“Durumunuzu tasvip etmiyorum, sizi muayene etmem!”

doktorun yadırgama muhabbetini asla savunmuyorum ve kabul edilecek gibi değil iğrenç birşey yaptıgı tabii ki.
Lakin şöyle birşey var ki uzmanlık alanı kadın doğum oldugu için o hastaya bakmak istemeyebilir.
Hata yapmaktan korkabilir ki çünkü uzmanlık alanı değil, o konu da haklı buluyorum orası ayrı.

daha iyi örnekleme olsun diye şöyle söyliyeyim ben moleküler biyoloji genetik uzmnıyım arkadaşım biyoloji bölümünde botanik dalında uzmanlık yapmış. uzmanlık alanlarımz farklı ama bölümlerimz aynı. Oyuzden ben ne bir bitkiyi incelemeye cesaret ederim ne de arkadaşım bir dokuyu dna yı incelemek ister cunku uzmanlığımız farklı.

yani şayet gerekçesi bu olsaydı haklı olurdu lakin TASVİP ETMİYORUM gibi bir cümle etmiş ki hiç ama hiç hoş değil.

Valla benim yaşadığım ilçede göz dokturu acilde nöbet tutuyor, uzmanlık alanı falan hikaye.. :P

Ameliyat olmussaa yani kadin gibiyse tamam da erkek hali ile ben dojtor olsam ben de bi transi tedavi etmek istemeyebilirdim bi kadin dogumcu olarak

yani şimdi bende bilemedim.. tavır saçma rezalet ama cidden kadın doğumcu mu ilgilenecek yoksa görüntü değişmiş olsa da sonuçta anatomi hala erkek bir erkek doktorumu bilemedim..

algıda saflık var galiba?
kadın doğum hormonel ilaç da yazar. muhtemelen bu kişi de hormon ilaçları kullanıyordur. herhalde reglim niye gecikti demek için gitmedi hastaneye!?
ay insanlar ne zor ya valla...

Karısı kadın doğum uzmanı olan bir başbakanın yönettiği ülkeden "sağlık" manzaraları!

Al işte... Bu da ağzına vurulası bi insan -doktorluğunu geçtim- nasıl insan?!
Yazık günah, sana mı kaldı insanların durumunu yargılamak?!!!

Cinsiyet değiştirme ameliyatı olduysa vajinası vardır.
Vajinal hastalıklara kulak burun boğaz bakmadığına göre, kadın doğum uzmanı bakmak zorundadır.
Bir doktor da hastasının cinsel tercihlerine göre hastasını reddedemez.

Cinsiyet degistirme ameliyati olmus birinin vajinasina ben de bakmak istemezdim. ya midem kalkti aslinda benim simdi.

Ama ben cinsiyet degistirmemis birinin de vajinasina bakamam. Ben kan gormeye de dayanamam yaraya da hatta :KK53:

Her neyse bakmak istememisse eger muhtemelen halen ameliyat yaralari olan bir hasta ne ilac verecegi bellidir. Kremdi merhemdi. Ille bakmasi gerekiyorsa Konuyla ilgili uzman degilim daha bilgili bir kadin dogumcuya gorunun diyebilirdi.

Tasvip etmemek sana kalmamis.

'Durumunuzu tasvip etmiyorum' demesi ne demek? Olabilir, tasvip etmeyebilirsin özel hayatında ama işini de gerektiği gibi yansıtmadan yapmak zorundasın.

Ancak doktorun haklı olduğu nokta, ameliyat da olsa kadınlık organları yok ki? Neyi muayene edecek. Orası da ayrı muamma.

gebersin homofobikler. iğrenç insanlar. hepsine beşer beşer homo çocuk diliyorum.

bu nasıl bi beddua peki,gebersinler,falan,dikkat ette o beşer beşer çocuklar senin olmasın
burda gebersin demiş kimsenin gıkı çıkmamış,herkes işine geleni alıyor demek.

Back