Dün akşam olanlar oldu bitirdik

Tamam bekarken kazandığı paraya karışmazsınız ama adam göz göre göre de sömürülüyorsa ilişkiye devam etmezsiniz değil mi kızlar. Aksini düşünen baya gözü karadır tebrik etmek lazım. Hepimizin ailesi kıymetli başımızın üstünde yerleri var ama yardım etmek farklı, benim beyin iptal deyip sömürülmek farklı.

Kız amma taktın he olmuyorsa zorlama sırtında yumurta sepetimi bırak gitsin daha iyi kısmetler çıkar sevgi aşk maşk hepsi yalan inanmayın bunlara . Bak şimdiden geçim sıkıntısı sarmış sizi bu kapitalist düende malesef belli bir zaman sonra herşey maddiyata bakıyor . Saygı varsa azcıkta hoşlanıyorsan durumu iyi ve sana yakışıyorsa tamamdır . Çıkar gitsin sana değer verene değer ver biz neler yaşadık bunlar çok küçük sorunlar takma kafanı .......

Oyaladığı konu maddiyat , bugün istesem bugün evleniriz o benden çok istiyor ona kalsa geçen sene de evleniyorduk ama maddiyata bakmıyor bi nikah yaparız ne olacak yeterki huzurlu olalım diyo
bunu düşünen adam neden ailesinin keyfi harcamaları için kredi çekiyor.onlarda kredi çekmeden mutlu olsunlar ya. Çok akilli kendisi.oyalıyor canım seni ailesine kıyamıyor ama seni herşeyin en ucuzuna layik görüyor.yapma kendine bu eziyeti.bu düşüncesizler boyle devam eder yakma kendini...

Biz de şuan ben çalışmıyorum nişan için aldığımız ev eşyaları için herşeyin en azını istedim ettim bi tabak takımı isteyincr sorun oldu ondan sonra :KK70: en başından söylemen iyi olmuş ama hiç bi zaman miktar belirtmemek lazım şu kadarlık koltuk şu kadarlık takı diye o yanlış olur. Ama azını istemek hataymış ben anladım tavsiye etmiyorum

Ben çalışıyorum 1 buçuk senedir okulum bittikten sonra çalışmaya başladım benimde herhangi bir birikimim yok bende aileme yardımcı oldum ama kendimi ona göre ayarladım kasımda kredim bitiyo babama yenisini çekmiceğimi söyledim 2 senede birikimi yapıcam
Şimdi sevgilimle kıyaslayacaksınız sanırım o erkek ve sorumluluğu daha fazla olmasa yok dersin çalışır didinirsin ama var olan seyi göz göre gözre ailesine vermesi düşüncesizce davranması bizi bu duruma getirdi

Hayır sevgilinizle kıyaslamayacağım, eski konularınıza baktım sanırım 22 yaşındasınız. Evlilik için erken bir yaş, siz zaten 2 sene var diyeceksiniz, o zaman bu iki sene ile ilgili planlar yapın. Sevgiliniz bence henüz evliliğe de, onun sorumluluklarını da almaya hazır değil. Önce gerçekten evlenmek istiyor mu o mevzuyu halledin. Ailesinin maddi durumuna bakarak evliliğinizi zaten planlayamazsınız.

Siz benim adıma nede güzel cevap yazmışsınız !
Bakın ben aileye yardım edilmesini anlıyorum diyorum ki bende aileme destek oldum bende birikim yapmadım ama körü körüne değil sorun burda
O bütün maaşını ailesine yığarken ben yeni mezun olmuşum ben ne yapacaktım ?
Oturup bizim için birikim mi ?
Karsımda defalarca söylememe rağmen hiçbir adım atmayan adam var
Sorun birikim yapıp yapmamaıs da değil lanet olsun ben mi anlatamıyorum hanımlar
Sorun 4 senedir bizi düşünmeden hareket etmesi kii bu adam bian önce evlenelim aileleri tanıştıralım diyo
Bende nasıl olacak dediğim zaman kabak bana patlıyo
Benim kredi ödemem kasımda bitiyo geçen sene çektim 3 bin babam zorlanma 2 sene vadeli çek falan dedi gerek var mı o kadar uzatmaya baba bian önce bitsin dedim çnkü planlarım var
Onda bu yok işte adam param yok diyo ertesi gün gidip babasına kredi çekiyo
Benmle dalga geçmeye getirmişsiniz konuyu bi nevi karsımda en az 6-7 kez kredi çekmiş 4 senedir yaklaşık 30 bin kredi ödemiş ve 1 buçuk senede 60 bin ödeyecek bi adam var
Niye pekii ?
Ailemin ihtiyacı vardı bu kadar
Ya bu bi ömür böyle devam ederse diyorum bende sorun bu işte bu

sizin için ot için çöp için. kısacası sen de geleceğin için bir birikim yapmamışsın. kendin birikim yapmamışken, ailene ne sebeple olursa olsun para vermişken karşı tarafa laf söylemeye hakkın yok. tencere dibin kara seninki benden kara misali. benim de eşim benden önce maaşa geçti bir gün demedim ki bizim için para biriktir. ailesine vermediyse de yedi içti hatta birlikte yedik. ne zaman tamam şu tarihte evleniyoruz dedik oturduk 1 sene borçlarımızı bitirdik, birlikte toparladık birlikte kredi çektik birlikte ödedik. sevgili iken kimsenin kimseye maddi olarak karışma hakkı yoktur. bu kadar basit.bi ömür devam etmemesi için de evlendikten sonra maaş kartlarını elinde tutarsın.
zaten 22 yaş evlilik için çok erken. bugün 1-2 sene sonrası için plan yaparsınız o sürede borçlarını bitirir sonra bir hayat kurma derdine girersiniz. geçmişi deşip deşip adamı haksıza getirmek çok saçma.

Ya her böyle konuda ayrıl ayrıl boşan boşan diyenleride anlamıyorum herşey bu kadar basit mi tabiyki kendini bileceksin ayaklarının üstünde durup güçlü olacaksın sevgiliykende evliykende ama borçsuz kim evlenmiş evlenince borç olur yani senin 2 yıl beklemeye gönlün razıysa bekle borç biter evlenmek için girersin borca beraber çalışıp ödersin ona karşı empati kur sorun sadece buysa bir düşün iyi şeyleri düşün uyumunuzu düşün yani iyi tart ölç hiç bu gidip başkası gelecek hiç mi sorun olmayacak öyle mi görünüyor uzaktan dertsiz bir dünya borçsuz bir ömür mü var seni anlıyorum sana ilişkinize saygı sevgi duymasını değer vermesini istiyorsun ama vermiyor mu acaba iyi ölç ? Uzaktan bekara karı boşaması kolay bazen buradaki konular gibi kocamla bende kavga ediyorum amaan boşa bu herifi böyle ömür mü geçer diyeyim bunu yapanlar var ama burda AİLE İÇİNDE SABIR TARAFLARA CENNET KAZANDIRIR

Ailenin ihtiyacı varsa yardim edilir. Ama dedigin gibi kendini bu kadar dibe batirmamali. Sevgilin yeni bir aile kuracaginin farkinda değil. Sevgilinin babası cok mu hasta çalışamıyor mu? Neden bu kadar fazla kredi cekti onlar icin? Yani demem o ki ailesi onu sömürüyor mu ? Bu soruların cevabı onemli. Eger oyleyse ve bu adam buna raziysa uzak dur. Cevremde cok gördüm boyle adam evlensen bile yuvan olmaz

oo bedavacı bir damat daha. evlenseniz bile ailesine yardım etmeye devam edecek daha çok mutsuz olacaktınız ayrılmanız en iyisi olmuş. Evlilik öncesi sorunlar evlenince daha büyük sorunlara neden oluyor asla düzelir diye düşünüp evlilik yapmayın

Asıl sorun ailesine gecmiste yardim etmesi degil ki. Bazı arakadaslar ne var geçmişte yardim etmişse diyor. Ama bu adam somurulmeye alistiysa evi barki olunca colugunun çocuğunun rızkını da düşünmeden gereksiz seyler icin verir. Eger durum buysa uzak dur. Ha diyorsan ki ben mecburum(!) bu adama ki olabilit ayıp bir sey degil. Oyle bile olsa kendi yeni ailesini eskisinden üstün tutacak bir adamla olmaz canım

Asıl sorun ailesine gecmiste yardim etmesi degil ki. Bazı arakadaslar ne var geçmişte yardim etmişse diyor. Ama bu adam somurulmeye alistiysa evi barki olunca colugunun çocuğunun rızkını da düşünmeden gereksiz seyler icin verir. Eger durum buysa uzak dur. Ha diyorsan ki ben mecburum(!) bu adama ki olabilit ayıp bir sey degil. Oyle bile olsa kendi yeni ailesini eskisinden üstün tutacak bir adamla olmaz canım

4 senelik ilişki diyor,yani sevgilisi de 21 yaşındaymış başladığında 21 yaşında ne için kim için birikim Allah aşkına ya...
Ayrıca senin de birikimin falan yokmuş ki konu sahibi.Ona 4 seneyse sana da 4 seneydi.Sen yapsaydın madem bu kadar önemliydi.
Neyse bence ayrılmanız isabet olmuş,oluru yoktu çünkü.

sizin için ot için çöp için. kısacası sen de geleceğin için bir birikim yapmamışsın. kendin birikim yapmamışken, ailene ne sebeple olursa olsun para vermişken karşı tarafa laf söylemeye hakkın yok. tencere dibin kara seninki benden kara misali. benim de eşim benden önce maaşa geçti bir gün demedim ki bizim için para biriktir. ailesine vermediyse de yedi içti hatta birlikte yedik. ne zaman tamam şu tarihte evleniyoruz dedik oturduk 1 sene borçlarımızı bitirdik, birlikte toparladık birlikte kredi çektik birlikte ödedik. sevgili iken kimsenin kimseye maddi olarak karışma hakkı yoktur. bu kadar basit.bi ömür devam etmemesi için de evlendikten sonra maaş kartlarını elinde tutarsın.
zaten 22 yaş evlilik için çok erken. bugün 1-2 sene sonrası için plan yaparsınız o sürede borçlarını bitirir sonra bir hayat kurma derdine girersiniz. geçmişi deşip deşip adamı haksıza getirmek çok saçma.
Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ne zaman ki siz birlikte bişeyler yapmaya başlamışsınız ya bende artık bizde bişeyler yapalım diyorum . Yani ona sen tek başına birikim yap herseyi hazırla demedim
Biz 2 sene sonra evlencez diyoruz ama 1 buçuk sene 60 bin tl borcu var bunu mu ikimiz ödeyelim şimdi

Benim derdim de bu işte borcu 4 ya 5 senelik değil bi ömür sürecek sanki hiç bitmeyecek
Çnkü ailesi hep sırtında bi yük gibi
Sürekli sürekli onların ihtiyaçları çıkıyor
Evlensek ne değişcek ?
Aksine kardeşi ünv. başlayacak onu okutur yine eve para yollar falan filan...
Bitmek tükenmek bilmiyor

Borç ödenir yeterki huzurunuz olsun beraber çalışıp evinizi dügününüzü beraber yapıp ödersiniz şimdi değil asıl mevzun senin evlendikten sonra keyfi ve yüklü bir harcama ailesine yapmaması yoksa ailesi yani ufak tefek yine yardımı olur ailesine

Aslında aynı şeyi düşünüyoruz ne zaman ki siz birlikte bişeyler yapmaya başlamışsınız ya bende artık bizde bişeyler yapalım diyorum . Yani ona sen tek başına birikim yap herseyi hazırla demedim
Biz 2 sene sonra evlencez diyoruz ama 1 buçuk sene 60 bin tl borcu var bunu mu ikimiz ödeyelim şimdi

bazı evliliklerde eşlerin kafası maddi veya manevi olarak birlikte aynı yöne çalışmaz. sizde de aynı durum söz konusu olabilir. gelecek görüyorsan sen bir birikim yaparak başlayabilirsin. hala da gitmiyorsa yol yakınken uzatmanın manası yok herkes yoluna gitsin.

X