Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba yumurtlama döneminde ve sonrasında tek taraflı ağrılarım benim de olabiliyor bazen. Dış gebelik geçirmedim ama olabilen ağrılar bunlar. Bu süreçte hsg çekilmiş miydiniz ?

Üzüldüm gerçekten Allah hakkınızda hayırlısını versin

Canım ne dıyecegımı bilemedım, cok üzgünüm, bi kendini topla, sakin kafayla ne yapılabilir onları dusunelım, üst üste bu kadar kımyasal gecırmek normal bi durum deıl, doktorun ne dıyor bu durum ıcın pekı?

Merhaba yumurtlama döneminde ve sonrasında tek taraflı ağrılarım benim de olabiliyor bazen. Dış gebelik geçirmedim ama olabilen ağrılar bunlar. Bu süreçte hsg çekilmiş miydiniz ?
Ben istedim çektirmeyi ama doktorum inatla gerek yok dedi canım hormonlarımda ultrasonda bir sıkıntı görmediğinden. umarım dediğin gibi sıradan bir ağrıdır, dış gebelik sürecim 19 gün surdu ağrıdan soluma yatamazdim yine öyle bir şey olursa diye korkuyorum

Kızlar herkese iyi akşamlar. Takip ediyorum tüm yazdıklarınızı, bildiğim, başıma gelen ve yardımcı olabileceğim bir şey görürsem de yazıp fikir vermeye çalışıyorum. Bugün bir arkadaşımızın arkadaşının ikizlerinin 25. Haftada düşük tehlikesi olduğunu, doktora gittiklerini ve suyunun gelmesi sebebiyle de birinin düşük olma ihtimalinin olduğunu, bu düşüşün diğerinin de mecburen alınması gerekmesine sebep olacağını ama bir haftalık bir ilaç tedavisinden sonra bebeklerin şuan gayet sağlıklı olduklarını öğrendik. Yani diyeceğim o ki, yiyecek ekmek bu dünyaya gelecek nasip varsa ne olursa olsun yaşıyor ve oluşuyor o bebekler. Ama yoksa ne yapsak nafile

Gittiğim tüm doktorlar gayet sağlıklısınız olmadı diye olmayacak anlamına gelmez diyor başka denen bir şey yok . Delireceğim artık

Gittiğim tüm doktorlar gayet sağlıklısınız olmadı diye olmayacak anlamına gelmez diyor başka denen bir şey yok . Delireceğim artık
Tüp bebege yonel kuzum genetiğe gitsin embrıyo, bı de bazı testler var tüp bebek doktorlarının istediği bazı hastalık tasıyıcılıgı vs.varsa onlara bakılır

Bu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.

şimdi ben burada hayatımda ilk defa gördüğüm bir kadının bana aile planlaması yapmasına mı, kayınvalidemin benim özel hayatımı anlatmasına mı, kadının kendine dikkat etseydin diyerek kayıp yaşamış bir kadını suçlu psikolojisine sokmasına mı kızayım üzüleyim?

bu yaşanmamış gibi kaynım ile kayınvalidem telefonda konuşuyor kayınvalidem ‘yok daha’ diye cevap veriyor yine fıs fıs. Anladım tabi ben konuyu. Ne oldu bebek mi soruyor dedim. Evet kızım abin bebek yok mu daha diyor dedi. Daha diye bahsedilen süre haziranda düşük yaptım. 1 sene önce yapmış yeni gebelik de olmamış olabilir. İstemiyor da olabilirim. Bu nasıl bir münasebetsizlik?

kaybın yerini doldurma hissi zaten var ama bu şekilde diyaloglar kendimi eksik hissettiriyor daha çok. Çok üzülüyorum. Neden insanlar başka insanların hayatlarını bu kadar zorlaştırıyor? Kime ne faydası ya da zararı var ki benim çocuğumun olmasının? Bu şekilde akışına bırakamıyor ki insan..

Merhaba bu testler ne kadar tuttu?

Benim de çok ağrım oldu bu ay doktor yumurta catlarken sıvı yani kan var dedi. Benim ilk gebeligimfe de çok ağrım vardi

kendini hiç eksik hissetme.kimsenin de sana böyle düşündürmeye hakkı yok.bende bu yüzden az insanla muhatap olmaya çalısıyorum .bize beler hissettirceklerini düşünemeyen cok insan var maalesef

Benim de çok ağrım oldu bu ay doktor yumurta catlarken sıvı yani kan var dedi. Benim ilk gebeligimfe de çok ağrım vardi
Ay çeşit çeşit şeyler geliyor insanın başına belki hep oluyordu ama bebek düşününce insan daha çok dinliyor vücudunu, bu kanama sıkıntı yaratan bir şey miymis bir şey önerdi mi doktorun bir de ilk gebeliğin sağlıklı miydi

Yok pihtilasma 11+4 den sonra gidemedi kendimi bende çok dinlerim ilk kez böyle birşey oldu doktor çok normal dedi. Yani o sıvı kan yani tüplerde olunca nasıl döllenme olacak diye sormak aklmk.a d a gelmedi. Olur bazen dedi normal dedi. Ben brokoli yicem bu ay sık sık baya rahme iyi geliyormuş. Kür lerden korkuyorum

Eşimin akrabalarından biri, hadi sizde yapın dedi. Bakıvercen mi dedim, ben ne bakayım yine sen bakarsın dedi. O zaman bırak da ben karar vereyim dedim. Birisine de size ne bizim çocuğumuzdan dedim gülerek. Eşimin yakın bir büyüğü torun isteriz dedi. Hayırlısı dedim kapatcaktım ama konu uzadı ve resmen takvim çıkardılar. Siz ne zamanım hamile geçsin ne zaman doğurayım hesaplayın biz ona göre o işi yapalım dedim. Oymuş bir daha konusu açılmadı. Sürekli bebek vardır ağır kaldırma gibi laf alma çalışmalarını saymıyorum. Herkes soruyor da ben de sana soruyorum??? Ben kimseye acımıyorum bu konuda çünkü kimsenin haddine değil. İlk gebeliğimi kürtajı ailelere söylemedik. İyi ki söylememişiz diyorum. Şuan yine sadece benim kardeşlerim ve yakın arkadaşlarım biliyor. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil canım anlatma bence. Tersle geç kimsenin yatak odasına karışamasınlar bir daha

Evet ağır kaldırma ile laf alma çabası.. İnan ilk hamile olduğumu kimseye söylemedim düşüğü de söylemeyecektim ama şans bu ya o hafta şehir dışından bize gelmek için yola çıkmışlardı başımıza bu iş geldi mecburen eşim düşük yapıyor hastanedeyiz demek zorunda kaldı. Çok çok üzülüyorum bu şekilde denk gelmesine yoksa haber bile vermezdim. Zaten çok sıkı bir ilişkim yok hatta ailede soğuk bulunurum. Bunu oluşturmak için de çabaladım. Yani bunları söyleme samimiyetini vermiyorum asla. Ama insanlar kendilerinde her hakkı buluyorlar

Çok geçmiş olsun canım. Biraz kafanı boşalt. Zamanla herşey yoluna girer Allahın izniyle

Ben kürtaj olurken de çok aradılar ama açmadık. Eve gelince uğradı eşimin kardeşi bişey bırakmak için, başım ağrıyor dedim geçiştirdim. Benim ailem hiç sormaz lafı geçmez. Bu erkek tarafı neden böyle anlamam hiç. Sıkı fıkı olmak iyi birşey değil zaten bırak soğuk desinler, şimdi bile böyleyse yakın olsanız açık açık konuşacaklar demek ki

Çok geçmiş olsunn Allah en kısa surede sağlıkla kavuştursun yavrucagina doktorlar her şeye normal diyorlar ne yazık ki ben de dış gebelik geçirdim canimdan can gitti ama olur boyle şeyler dediler bana da coraspin başlattı doktorum tüpte pıhtı kaldıysa diye aklıma geldikçe içiyordum simdi her gün içiyorum tüpten kaysın gitsin diye valla insan ne yapacağını şaşırıyor çok zor yasamayan bilemez bu sıkıntıları Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ay ne kadar gıcık oluyorum ya böyle insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…