• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün eşim yüzünden intihara kalkıştım...

Esiniz tedavi olsun ama sakin ertelemeyin.n tedaviyi cok geciktirmis

Benim ablamın da eski eşi boyleydi. En sonunda ablam bıktı ve boşandilar. Böyle takıntılı insanlarla uğraşmak çok zordur.Biktigiinizi açık açık hem söyleyin hemde icraatte gösterin. Yapabildiğinizi hatta sadece içinizden geldiği kadarını yapın. Gerisini sana bıraktım canım deyin.söylenirse hizmetçi tutsun yoksa kapasın çenesini. Böyle hayat mı geçer be..

Merhaba arkadaşlar psikolojim hiç iyi değil, hala üzerimden atamadım dün ki olayı ve kolay kolay aticagimi sanmıyorum.

Eşimin haklı olduğunu duymaya çok ihtiyacım var çünkü artık ondan nefret etmek istemiyorum. Eğer haksizsam kendime gelmek için bi tokat istiyorum sizden.

Eşimle deli gibi severek 1 yıl önce evlendik. Koruyucu kollayıci sahiplenici bi insan sigara alkol vs. kötü alışkanlığı yoktur, işin de gücünde eviyle ilgili sorumluluk sahibi bi adam. Yalniz şırı titiz bi erkek ve evi dağınık gördüğü zaman deliriyo bana hakaret etmeye başliyo.

Bikaç gündür hastayim çok agrilarim oluyo ev işlerini biraz aksattim. Kişisel temizligime çok dikkat ederim o konuda asla bi laf edemez ama mesela çöp poşeti yırtikmis haberim yok çöp akmıs kovaya bir de ocağı silerken kenarlarini silmeyi unutmuşum açtı ağzını yumdu gözünü..gördüğü zaman aşırı tepki veriyo ağza alinmicak hakeretler ediyo gururuma yediremiyorum artık..

İnanın elimden geleni yapıyorum ama unuttuğum şeyler oluyo her saniye ev pırıl pırıl olsun istiyo nasıl olucak bana söyler misiniz?

İki kisiyiz çocuk yok ev batmıyo diye iki günde bi silip süpürüyorum. Çamaşırlar az oldugu icin bekliyorum dolsun diye ne bekletiyosun bu camasirlari diyo ve dün bunun için kavga çıkardı. Götürdü kendi koydu makineye bağıra çagira vura kıra ..
Bende yeter artık evi b.k gòturuyomus gibi davranma dedim götürüyo pasaklı olma benim anam gibi ol temiz ol evinle ilgilen dedi.

Bende dedim ki ben daha yeni evliyim annelerimiz gibi kırk yıllık tecrübem yok zamanla oluck çabaliyorum dedim.

Anama kurban ol kızım git babanın evine biraz kafanı dinle kendine çeki düzen vermeden gelme dedi.
O kadar ağırima gitti ki bu söz aglamaya başladım oda dedi ki bu hayatta bi anam var ölürse bi onun arkasından ağlarım dedi (bu arada temizlik yapiyo) . Bunu duydum ya çıldırdım aldım elinden bezi yere fırlattim yanımda bal kavanozu vardı yere attım cam parçası aldım koluma tuttum ağlama sakın arkamdan dedim. Bi hışımla geldi camı aldı elimden bana tokat attı sakinlestirmeye çalıştı bu arada elim falan kesilmiş boynum da bıraz kanamis nasıl oldu anlamadım.

Pansuman yaptı akşama kadar konusmadik odadan hiç çıkmadım geldi sarıldı sensiz yaşayamam dedi ağlamaya başladı.. Sabaha kadar üstumu örtüp durdu boynumu öptü. Özurler diledi. Ama ben hala atlamadim.

Ne yapmam lazım arkadaşlar hep annesiyle kıyasliyo ben nasıl o kadar titiz olabilirim? Bana bi akıl verin lütfen elimden geleni yapıyorum inanin pasakli bi insan değilim unuttuğum şeyler oluyo sadece. .
Annesiyle kıyaslamak cook saçma yaaa o nedenle öyle?? Ama bazı kadınlar var yan gel yat sevmıyorum bende... çocuğum var ve eve özen gösteriyorum sızde cok çamaşır bırıktırmeyın günü gününe yapın rahat edersinz

Benim esimde cok titiz.surekli bir sey der.Elimden geleni yapiyorum.biliyorum insan sinir oluyor.Ama esiniz bence asiriya kacmis.

Sevgili kardeşim
eşiniz çok yüksek ihtimalle obsesif kompulsif ,
takıntılı derecede temizliğe olan düşkünlüğünün başka bir açıklaması yok.

Bu şekilde davranıp sizi kırması ise bu rahatsızlığından kaynaklıdır ,elinde değildir çünkü.

Bir psikoloğa ikna edip aynı zamanda hizmeti sizden beklemek yerine kendisinin de sizden beklemeden rahatsız olduğu durumları düzeltmeye çalışmasına alışması gerek.

Ah bu anneler çocuklarına erkek ise iş yaptırmayan...

anne ile eş in rolleri farklı ,her kadının her insanın yoğurt yiyişi de farklı ama rahatsızlığı belki bunları mantıklı bulsa da inkar etmesine sebep oluyordur.

Psikoloğa gitmeniz çok büyük bir değişiklik getirmez ama kendisinin rahatsız olduğunu kabullenip düzeltme yolunda adım atmasını sağlayabilir.

Psikoloğa ikna edemezseniz bu konuda kitap alıp okumasını sağlayabilirsiniz.

Uğraşmak onunla bir ömür geçirmek istiyorsanız tabi..

Pırıl pırıl bir ev yaşanmamış bir hayattır diye de bir söz var sonuçta siz temizlik yapmak için değil ortak bir hayatı paylaşmak için evlendiniz ömür boyu böyle çoook zor..
Kolaylıklar,sabırlar,sevgiler

Esin resmen obsesif.Bu olayi hemen unutursan ayni sorunu omur boyu yasarsin.Psikologa gitsin tedavi olsun.Bu sekilde onu kabul etme.

Değer mi sence öyle bir insan için nasıl onun haklı olabileceğine ihtimal verirsin, belli ki normal insan değil, ne demek ocağın kenarını silmedin diye çıldırmak, gitsin hastaneye yatsın
Ciddi bi konuşma yapmalısın, ya kendi temizlesin yada laf etmesin
Annesini de alsın başına çalsın

Eşinizin takıntılı olması 3,4 erkeğin birin de rast gelebilecek bi olay da sizin intihara kalkismaniz 3,4 kadinin birin de rast gelebilecek kadar basit bi olay degil .Bence eşinizden önce siz gidin bi psikolog bi psikiyatriye.

Belki de gözünü korkutmak için yaptınız öyle bile olsa çok acizce bi davranış .Bundan sonra eşinize bunu hep blöf olarak kullanmaya başlarsiniz artik..Bi muddet sonra o da alışacak bu şantajiniza. Hayır hepimizin başından neler neler geçiriyor nedir yani böyle bi davranış hele hele böyle bi konu da.

Eşinizin istediği aşırı bi titizlik felan degil .Her erkek annesi ile kıyaslar eşini sadece akıllı erkek dile getirmez o kadar. Ya da daha kötü özelliklere sahip bi anneye sahipse esini gibta eder felan felan ..

Bence sizin psikolojiniz kötü felan değil alt edemediğiniz meseleye anlık çözüm bulmuşsunuz.

Sen evdesin o çalışıyor ya. Belki batıyordur. Kimi adamlar bu kafadadır. Ben bütün gün çalışıyorum da sen napıyorsun evde tüm gün. Diye düşünüyorlar . O dediğin işleri basite alıyorlar. Yapması çok mu zor diye. Eşinle güzelce oturup konuşmayı dene
Böyle ergen tavırlarla hiçbir sey çözülemez. Ayrıca kendine faça atsan nolacakmis düzelecek mi her sey. Yapıcı olmak istiyorsan sen de böyle blöf yapmaktan vazgeçmelisin..

Konu sahibi geliyor gidiyor bir şey yazmıyor. Bari konusu kapansa da merakla ne oldu konu sahibi mı yazdı diye bakmasak . İnsanlar 20 sayfa şey yazıyor , okuyup geçiliyor. Kimisi de iki yorum gelsin diye bekliyor, şu konu olmuş 20 sayfa. Ne bir cevap ne bir haber. Böyle konular hemen kapatilsa da keşke gerçekten gelen yorumların kıymetini bilecek insanların konusu ilerlese.

Tobe tobe anası ile kalsa idi şimdi birşey diyecem olmayacak burda acayip sinirlendim bence bı doktora gidin derim ya o kadarı çok fazla

madem senin yapamaya çalıştığın temizliği beğenmiyor annesi gelsin yapsın o zaman. sende ondan bakar öğrenirsin. varmı böyle birşey ya. benim eşim bana böyle dese inan yapacağım varsa da yapmam. Geçen bir yazı gördüm diyordu ki '' Pırıl pırıl bir ev harcanmış bir hayatın göstergesidir''

Tatlim anladigim kadariyla esin hasta ciddi tedavi gerektiren obsesyonu var. Kendini suclama ve hicbirsey senin canından faha kıymetli degil. Mademki anasiz olamiyor buyursun anasiyla yaşasın senide doguran bir ana var. Emin ol bu tipler en sonunda eslerinin eline kalırlar. Sen skma canını hep böyle devam ederse kendine hayati Zindan etmeninde bir anlami yok. Bu tip insanlar evlenmemeli bence. Kimsenin hayatını karartmaya kinsenin hakki yok. Baktın duzelme yok sen yoluna ben yoluma. Benim yakınımda senin esin gibi biri ile evli keske diyor zamanında bosansaydm. Cunku bu tipler xamna icinde takinti boyutunda evliluklerini surduruyorlar. Ya esini tedaviye ikna et ya ailenden destek al. Hersey gonlunce olsun

Merhaba arkadaşlar psikolojim hiç iyi değil, hala üzerimden atamadım dün ki olayı ve kolay kolay aticagimi sanmıyorum.

Eşimin haklı olduğunu duymaya çok ihtiyacım var çünkü artık ondan nefret etmek istemiyorum. Eğer haksizsam kendime gelmek için bi tokat istiyorum sizden.

Eşimle deli gibi severek 1 yıl önce evlendik. Koruyucu kollayıci sahiplenici bi insan sigara alkol vs. kötü alışkanlığı yoktur, işin de gücünde eviyle ilgili sorumluluk sahibi bi adam. Yalniz şırı titiz bi erkek ve evi dağınık gördüğü zaman deliriyo bana hakaret etmeye başliyo.

Bikaç gündür hastayim çok agrilarim oluyo ev işlerini biraz aksattim. Kişisel temizligime çok dikkat ederim o konuda asla bi laf edemez ama mesela çöp poşeti yırtikmis haberim yok çöp akmıs kovaya bir de ocağı silerken kenarlarini silmeyi unutmuşum açtı ağzını yumdu gözünü..gördüğü zaman aşırı tepki veriyo ağza alinmicak hakeretler ediyo gururuma yediremiyorum artık..

İnanın elimden geleni yapıyorum ama unuttuğum şeyler oluyo her saniye ev pırıl pırıl olsun istiyo nasıl olucak bana söyler misiniz?

İki kisiyiz çocuk yok ev batmıyo diye iki günde bi silip süpürüyorum. Çamaşırlar az oldugu icin bekliyorum dolsun diye ne bekletiyosun bu camasirlari diyo ve dün bunun için kavga çıkardı. Götürdü kendi koydu makineye bağıra çagira vura kıra ..
Bende yeter artık evi b.k gòturuyomus gibi davranma dedim götürüyo pasaklı olma benim anam gibi ol temiz ol evinle ilgilen dedi.

Bende dedim ki ben daha yeni evliyim annelerimiz gibi kırk yıllık tecrübem yok zamanla oluck çabaliyorum dedim.

Anama kurban ol kızım git babanın evine biraz kafanı dinle kendine çeki düzen vermeden gelme dedi.
O kadar ağırima gitti ki bu söz aglamaya başladım oda dedi ki bu hayatta bi anam var ölürse bi onun arkasından ağlarım dedi (bu arada temizlik yapiyo) . Bunu duydum ya çıldırdım aldım elinden bezi yere fırlattim yanımda bal kavanozu vardı yere attım cam parçası aldım koluma tuttum ağlama sakın arkamdan dedim. Bi hışımla geldi camı aldı elimden bana tokat attı sakinlestirmeye çalıştı bu arada elim falan kesilmiş boynum da bıraz kanamis nasıl oldu anlamadım.

Pansuman yaptı akşama kadar konusmadik odadan hiç çıkmadım geldi sarıldı sensiz yaşayamam dedi ağlamaya başladı.. Sabaha kadar üstumu örtüp durdu boynumu öptü. Özurler diledi. Ama ben hala atlamadim.

Ne yapmam lazım arkadaşlar hep annesiyle kıyasliyo ben nasıl o kadar titiz olabilirim? Bana bi akıl verin lütfen elimden geleni yapıyorum inanin pasakli bi insan değilim unuttuğum şeyler oluyo sadece. .
seni annen ile kıyaslaması hiç doğru değil bunun önüne geçmelisin geçemiyorsan allah yardımcın olsun böyle bir insn ile yaşanmaz ... şunu da merak etmyor değilim intihar girişiminizden sonra size davranışları ne olacak kısa süreli değil uzun süreli

Temizlik takıntısı var sanirim.Anneden oğluna geçmiş.O da gerçekten üzgündur verdigi tepkilere.Yardım almalısınız. Birdaha kendinize zarar vermeyin sizin de psikolojik yardim almaniz gerekli.
Amann deyin geçin
Bırakin çok seviyorsa kendi temizlesin size hep yardim etsin.
Siz hizmetçi degilsiniz.
En baştan öyle aliştirın.

2. paragraftan sonrasını okumadım bile kendi canına kıyacağına herifin canına kıy boşan gitsin ne çekecen.

Eşinizde muhtemelen obsesif kompulsif cleaners rahatsızlığı var, bir doktora görünün derim, bu arada sizde pek sağlıklı değilsiniz bence, böyle bir konudan intihara kalkışmak sağlıklı bir kafanın olayı değil.

Back