Durduk yere travmalari hortlatmaya gerek var mı ?

Görümcem yok ama eltim var.

Benzer durum yaşandı. 25 sene sonra bebek sahibi oldular ama hem sevinç hem duygu karmaşası yaşadı eltim lohusayken.
Bebek doğduğunda kayınpederim hastaydı bir kere gördü sonra vefat etti. Çok üst üste gelmişti her şey o dönem.

Kayınvalidem ve eltimin annesi bebek için yardımcı olmak adına orda kalıyorlardı.

Biz doğum hediyesini takmak için gittiğimizde eltim sıkıntılıydı anladım. Ne oldu diye sordum.

Benim eşimin ailesi çok fazla konuşur eleştiri olarak değil ama sadece çok konuşmayı severler, bir kapı kolunun nasıl takıldığından başlayıp imalat aşamasına kadar konuşurlar, maksat muhabbet olsun diye :)

Neyse sordum dedim neyin var ? ne oldu ? '' çok seviyorum ama çok konuşuyor kafam şişti kalbini kırıcam diye korkuyorum, sen git artıkta diyemiyorum ne yapıcam bilmiyorum'' dedi. Gerçekten de ama severiz kayınvalidemi iyidir, karışmaz, etmez, tek kusuru bu der geçeriz. Dedim tamam üzülme ben giderken yanımda götürücem onu :) Bana sarılıp nasıl ağladı hiç unutamam.

Sonrasında aldım bize getirdim kayınvalidemi, eltim de kendi annesini yollamış eve. O gün yaptığın o hareket beni çok mahcup etti çünkü ben senin kınana işimi bahane edip gelmemiştim dedi. O dönem çalışıyordu eltim.

Çok uzattım ama yardıma ihtiyacı olan insan dile getiriyorsa sabrının son noktasındadır artık. Bence gitmelisiniz.

Gitmeyin bence irtam gerilecek belli. Sizin lohusalikta gorümceniz annesini uyarsaymış keske . Madem yakınsınız o kadar

Kim olursa olsun lohusa döneminde olan biri sizden yardım istemiş bir kadının en hassas olduğu süreç sizden zor birsey de istememş bence gidin yapın

Surekli sigara icip icip bebegi elliyormus kalacak yeri bahane eder yollariz diyor

Esim kendini kotu hissedeceksen gitme sen katlandin ya o da katlaniversin kaynanasina diyor annesini biliyor o da

Gitsem de 2 aksam kalacagim sadece belki de 1 fazla kalamam calisiyorum.Kendi annesinden bikmis olamaz cünkü bana bütün ebucehillikleri yapan kaynanam kizi dogum yapinca anlayis abidesi olmus.Benim annemin ses edemedigi gibi o da ses edemiyordur dünürüne bilemiyorum anlasamiyorlar denildigine göre ben ikisini ayni ortamda görmedim hic bebis dogdugundan beri

Çocuğa karışma ev işlerinde yardımcı ol çok da muhattap olmamaya calis. Zaten görümcem çağırdığı için annesini susutur. Çok gitmek istiyorsan tabi.

Sinsi eltim çağırırdı kaynanaya gidince yanlız kalmayayım diye..siz de tuzağa düşmeyin sıkıntılı ortama bilerek girmeyin içiniz şişecek eski günleriniz gelecek aklınıza..sizsiniz önemli olan
Kaynana size laf söylerken sizin de birinin kızı olduğunu düşünmeliydi şimdi kızına üzülüyor sizin beddua değil bu etme bulma dünyası..Karma ..ne derseniz deyin ama mutlaka gitmeyin

Ben olsam gitmem. Görümcem iyi bile olsa kaynanam bana çektirirken gelip de bana yardım etmediyse, annesine nasihat edip üzerimden çekmediyse hiç. Annesine engel olabilirdi,

Gidersem de kayınvalide kişisi tarafından çağırışarak gelme şartı ile… ona da lafımı söylerim. Bak nasıl oluyomuş, daha da kötüsünü yap bana bak bakalım kızından çıkıyo mu, da derim. Kusura bakmasın kimse. Evladını düşünen az da başkasının da bir ananın evladı olduğunu düşünecek. Geçiniversin dünürüyle boşverin.

Daha geçen Salı bunu yazmışsınız bak benim gibi benzer cümleyi siz kurmuşsunuz kızı için
kendi evlatları dogum yapınca kızının eş ailesinden bir bacak istemez bir de ne hikmetse.

Ben pandemide dogum yapmama ragmen esimin sülalesi sobali evde dibimdeydi tam 12 kişi tepemde kayınpeder lönk diye odaya girer biri der süt var mı diğeri der kaymakli püsküüüt ye süt olsun öbürü der o cocuk ac digeri der daha iyilesmedin mi eşim desen ben mi lohusaydım o mu belli değil bir saflik salaklik vardi üzerinde ailesi tepemde olunca ağzı kulaklarına varırdı nasıl boşamamısım o zaman onu ben hayret ediyorum düzelmese basardım tekmeyi.Bir katlandim iki katlandım sonra bana bir delirme geldi oh kafam 3 seneye yakın zamandır tertemiz.Bir delirmeni tavsiye ederim deli deliyi görünce comağını saklar.Meraklılar ordusu kendi evlatları dogum yapınca kızının eş ailesinden bir bacak istemez bir de ne hikmetse. O zaman düsünceli oluverirler ya var ya lohusalik diyince dahi ağlayasım geliyor insan en güzel günlerinin içine edip bırakıyorlar Allah görüyor ya hic bir lohusa mağdur edilmese keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…