay sonra kontrolum vardi. Bu da korunmasiz 1 sene iliskiye denk geliyordu derken ben 2 ay sonra hamile kaldigimi ogrendim yani agustos ayinda. Bu arada benim doktorum ayni zamanda riskli gebelik ve tup bebek uzmani. Tabii basta ben olmak uzere muhtesem bir mutluluk ve bayram havasi. 11 ay sonra gelen tarifsiz sevinc! Her sey guzel baslamisti ama bir kac hafta icinde bebegin gelismedigini gorduk ve bos gebelik teshisi ile 8. haftamin sonunda eylul ayinda kurtaj oldum. Psikolojimden size bahsetmiyorum cunku beni cok iyi anladiginizi biliyorum, hissediyorum. Tabi ki biz esimle tecrubesizlik ve uzuntunun verdigi panikle kurtaj sonrasi muayenemde doktoruma ne test varsa hepsini yapalim lutfen dedik. Doktorum da bize normalde bu testler tekrarlayan dusuklerde yapilir ama kurtajinda hic kanama olmadi ve bu beni biraz suphelendirdi bence de sana trombofili paneli vs gerekli testleri yapmak uygun olacaktir dedi. Ilk adetini ol sonra testleri yapariz dedi, ama ben asla adet olamiyorum kurtajdan sonra ne bir lekelenme ne bir kanama tam 2 ay sonra duphaston kullanarak adet olabildim ( rahimde kist olusmus ondan olamiyormusum adetle gitti kist) sonra hemen testleri verdim tabi, antikor testi , 12 li trombofoli paneli ve eşimle ikimize kromozom testi. Suan cikmayan sadece kromozom testi kaldi. Ve maalesef kan pihtilasmasi oldugunu ogrendim. Aslinda doktorum cok tecrubeli oldugu icin , benim troidlerimde biraz sikintili kese yavas gelisince ve kanama alani gorunce direkt oksopar igneye, progestan fitile falan baslamistik ama bos gebelik olunca tabii fayda etmedi. Simdi diger test sonuclarini da bekliyorum onlarda cikinca hem genetik doktoru hemde kendi doktorumla konusacagim. Beni insallah tekrar nasip olursa , bir sonraki hamilelik surecinde nelerin bekledigini az cok tahmin ediyorum, hem korkuyorum hem kafaya takmamaya calisiyorum. Bu surec bana bir suru sey ogretti eger bir kisiye bile faydam olursa ne mutlu bana bildigim kadariyla bende herkesin sorusunu cevaplamaya calisirim :) bu kadar uzun yazdigim icin lutfen kusura bakmayin , aylardir olmadigim kadar rahatim suan!! :) Tum olumsuzluklara ragmen bende Ocak ayinda hamile kalabilmeyi umuyorum :) Herkese sevgiler ❤
Benım 170im 68 kılo ile evlendim 85 kılo ile doktora gıttım ac kalıyorum yıne de kılo veremiyordum, ılactan sonra 13 kılo verdım su an tekrar 72 ye dustum, gebe kalınca 75 ı gordum dıkkat etmeyince tabı.. 1 aydır dıkkat edıyorum yıne ilacın da etkısı olduYa ben 1.67 boyundayım 63 kilo ile evlendim 2 yılda 75 i gördüm tartıda çok şaşkınım kilo aldım ve dünyam karardı sanki bu ilaçtan çok umutluyum doktorum 2-3 kilo versen bile yeter dedi ama dikkat ettiğim halde veremiyorum napıcağımı şaşırdım
Diyet ve spor yapabilsem ilaca gerek kalmıcak ama olmuyor ıkısı bırlıkte, mecbur kullanıyorum, 3 une bırlıkte dıkkat edince 13 kılo verilebiliyor, ben verdım gecen yılBenimde var insülin direnci en son 3 falandı glifor kullanıyorum uzun zamandır ama kilo veremiyorum diyet ve spor şartbenimde vermem lazım
Allahım onların önünü açsın ınsallahTabiki pirlanta gibi öğrencilerim de var zaten onları kazanmak icin uğraşıyoruz
30 yas sendromu yasadım cok net Bı sekılde, 40 ta ne olurum bılmıyorum50 yaşına kadar hepimiz genciz bence ya