- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 34
Merhaba yumurtlama döneminde ve sonrasında tek taraflı ağrılarım benim de olabiliyor bazen. Dış gebelik geçirmedim ama olabilen ağrılar bunlar. Bu süreçte hsg çekilmiş miydiniz ?Merhaba arkadaşlar ben dış gebelik geçirdim 6 ay önce 3 ay yasağım vardı sol tüpümde ağrılarım olduğu için 6 ay bekledik bu ay 15 16 agustosta yumurtlamam oldu değerlendirdik yani 6 gün falan oldu ama yine ağrilar yaşıyorum yumurtaliklarimda rahmimde döllenme yerleşme desem hem erken hem ağrısız olur diyorlar, bu konuda bana bir fikir verebilecek olan var mi boyle ağrı sizi yaşayıp sebebini öğrenebilen oldu mu tam yumurtlama günü doktora gitmistim hic bir sorun yok rahimde de yumurtalıklarda da demişti yine dış gebelik olur diye de korkuyorum
Üzüldüm gerçekten3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
Canım ne dıyecegımı bilemedım, cok üzgünüm, bi kendini topla, sakin kafayla ne yapılabilir onları dusunelım, üst üste bu kadar kımyasal gecırmek normal bi durum deıl, doktorun ne dıyor bu durum ıcın pekı?3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
Ben istedim çektirmeyi ama doktorum inatla gerek yok dedi canım hormonlarımda ultrasonda bir sıkıntı görmediğinden. umarım dediğin gibi sıradan bir ağrıdır, dış gebelik sürecim 19 gün surdu ağrıdan soluma yatamazdim yine öyle bir şey olursa diye korkuyorumMerhaba yumurtlama döneminde ve sonrasında tek taraflı ağrılarım benim de olabiliyor bazen. Dış gebelik geçirmedim ama olabilen ağrılar bunlar. Bu süreçte hsg çekilmiş miydiniz ?
Gittiğim tüm doktorlar gayet sağlıklısınız olmadı diye olmayacak anlamına gelmez diyor başka denen bir şey yok . Delireceğim artıkCanım ne dıyecegımı bilemedım, cok üzgünüm, bi kendini topla, sakin kafayla ne yapılabilir onları dusunelım, üst üste bu kadar kımyasal gecırmek normal bi durum deıl, doktorun ne dıyor bu durum ıcın pekı?
Tüp bebege yonel kuzum genetiğe gitsin embrıyo, bı de bazı testler var tüp bebek doktorlarının istediği bazı hastalık tasıyıcılıgı vs.varsa onlara bakılırGittiğim tüm doktorlar gayet sağlıklısınız olmadı diye olmayacak anlamına gelmez diyor başka denen bir şey yok . Delireceğim artık
Merhaba bu testler ne kadar tuttu?Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben de 9.haftada bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim.
Doktorum bebeğe genetik test önermedi, çok küçük olduğu için doğru sonuç vermez dedi.
Onun yerine eşim ve benden bi dolu test istedi. Benden istedikleri şunlar:
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgG
Anti-Kardiyolipin (ACA) IgM
Homosistein
Anti-Trombin III (AT III) Aktivite
Lupus Antikoagülanı Tarama (LAC)
Protein C (Aktivite) YENİ
Protein S (Aktivite) YENİ
Trombofili Paneli 6'lı
Periferik kandan karyotip tayini PANELİ
Periferik kandan karyotip tayini k
Benim de çok ağrım oldu bu ay doktor yumurta catlarken sıvı yani kan var dedi. Benim ilk gebeligimfe de çok ağrım vardiMerhaba arkadaşlar ben dış gebelik geçirdim 6 ay önce 3 ay yasağım vardı sol tüpümde ağrılarım olduğu için 6 ay bekledik bu ay 15 16 agustosta yumurtlamam oldu değerlendirdik yani 6 gün falan oldu ama yine ağrilar yaşıyorum yumurtaliklarimda rahmimde döllenme yerleşme desem hem erken hem ağrısız olur diyorlar, bu konuda bana bir fikir verebilecek olan var mi boyle ağrı sizi yaşayıp sebebini öğrenebilen oldu mu tam yumurtlama günü doktora gitmistim hic bir sorun yok rahimde de yumurtalıklarda da demişti yine dış gebelik olur diye de korkuyorum
kendini hiç eksik hissetme.kimsenin de sana böyle düşündürmeye hakkı yok.bende bu yüzden az insanla muhatap olmaya çalısıyorum .bize beler hissettirceklerini düşünemeyen cok insan var maalesefBu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.
şimdi ben burada hayatımda ilk defa gördüğüm bir kadının bana aile planlaması yapmasına mı, kayınvalidemin benim özel hayatımı anlatmasına mı, kadının kendine dikkat etseydin diyerek kayıp yaşamış bir kadını suçlu psikolojisine sokmasına mı kızayım üzüleyim?
bu yaşanmamış gibi kaynım ile kayınvalidem telefonda konuşuyor kayınvalidem ‘yok daha’ diye cevap veriyor yine fıs fıs. Anladım tabi ben konuyu. Ne oldu bebek mi soruyor dedim. Evet kızım abin bebek yok mu daha diyor dedi. Daha diye bahsedilen süre haziranda düşük yaptım. 1 sene önce yapmış yeni gebelik de olmamış olabilir. İstemiyor da olabilirim. Bu nasıl bir münasebetsizlik?
kaybın yerini doldurma hissi zaten var ama bu şekilde diyaloglar kendimi eksik hissettiriyor daha çok. Çok üzülüyorum. Neden insanlar başka insanların hayatlarını bu kadar zorlaştırıyor? Kime ne faydası ya da zararı var ki benim çocuğumun olmasının? Bu şekilde akışına bırakamıyor ki insan..
Ay çeşit çeşit şeyler geliyor insanın başına belki hep oluyordu ama bebek düşününce insan daha çok dinliyor vücudunu, bu kanama sıkıntı yaratan bir şey miymis bir şey önerdi mi doktorun bir de ilk gebeliğin sağlıklı miydiBenim de çok ağrım oldu bu ay doktor yumurta catlarken sıvı yani kan var dedi. Benim ilk gebeligimfe de çok ağrım vardi
Yok pihtilasma 11+4 den sonra gidemediAy çeşit çeşit şeyler geliyor insanın başına belki hep oluyordu ama bebek düşününce insan daha çok dinliyor vücudunu, bu kanama sıkıntı yaratan bir şey miymis bir şey önerdi mi doktorun bir de ilk gebeliğin sağlıklı miydi
Eşimin akrabalarından biri, hadi sizde yapın dedi. Bakıvercen mi dedim, ben ne bakayım yine sen bakarsın dedi. O zaman bırak da ben karar vereyim dedim. Birisine de size ne bizim çocuğumuzdan dedim gülerek. Eşimin yakın bir büyüğü torun isteriz dedi. Hayırlısı dedim kapatcaktım ama konu uzadı ve resmen takvim çıkardılar. Siz ne zamanım hamile geçsin ne zaman doğurayım hesaplayın biz ona göre o işi yapalım dedim. Oymuş bir daha konusu açılmadı. Sürekli bebek vardır ağır kaldırma gibi laf alma çalışmalarını saymıyorum. Herkes soruyor da ben de sana soruyorum??? Ben kimseye acımıyorum bu konuda çünkü kimsenin haddine değil. İlk gebeliğimi kürtajı ailelere söylemedik. İyi ki söylememişiz diyorum. Şuan yine sadece benim kardeşlerim ve yakın arkadaşlarım biliyor. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil canım anlatma bence. Tersle geç kimsenin yatak odasına karışamasınlar bir dahaBu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.
şimdi ben burada hayatımda ilk defa gördüğüm bir kadının bana aile planlaması yapmasına mı, kayınvalidemin benim özel hayatımı anlatmasına mı, kadının kendine dikkat etseydin diyerek kayıp yaşamış bir kadını suçlu psikolojisine sokmasına mı kızayım üzüleyim?
bu yaşanmamış gibi kaynım ile kayınvalidem telefonda konuşuyor kayınvalidem ‘yok daha’ diye cevap veriyor yine fıs fıs. Anladım tabi ben konuyu. Ne oldu bebek mi soruyor dedim. Evet kızım abin bebek yok mu daha diyor dedi. Daha diye bahsedilen süre haziranda düşük yaptım. 1 sene önce yapmış yeni gebelik de olmamış olabilir. İstemiyor da olabilirim. Bu nasıl bir münasebetsizlik?
kaybın yerini doldurma hissi zaten var ama bu şekilde diyaloglar kendimi eksik hissettiriyor daha çok. Çok üzülüyorum. Neden insanlar başka insanların hayatlarını bu kadar zorlaştırıyor? Kime ne faydası ya da zararı var ki benim çocuğumun olmasının? Bu şekilde akışına bırakamıyor ki insan..
Evet ağır kaldırma ile laf alma çabası.. İnan ilk hamile olduğumu kimseye söylemedim düşüğü de söylemeyecektim ama şans bu ya o hafta şehir dışından bize gelmek için yola çıkmışlardı başımıza bu iş geldi mecburen eşim düşük yapıyor hastanedeyiz demek zorunda kaldı. Çok çok üzülüyorum bu şekilde denk gelmesine yoksa haber bile vermezdim. Zaten çok sıkı bir ilişkim yok hatta ailede soğuk bulunurum. Bunu oluşturmak için de çabaladım. Yani bunları söyleme samimiyetini vermiyorum asla. Ama insanlar kendilerinde her hakkı buluyorlarEşimin akrabalarından biri, hadi sizde yapın dedi. Bakıvercen mi dedim, ben ne bakayım yine sen bakarsın dedi. O zaman bırak da ben karar vereyim dedim. Birisine de size ne bizim çocuğumuzdan dedim gülerek. Eşimin yakın bir büyüğü torun isteriz dedi. Hayırlısı dedim kapatcaktım ama konu uzadı ve resmen takvim çıkardılar. Siz ne zamanım hamile geçsin ne zaman doğurayım hesaplayın biz ona göre o işi yapalım dedim. Oymuş bir daha konusu açılmadı. Sürekli bebek vardır ağır kaldırma gibi laf alma çalışmalarını saymıyorum. Herkes soruyor da ben de sana soruyorum??? Ben kimseye acımıyorum bu konuda çünkü kimsenin haddine değil. İlk gebeliğimi kürtajı ailelere söylemedik. İyi ki söylememişiz diyorum. Şuan yine sadece benim kardeşlerim ve yakın arkadaşlarım biliyor. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil canım anlatma bence. Tersle geç kimsenin yatak odasına karışamasınlar bir daha
Çok geçmiş olsun canım. Biraz kafanı boşalt. Zamanla herşey yoluna girer Allahın izniyle3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
Ben kürtaj olurken de çok aradılar ama açmadık. Eve gelince uğradı eşimin kardeşi bişey bırakmak için, başım ağrıyor dedim geçiştirdim. Benim ailem hiç sormaz lafı geçmez. Bu erkek tarafı neden böyle anlamam hiç. Sıkı fıkı olmak iyi birşey değil zaten bırak soğuk desinler, şimdi bile böyleyse yakın olsanız açık açık konuşacaklar demek kiEvet ağır kaldırma ile laf alma çabası.. İnan ilk hamile olduğumu kimseye söylemedim düşüğü de söylemeyecektim ama şans bu ya o hafta şehir dışından bize gelmek için yola çıkmışlardı başımıza bu iş geldi mecburen eşim düşük yapıyor hastanedeyiz demek zorunda kaldı. Çok çok üzülüyorum bu şekilde denk gelmesine yoksa haber bile vermezdim. Zaten çok sıkı bir ilişkim yok hatta ailede soğuk bulunurum. Bunu oluşturmak için de çabaladım. Yani bunları söyleme samimiyetini vermiyorum asla. Ama insanlar kendilerinde her hakkı buluyorlar
Çok geçmiş olsunn Allah en kısa surede sağlıkla kavuştursun yavrucaginaYok pihtilasma 11+4 den sonra gidemedikendimi bende çok dinlerim ilk kez böyle birşey oldu doktor çok normal dedi. Yani o sıvı kan yani tüplerde olunca nasıl döllenme olacak diye sormak aklmk.a d a gelmedi. Olur bazen dedi normal dedi. Ben brokoli yicem bu ay sık sık baya rahme iyi geliyormuş. Kür lerden korkuyorum
Ay ne kadar gıcık oluyorum ya böyle insanlaraBu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.