Düşük Amh (0,1) ve Yumurtalık Gözükmemesi

Cok da takmayin doktorlarun bu yorumuna, bana da neler neler dediler ilk dakikada yaşımdan dolayı. Her gün değerli vs

Sıze tavsiyem her gün iki köy yumurtası , avokado, biraz kuruyemiş , yeşil yapraklılar ve kefir ile kahvaltı yapın. Mümkünse Günde iki defa , değilse bir defa en az 45 dakika yürüyüş yapın. Dhea düşük AMH larda çok işe yaramıyor , ben de kullanmıştım , fayda göremedim. Bir de clife macun kullandım ben, bir bakın isterseniz
Bu Clife macunu öyle görüyorum ki hiç denemedim açıkçası ama köy yumurtası var ulaşabiliyorum her gıda elimin altında gibi o konuda çok rahatım . Tavsiyelerinizle yol izleyeceğim 🌺

Mayıs ayında 0,27 çıkmıştı değerim Ağustos ayında 0,1 çıktı ve 0,1 görünce tüp bebeği araştırdık . Bu doktor da önce yumurta gördü sonra gonal f verdi 4 gün. Allahım gittim bir de ne göreyim E2 değeri 4 gün içinde 5 birim düşmüş yemin ederim yıkıldım. Gördüğü yumurtalıklar yok… Resmen denek gibiyiz biliyor musunuz aslında deneme yanılma ile görüyorlar öyle miydi böyle miydi diye… İşinin ehli ve vicdanı olacak olmalı herkesin 😔🤍
Gonal f yüksek doz kullanilirsa yumurtalarî çürütüyor. Yani çöp oluyor yumurtan o ay. Gonal f yavaş yavaş arttırılır.
Doktorların büyük kısmı bilmiyor.
Kanını dışarı da fazla bekletip amh değerine bakmışlardır.
İyi bi merkez bul kanını verdigin gibi amh degerine baksınlar cikan sonuc dogrudur.

Rahim filminizde çektirmeden sizi tüp bevek sürecine başlattı ise doktor zaten o doktorun doktorluğu benim için bisey ifade etmez.

Rahim filmi bu işin besmelesidir.
Hormon ve sperm değerleri duası.
Tüp bebek gerekli ise de amin’idir.

Rahim filmi cekilmeden gercek ivf doktorları sürece başlamaz.

Lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve sizinle birlikte savaşıp mücadele edecek bir doktor seçmeye çalışın. Benim değerim 0,01 ama doktorumuz kendisinin bile umutsuz olduğu zaman vazgeçemedi hala bizimle denemeye devam ediyor. Umutsuzluğa düştüğümüzde oluyor ama çabası bile bizim için çok kıymetli. Gerisi Allah’ın takdiri. Bende çok üzüldüm çok ağladım ama nasipten öte yol yok yeterince denediğinizi düşünene kadar maddi imkanlarınız el verdiği sürece denemeye değer. Allah yardımcınız olsun.

Gonal f yüksek doz kullanilirsa yumurtalarî çürütüyor. Yani çöp oluyor yumurtan o ay. Gonal f yavaş yavaş arttırılır.
Doktorların büyük kısmı bilmiyor.
Kanını dışarı da fazla bekletip amh değerine bakmışlardır.
İyi bi merkez bul kanını verdigin gibi amh degerine baksınlar cikan sonuc dogrudur.

Rahim filminizde çektirmeden sizi tüp bevek sürecine başlattı ise doktor zaten o doktorun doktorluğu benim için bisey ifade etmez.

Rahim filmi bu işin besmelesidir.
Hormon ve sperm değerleri duası.
Tüp bebek gerekli ise de amin’idir.

Rahim filmi cekilmeden gercek ivf doktorları sürece başlamaz.
Bana direkt 350 ml dozla başladı 4 gün boyunca 🥺 Bundan mı iflas etti dedi peki geçen hafta gözüken yumurtalarım bu hafta gözükmedi Allahım gerçekten şu an çok daha üzüldüm 😔

Lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve sizinle birlikte savaşıp mücadele edecek bir doktor seçmeye çalışın. Benim değerim 0,01 ama doktorumuz kendisinin bile umutsuz olduğu zaman vazgeçemedi hala bizimle denemeye devam ediyor. Umutsuzluğa düştüğümüzde oluyor ama çabası bile bizim için çok kıymetli. Gerisi Allah’ın takdiri. Bende çok üzüldüm çok ağladım ama nasipten öte yol yok yeterince denediğinizi düşünene kadar maddi imkanlarınız el verdiği sürece denemeye değer. Allah yardımcınız olsun.
Bir doktor daha araştırdım Prof. Dr. Cem Çelik nasıl biridir bilemiyorum instagramda gördüm ama eşim aşırı pozitif elektrik aldım dedi baktık inceledik ben de öyle hissettim acaba hiç tedavi alan var mı bilmiyorum 🥹🌹

Siz İstanbul’da mısınız? İyi araştırmak lazım bu işlerde gönül işi biraz da araştırdıkça omu gördük ticarete dökmeden yapan yerler malesef çok az. Umarım gönlünüzden geçen güzellikler sizi bulur. İnanın çok zor bir durum en iyi yaşayanlar anlar . Ama çocuk için evlenmedik olsa tabi ki çok güzel olur ama önemli olan siz ve sizin sağlığınız. Kendinizi yıpratmamaya çalışın sağlığınız olsun başta. Önemli olan mutluluğunuz.

Siz İstanbul’da mısınız? İyi araştırmak lazım bu işlerde gönül işi biraz da araştırdıkça omu gördük ticarete dökmeden yapan yerler malesef çok az. Umarım gönlünüzden geçen güzellikler sizi bulur. İnanın çok zor bir durum en iyi yaşayanlar anlar . Ama çocuk için evlenmedik olsa tabi ki çok güzel olur ama önemli olan siz ve sizin sağlığınız. Kendinizi yıpratmamaya çalışın sağlığınız olsun başta. Önemli olan mutluluğunuz.

Hayır İstanbul’da yaşayamıyoruz. Zonguldak’tayız ama bize İstanbul 4,5-5 saat kadar. Ankara da öyle 4 saat kadar buralarda araştırıyoruz doktorları genelde 🙏🏻

Bana direkt 350 ml dozla başladı 4 gün boyunca 🥺 Bundan mı iflas etti dedi peki geçen hafta gözüken yumurtalarım bu hafta gözükmedi Allahım gerçekten şu an çok daha üzüldüm 😔
Ohaaaa 350 ml dozla mı tedavi etti…
(İnan bu işleri çok iyi bilen birisi olarak ki bende bu yollardan geçtim…)
Tabi ki bu kadar yüksek doz yumurtalarını çürüttü çöp oldu. Bu kadar doza erken olgunlaşıp çatlamıştır.
Göremiyorum dediği seni kandırmış aklı sıra, sana yedigi naneyi anlatamamış suçu birde sana atmış.

Ne iflası ya saçmalamasın yumurta iflas mı edermiş.

Kaç yaşındasın 27 27 yaş en dogurgan yaşlar. Yumurtan iflas etse yumurta mı verirsin 4 tane.
Gözümeyen yumurtaliginda da en az 4 yumurta vardır. Yumurtan iflas edecek 8 yumurta vereceksin.

Rahim filmi çekildin mi?

(40 yaşından sonra bu işler gerçekten zorlaşır ama hiç olmayacakda demek değil)

Merhaba bu siteye yeni üye oldum arkadaşım vesilesiyle. Başıma gelen bir konu için buradayım.
27 yaşında ve 1 yıldır evliyim. Bebeğimiz olmadı doğal yoldan ve korunmasız ilişkide o yüzden doktora gittik. 2023 Mayıs ayında amh değerim 0,27 çıkmıştı doktor multivitamin verdi düşük değer diye. 2023 Ağustos ayında gittik tekrar baktırdık ve bu sefer de 0,1 çıktı amh değeri. “Acilen Tüp Bebek tedavisi öneriyorum” dedi. Kendi çabalarım ve arkadaşımın desteğiyle doktorlara baktım. İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’nde Turgut Bey’e randevu aldık 28 Ağustos’ta ön görüşme yaptım. “Sol yumurtalığını pek göremiyorum ama sağda 4-5 tane yumurtan gözüküyor, adetli gününde gel bir bakalım” dedi. 12 Eylül’de adetimin ikinci günüydü ve yine gittim. Yine sol yumurtalık pek gözükmedi sağ gözükür halde ama ufak bir kist vardı yumurtalık dışında. TSH ve E2 (Estradiol) tesi yaptık o gün. TSH normal çıktı, E2 değerim de 24,8 gibi çıktı. “Dört gün boyunca yumurta büyütme iğnesi kullanacaksın Cumartesi tekrar bakacağız” dedi ve bana Gonal F/900 iğnesi verdiler kullandım. Dün sabah muayeneye gittim (16 Eylül 2023 Cumartesi) yumurtalıklarım büyümüş mü diye baktık. “Hiç yumurtalık göremiyorum tamamen iflas etmiş gibiler, gebelik ihtimalin yok gibi” dedi ve şoka girdim üstelik dün E2 değerim 19’a düşmüş ona da baktık. Gözlerimdeki yaşı tutamadım tüm hemşireler herkes bana baktılar, “hiç mi umut yok” dedim. “Negatif konuşmak istemiyorum ama çok zor çok çok, 23 Eylülde tekrar gel bir hafta doğal akışına bırakalım yine bakalım” dedi doktorum. Şimdi arkadaşlar öyle üzgünüm öyle boşluktayım ki… Ne yaparım nasıl çözüm bulabilirim, bu süreçte takviye, kür, başka bir doktora muayene olma durumu, bir ürün, bir tavsiye ne varsa razıyım. Açıkçası umutlarım geleceğim hayallerim hepsi dün o saniye bitti ve kendi cenazemi gömdüm gibi oldum…
selam size naçizana tavsiyem hacamat yaptırıp glutatyon kullanın benim amh 0.69 du hep kalitesi yumurta ile karşılaştım gebe kaldım ama kalp atımları olmadı 10 yıldır bekliyoruz tüp bebekte embriyo hiç oluşmadı taki Allah dediklerimi vesile kıldı sana da tavsiye ederim şuan hamileyim ve herşey yolunda Allahın izniyle bir bucuk ay içinde hamile kaldım dediklerimi yapıp dene lütfen vesile olurum belki sana da

selam size naçizana tavsiyem hacamat yaptırıp glutatyon kullanın benim amh 0.69 du hep kalitesi yumurta ile karşılaştım gebe kaldım ama kalp atımları olmadı 10 yıldır bekliyoruz tüp bebekte embriyo hiç oluşmadı taki Allah dediklerimi vesile kıldı sana da tavsiye ederim şuan hamileyim ve herşey yolunda Allahın izniyle bir bucuk ay içinde hamile kaldım dediklerimi yapıp dene lütfen vesile olurum belki sana da
ben ocean glutatyon kullandım diyetle de destekleyim 10 kilo verdim ayrıca😊

Hayırlı olsun sizin için ama ben hacamat yaptıramıyorum. Doktorlar bana önermedi Hemoglobin ve Demir değerlerim yüksek değil diye. Yaptırmak isterdim ama seviyelerim yetmiyor 🌹

Ohaaaa 350 ml dozla mı tedavi etti…
(İnan bu işleri çok iyi bilen birisi olarak ki bende bu yollardan geçtim…)
Tabi ki bu kadar yüksek doz yumurtalarını çürüttü çöp oldu. Bu kadar doza erken olgunlaşıp çatlamıştır.
Göremiyorum dediği seni kandırmış aklı sıra, sana yedigi naneyi anlatamamış suçu birde sana atmış.

Ne iflası ya saçmalamasın yumurta iflas mı edermiş.

Kaç yaşındasın 27 27 yaş en dogurgan yaşlar. Yumurtan iflas etse yumurta mı verirsin 4 tane.
Gözümeyen yumurtaliginda da en az 4 yumurta vardır. Yumurtan iflas edecek 8 yumurta vereceksin.

Rahim filmi çekildin mi?

(40 yaşından sonra bu işler gerçekten zorlaşır ama hiç olmayacakda demek değil)
HSG çekimi hiç olmadı bana ilk tüp bebek tedavisi alışım henüz 2 haftadır tüp bebek görüşmeleri ve muayenesi içindeyim. 1 yıllık evliyim gittiğim kadın doğum uzmanları “1 yıl geçince bakalım” demişlerdi. Amh’ın 0,27’den 0,1’e düştüğünü gören kadın doğumcu da tüp bebeğe yönlendirdi ve tüp bebek hekimi de bu 2 haftalık görüşmemizde hiç HSG’den bahsetmedi.
Bu arada evet 350 dozla başladım 4 gün kullandım toplam 1400 doz yapıyor 1400cc ya da 1400 ml artık hangi cinstense işte. Gerçekten bu ilacı bilmiyorum demek ki bu yüzden mi diyorsunuz çok çok üzüldüm şu an ve doktoru bırakma kararım güçlendi…

ama kansızlık için karadut özğ keçiboynuzu pekmezi kullananilirsiniz ya da ilacı varsa bence yükselicektir
Çok teşekkür ederim adet kanamam çok geliyor hep Ferritin ve Hemoglobin düşük benim. Senede 1 kez damar yolundan Demir veriyorlar (Ferinject) o yükseltiyor. 9-10 olan değeri normal bir hale getiriyor ama kanamalar tabi yoğun olunca da 1 yıl içinde yine 9’a kadar geriliyor gibi gibi işte 😂😘

HSG çekimi hiç olmadı bana ilk tüp bebek tedavisi alışım henüz 2 haftadır tüp bebek görüşmeleri ve muayenesi içindeyim. 1 yıllık evliyim gittiğim kadın doğum uzmanları “1 yıl geçince bakalım” demişlerdi. Amh’ın 0,27’den 0,1’e düştüğünü gören kadın doğumcu da tüp bebeğe yönlendirdi ve tüp bebek hekimi de bu 2 haftalık görüşmemizde hiç HSG’den bahsetmedi.
Bu arada evet 350 dozla başladım 4 gün kullandım toplam 1400 doz yapıyor 1400cc ya da 1400 ml artık hangi cinstense işte. Gerçekten bu ilacı bilmiyorum demek ki bu yüzden mi diyorsunuz çok çok üzüldüm şu an ve doktoru bırakma kararım güçlendi…
HSG cekilmeden tup bebek tedavisine baslanmaz ki.
Rahim de, tüplerde sorun varsa tüp bebek tedavisi ameliyat olup bu sorunlar giderildikten sonra başlanır.

Gonal f yuksek dozu aklı başında işi bilen doktorlar başlamaz.

Emre Karatekelioğlunu araştır al bi ön randevu git.
Asla sana doktoru övmüyorum ki ben Emre beyi tek geçerim.
Aklına yatar yatmaz ama Emre bey ne önerir ise o dogrultuda git asla hastasına yanlis islem yapmaz, parasını çar cur ettirmez, boşuna zamanını harcamaz…

HSG cekilmeden tup bebek tedavisine baslanmaz ki.
Rahim de, tüplerde sorun varsa tüp bebek tedavisi ameliyat olup bu sorunlar giderildikten sonra başlanır.

Gonal f yuksek dozu aklı başında işi bilen doktorlar başlamaz.

Emre Karatekelioğlunu araştır al bi ön randevu git.
Asla sana doktoru övmüyorum ki ben Emre beyi tek geçerim.
Aklına yatar yatmaz ama Emre bey ne önerir ise o dogrultuda git asla hastasına yanlis islem yapmaz, parasını çar cur ettirmez, boşuna zamanını harcamaz…
Allah razı olsun sizden, zaten maddi açıdan bitik haldeyiz kredi kartları nakit avanslara gire gire başladık bu tedaviye ve şu an gerçekten çok çok üzüldüm. Emre Bey için de hemen araştırma yapıyorum teşekkür ediyorum size de Allah razı olsun 🌸

Allah razı olsun sizden, zaten maddi açıdan bitik haldeyiz kredi kartları nakit avanslara gire gire başladık bu tedaviye ve şu an gerçekten çok çok üzüldüm. Emre Bey için de hemen araştırma yapıyorum teşekkür ediyorum size de Allah razı olsun 🌸
Emre bey benim ameliyatımı yapan doktordur.
Bana öyle bi ameliyat yaptı ki tüpümdeki sorun icin ameliyat oldum, gördüğü kisti ve miyomu aldı yapışıklıkları ayırdı.
Emre bey cok iyi bir doktor olmanin yaninda çok iyi bir insandır. Asla hastasını sömürmez.

Beş ay sonra dogal yolla gebe kaldım.

Tüp bebek denendi bana gereksiz olarak denendi hemde.
İlk deneme yüksek doz gonal f + merional yumurtalar çöp oldu. 3 yumurta zorla gelisti arkadan gelen gelisen olmadı. 1 embriyo kaldı sonuc negatif.
2. Deneme dusuk doz gonal f baslandı yavas yavas arttirildi, merinal de kullanmadim baska bi ilac kullandim. Gonal f ve merional birlikte kullanildiginda bana hic olumlu etki etmedigi icin doktoruma anlatip başla igne oldum.
Gonal f dusukten yüksege + diger igne ile
9 yumurta gelisti, 6 sı 5. Gün embriyosu olarak donduruldu. 2 transfer edildi. Sonuc negatif oldu ama2 transfer bana olmamasi gerekiyordu. Kisa kesiyorum hikayem uzun.
Sonra dogal yolla gebelik.
Asla moralini bozma iyi doktor önemli.

X