Çok teşekkür ederim.5+6 da keseyi gördükten sonra 3hafta sonra gel dedı doktor ilk kez kalp atışını duymaya gitmiştim daha önce hiç duymadım hiç atmadı mı yoksa sonradan mı durdu hiç bilmiyorum .hatta bir doktor bebek küçülmeye başlamış dedi sonrasında bir doktor bebek oluşmamış boş gebelik dedi biri çok çok küçük oluşmuş dedi .(yanı bunlar kürtaja karar vereceğimiz kontrollerde söylenenler )kalp atışı yok denene kadar ne bir kanama ne akıntı hiçbir şey yaşamamıştım .kese bozulmaya başlamış belkı düşebilir kendisi dediklerinde de kanama leke olmadı . Hamile kalma kısmına gelince sanırım şans mı kolaylık mı denir bilmiyorum ama eşimle bir kere denemiştik hamile kaldım . İnşallah bundan sonrasında da aynı şekilde kolaylıkla hamile kalabilirim sağlıcakla tamamlarımCanım öncelikle başın sağolsun, burada bulunan herkes bu yollardan geçtik. Çok kötü bir tecrübe, can yakıyor, hayaller yıkılıyor ama bir yerden sonra yeşeriyor çok şükür. Öncelikle birkaç sorum olacak, kalp atışı hiç duyuldu mu? Gebeliği kolay mı elde ettin zor mu?
Ben 1,5 sene sonra gebe kalabilmiştim onda da kalp atışı olmayınca daha büyük yıkılmıştım. Kürtaj sonrası enfeksiyon geçirdim ve bir süre hastanede yattım. Buna rağmen 1 adet dönemi geçtikten sonra korunmayı bırakabilirsin dedi doktorum toparlanmıştım. Ben kolay hamile kalamadığım için kaybımın üstünde durdum aynı şeyleri yaşamamak adına. Trombofoli paneli (pıhtılaşma testi) ve kromozom testini verdik eşimle. Tıbbi genetik bölümüne. En azından bir sorun varsa önlem alalım aynı şeyleri yaşamayalım diye. Hafif pıhtılaşma çıktı. 6 ay sonra oldu tekrar gebelik, şimdi sulandırıcı iğne kullanıyorum
Eğer kontrollerde sorun yoksa, kendini hazır hissediyorsan bu ay denemelere başla
Eğer gebeliğini zor elde ettiysen, en azından pıhtılaşma testini yaptır. Umarım en kısa zamanda tekrar güzel haberler alırsın sağlıkla
Gayet normal, bende kıpırdayamayacak kadsr şiddetli ağrı oluyordu tek tarafta ilk haftalar, kese o taraftaymış ondan
Evet devlet genelde 2,3 kayıptan sonra yapıyor. Ama randevu aldıysan git şansını dene bakalımÇok teşekkür ederim.5+6 da keseyi gördükten sonra 3hafta sonra gel dedı doktor ilk kez kalp atışını duymaya gitmiştim daha önce hiç duymadım hiç atmadı mı yoksa sonradan mı durdu hiç bilmiyorum .hatta bir doktor bebek küçülmeye başlamış dedi sonrasında bir doktor bebek oluşmamış boş gebelik dedi biri çok çok küçük oluşmuş dedi .(yanı bunlar kürtaja karar vereceğimiz kontrollerde söylenenler )kalp atışı yok denene kadar ne bir kanama ne akıntı hiçbir şey yaşamamıştım .kese bozulmaya başlamış belkı düşebilir kendisi dediklerinde de kanama leke olmadı . Hamile kalma kısmına gelince sanırım şans mı kolaylık mı denir bilmiyorum ama eşimle bir kere denemiştik hamile kaldım . İnşallah bundan sonrasında da aynı şekilde kolaylıkla hamile kalabilirim sağlıcakla tamamlarımBu testler için tıbbi genetik bölümüne gidince yaparlar mı ?birçok yerde tek düşükte bakmıyor doktor gerı gönderıyor diye okumuştum .bakar mı doktor ? 18mayısakendım için tıbbi genetikten randevu almıstım aslında gidip gitmemekte kararsız kaldım
Tıbbi genetikten eğitim arastırmada randevu almıstım ama bazı yorumlarda ılk dusuklerde doktorların test yapmadıgını gerı gönderdıgını okudum .Bu nedenle kararsız kalmıştım gıdıp gıtmemekte sizler böyle bır durumla karsılastınız mı ? İlk düşükten sonra hamile kaldınız mı hemen ya da benzer durumu tekrar mı yaşadıktan sonra testler yapıldı ?Aynı şeyi yaşadım canım bundan tam 1 sene evvel. Rutin kontrolde kalp durmasını öğrendik ve doktorum dediği şey talihsizlik olmuş lafıydı.
Tavsiyem bu süreçte tüm testlerini yaptırman olur, ben 1 adet dönemi korunmuştum sadece.
Belki hemencecik hamile kalacaksın ama en azında testlerini yaptırıp beklersen bir sonraki gebeliğine hazırlıklı girmiş olursun.
Tez vakitte güzel haberler alırsın inşallah. Burda herkes birbirine destek, sormak istediğin daha detay bir şey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
Merhaba canım nasıl gidiyor gebelik :)Evet devlet genelde 2,3 kayıptan sonra yapıyor. Ama randevu aldıysan git şansını dene bakalım
Çok şükür şimdilik hafif bulantı dışında bir sorun yokMerhaba canım nasıl gidiyor gebelik :)
Birini evde kendim dusurdum deyin. Bazı arkadaslar oyle soylemek zorunda kaldı, ben ozelde yaptırdığım ıcın sormadılar, doktor ıstedı testı bir de.. Ama doktor da ilk dusukte istemiyoruz demıstı, aynı seyleri tekrar yasamak istemem deyip aglayınca kabul etmısti..Tıbbi genetikten eğitim arastırmada randevu almıstım ama bazı yorumlarda ılk dusuklerde doktorların test yapmadıgını gerı gönderdıgını okudum .Bu nedenle kararsız kalmıştım gıdıp gıtmemekte sizler böyle bır durumla karsılastınız mı ? İlk düşükten sonra hamile kaldınız mı hemen ya da benzer durumu tekrar mı yaşadıktan sonra testler yapıldı ?
Genetik ıcın aynı gun esınıze de gun alın bir deTıbbi genetikten eğitim arastırmada randevu almıstım ama bazı yorumlarda ılk dusuklerde doktorların test yapmadıgını gerı gönderdıgını okudum .Bu nedenle kararsız kalmıştım gıdıp gıtmemekte sizler böyle bır durumla karsılastınız mı ? İlk düşükten sonra hamile kaldınız mı hemen ya da benzer durumu tekrar mı yaşadıktan sonra testler yapıldı ?
Aman yüksek olup dış gebelik olmasın da diğer ihtimallere açığımHahaaa tammWalla ben şüphelendım
Özelde ne kadara yaptırmıştınız acaba ?Birini evde kendim dusurdum deyin. Bazı arkadaslar oyle soylemek zorunda kaldı, ben ozelde yaptırdığım ıcın sormadılar, doktor ıstedı testı bir de.. Ama doktor da ilk dusukte istemiyoruz demıstı, aynı seyleri tekrar yasamak istemem deyip aglayınca kabul etmısti..
Genetik test ve pıhtılaşma mı yaptıracaksınız? Nerede oturuyorsunuz?Özelde ne kadara yaptırmıştınız acaba ?
Evet antalyaGenetik test ve pıhtılaşma mı yaptıracaksınız? Nerede oturuyorsunuz?
Çok şükür maşaAllah senin hiç çocuğun varmıydıÇok şükür şimdilik hafif bulantı dışında bir sorun yok
Hayır yokÇok şükür maşaAllah senin hiç çocuğun varmıydı
Ya ben seni başka bir arkadaşla karıştırdım galibaHayır yok
Yaaa çok çok teşekkür ederimHa-ri yazılanları bazen uzaktan takip ediyorum tebrik ederim canım benim inşallah katlanarak devam eder sağlıkla da doya doya hamileliğin tadını çıkarırsın ayağını sürü tozu dumana kat buralarda liste son bulsun Hep diyordun en sona ben kaldım en sona ben kalırım rabbim büyük dualarımız kabul olsun inşallah gönlünü ferah tut çok mutlu oldum
Tam hatırlamıyorum inanın,ama 2020 Aralık ayında 900 cıvarı bısey vermsıtık, bizim hastane yarı özel aslında, unıversıte hastanesi..Özelde ne kadara yaptırmıştınız acaba ?
2 ay cok 1 aya cıkarBende Çarşamba genetik test için gideceğim Şehir hastanesine 2 ayda çıkar sonuçlar diyorlar doğrumu
1 oğlum var oğlumdan sonra 1 düşük 2 boş gebelik var varmı aramızda benim gibi oan2 ay cok 1 aya cıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?