Canım benim tedavim kısa denk geldi cok kar kış olunca bazen mecburiyetten burdaki doktorum takibimi yaptı..ben tekirdag oturuyorum..Peki her muayenede kendi doktorunu gordun mu,yoksa baska doktorlar da senin takibini yapti mi?
Canım benim tedavim kısa denk geldi cok kar kış olunca bazen mecburiyetten burdaki doktorum takibimi yaptı..ben tekirdag oturuyorum..
Amh 0.134 fsh degisiyor 17 en yüksek. Yumurta artik hic olusmuyo veya bos cikiyor. 1 yildir tüple ugrasiyorum. Artik biraktim ümidim kalmadi. Yasimda 36
Merhaba arkadaşlar benimde rezervi az hatta çok az tüp bebek tedavisine girdim 4 gun boyunca gonal f ve monagon iğne kullandim fakat yine yumurta olmadı sizce 4 gun tedavi az değilmi
Canım 5. Gun sadeve monagon iğne yapıldı 12. Gun bakıldı yine yumurta yok dedi yarın tekrar bakılacak ve dediğin gibi tedavi sonanacak malesef bi çok dr bizim gibilere ugrasmak istemiyor ısrar etsem bile sanırım dinlemezdi anlamadigim uzun tedavi edilmem gerekmez mi zat3n yumurta olsa ugrasmayiz kafam karisti
Hatta bana yumurta almamı bile tavsiye ettiler tabiiki bu bizim açımızdan kabul edilebilir bişi değil canım ve bunu o kadar rahat sunuyorlarki çok basit bişi bakkala gidip ekmek almak gibi bahsediolar tedaviden çok dr lardan sogudum ve dediğin gibi başarı oranlarini düşürmek istemiyor lar kisacasi arkadaşım işimiz zor ama pes etmemek gerek sonuçta verecek olan allah senin sorunun neydi canimCanim yumurtan olsa da bu ignelerle olan yumurtalari buyutmeye ve fazladan da yumurta olusturmaya calisiyorlar.
Yani yumurtan olsa da ignelere ragmen buyumeyebilir. Yumurta olsa da ugrasilabiliyor bu yuzden.
Biz zaten zor gruptaki hastalariz. Dedigin her merkez kabul edip basari oranini dusurmek istemiyor.
Hatta bana yumurta almamı bile tavsiye ettiler tabiiki bu bizim açımızdan kabul edilebilir bişi değil canım ve bunu o kadar rahat sunuyorlarki çok basit bişi bakkala gidip ekmek almak gibi bahsediolar tedaviden çok dr lardan sogudum ve dediğin gibi başarı oranlarini düşürmek istemiyor lar kisacasi arkadaşım işimiz zor ama pes etmemek gerek sonuçta verecek olan allah senin sorunun neydi canim
Evet canim benimde rezerv az eşimde sorun yok geçen sene klomenle yumurta oluyordu bu sene tüp bebek ilaclariyla bile olmuyor insanlar menepozda giriyordu seneler sonra çocuk oluyor bizde Rabbimin vesilesiyle olucaz inşallah ama araştırdım genelde hep 1 hafta ile 3 hafta arası tedavi o yüzden 4 gun bana az geldiCanim biz hasta olarak hakliyiz,ilgi alaka bekliyoruz.
Onlar doktor olarak hakli,gunde onlarca hastaya bunlari soyledikleri icin artik onlara kolay gelir soylemek.
Direk kibrisa git diyenler varmis,ben hic bunu duymadim ama duysam da hemen o doktoru birakirdim.
Benim sorunum rezerv azligi. Yumurtam azalmis. 3 tedavide de 1 yumurta transfer edilebildi. 4.de 2 yumurtam bos cikinca transfer yapilamadi.
Esimde bir sorun yok sukur.
Isimiz zor ama pes etmeyecegiz.elimizden geleni yapip tevekkul edecegiz. Rabbim ol derse olur.
Senin de rezerv azligi sanirim.
Evet canim benimde rezerv az eşimde sorun yok geçen sene klomenle yumurta oluyordu bu sene tüp bebek ilaclariyla bile olmuyor insanlar menepozda giriyordu seneler sonra çocuk oluyor bizde Rabbimin vesilesiyle olucaz inşallah ama araştırdım genelde hep 1 hafta ile 3 hafta arası tedavi o yüzden 4 gun bana az geldi
Yok canim pes etmedim etmicem her şeyi deniyorum meryem ana eli otu onu denedim şimdi hacdan bir tanıdık deve eti getirecek zaten incir yemeye devam allah büyük ama bu defada olmazsa başka Dr gitmek istemiyorum işteSoyle canim evet tedavinin toplam suresi 1ayi buluyor. Adetin 2.gunu muayeneden sonra uygunsa ignelere basliyoruz.ilk kontrol 4 5 gun sonra oluyor. Eger igne cevap verdiyse 7 8 gun daha igneler suruyor ve kontroller gun asiri oluyor. Ama herkeste 7 8 gun olacak diye bir sart yok. Kimisinin yumurtasi yavas buyur,o zaman 9 10 gune cikar veya kimisinin hemen buyur,igne tedavisi daha kisa surer. Eger yumurtalar istenen buyukluge geldiyse yani 18-19 veya 20 mm.olduysa catlatma ignesi vurulur ve 34-36 saat sonra yumurtalar toplanir. Sonra spermle dollenmesi beklenir. Sonra bolunmesi beklenir. Yumurtanin bolunme durumuna gore de 2. , 3. veya 5.gunde transfer yapilir veee sonra en yavas gecen 12 gunluk test sonucu bekleme zamani gelir. Bunlarin hepsi iste toplamda 1 ayi bulur hemen hemen.
Yumurta takibini birakma bence. Her ay kontrol ettir ve dogal yoldan denemekten vazgecme ve kurlerle gidalarla vücudunu destekle.
Yok canim pes etmedim etmicem her şeyi deniyorum meryem ana eli otu onu denedim şimdi hacdan bir tanıdık deve eti getirecek zaten incir yemeye devam allah büyük ama bu defada olmazsa başka Dr gitmek istemiyorum işte
Canim ben sadece ilaç tedavisine başladım yumurtam olmadı dr bugün son kez bakacak 15. Gun malum olumlu da bakmıyor zaten en iyi dr gittim diğerlerinde aynı tecrübe vardır diye düşünüyorum eşim çok ilgili ama dediki artık dr falan gitmek istemiyorum ben ne yapayım bilemedim sen tedavi görüyormusun caninBir kez daha yaptiracak misin tup bebek.
Canim ben sadece ilaç tedavisine başladım yumurtam olmadı dr bugün son kez bakacak 15. Gun malum olumlu da bakmıyor zaten en iyi dr gittim diğerlerinde aynı tecrübe vardır diye düşünüyorum eşim çok ilgili ama dediki artık dr falan gitmek istemiyorum ben ne yapayım bilemedim sen tedavi görüyormusun canin
Maddi imkanım var canım çok şükür orda sorun yok ama ilk özel hastanede tedavi oldum bana normal olur tupe gerek yok rezer o kadar kötü değil dedi işte histeroskopi yaptı rahim dar dedi 7 ay böyle geçti gittik geldik ilaç verdi en son eşim dediki dr bey biz tüp istiyoruz ilaç verip gonderiosunuz dediki esinizin çocuğu olmaz donor alın dedi eşim çıldırdı benn perişan oldum sonra özel tüp bebek merkezi ne gittik bana gnc arginmax women B12 folic asit verdi 3 ay kullandim he bu arada dhea biestron 4 ay kullandim fsh düşünce başladık ama yumurta olmadı onada ve bu dr da donor tavsiye etti eşimde yine kızdı onada hak veriyorum bu resmen zina diyor ben başka kadının yumurtasını nasıl taşır im kabus çocuk esimle başka kadına benzicek bana göre asla asla asla olamaz işte canım kısaca olaylarım buBenim 1 ay once 4.tedavim oldu ama yumurtalar bos cikinca transfer olamadi.
Hemen 5e baslayalim diye dusunduk esimle. Sonra annemle konustuk. Annem bastan itibaren saraoglunun tum videolarini izledi ve cok guveniyor hocaya. 5e baslamadan evvel illaki bikac ay kurleri kullan,vücudunu hazirla oyle basla dedi.
Biz de dusunduk esimle. Diger tedaviler oncesi duzenli bir kur programi uygulamadim ve hep 1 yumurta oldu. Denemekten bir zarar cikmaz dedik ve 15 gun once saracoglunun kurlerine basladim. 2.5ay surecek ilk kur. Daha sonra test sonuclarima gore yeniden ayni kur veya baska kur verecekler.
Kurlere basladigim gun ayni zamanda yeni bir merkezde bir doktorla gorustum. O da biosteron diye bir ilac verdi yumurta sayisini arttirmak icin. Bir kisim doktor bu ilaca inaniyor,bir kismi inanmiyor.
Ayrica icinde omega3 ve koenzim q10 olan bir vitamon verdi. Onlara da basladim 15 gun once.
2.5-3 ay bunlarin hepsini kullanip oyle baslayacagiz 5e. Insalllllllh gerek kalmaz tabi tedaviye,belki dogal yoldan olur. Ama olmazsa devam.
Benim de esim cok ilgili ve anlayislidir. Maddi manevi olarak sonuna kadar elimden geleni yapacagim diyor. 3.tedavimi istanbulda olmustum. Gittik geldik,sagolsun ses cikarmaz.
Bir de biz havuz yontemi yaptirmayi dusunuyoruz. Bakalim.
Cok istiyosan bu bebegi esin de sana yardimci olmali. Erkeklerin doktorlar bir isi yok ki zaten. Sadece ornek zamani gelse yeter. Diger zamanlarda tamam gelme,sadece ornek zamani gel,ben bu cocugu istiyorum diye konus canim.
Kendin dene ama maddi imkanin da varsa birakma bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?