Tıp etiğini babam doktor olduğu için çok iyi biliyorum diye bir şey söylemedim. Babamın doktor olduğunu farkındaysanız bu kadar sayfa sonra, onu da "doktorlar da insan, onların fikirlerine saygı duyun" gibi bir laf geldiği için dedim. İkisi birbiriyle ilintili değil.babam doktor dıyınce tıp etıgını çok ıyımı bılmış oluyorsunuz ? (özellıkle babam doktor dedıgınız ıcın söyluyorum)
bır kadn dogumcu bu ki bu dikiş atmak kadar normal bır durum degıl dıkıs atmak normal olabılır ama sonradan kadn olan bır ınsanı alttan muayene etmesı gerekırken rahatsız olup baska bır doktora görunmesını ıstemiş sonucta rahatsız olmuş olamazmı bence olabılır ve ben bunu yadırgamıyorm yadırgayamıyorm kusura bakmayın!
tıp etıgını nasıl ögrenmemiz gerektıgını gereksız ama yınede yazdıgınız ıcın tesekkur ederım gerek yok tıp etıgını sadece babası doktor olanlar bılmıyor! İnsanların kişisel kararlarına her zaman saygılı bır ınsanım ve dusuncelerınede öyle oyuzden ınsanları öyle aman bu doktor bunu yapmak zorunda dıye yargılamıyorm evet doktor bakması gerekır ama başka bır doktor alternatıfı varsa bu hakkını neden kullanmasın?Tıp etiğini babam doktor olduğu için çok iyi biliyorum diye bir şey söylemedim. Babamın doktor olduğunu farkındaysanız bu kadar sayfa sonra, onu da "doktorlar da insan, onların fikirlerine saygı duyun" gibi bir laf geldiği için dedim. İkisi birbiriyle ilintili değil.
Tıp etiğini bulmak çok zor değil, google'a yazınca çıkıyor. Tabip Odası'nın yayınladığı bir bildiri. Ben de oradan baktım. Hani ezberimde tıp etiği ile gezmiyorum.
Konu zaten sizin veya benim yadırgamama bağlı değil. Etik kurallar ortada, bunu da ben değil bizzat Tabip Odası yazmış. Yani doktorların bağlı olduğu kuruluş, doktorun kendi değer yargıları nedeniyle hastayı geri çeviremeyeceğini söylüyor.
Dilerim bir gün kendi kişisel kararınız bir doktoru rahatsız etmez. O zaman da aynı anlayışı göstereceğinize eminim gerçi.
Konuyu uzatmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.
İyi geceler.
Neden muayene etmeyen zihniyete saygı duyuyorsun açıklarmısın? ''Eşeğe semer yük olmaz'' ataözünü atalar yanlış söyleseydi atasözü olmazdı.ay kusura bakmayın transın dusuncesıne saygı gösterıpte doktorun dusuncesıne saygı göstermıyen zıhnıyetınıze yazık kımsenın dusuncesı sızı ılgılndırmez o adam trans olmak ıstemıstır saygı gösterırım hıc benı ılgılendırmez ama o doktor karsıdır muayene etmek ıstemez onada saygı duyarım yazık dıyen zıhnıyetınıze acırım sadece
Niye saygı duymiyim bir transa saygi duyuyorsnda bir doktorun dusuncesine neden saygi duymuyorsn her insan bir olsaydi zaten boyle bir dunya olmazdi doktor muayene etmek istememis demekki kendince hakli sebepleri vardı.Neden muayene etmeyen zihniyete saygı duyuyorsun açıklarmısın? ''Eşeğe semer yük olmaz'' ataözünü atalar yanlış söyleseydi atasözü olmazdı.
dr.un düşüncesi olabilir ama birde mesleği var..devlet hadtanesinde çalışan bir dr..vergisini ödeyen vatandaşa bakmak zorundaki..onun işi bu, polis, biri travestiye saldırsa..ben gerekeni yapamam sen travestisin diyebilirmi?Niye saygı duymiyim bir transa saygi duyuyorsnda bir doktorun dusuncesine neden saygi duymuyorsn her insan bir olsaydi zaten boyle bir dunya olmazdi doktor muayene etmek istememis demekki kendince hakli sebepleri vardı.
bu düşünceye göre diyebilir demek.dr.un düşüncesi olabilir ama birde mesleği var..devlet hadtanesinde çalışan bir dr..vergisini ödeyen vatandaşa bakmak zorundaki..onun işi bu, polis, biri travestiye saldırsa..ben gerekeni yapamam sen travestisin diyebilirmi?
Sizin ayirt edemediğiniz hala bir nokta var alttan muayene etmeyle saldiriyi bir tutuyorsnz orda doktor sonradan kadin olan bi adami muayene etmeyip baska doktora gitmesni soylemis sonucta baska doktora gorunebilirdr.un düşüncesi olabilir ama birde mesleği var..devlet hadtanesinde çalışan bir dr..vergisini ödeyen vatandaşa bakmak zorundaki..onun işi bu, polis, biri travestiye saldırsa..ben gerekeni yapamam sen travestisin diyebilirmi?
muayne etmeme hakkı yok ama devlette çalışan hiç bir doktorun öyle bir hakkı olamaz..Sizin ayirt edemediğiniz hala bir nokta var alttan muayene etmeyle saldiriyi bir tutuyorsnz orda doktor sonradan kadin olan bi adami muayene etmeyip baska doktora gitmesni soylemis sonucta baska doktora gorunebilir
öğretmen ,dr,polis,bu gibi meslekler profösyönellik gerektiriyorki...ve devlettin kuruluşunda çalışıyorsada görevini yapması gerekir..Sizin ayirt edemediğiniz hala bir nokta var alttan muayene etmeyle saldiriyi bir tutuyorsnz orda doktor sonradan kadin olan bi adami muayene etmeyip baska doktora gitmesni soylemis sonucta baska doktora gorunebilir
O senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !öğretmen ,dr,polis,bu gibi meslekler profösyönellik gerektiriyorki...ve devlettin kuruluşunda çalışıyorsada görevini yapması gerekir..
dr her hastasının özel yaşamını bilemezki kimler gelip geçiyordur o muayne odasından..herşey görsellikmi sizce?O senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !
Hadi yazmayayım dedim ama bu kadar rahatça atılmış bir iftirayı görünce dayanamadım.Bütün transseksüeller seks işçisi mi yani?Nereden biliyorsunuz ne iş yaptıklarını?Hadi farz edelim ki öyleler,doktor bile muayene etmeyi kabul etmezken,daha düzgün bir iş bulup çalış(a)madıkları için yargılayabilir miyiz onları?O senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !
Iftirami ben iftira atmadm genel olarak ne is yaptklari belli dedm ve doktorda muayne etmek zorunda deil baska doktor muayne edebilir demekki dimi gorusume katilmak zorunda deilsnz bende sizin bukdr basitHadi yazmayayım dedim ama bu kadar rahatça atılmış bir iftirayı görünce dayanamadım.Bütün transseksüeller seks işçisi mi yani?Nereden biliyorsunuz ne iş yaptıklarını?Hadi farz edelim ki öyleler,doktor bile muayene etmeyi kabul etmezken,daha düzgün bir iş bulup çalış(a)madıkları için yargılayabilir miyiz onları?
Gorsellikmi :) translar gorsellikle degismiyorlar sadece oyle degilmi oyle olsa kadin doguma girmezdidr her hastasının özel yaşamını bilemezki kimler gelip geçiyordur o muayne odasından..herşey görsellikmi sizce?
insanlar görselliğe çokça tamah ediyor maalesf..hiç kimse kötü yola zevkinden düşmez..ve aynı dr giden tüm insanların nasıl bir hayat yaşadığını bilmek mümkün değil..Hadi yazmayayım dedim ama bu kadar rahatça atılmış bir iftirayı görünce dayanamadım.Bütün transseksüeller seks işçisi mi yani?Nereden biliyorsunuz ne iş yaptıklarını?Hadi farz edelim ki öyleler,doktor bile muayene etmeyi kabul etmezken,daha düzgün bir iş bulup çalış(a)madıkları için yargılayabilir miyiz onları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?