- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
Tamam kızma. : )) sana mı diyorlardı diye merak ettim sadece.
Valla islamdan ve İslam adı altında yapılan şeylerden insanlar çok zarar görüyor. Korkmam çok normal. : D korkuyorsam tabi...
Mesela homolar bile islamdan dolayı zarar görüyor. Ama homoların islama ve inananlara bir zararı yok.
Ayrıca islamfobikler veya ateistler gebersin de diyebilirsin benim için sakınca yok. : D ben görüşleri eleştiririm ama öyle her şeyi de şahsıma almam. Algı meselesi.
Tehlikesi olan şeylerden korkmak normaldir. Şeriatçılar, gericiler gibi. Bunlardan korkulur. Ama korku yersizse somut olarak bir zararı yoksa sonuna fobi eklenir bu yersiz gereksiz tamamen insan psikolojisinden kaynaklı bir korku olur.
Benim de senin gibi 'müslümanları kınamıyorum ama asla tasvip etmiyorum' deme gibi bi lüksüm var mı sence? : ))
Senin dediğin bende aynı algıyı yaratıyor mesela.
Kimsenin kimsenin tercihlerini tasvip etmeme lüksü olduğunu düşünmüyorum. Kimseyi ilgilendirmez, benim için.
Sen burnumun dibinde bitiyorsun ya yetmez mi?dikkkat etde seninde istemediğin otlar burnunu dibinde bitmesin
malum herşeyi tasvip etmiyorsun ya
diğer mesajlarımı okumamışsınki gelip ahkam kesmişsin
dikkkat etde seninde istemediğin otlar burnunu dibinde bitmesin
malum herşeyi tasvip etmiyorsun ya
diğer mesajlarımı okumamışsınki gelip ahkam kesmişsin
Devletten sigortasi varmis, bu hakkini kullanip ilaclarini almak istemis, genel cerrahi de bunu kadin doguma yollamis, bu ilaclari ancak onlar yazabilir demis, olay bu. Devlette hangi doktor gorevli ise ona cikarsin, ilac yazdirmaya yollamislarsa ille de isin ehli uzman aramazsin herhalde.. Sonucta yazdirilacak ilaclari belli..Kadin dogum uzmani o alanda bilgisi yoktur diye dusunuyorum cinsiyeti kadın olanlara bakabiliyor olabilir yada bu tip seylerle ilgilenen doktorlari arastirip o doktora gidebilirdi biz kadin oldugumuz halde en ilgili doktor kim diye arastirip gidiyoruz sahsen ben muayeneye gitmeden arastiririm da giderim kolay ve hizli sorunsuz muayene olmak icin ki bu durumdaki bir kisi de ozel hastaneye okadar para harcamayi biliyor buna ozen gosteriyorda devlet doktoruna dava aciyor ki hormonal bir nedenden kadin olmasi gerekse devlet hastanesinde tedavi edilebiliyor iken ozel hastaneyi niye tercih etti vs vs boyle isler hep mide bulandirici gelmistir bana
İlac yazdirmaksa amac aile sagligi merkezleride yaziyor ki bnm kadin dogum drum ilac yazdiginda diger aylar hastaneye gelmesen saglik ocagina gitsende olur dedi ozel hastane de onu yonlendirebilirdi bu operasyonu gecirip ilac yazdirmak isteyenler illa buraya gelmeli degil istersen surdada yazdirabilirsin diyebilirdi para verdigi hastane bunu yapmamis devlet doktorunda suc buluyor hemen bn boyle tipleri hic sevmem para verdigi yere gık cikarmaz memura dava acar ee devlet hastanesine okdar merakli degilmis ozellere gitmis biyerleri tutusunca devlet bana bakmadi oluyor bastan gereken bir operasyon olsaydi bunu devlet hastaneside yapardi ilacini da yazardi bn gidip dr ilacimi yaz gidiyim dersem dr recete yazmak icin mi dr oldu hayir keyfiyet durumu soz konusu goruyorum bu durumuDevletten sigortasi varmis, bu hakkini kullanip ilaclarini almak istemis, genel cerrahi de bunu kadin doguma yollamis, bu ilaclari ancak onlar yazabilir demis, olay bu. Devlette hangi doktor gorevli ise ona cikarsin, ilac yazdirmaya yollamislarsa ille de isin ehli uzman aramazsin herhalde.. Sonucta yazdirilacak ilaclari belli..
Hastane, doktor, prosedürler, bunlar keyfiyet olabilir.İlac yazdirmaksa amac aile sagligi merkezleride yaziyor ki bnm kadin dogum drum ilac yazdiginda diger aylar hastaneye gelmesen saglik ocagina gitsende olur dedi ozel hastane de onu yonlendirebilirdi bu operasyonu gecirip ilac yazdirmak isteyenler illa buraya gelmeli degil istersen surdada yazdirabilirsin diyebilirdi para verdigi hastane bunu yapmamis devlet doktorunda suc buluyor hemen bn boyle tipleri hic sevmem para verdigi yere gık cikarmaz memura dava acar ee devlet hastanesine okdar merakli degilmis ozellere gitmis biyerleri tutusunca devlet bana bakmadi oluyor bastan gereken bir operasyon olsaydi bunu devlet hastaneside yapardi ilacini da yazardi bn gidip dr ilacimi yaz gidiyim dersem dr recete yazmak icin mi dr oldu hayir keyfiyet durumu soz konusu goruyorum bu durumu
Yazıktrans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!
ay kusura bakmayın transın dusuncesıne saygı gösterıpte doktorun dusuncesıne saygı göstermıyen zıhnıyetınıze yazık kımsenın dusuncesı sızı ılgılndırmez o adam trans olmak ıstemıstır saygı gösterırım hıc benı ılgılendırmez ama o doktor karsıdır muayene etmek ıstemez onada saygı duyarım yazık dıyen zıhnıyetınıze acırım sadece
Tamam.trans özgur ıradesıyle cınsıyet degıstırıyorsa doktorda özgur ıradesıyle tasvıp etmedıgı bır ınsanı muayene etmek zorunda deıl kımse kusura bakmasn trans'ın dusuncesıne saygıysa eger konu doktorun dusuncesıne de saygı duyulmalı!
Özgür iradeyle verilen bir karar değil mi? Doktorun tasvip etmeme hakkı yok mu özgür iradesiyle? Tasvip etmediğini tedavi etmeme hakkı olduğunu siz belirttiniz.:)) türbanın konuyla ne alakası var? bana bunu bir açıklarmısınız
bakın sızın konuyu suruklemeye çalıştıgınız yerler çok farklı bır erkek kadın oluyor ve doktor bundan rahatsız olabılır yanı mıdesı almayabılır belkı! sonuc olarak doktorlarda ınsan onların dusuncelerıne saygı duymak zorundasınız ben zaten ılk yorumumda da söyledım bır erkek trans olabılır ben hiç yadırgamam böyle şeylerı yadırgamayıda sevmem bu tür konuları ama bunun turbanla piercingle ne alakası var saçma sapan yerlere çekmeye çalısıyorsunuz konuyu ısrarlarlaÖzgür iradeyle verilen bir karar değil mi? Doktorun tasvip etmeme hakkı yok mu özgür iradesiyle? Tasvip etmediğini tedavi etmeme hakkı olduğunu siz belirttiniz.
Aynı şey dövmeli piercingli biri için de geçerli. Sonuçta kişinin kendisiyle ilgili verdiği kararı doktor onaylamıyor. ve tedavi etmiyor.
Doktorun şahsi düşüncesine saygı duyarım. O muayene odasından çıktığı an istediği düşünceye sahip olabilir, istediğini tasvip edebilir veya edemez. Beni hiç ilgilendirmez.bakın sızın konuyu suruklemeye çalıştıgınız yerler çok farklı bır erkek kadın oluyor ve doktor bundan rahatsız olabılır yanı mıdesı almayabılır belkı! sonuc olarak doktorlarda ınsan onların dusuncelerıne saygı duymak zorundasınız ben zaten ılk yorumumda da söyledım bır erkek trans olabılır ben hiç yadırgamam böyle şeylerı yadırgamayıda sevmem bu tür konuları ama bunun turbanla piercingle ne alakası var saçma sapan yerlere çekmeye çalısıyorsunuz konuyu ısrarlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?