Durduk yere travmalari hortlatmaya gerek var mı ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.981
6.721
Görümcem dogum yaptı 2 gün önce beni aradı dedi ki canım kayınvalidemle annem anlasamıyor haftasonu destek için bize gelsen kayınvalidem gitmek zorunda kalır catısiyoruz biraz sen gelirsen o gider yer yok diye dedi.Ben de annesiyle anlaşamadığımızı söyledim biliyorsun benim lohusalığımda başıma geleni anneni kötülemek icin demiyorum ama gelirsem cenemi tutamam ortam gerilir bebek de sen de gerilirsin ama bir düşüneyim abinle bir konusayim cocugu abine bırakırsam gelmeye calısırım dedim.Tamam eger gelirsen beklerim dedi.Simdi düsünüyorum da kayinvalideden dert yanıp aman dileyen biri var karsımda ben annesi yüzünden gitmek istemeyince bencillik mi etmiş olurum ? Ben çok canim yandıgi bir an lohusa kafasıyla bana cektirdigini kızında yasa gibi çok çok sacma bir beddua etmistim sonra cok tövbe ettim pisman oldum helallik aldım görümceme kendimi ifade edince beni anladı.O konuda tamamen haksızim biliyorum simdiki ben ve o zamanki ben farklıydı.Biraz da onun vicdan azabı var gidip yardimci olursam o vicdan azabı gidecek gibi geliyor. Cocuk icin olsun görümcem icin olsun maddi manevi bir çok sey yaptik esimle yine de yetmiyor gibi geliyor o yüzden gitmek istiyor bir tarafım.Yoktan yere de o kadinla yüz göz olmak istemiyorum gidersem nasil davranmalıyim cocuk bakımi konusunda tamamen zıttız nasil hareket etmeliyim ?

görümcenizi seviyorsunuz anladığım kadarıyla
ben olsam gider biraz zaman sabrederdim görümce için
hem vicdanınız böyle rahat edecek sanki
Evet seviyorum onunla bir sorunum yok.Lohusa kafasıyla annesine sacma sapan bir beddua ettim keske etmeseydim o vicdan yükü hic gecmiyor gidip katlanmak daha dogru sanırım

Ben giderdim ama sadece beklenti karsilamaya gorumceniz sen gel ki kv gitsin demis..siz gidin gorumcenizin kv kendi evine gecince goreviniz tamamlaniyor bebek konusunda karismayin gorumce ve kendi annesi gonlune gore baksin
Gidersem de ev isi mi yapayım yani sadece yemek bulasik camasir gibi sanki bana daha cok bakim konusunda yardim istiyor gibi geldi

Görümcem dogum yaptı 2 gün önce beni aradı dedi ki canım kayınvalidemle annem anlasamıyor haftasonu destek için bize gelsen kayınvalidem gitmek zorunda kalır catısiyoruz biraz sen gelirsen o gider yer yok diye dedi.Ben de annesiyle anlaşamadığımızı söyledim biliyorsun benim lohusalığımda başıma geleni anneni kötülemek icin demiyorum ama gelirsem cenemi tutamam ortam gerilir bebek de sen de gerilirsin ama bir düşüneyim abinle bir konusayim cocugu abine bırakırsam gelmeye calısırım dedim.Tamam eger gelirsen beklerim dedi.Simdi düsünüyorum da kayinvalideden dert yanıp aman dileyen biri var karsımda ben annesi yüzünden gitmek istemeyince bencillik mi etmiş olurum ? Ben çok canim yandıgi bir an lohusa kafasıyla bana cektirdigini kızında yasa gibi çok çok sacma bir beddua etmistim sonra cok tövbe ettim pisman oldum helallik aldım görümceme kendimi ifade edince beni anladı.O konuda tamamen haksızim biliyorum simdiki ben ve o zamanki ben farklıydı.Biraz da onun vicdan azabı var gidip yardimci olursam o vicdan azabı gidecek gibi geliyor. Cocuk icin olsun görümcem icin olsun maddi manevi bir çok sey yaptik esimle yine de yetmiyor gibi geliyor o yüzden gitmek istiyor bir tarafım.Yoktan yere de o kadinla yüz göz olmak istemiyorum gidersem nasil davranmalıyim cocuk bakımi konusunda tamamen zıttız nasil hareket etmeliyim ?

Giderseniz cenenizi tutamayip ortami gerecekseniz bence gitmeyin. Lohusa kadini da germeyin.

Yok, gorumcem icin susabilirim, direnirim, bisey olursa da yuvama yansitip huzurumu kacirmam diyorsaniz gidin, lohusalikta insanin en ufak manevi destege ihtiyaci oldugu hepimizin malumu.

Kendinizin sınırlarını en iyi siz bilirsiniz.

Giderseniz cenenizi tutamayip ortami gerecekseniz bence gitmeyin. Lohusa kadini da germeyin.

Yok, gorumcem icin susabilirim, direnirim, bisey olursa da yuvama yansitip huzurumu kacirmam diyorsaniz gidin, lohusalikta insanin en ufak manevi destege ihtiyaci oldugu hepimizin malumu.

Kendinizin sınırlarını en iyi siz bilirsiniz.
Ben ikizler burcuyum her ikisini de yapabilirim ama bakalim esimle de konusacagim esim durumu bildiginden belki baska bir cözüm önerisi sunabilir

Amaç görümcenizin kayınvalidesinin gitmesiyse bir kaç günlüğüne gidebilirsiniz bir kaç yardım etmiş olursunuz sonra eşim çocuğa bakamıyor beni çağırıyor der kaçarsınız.O tarafında gönlü olmuş olur sizde kendi içinizi ferahlatmış olursunuz. Eşinizede gitmeden önce bir danışın derim sonra bir olay falan olur sen istedin ettin olmasın :))

Ben olsam gunduz gider aksam evime donerim kendi cocugumu birakmam zira etrafinda anasi var madem anasi korusun kizini. Gidersem de kayinvalide ile merhaba nasilsin disinda diyaloga girmem. Surekli gorumceme sorarim ne yapmami istersin diye ve onun istegi disina cikmam. Onun isteklerini yaparken anasi bir sey derse kizin boyle istedi der sustururum. Belki gorumceniz kendi annesinden de bikmis olabilir sizin bebek baskim tarzinizi begendigi icin csgirmis olabilir. Icinizden geliyorsa gidin ama asla yuzgoz olmayin kavga etmeyin. Sonra bak sen de yaptin diye basiniza kakmaya bahane ararlar bir omur kotu siz olursunuz. Bana garip geldi biraz kaynananiz size gelince aslan demekki dunurune gelince kedi ki sorunlari cat diye cozememis gorumce bu yolu denemek istemis.

X