- 26 Ağustos 2012
- 1.931
- 2.218
Brokoli bulursam ben de tuketeyim iyi geliyorsa ben kefir içiyorum tiksine tiksine de olsa sirkeli su içiyorum enfeksiyondan korkuyorum dış gebelik öncesi enfeksiyon geçirmiştim ondan kaynaklanabilecegini söylemişti doktorum kürlerden bana da bünyenin düzenini bozar gibi geliyor soğan suyu falan diyorlar ama hic denemedimYok pihtilasma 11+4 den sonra gidemedikendimi bende çok dinlerim ilk kez böyle birşey oldu doktor çok normal dedi. Yani o sıvı kan yani tüplerde olunca nasıl döllenme olacak diye sormak aklmk.a d a gelmedi. Olur bazen dedi normal dedi. Ben brokoli yicem bu ay sık sık baya rahme iyi geliyormuş. Kür lerden korkuyorum
Çok geçmiş olsun canım3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
Canım benim başıma da geldi bu ve bunun gibi pek çoğu, bir kaçını seninle paylaşmak istiyorum ki kendini yalnız ya da ‘eksik’ hissetme diye. Benim de düşük yaptıktan sonraki ilk bayramda eşimin akrabalarına bayramlaşmaya gitmiştik. Bana da aynı şekilde yaşlıca bir kadın artık çift gelin köye gibi bir şey dedi.. benim eşimin ailesi çok anlayışlıdır sağolsunlar o en kötü anımda kendi annem gelemedi yasaklardan dolayı, kayınvalidem ve görümcem bana bebek gibi davrandılar. Görümcem de o zaten çift geliyor deyip eşimi gösterdi hatta. Ben tabi öyle olmadığını anladım hayırlısı dedim geçiştirmeye çalıştım. Bir kez daha söyleyince bu sefer kayınvalidem vardı ama gitti dedi. Ben de hemen içeri koştum ağladım istemsizce. Bu verdiğim ilk tepkiydi.Bu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.
şimdi ben burada hayatımda ilk defa gördüğüm bir kadının bana aile planlaması yapmasına mı, kayınvalidemin benim özel hayatımı anlatmasına mı, kadının kendine dikkat etseydin diyerek kayıp yaşamış bir kadını suçlu psikolojisine sokmasına mı kızayım üzüleyim?
bu yaşanmamış gibi kaynım ile kayınvalidem telefonda konuşuyor kayınvalidem ‘yok daha’ diye cevap veriyor yine fıs fıs. Anladım tabi ben konuyu. Ne oldu bebek mi soruyor dedim. Evet kızım abin bebek yok mu daha diyor dedi. Daha diye bahsedilen süre haziranda düşük yaptım. 1 sene önce yapmış yeni gebelik de olmamış olabilir. İstemiyor da olabilirim. Bu nasıl bir münasebetsizlik?
kaybın yerini doldurma hissi zaten var ama bu şekilde diyaloglar kendimi eksik hissettiriyor daha çok. Çok üzülüyorum. Neden insanlar başka insanların hayatlarını bu kadar zorlaştırıyor? Kime ne faydası ya da zararı var ki benim çocuğumun olmasının? Bu şekilde akışına bırakamıyor ki insan..
Elimizde sihirli değnek hemen ilk ayda hoop bekliyorlar. Bana da hamileyim sanki aman canin çeker aman şunu sen kaldırma. Rahat olun hamile değilim ki ne alaka dedim. Ondan sonra hiç birşey demediler. Bizden bu yıl haber beklemeyin dedim açık açıkBu akşam kayınvalidemin bir akrabasıyla karşılaştık. Yanımda da kayınvalidem var. Akraba diyor ki hadi artık bir bebek tutun kaç sene oldu. Ben hayırlısı dedim çevirdim kafamı. Kayınvalidem de fıs fıs anlatarak oldu bi tane ama düştü dedi. Akraba da ayy kızım dikkat etsenize kendinize dedi. Hiçbir şey demeden döndüm ve yürüdüm.
şimdi ben burada hayatımda ilk defa gördüğüm bir kadının bana aile planlaması yapmasına mı, kayınvalidemin benim özel hayatımı anlatmasına mı, kadının kendine dikkat etseydin diyerek kayıp yaşamış bir kadını suçlu psikolojisine sokmasına mı kızayım üzüleyim?
bu yaşanmamış gibi kaynım ile kayınvalidem telefonda konuşuyor kayınvalidem ‘yok daha’ diye cevap veriyor yine fıs fıs. Anladım tabi ben konuyu. Ne oldu bebek mi soruyor dedim. Evet kızım abin bebek yok mu daha diyor dedi. Daha diye bahsedilen süre haziranda düşük yaptım. 1 sene önce yapmış yeni gebelik de olmamış olabilir. İstemiyor da olabilirim. Bu nasıl bir münasebetsizlik?
kaybın yerini doldurma hissi zaten var ama bu şekilde diyaloglar kendimi eksik hissettiriyor daha çok. Çok üzülüyorum. Neden insanlar başka insanların hayatlarını bu kadar zorlaştırıyor? Kime ne faydası ya da zararı var ki benim çocuğumun olmasının? Bu şekilde akışına bırakamıyor ki insan..
Aynen öyle yaşamayan bilemiyor. Çok geçmiş olsun size de.Çok geçmiş olsunn Allah en kısa surede sağlıkla kavuştursun yavrucaginadoktorlar her şeye normal diyorlar ne yazık ki ben de dış gebelik geçirdim canimdan can gitti ama olur boyle şeyler dediler bana da coraspin başlattı doktorum tüpte pıhtı kaldıysa diye aklıma geldikçe içiyordum simdi her gün içiyorum tüpten kaysın gitsin diye valla insan ne yapacağını şaşırıyor çok zor yasamayan bilemez bu sıkıntıları Allah hepimizin yardımcısı olsun
Soğan suyu midemi mahvetti miyoma da iyi gelmiyormus en azından brokoli bir sebze Saraçoğlu kürü gördüm bol bol yicem. Fsh düşüyormus.Brokoli bulursam ben de tuketeyim iyi geliyorsa ben kefir içiyorum tiksine tiksine de olsa sirkeli su içiyorum enfeksiyondan korkuyorum dış gebelik öncesi enfeksiyon geçirmiştim ondan kaynaklanabilecegini söylemişti doktorum kürlerden bana da bünyenin düzenini bozar gibi geliyor soğan suyu falan diyorlar ama hic denemedim
Şifa olsun inşallah ben de hemen deneyecegim araştırıpElimizde sihirli değnek hemen ilk ayda hoop bekliyorlar. Bana da hamileyim sanki aman canin çeker aman şunu sen kaldırma. Rahat olun hamile değilim ki ne alaka dedim. Ondan sonra hiç birşey demediler. Bizden bu yıl haber beklemeyin dedim açık açıkoldugunda 3 ay sonra söylemeyi düşünüyoruz. Kendini bilmeyen insan çok ben olsam sizin yerinizde anne herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok der onu rahatsız ederdim sizi rahatsız etmiş çünkü. En son istediğimiz şey stres....
Aynen öyle yaşamayan bilemiyor. Çok geçmiş olsun size de.
Soğan suyu midemi mahvetti miyoma da iyi gelmiyormus en azından brokoli bir sebze Saraçoğlu kürü gördüm bol bol yicem. Fsh düşüyormus.
Merhaba.Merhaba bu testler ne kadar tuttu?
Baktım normal fsh prolaktin t3 t4 değerler normal misafirim vardı bakamadımHastanenın kendı sitesinde gorunmuyor mu, bugun gıttıgıne gore hastane ozel
Geçmiş olsun canım bu bebişler ne nazlı çıktı üzmeden sevindirmicekler bizi3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
2. değil ama 3. gecikti benimKızlar kürtajdan sonra 2. Regli geciken var mı? kaçıncı günde olmuştunuz regl?
çok üzüldüm ya3 gün önce verdiğim testte 52 değeri vardı beta hcg bugün 68Benim en baştaki bebeği kaldır sohrab hepinize çok teşekkür ederim iyi arkadaş sırdaş oldunuz Allah hepinizden razı olaun. Artık girmek istemiyorum gruba falan. Sanırım artık çocuk da beklemiyorum istemiyorum hakkınızı helal edin
canım düşüncesizce soru soran patavatsız konuşan çok insan var..Günaydın kızlarben de başımdan geçen böyle düşüncesizce bir olayı anlatayım geçen çok sinirim bozulmuştu. Kayınpederimin halası var büyük hala eşim de ben de çok severiz tek başına yaşıyor eşi vefat edeli çok olmuş ve çocukları olmamış bir türlü falan. Ailede bize karşı anlayışlı olmasını beklediğimiz tek insandı anlayacağınız. Bu arada ailede kv, kp, annem, babam ve ablam dışında kimse düşük olayını da hamileliği de bilmiyor ve biz 4 yıllık evliyiz. Eşimin babannesi ve annanesi de ille bebek görmek istiyor ama bize söyleyemiyorlar anca biz yokken hayal kurup duruyorlarmış kayınvalidem söylemişti. Neyse bir gün eşim o büyük halayı ziyaret etmiş arada yolu düşerse gider. Dediği şey “Siz çoğalmıyor musunuz artık?” Bu nasıl bir laf ya şaka mı yapmaya çalıştı diyorum ama elle tutulur yanı yok şoka girdim hiç beklemiyordum eşim anlattı ve aşırı soğudum yani belki bizim de olmuyor çocuğumuz ki iki senedir debelenip durduk neler yaşadık olmamış da olabilirdi Kayınpederime anlattı eşim o da çok sinirlendi o nedemek diye… İnsanlar çok düşüncesiz. Bana işyerinde habire soranları anlatmıyorum bile onlar zaten laf olsun torba dolsun sen üzülsen umurlarında olmaz ama bu aile
Canım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.Laviniiaaa canım ne durumdasın şimdi
geçmiş olsunCanım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.
Ailede herkes benim çocuklara bayıldığımı biliyor yani hiç bir zaman ben çocuk istemem demedim tam tersi her bebek konusu geçtiğinde inşallah hayırlı zamanda derim yeğenimle ilişkimi herkes bilir. Hiç öyle bir imaj vermedim ama olabilir yaşlılığına verdim ben de sadece ondan beklemezdimcanım düşüncesizce soru soran patavatsız konuşan çok insan var..
şöyle de olabilir kendiisinin de olmamış bunları tahmin edebilir ya da daha yumşatarak sorabilirdi ancak eski insanlar pek anlayamıyor o kadar ama belki şimdi ki gençler bilerek isteyerek cocuk yapmıyor bazıları yok kariyer yok iş yok cocuk çekemezmiş falan filan..belki sizi de daha kendileri istemiyor heralde gibi düşünmüş de olabilri
Yaa, haftası kucuk oldugu ıcın hemen duser sanmıştım ben, cok geçmiş olsun canım, yine de rahım duvarını atmıs oldun İlacla, insallah cabucak toparlanırsınCanım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.
Çok geçmiş olsun kuzumCanım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.
Ah ah herkesin hayatında olmuş bu tarz tatsız durumlar. Bize düşen sabredip beklemek galibaGünaydın kızlarben de başımdan geçen böyle düşüncesizce bir olayı anlatayım geçen çok sinirim bozulmuştu. Kayınpederimin halası var büyük hala eşim de ben de çok severiz tek başına yaşıyor eşi vefat edeli çok olmuş ve çocukları olmamış bir türlü falan. Ailede bize karşı anlayışlı olmasını beklediğimiz tek insandı anlayacağınız. Bu arada ailede kv, kp, annem, babam ve ablam dışında kimse düşük olayını da hamileliği de bilmiyor ve biz 4 yıllık evliyiz. Eşimin babannesi ve annanesi de ille bebek görmek istiyor ama bize söyleyemiyorlar anca biz yokken hayal kurup duruyorlarmış kayınvalidem söylemişti. Neyse bir gün eşim o büyük halayı ziyaret etmiş arada yolu düşerse gider. Dediği şey “Siz çoğalmıyor musunuz artık?” Bu nasıl bir laf ya şaka mı yapmaya çalıştı diyorum ama elle tutulur yanı yok şoka girdim hiç beklemiyordum eşim anlattı ve aşırı soğudum yani belki bizim de olmuyor çocuğumuz ki iki senedir debelenip durduk neler yaşadık olmamış da olabilirdi Kayınpederime anlattı eşim o da çok sinirlendi o nedemek diye… İnsanlar çok düşüncesiz. Bana işyerinde habire soranları anlatmıyorum bile onlar zaten laf olsun torba dolsun sen üzülsen umurlarında olmaz ama bu aile
Canım çok çok geçmiş olsun, insan ilk başta ne olduğunu bile anlayamıyor. Hayat ne tuhaf bir kaç hafta yaşadığımız heyecanlar yerini hüzne bırakabiliyor. Ama aynı şekilde hüzünler de bir gün bitecek ve yeniden güzel haberler alacağız. Güzelce dinlenCanım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.