“Durumunuzu tasvip etmiyorum, sizi muayene etmem!”

Valla islamdan ve İslam adı altında yapılan şeylerden insanlar çok zarar görüyor. Korkmam çok normal. : D korkuyorsam tabi...
Mesela homolar bile islamdan dolayı zarar görüyor. Ama homoların islama ve inananlara bir zararı yok.
Ayrıca islamfobikler veya ateistler gebersin de diyebilirsin benim için sakınca yok. : D ben görüşleri eleştiririm ama öyle her şeyi de şahsıma almam. Algı meselesi.
Tehlikesi olan şeylerden korkmak normaldir. Şeriatçılar, gericiler gibi. Bunlardan korkulur. Ama korku yersizse somut olarak bir zararı yoksa sonuna fobi eklenir bu yersiz gereksiz tamamen insan psikolojisinden kaynaklı bir korku olur.

Benim de senin gibi 'müslümanları kınamıyorum ama asla tasvip etmiyorum' deme gibi bi lüksüm var mı sence? : ))
Senin dediğin bende aynı algıyı yaratıyor mesela.
Kimsenin kimsenin tercihlerini tasvip etmeme lüksü olduğunu düşünmüyorum. Kimseyi ilgilendirmez, benim için.

herşeyin aşırısı kötü bence :D :KK50:

Doktorun tasvip etmeme hakkı yok.
Bi açıp bakaydı ölmezdi.

Islamda escinsellik yok ne demek yav? Icinde kadinsi bir ruh tasiyarak erkek olarak dunyaya gelen herkes ya baska dinlere mensup, ya da dinsiz olmak zorunda mi?Islamiyete inanamaz mi erkek kabina sigamadigi, ruhuna aykiri oldugu icin? Musluman olmak sadece duz kadin, duz erkeklere mi ozel? Homonun inanc ozgurlugu yok mu?Kimin tekelinde bu islamiyet? Kim dinden afaroz etme hakkina sahip onlari?Inandiginiz Kuran Lut zamaninda sapkinliga dusmus bir kavimden, onlarin da zalimliklerinden bahseder ve helak oldular der, bunlar midir yani escinsellerin islamda yeri olmadigina dayandirdiginiz ayetler? Escinseller bir kavim mi? Sadece Lut zamani filan degil, dunya kurulali beri Allah bu icguduyu bir kisim kuluna vermis, hala da milyonlarcasi yasiyor, helak olup giden kavim maalesef onlarinki degilmis demek ki..Kuran'da bahsedilen uzre "Evde karilarini birakip erkeklere saldiriyor, yollarini kesip zalimlik" mi yapiyorlar? Sapik olarak dogmuslar, yasiyorlar, ve olecekler he mi? Kime tecavuz etmisler hayatlari boyunca? Hangi bebenin irzina gecmisler de sapik olmuslar? Laf... Heee... ama evde karisina, okulda ogrencisine tecavuz eden, "acik giyindi, hakketti" diyen, 13 yasindaki kiza kendi gibi 20 arkadasi ile tecavuz edip "kizin rizasi vardi" deyip saliverilenler homo olmadiklari icin dinden de cikmis sayilmiyorlar he mi? Onlar hala kokune kadar musluman.. Ne guzel memleket.. Ne guzel kafalar..

Konu pek tabii, yine dine bağlanmış..

Doktorun hasta seçme lüksü yok, umarım hak ettiği cezayı alır da insana insan gibi muamele yapmayı öğrenir. Ayrıca sen kimsin de tasvip etmiyorsun diye de sorarlar adama..

Kadin dogum uzmani o alanda bilgisi yoktur diye dusunuyorum cinsiyeti kadın olanlara bakabiliyor olabilir yada bu tip seylerle ilgilenenndoktorlari arastirip o doktora gidebilirdi biz kadin oldugumuz halde en ilgili doktor kim diye arastirip gidiyoruz sahsen ben muayeneye gitmeden arastiririm da giderim kolay ve hizli sorunsuz muayene olmak icin ki bu durumdaki bir kisi de ozel hastaneye okadar para harcamayi biliyor buna ozen gosteriyorda devlet doktoruna dava aciyor ki hormonal bir nedenden kadin olmasi gerekse devlet hastanesinde tedavi edilebiliyor iken ozel hastaneyi niye tercih etti vs vs boyle isler hep mide bulandirici gelmistir bana

Kadin dogum uzmani o alanda bilgisi yoktur diye dusunuyorum cinsiyeti kadın olanlara bakabiliyor olabilir yada bu tip seylerle ilgilenen doktorlari arastirip o doktora gidebilirdi biz kadin oldugumuz halde en ilgili doktor kim diye arastirip gidiyoruz sahsen ben muayeneye gitmeden arastiririm da giderim kolay ve hizli sorunsuz muayene olmak icin ki bu durumdaki bir kisi de ozel hastaneye okadar para harcamayi biliyor buna ozen gosteriyorda devlet doktoruna dava aciyor ki hormonal bir nedenden kadin olmasi gerekse devlet hastanesinde tedavi edilebiliyor iken ozel hastaneyi niye tercih etti vs vs boyle isler hep mide bulandirici gelmistir bana
Devletten sigortasi varmis, bu hakkini kullanip ilaclarini almak istemis, genel cerrahi de bunu kadin doguma yollamis, bu ilaclari ancak onlar yazabilir demis, olay bu. Devlette hangi doktor gorevli ise ona cikarsin, ilac yazdirmaya yollamislarsa ille de isin ehli uzman aramazsin herhalde.. Sonucta yazdirilacak ilaclari belli..

Devletten sigortasi varmis, bu hakkini kullanip ilaclarini almak istemis, genel cerrahi de bunu kadin doguma yollamis, bu ilaclari ancak onlar yazabilir demis, olay bu. Devlette hangi doktor gorevli ise ona cikarsin, ilac yazdirmaya yollamislarsa ille de isin ehli uzman aramazsin herhalde.. Sonucta yazdirilacak ilaclari belli..
İlac yazdirmaksa amac aile sagligi merkezleride yaziyor ki bnm kadin dogum drum ilac yazdiginda diger aylar hastaneye gelmesen saglik ocagina gitsende olur dedi ozel hastane de onu yonlendirebilirdi bu operasyonu gecirip ilac yazdirmak isteyenler illa buraya gelmeli degil istersen surdada yazdirabilirsin diyebilirdi para verdigi hastane bunu yapmamis devlet doktorunda suc buluyor hemen bn boyle tipleri hic sevmem para verdigi yere gık cikarmaz memura dava acar ee devlet hastanesine okdar merakli degilmis ozellere gitmis biyerleri tutusunca devlet bana bakmadi oluyor bastan gereken bir operasyon olsaydi bunu devlet hastaneside yapardi ilacini da yazardi bn gidip dr ilacimi yaz gidiyim dersem dr recete yazmak icin mi dr oldu hayir keyfiyet durumu soz konusu goruyorum bu durumu

İlac yazdirmaksa amac aile sagligi merkezleride yaziyor ki bnm kadin dogum drum ilac yazdiginda diger aylar hastaneye gelmesen saglik ocagina gitsende olur dedi ozel hastane de onu yonlendirebilirdi bu operasyonu gecirip ilac yazdirmak isteyenler illa buraya gelmeli degil istersen surdada yazdirabilirsin diyebilirdi para verdigi hastane bunu yapmamis devlet doktorunda suc buluyor hemen bn boyle tipleri hic sevmem para verdigi yere gık cikarmaz memura dava acar ee devlet hastanesine okdar merakli degilmis ozellere gitmis biyerleri tutusunca devlet bana bakmadi oluyor bastan gereken bir operasyon olsaydi bunu devlet hastaneside yapardi ilacini da yazardi bn gidip dr ilacimi yaz gidiyim dersem dr recete yazmak icin mi dr oldu hayir keyfiyet durumu soz konusu goruyorum bu durumu
Hastane, doktor, prosedürler, bunlar keyfiyet olabilir.

Devlet doktorunda bulduğu -ve bence bulmakta haklı olduğu- suç doktorun hastayı reddetmesi. Doktor ortada belirli sebepler yokken hasta reddedemez.

Bugün transseksüel diye tasvip etmediği hastayı muayene etmemesini onaylamanız, yarın bir doktorun türbanlı hastayı "tasvip etmediği" için, diğerinin dövmeli piercingli bir hastayı "tasvip etmediği" için muayene etmemesine zemin hazırlar. Doktorun ilgilenmesi gereken sağlık, kişinin hayat tercihleri değil.

trans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!

ay kusura bakmayın transın dusuncesıne saygı gösterıpte doktorun dusuncesıne saygı göstermıyen zıhnıyetınıze yazık kımsenın dusuncesı sızı ılgılndırmez o adam trans olmak ıstemıstır saygı gösterırım hıc benı ılgılendırmez ama o doktor karsıdır muayene etmek ıstemez onada saygı duyarım yazık dıyen zıhnıyetınıze acırım sadece

trans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!
Tamam.
Yarın bir doktor türbanlı hastayı "tasvip etmiyorum" diye muayene etmezse olay çıkarmak yok ama, kabul mü?

:)) türbanın konuyla ne alakası var? bana bunu bir açıklarmısınız

:)) türbanın konuyla ne alakası var? bana bunu bir açıklarmısınız
Özgür iradeyle verilen bir karar değil mi? Doktorun tasvip etmeme hakkı yok mu özgür iradesiyle? Tasvip etmediğini tedavi etmeme hakkı olduğunu siz belirttiniz.
Aynı şey dövmeli piercingli biri için de geçerli. Sonuçta kişinin kendisiyle ilgili verdiği kararı doktor onaylamıyor. ve tedavi etmiyor.

Özgür iradeyle verilen bir karar değil mi? Doktorun tasvip etmeme hakkı yok mu özgür iradesiyle? Tasvip etmediğini tedavi etmeme hakkı olduğunu siz belirttiniz.
Aynı şey dövmeli piercingli biri için de geçerli. Sonuçta kişinin kendisiyle ilgili verdiği kararı doktor onaylamıyor. ve tedavi etmiyor.
bakın sızın konuyu suruklemeye çalıştıgınız yerler çok farklı bır erkek kadın oluyor ve doktor bundan rahatsız olabılır yanı mıdesı almayabılır belkı! sonuc olarak doktorlarda ınsan onların dusuncelerıne saygı duymak zorundasınız ben zaten ılk yorumumda da söyledım bır erkek trans olabılır ben hiç yadırgamam böyle şeylerı yadırgamayıda sevmem bu tür konuları ama bunun turbanla piercingle ne alakası var saçma sapan yerlere çekmeye çalısıyorsunuz konuyu ısrarlarla

bakın sızın konuyu suruklemeye çalıştıgınız yerler çok farklı bır erkek kadın oluyor ve doktor bundan rahatsız olabılır yanı mıdesı almayabılır belkı! sonuc olarak doktorlarda ınsan onların dusuncelerıne saygı duymak zorundasınız ben zaten ılk yorumumda da söyledım bır erkek trans olabılır ben hiç yadırgamam böyle şeylerı yadırgamayıda sevmem bu tür konuları ama bunun turbanla piercingle ne alakası var saçma sapan yerlere çekmeye çalısıyorsunuz konuyu ısrarlarla
Doktorun şahsi düşüncesine saygı duyarım. O muayene odasından çıktığı an istediği düşünceye sahip olabilir, istediğini tasvip edebilir veya edemez. Beni hiç ilgilendirmez.
O muayene odasındayken herkese eşit mesafede olması gerekir. Tıp etiği bunu gerektirir. Bugün bu kişisel tercihten rahatsız olup tedavinin reddedilmesi, yarın diğer kişisel tercihlere de yansıyabilir pekala. Olaya trans olmak, türban, piercing özelinde bakmayın, onlar sadece örnek, geniş açıdan bakın. Olay tamamen kişinin kişisel hayat tercihi ve doktorun bu tercih üzerinden muayeneyi reddetmesi.

Bu arada benim babam doktor : ) Hani doktorların insan olması, düşünceleri falan diyorsunuz da ben zaten tıp camiasında, hastanelerde etrafımda bir sürü doktorla büyüdüm.
Hatta benim babam LGBTler için "benden uzak olsunlar da naparlarsa yapsınlar" diyen bir adamdır, nöbetçi olduğu gün polis nezaretinde getirilen ve kendisine küfürler eden sarhoş travestiye dikiş atmak için dakikalarca uğraştığını ben biliyorum. Çünkü o bir doktor, hastası travesti mi değil mi bakmıyor.

Kaldı ki tıp etiği bu konuda kesindir:
"Hekimin kendi değer yargıları veya ahlak anlayışı çerçevesinde hastayı tedavi etmeyi reddi, tedavi hizmetlerinin insan hakları bağlamında taşıdığı önem açısından kabul edilemez. Özellikle ayırımcılık, damgalama gibi nedenler ile hastayı ret tıp etiğine ve hukuka uygun bir yaklaşım değildir."

babam doktor dıyınce tıp etıgını çok ıyımı bılmış oluyorsunuz ? (özellıkle babam doktor dedıgınız ıcın söyluyorum)
bır kadn dogumcu bu ki bu dikiş atmak kadar normal bır durum degıl dıkıs atmak normal olabılır ama sonradan kadn olan bır ınsanı alttan muayene etmesı gerekırken rahatsız olup baska bır doktora görunmesını ıstemiş sonucta rahatsız olmuş olamazmı bence olabılır ve ben bunu yadırgamıyorm yadırgayamıyorm kusura bakmayın!

Back