Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Brokoli bulursam ben de tuketeyim iyi geliyorsa ben kefir içiyorum tiksine tiksine de olsa sirkeli su içiyorum enfeksiyondan korkuyorum dış gebelik öncesi enfeksiyon geçirmiştim ondan kaynaklanabilecegini söylemişti doktorum kürlerden bana da bünyenin düzenini bozar gibi geliyor soğan suyu falan diyorlar ama hic denemedim

Çok geçmiş olsun canım çok kısa sürdü sevincin Rabb'im birdaha yaşatmasın insalalh dikkat et kendine
Toparlan yine dön aramıza

Canım benim başıma da geldi bu ve bunun gibi pek çoğu, bir kaçını seninle paylaşmak istiyorum ki kendini yalnız ya da ‘eksik’ hissetme diye. Benim de düşük yaptıktan sonraki ilk bayramda eşimin akrabalarına bayramlaşmaya gitmiştik. Bana da aynı şekilde yaşlıca bir kadın artık çift gelin köye gibi bir şey dedi.. benim eşimin ailesi çok anlayışlıdır sağolsunlar o en kötü anımda kendi annem gelemedi yasaklardan dolayı, kayınvalidem ve görümcem bana bebek gibi davrandılar. Görümcem de o zaten çift geliyor deyip eşimi gösterdi hatta. Ben tabi öyle olmadığını anladım hayırlısı dedim geçiştirmeye çalıştım. Bir kez daha söyleyince bu sefer kayınvalidem vardı ama gitti dedi. Ben de hemen içeri koştum ağladım istemsizce. Bu verdiğim ilk tepkiydi.

İkincisi ise daha bir kaç hafta önce oldu, yine eşimin ‘3 çocuğu olan kadın kuzeni’ böyle eliyle ağzını kapatarak ve sadece benim duyacağım bir şekilde bebek yok mu bebek dedi.O zamana kadar cidden onu sever sayardım ama o an bitti gözümde ve buz gibi soğudum. ‘ vardı ama düştü! ‘ dedim o öyle şak diye sorunca. Hııı falan demeye başladı bu sefer. Şimdilik düşünmüyoruz artık kendimi toparlayana kadar dedim ve öyle rahatladım ki bunu güçlü bir şekilde söyleyince. Ve bu sefer hiç ağlamadım aksine kendime gurur duydum.

Anlatmaya çalıştığım şey şu, bu yaşadıklarımızı biz yapmadık. Çocuğum dünyaya gelmesi bir mucize ve bu 2 kişi eliyle yapılacak bir şey değil. İnsanlar bunu anlamakta güçlük çekiyor. Çocuk olsa da düşse de bizler bu olayların neticelenmesinde sadece birer aracıyız. Bunun esas isteyen yüce Allah. Ol der ve olur düş der ve düşer bu kadar nettir bu.

vardı ama düştü! Sen kendi söylediğinden utan demek aslında bu alt metinde. Bir daha soran olursa 2 kişinin özel hayatı sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor diyeceğim mesela. Bu beni daha güçlü hissettiriyor.
Yalnız ya da eksik değilsin, aksine bu tecrübeyi yaşadığın ve hayatta en kıymetlin olacak olan bir şeyi kaybedip buna dayanma gücü bulduğun İçin çok güçlüsün. Kendinle gurur duy

Son düzenleme:
Merhabalar ben sizlere bir soru aormak istiyorum.2ay önce (tüp bebek)17haftalık suni sancıyla bebegımı dusurdm akabinde kürtaj oldum.dr un biri 3ay diğeri 6 ay bekle dedi denemk için üstelikte aynı hastanede 2dr.ilk regl 35 gün sonra az oldu 15gün lekelenme olark geldı sonraki 25gun snra gayet normal oldum.bu durumda 3 mü 6 aymı kafam karısık??? Bu sekılde geç düşük yapanlar tavsiyeniz nedir???

Elimizde sihirli değnek hemen ilk ayda hoop bekliyorlar. Bana da hamileyim sanki aman canin çeker aman şunu sen kaldırma. Rahat olun hamile değilim ki ne alaka dedim. Ondan sonra hiç birşey demediler. Bizden bu yıl haber beklemeyin dedim açık açık oldugunda 3 ay sonra söylemeyi düşünüyoruz. Kendini bilmeyen insan çok ben olsam sizin yerinizde anne herkes çocuk sahibi olacak diye birşey yok der onu rahatsız ederdim sizi rahatsız etmiş çünkü. En son istediğimiz şey stres....
Aynen öyle yaşamayan bilemiyor. Çok geçmiş olsun size de.
Soğan suyu midemi mahvetti miyoma da iyi gelmiyormus en azından brokoli bir sebze Saraçoğlu kürü gördüm bol bol yicem. Fsh düşüyormus.

Şifa olsun inşallah ben de hemen deneyecegim araştırıp

Geçmiş olsun canım bu bebişler ne nazlı çıktı üzmeden sevindirmicekler bizi başımıza geldiği içinmidir çok sık duyar olduk çevremizde de vardır herşer de bi hayır canına birşey olmasın sağlıklısını nasip etsin rabbim

çok üzüldüm ya Allah yardımcımız olsun doktor ne diyor sürekli kimyasal olmasına
vazgeçme öyle.düşsek de yeniden kalkıcaz ümidimiz kırılsada yeniden yeşercez.
hem iyi tarafından bakarsak bu da bir hamilelik ve hamile kalabiliyorsun vucudunda bi tahribat yok ve inan bana sağlıklı gebeliğinde olacak bu ay değilse gelecek ay değilse öbür ay
ama olacak inşallah Allah n izniyle

Günaydın kızlar ben de başımdan geçen böyle düşüncesizce bir olayı anlatayım geçen çok sinirim bozulmuştu. Kayınpederimin halası var büyük hala eşim de ben de çok severiz tek başına yaşıyor eşi vefat edeli çok olmuş ve çocukları olmamış bir türlü falan. Ailede bize karşı anlayışlı olmasını beklediğimiz tek insandı anlayacağınız. Bu arada ailede kv, kp, annem, babam ve ablam dışında kimse düşük olayını da hamileliği de bilmiyor ve biz 4 yıllık evliyiz. Eşimin babannesi ve annanesi de ille bebek görmek istiyor ama bize söyleyemiyorlar anca biz yokken hayal kurup duruyorlarmış kayınvalidem söylemişti. Neyse bir gün eşim o büyük halayı ziyaret etmiş arada yolu düşerse gider. Dediği şey “Siz çoğalmıyor musunuz artık?” Bu nasıl bir laf ya şaka mı yapmaya çalıştı diyorum ama elle tutulur yanı yok şoka girdim hiç beklemiyordum eşim anlattı ve aşırı soğudum yani belki bizim de olmuyor çocuğumuz ki iki senedir debelenip durduk neler yaşadık olmamış da olabilirdi Kayınpederime anlattı eşim o da çok sinirlendi o nedemek diye… İnsanlar çok düşüncesiz. Bana işyerinde habire soranları anlatmıyorum bile onlar zaten laf olsun torba dolsun sen üzülsen umurlarında olmaz ama bu aile

canım düşüncesizce soru soran patavatsız konuşan çok insan var..
şöyle de olabilir kendiisinin de olmamış bunları tahmin edebilir ya da daha yumşatarak sorabilirdi ancak eski insanlar pek anlayamıyor o kadar ama belki şimdi ki gençler bilerek isteyerek cocuk yapmıyor bazıları yok kariyer yok iş yok cocuk çekemezmiş falan filan..belki sizi de daha kendileri istemiyor heralde gibi düşünmüş de olabilri

Ailede herkes benim çocuklara bayıldığımı biliyor yani hiç bir zaman ben çocuk istemem demedim tam tersi her bebek konusu geçtiğinde inşallah hayırlı zamanda derim yeğenimle ilişkimi herkes bilir. Hiç öyle bir imaj vermedim ama olabilir yaşlılığına verdim ben de sadece ondan beklemezdim

Canım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.
Yaa, haftası kucuk oldugu ıcın hemen duser sanmıştım ben, cok geçmiş olsun canım, yine de rahım duvarını atmıs oldun İlacla, insallah cabucak toparlanırsın

Ah ah herkesin hayatında olmuş bu tarz tatsız durumlar. Bize düşen sabredip beklemek galiba Şimdi sen bebişlerini sağlıkla kucağına alacaksın canım inşallah, darısı bize olsun diyelim

Canım ilaçla düsmedi maalsef. Cumartesi 12 ye kadar sancı çektim. Pıhtılae düştü ama bebek yine düsmedi. Doktor kazıma işlemi yapmadan sacede bebeği aldı kürtajla. Evdeyim şuan.
Canım çok çok geçmiş olsun, insan ilk başta ne olduğunu bile anlayamıyor. Hayat ne tuhaf bir kaç hafta yaşadığımız heyecanlar yerini hüzne bırakabiliyor. Ama aynı şekilde hüzünler de bir gün bitecek ve yeniden güzel haberler alacağız. Güzelce dinlen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…