“Durumunuzu tasvip etmiyorum, sizi muayene etmem!”

Tıp etiğini babam doktor olduğu için çok iyi biliyorum diye bir şey söylemedim. Babamın doktor olduğunu farkındaysanız bu kadar sayfa sonra, onu da "doktorlar da insan, onların fikirlerine saygı duyun" gibi bir laf geldiği için dedim. İkisi birbiriyle ilintili değil.

Tıp etiğini bulmak çok zor değil, google'a yazınca çıkıyor. Tabip Odası'nın yayınladığı bir bildiri. Ben de oradan baktım. Hani ezberimde tıp etiği ile gezmiyorum.

Konu zaten sizin veya benim yadırgamama bağlı değil. Etik kurallar ortada, bunu da ben değil bizzat Tabip Odası yazmış. Yani doktorların bağlı olduğu kuruluş, doktorun kendi değer yargıları nedeniyle hastayı geri çeviremeyeceğini söylüyor.

Dilerim bir gün kendi kişisel kararınız bir doktoru rahatsız etmez. O zaman da aynı anlayışı göstereceğinize eminim gerçi.

Konuyu uzatmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

İyi geceler.

tıp etıgını nasıl ögrenmemiz gerektıgını gereksız ama yınede yazdıgınız ıcın tesekkur ederım gerek yok tıp etıgını sadece babası doktor olanlar bılmıyor! İnsanların kişisel kararlarına her zaman saygılı bır ınsanım ve dusuncelerınede öyle oyuzden ınsanları öyle aman bu doktor bunu yapmak zorunda dıye yargılamıyorm evet doktor bakması gerekır ama başka bır doktor alternatıfı varsa bu hakkını neden kullanmasın?

insanların kişisel kararlarına saygılı oldugunuz kadar düşüncelerınede saygılı olmanız dılegıyle!

Neden muayene etmeyen zihniyete saygı duyuyorsun açıklarmısın? ''Eşeğe semer yük olmaz'' ataözünü atalar yanlış söyleseydi atasözü olmazdı.

Cinsiyet değişikliği bence tip fakültesinde ogretilmiyor
Sonradan uzmanlık kazanip doktorlar bu ameliyati yapıyorlar
Muaneye gittiği doktor da uzmanlik alanı olmadigi için kontrol yapamayacagini bunun uzerine de ilaç yazamayacagini söylemiş olabilir.
Yani konunun saptirilma ihtimali yuksek
Boğaz agrisi şikayetiyle gidip bu tepkiyi alsa hakli bulurum cinsiyet değiştiren bayani, tedavi etmek zorunda din dil irk ayrimi gözetmeden ama uzmanlık alanı olmayabilir cinsiyet değişim ameliyatı

Neden muayene etmeyen zihniyete saygı duyuyorsun açıklarmısın? ''Eşeğe semer yük olmaz'' ataözünü atalar yanlış söyleseydi atasözü olmazdı.
Niye saygı duymiyim bir transa saygi duyuyorsnda bir doktorun dusuncesine neden saygi duymuyorsn her insan bir olsaydi zaten boyle bir dunya olmazdi doktor muayene etmek istememis demekki kendince hakli sebepleri vardı.

Yalniz kimse genel cerrahin yollamasina takilmamis o genel cerrah basindan savmis ilk basta ameliyat olali 1 ay olmus ve muhtemelen yaralar icin ilac yazdirmaya gitmistir bu ilaclari da rahatlikla genel cerrah da yazabilirdi
Dr muayene edemem benim bransim Degil diyerek bu konuda uzman birinin bakmasini soyleyip daha kibarca ve sorunsuz da reddebilirdi eger gercekten durumunuzu tasvip etmiyorum dediyse meslek ahlakina aykiri bi davranis sergilemis elbetteki hasta yasal haklarini kullanacak
Benim eklemek istedigimse su
Cinsiyet degistirmek basli basina buyuk bir travma yillarca ait olmadigini dusunundugun bi bedende yasamak cok buyuk bir psikolojik baski bu arkadasin psikolojisini de dikkate almaliyiz belkide doktora sozlu siddet uyguladi belki elini masaya vurdu bilemiyoruz
Bu olay cift tarafli o yuzden direk dra saldiranlarin dusunmeden konustuklarini dusunuyorum

Hipokrat yemini diye birşey vardır ki bütün doktorlar tıp fakültesinden mezun olurken din,ırk,cinsiyet ayrımı yapmaksızın hastalara yardım edeceklerine dair yemin ederler.Doktor "bu benim uzmanlık alanım değil" deyip muayene etmek istemese bir nebze anlarım ki o bile yersiz çünkü zaten hastanın devam etmekte olan tedavisi için 1-2 kremle hormon ilacı reçetesi yazması gerekiyormuş.Bunun için ekstra bi uzmanlığa gerek yoktur herhalde.Fakat bu konuda doktorun açıklaması "durumunuzu tasvip etmediğim için" olmuş ki bu hem doktorun mezun olurken ettiği yemine,hem de insan haklarına aykırı bir durumdur ve bu doktorun ceza almasını gerektirir bana göre.

Niye saygı duymiyim bir transa saygi duyuyorsnda bir doktorun dusuncesine neden saygi duymuyorsn her insan bir olsaydi zaten boyle bir dunya olmazdi doktor muayene etmek istememis demekki kendince hakli sebepleri vardı.
dr.un düşüncesi olabilir ama birde mesleği var..devlet hadtanesinde çalışan bir dr..vergisini ödeyen vatandaşa bakmak zorundaki..onun işi bu, polis, biri travestiye saldırsa..ben gerekeni yapamam sen travestisin diyebilirmi?

Son düzenleyen: Moderatör:
bu düşünceye göre diyebilir demek.

Sizin ayirt edemediğiniz hala bir nokta var alttan muayene etmeyle saldiriyi bir tutuyorsnz orda doktor sonradan kadin olan bi adami muayene etmeyip baska doktora gitmesni soylemis sonucta baska doktora gorunebilir

Sizin ayirt edemediğiniz hala bir nokta var alttan muayene etmeyle saldiriyi bir tutuyorsnz orda doktor sonradan kadin olan bi adami muayene etmeyip baska doktora gitmesni soylemis sonucta baska doktora gorunebilir
muayne etmeme hakkı yok ama devlette çalışan hiç bir doktorun öyle bir hakkı olamaz..

öğretmen ,dr,polis,bu gibi meslekler profösyönellik gerektiriyorki...ve devlettin kuruluşunda çalışıyorsada görevini yapması gerekir..

öğretmen ,dr,polis,bu gibi meslekler profösyönellik gerektiriyorki...ve devlettin kuruluşunda çalışıyorsada görevini yapması gerekir..
O senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !

O senin dusuncen neyapayim buda benim sonradan kadn olup ne is yaptıkları aşikar olan insanlari herkes hoş gormek zorunda deil !
dr her hastasının özel yaşamını bilemezki kimler gelip geçiyordur o muayne odasından..herşey görsellikmi sizce?

Hadi yazmayayım dedim ama bu kadar rahatça atılmış bir iftirayı görünce dayanamadım.Bütün transseksüeller seks işçisi mi yani?Nereden biliyorsunuz ne iş yaptıklarını?Hadi farz edelim ki öyleler,doktor bile muayene etmeyi kabul etmezken,daha düzgün bir iş bulup çalış(a)madıkları için yargılayabilir miyiz onları?

Iftirami ben iftira atmadm genel olarak ne is yaptklari belli dedm ve doktorda muayne etmek zorunda deil baska doktor muayne edebilir demekki dimi gorusume katilmak zorunda deilsnz bende sizin bukdr basit

dr her hastasının özel yaşamını bilemezki kimler gelip geçiyordur o muayne odasından..herşey görsellikmi sizce?
Gorsellikmi :) translar gorsellikle degismiyorlar sadece oyle degilmi oyle olsa kadin doguma girmezdi

Valla ben burada yazan bazi insanlari hic anlayamiyorum. Insanlarin birbirine tahammulu yok. Iyi ki de herkes doktor olamiyor. Doktorluk oyle keyfe keder hasta ayirimi yapilacak mevki degildir. Hele ki bir de devletin hastanesinde calisiyorsan. Oraya bu milletin halkinin icinden cikan ev kadini da gider, genelevde calisan kadin da gider, metresinden hamile kalan da gider, aidslisi de, seks hastaliklarindan cinsel organlarinda yaralar, sigiller cikani da, irinler akani da, kanserden butun cinsel organi alinmis ve sadece diski deligi kalmis, olani da... Doktor hasta ayirt etmez, hepsine bakmak zorundadir. Ya da parayi dokup kendine ozel muayene acacak, kapisina da "sadece namuslu ev hanimlari muayene edilir" levhasi asacak... Devletin hastanesinde devletin imkanlari icinde hasta kabul eden bir doktorun hasta secmesi, bunla da yetinmeyip hastaya hakaret etmesi luksu olamaz. Gitsin araba tamir etsin madem ki insana tahammulu yok. Ben hemsire olarak hergun milletin her turlu salgisiyla, bakteri ile kaplanmis yaralari, sumugu, balgami, kani, bokuyla ugrasiyorum, agzindan girip alt tarafindan cikiyorum diyebilirim yane.. bizim meslekte tahammulsuzluge yer yok. Meslegimiz insani sevmeyi, yardim etmeyi, acilarini dindirmeyi baz alan bir meslektir, insan sevmeyen, tahammulsuz birinin yapabilecegi bir is asla degildir. Bu adamin doktorlugfundan suphe ederim ben. Iyi ki de bana rastlamiyor boylesi, bir hastabakici veya hademe kadar kiymeti olmazdi boyle doktorun benim gozumde.. Yemisim onun okudugu tip okulunu, aldigi diplomayi, ettigi hipokrat yeminini.

insanlar görselliğe çokça tamah ediyor maalesf..hiç kimse kötü yola zevkinden düşmez..ve aynı dr giden tüm insanların nasıl bir hayat yaşadığını bilmek mümkün değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…