Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

Konunun hepsini okumadım ama sadece son sayfaya göre yorum yapıcam. Bazı yerlerde haklı olabilirsiniz ama anladığım kadarı ile olaylar annenizin evinde olmuş, bu hiç doğru değil, keşke kendi evinize gittiğinizde konuşsaydınız. K.valideniz a dese suç olmuş, unuttuğunuz birşey var o yaşlı bir insan hiç birşeye değil eşinizin annesi olarak saygıyı elden bırakmamalıydınız. Bana göre siz k.validenizle oturmak istemediğiniz için onu takıntı haline getirmişsiniz. kadın size sövmemiş, dövmemişbu kadar abartı niye onu anlayamadım.

Ya buradaki yorumunuza artık birşey demiyorum siz yaşlılık maaşının ne kadar olduğun biliyormusunuz 3 ayda 300 bile değil. Umarım bir gün sizde k.valide olduğunuzda bu sözleri duymazsınız.

haklısın bu olayın annemin evınde olması hoş olmadı.
tutamadım kendimi.o lafların hesabını sormadan uyuyamazdım.
burama kadar geldi artık ve son nokta oldu.

içime atıp sabredıp sesetmeseydim hasta olacaktım.
bu sefer hasta olunca zaten bıseye uzulup hasta oldugumu bılıyolar annemle babam.
kaynanam yuzunde oldugunu yine tahmın edeceklerdi.
ve ben kendı kendımı yıyecektım.

kendi evini satarsa satsın benım takıldıgım nokta bu değil.
benım takıldığım yani benim kimseye eyvallahım yok maaşım olmasa bıle 100 mılyara evımı satarım
80'e ev alırım 20 mılyar bana kalır onla yer içerim diyor.
gelen gelsin gelmeyen gelmesin dıyor.
bırak gelini oğluna böyle bişeyi nasıl hissettirebiliyor.

birde yalancının teki. şaka yaptım ben dıyor.kıvırıyor.

Ya buradaki yorumunuza artık birşey demiyorum siz yaşlılık maaşının ne kadar olduğun biliyormusunuz 3 ayda 300 bile değil. Umarım bir gün sizde k.valide olduğunuzda bu sözleri duymazsınız.

yaşlılık maaşının ne kadar olduğunu çok iyi biliyorum.
aylık maaş gibi bizde para vericez en azından yaşlılık maaşıda olsa yardım olur bizede bıraz katkısı olur dıye dusunuyorum.

evet annemlerın evınde olması hoş olmadı farkındayım.
feci bi şekılde patladım.
ayrı eve cıkmak için illaki dövmesimi gerekıyor.

olayları siz yaşasaydınız hiç bişeyi abartmadıgımı anlardınız.

neyse konu bu şekılde oldu.artık ayrı eve kesın cıkacagımızı ogrenmiş oldu.
zaten haftanın bellı gunlerınde evımde kalıcam.
yanı yıne beraber oturucaz.
hafta sonları falan gıdıcem evıme.
kafam attıgında sığınabılecegım, kocamla rahatla kavga bıle edebılecegım,
köyden mısafır geldıgınde rahatca agırlayabılecegım bi evım olsun yeter.

nisanda tadılatlara baslıcam kısmetse....

kızlar kiracım vefat etti ve evimi boşalttılar.
ben seneye taşınacagımın planlarını yaparken..
seneye kadar kiracıda bulamam artık yavaş yavaş tadilata başlıcam artık 5-6 ay sürer.
e kirada kesilince biraz sıkışacağız fakat herşeyin uygununa kaçacağız.
mesela 2. el pimapen cam bulduk.normalde 3 cama 1,500 tl verecegımıze 2 adet camı 200 tlye bulduk.
mobılyaları (fortmanto,banyo dolabı ) ufak tefegı eniştesi yapacak eşimin.
mutfak kalebodurunu arkadaş yapıcak bız sadece ucuz kalebodur bulduk.
badanayı babam badanacı o yapacak.
biraz ucu ucuna gideceğiz hayırlısı bakalım.
ama yinede küçük eksiklerim var 4-5 mılyar gerek.
acele etmeyeceğim tadılat konusunda.
sadece haftasonları kalacagım evımde.
rabbime şükür bu kolaylıkları sağladı bize.

ay kiracınız da ne kadar düşüncesizmiş,insan seneye kadar bekler vefat etmek için.neyseki rabbim kolaylıklar sağlamış sizin içinizdeki iyiniyeti görüp,inşallah ev de sizin üstünüze olur da kayınvalideniz yaşlılık maaşı alır,hatta onunla beyaz eşya alın yeni,yeni eve yeni eşya lazım.onun taksitlerini ödeyin yaşlılık maaşıyla. kayınvalidenizdeki rahatlığı ben de anlamadım çalışamıyacak kadar eli ayağı tutmuyosa bari cami kapısına bırakın da dilensin.70 yaşında falandır herhalde,e daha gencecik kendi parasını çıkarması lazım.oğlundan birşey beklememeli değilmi.allah kalbine göre versin canım şu mübarek ayda.

Son düzenleme:

üzüldümki çok farklı bi açıdan bakmışsınız olaylara.
ev tabıkıde benım üstüme ailemden kaldı.(kaynanam benım üstüme olsun planları yaparken)
evet o kadar iyi niyetliyimki herşeyi planlı programlı düşünüyorum.
kimseyi üzmeden kırmadan halletmeye çalışıyorum.
arayı bulmaya çalısıyorum kimse mutsuz olmasın diye.
şu yaşlılık maaşınada taktınız.
siz ne sanıyosunuzki kadını bir başına bırakıp bıde yaşlılık maaşı çıkartıp basının caresınemı baksın diyoruz.
ne kadarda abartmışsınız.ben hiçbiyerde öyle bişey yazmadım.
geliri olmayana yaşlılık maaşı çıkartıyorlar hazır boyle bı ımkan varken neden yararlanmayalımki.
hem 3-5 kuruş ayrıyeten parası olur kendine bıseyler alır.
şunuda söyliyim şu mübarek ayda ve günde onun evınde bir gram gözüm yok.
umrumda değil ister versin oğluna ister versin başkasına.
bana huzur lazım.
benim beyaz eşyamda var kayınvalıdemınde var.
herşeyden çifter çifter var cnm.limonluğundan tuzluguna varana kadar.halısına perdesıne varana kadar.
bazı noktaları atlamışsınız.ben sadece haftasonları evımde kalıcam yani yine kayınvalıdemle beraber oturıcaz.
o kadar iyi niyetli bir insanmışımki Allah gönlüme göre verdi.dualarımı kabul etti.
kayınvalıdemde çok şanslıymış gerçekten benım gibi iyi niyetli ince düşünen bi gelini var.

sizde o eş olduktan sonra zaten herşeyiniz çifter çifter olur,herşeyde öyle kontrolü ele almışsınızki.ama dikkat edin 2 yıllık karısı için 30 yıllık annesini harcayan, başka bir kadın için 2 yıllık karısını çok rahat harcar, demedi demeyin.neyse kayınvalidenize üslubunuz çok hoş gerçekten, üstüne yürümeler,annenizin evinde bağırıp çağırmalar...
gerçekten kayınvalideniz çok şanslı,eşiniz de öyle bu devirde sizin gibi eş zor bulunur.diyorum ya Rabbim herkesin kalbine göre versin bu mübarek ayda.

yorum yapmıcaktım fakat nasıl çirkin bi cümle buu..
"KİRACINIZ SENEYİ BEKLESEYDİ BARİ ÖLMEK İÇİN"
Farkındamısınız insan canından bahs ediliyor burda.
Ölüm kimin elinde..

yorum yapmak için yapıyorsunuz ya pess doğrusu mübarek gün bişe demiyorum..

GALİBA yanlış aladınız,arkadaş orda tepkisini belii etmek için öyle birşey yazmış...konu sahibine tepkisinden dolayı..ben öyle anladım

tabiki kontrolü ele alıcam.
ben kayınvalıdeme kontrolu bıraksaydım aç kalırdık.
yada kafayı yerdik hepimiz.
hayatta benım eşim kadar saygılı biri daha çıkmadı karşıma.
ben ve eşim mahallemızde takdirle bakılan çiftleriz.biizm azmimize herkes hayran.
herkes bana hayranki sen nasılolurda o kadınla oturuyorsun nasıl idare edıyorsun deniyor herkes tarafından.
mübarek gunlerın yüzü hürmetine Allah sana ayrı bı ev versin sabır versin dıyor herkes.
bu şekılde över gibi konuşmak ıstemıyorum ama zorla söylettırıyorsunuz.

kim durup dururken kayınvalıdesının üstüne yürümüşki. siz sadece benim aldığım tavırlara bakmayın.
madem yorum yapıyorsunuz, konuyu baştan okuyun.
onun tavırlarınada bakın.

siz benı neyle suçladınız anlamadımki.
ben sadece haftasonalrı evıme gidicemm dıyorum huu huu duydunuzmu ee sorun ne
yada size ne?

Canım kaynanan ayırsaydı senii hani kaynanan yüzünden eşin boşasaydı annesini savunsaydı ozaman sana destek olurlardıı..

Eşin sana sahip çıkıyor ya şimdii böyle diyorlar..

Ben bu insanları gerçekden anlamıyorum..

Orta yolu bulsaa sende annesin kaynana olucaksın sende çekde gör oluyor..

Adam boşasa annesi yüzünden kötü kaynanaaa ayy yazık sana oluyor..

Yaşadıklarını sen biliyorsun üstüne yürümen felan okumadım oraları okucam şimdi ama insan buhram geçiriyor artık cinnet anı oluyor kesinlikle kimisi hakaret ederek gözteriyor kimi sinir krizi geçirerek bi şekilde içsel birikimin dışa vurumu buu

Kimsenin yuvası 3. şahıslar yüzünden bozulmasın..

haklısın cnm.
üstüne yürüme olayı şöyle oldu kısaca:
annemlere gittik.
götürecegıme bın pişman oldum.
abimlerdeyiz herkes orda yengem annem hepımız.
nasıl laf sokuyor anlatamam.. o soyluyor ende soyluoyrum o konuşuyor bende karşılığını verıyorum.
ama artık baş edemıyorum ortam gerildi.
eşimi baska odaya cagırıdm gidelim dedim elim ayagım tutmuyo.
ben tıtrıyorum eve gıttık.
dedim bunun hesabını sormadan uyuyamam odaısna gittim.
dedim sen kıme laf sokuyosun... e ben şaka yaptım.dedim o lafalrı yediririm sana derken eşim geldi. aldı beni baska odaya ben sayıyorum o sayıyor.
öyle oldu yani.
ortalığı bı gunde bırbırıne kattı.
laf sokmalar yengeme bıle laf soktu.yengem allah sabır versin inş bir an once evıne cıkarsın dedi.
annem herseyın fakında ama genede sesini cıkarmadı.
annemi bile aşağıladı.
yengeme gidicez ayaklandık sende gelicenmi dedi.
yani abuk subuk laflar adamın asabını bozuyor.dedim bundan sonra bizle bıryere gelmıceksın.
heryerde adamı rezil eder ortaya bı laf eder çekılır kenara ayıkla pirincin taşını.
yengemle aramız bozuldu onun yuuznden.

okudum canım geçmiş yazılarına döndüm okudum...
Dedim yaa sende böyle bişe yapmak istememişsindir bence pişmanda olmuşsundur ama işde birikim buhram o an insan napcanı bilmiyoo çünki senin görevin susmak bu rol yükleniyo sana o büyük o ne derse suscaksın saygılı olucaksın hep böyle..

Sen kötü bişe istemiyorsun aynı mahallede oturmak kaynananı sık sık ziyaret etmek hal hatrını sormak hatta çocuğunu bile bakması için bırakmak istiyorsun..
Sadece yatmaya evim ayrı olsun istiyorsun bunun neresi kötüü
Olması gereken bu

EVET OLMASI GEREKEN BU cnm.
bu şekılde anlatınca sanki cıngarı ben çıkartmışım gibi algılanabılır fakat gerçekten tutamadım kendımı bu sefer.
zaten eşimede bu boyle gitmez elbet olmadık bir yerde, olmadık bı sekılde patlarım bigün dıyodum.
nitekımde oyle oldu.

çok akıllılar onlar ortaya bi b.k atıyorlar bı laf atıyorlar sonra arayı bozuyorlar sen sinir küpü olup patlıyosun haksız sen oluyosun. ne uyanık onlar ne uyanık..

nişanlılık evrsnde sorun yaşamayan çok az insan vardr heralde ben de sadece ben yaşıyorum sanıyordum ama bir de baktım çevrede gerçekten
evlilik hazrlığı yaparken
ne çok sorun çıkıyormuş biz ayrılma aşamasna geldk düğüne bir ay kala neden sizce?
anneler tabiki özellkle damat annesi yani kaynanam bütün huzuru kaçıran kişi. aileler arasndaki kültürel farklılıklardan dolayı mahçup olacğı yerde üstünlük
taslamalar vs.vs gözdağı vermelerden o kadr sıkıldımki ... benm ailemn o kar saygın bir aile olduğunu gördüğü halde çok saçma muhabbetler yapan
bir kaynanam var ağzından çıkanlara dikkat etmeyen ukalalılıksürekli bilmişlk tslayan ve ayrıca sürekli ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapıp
yanımıza gelme isteğini
ima eden bir kaynana ...
böyle acımasız konuşuyorum gibi geliyo size dimi inanın o kadr alttan aldım o kadr merhametli sabırlı sygılı davranıyorum ki ama son damla doldu taştı...
ohh içimi döktüm size tek amacım buydu kmseyi kötülemek değil ... kms kolay anlamıyor çnkü ben kmseyle paylaşamıyorum bu dönem de bunları
herkes kendi halnde...
allahtan eşim bana çok değer veriyor anlıyor asla susma hoşuna gtmeyen bir durumda alttan alma diyor annem kabadır biraz diyor kendi

o lafları yediririm sana mı dedin hemde kayınvalidene, kusura bakma ama ne olursa olsun üslubun çok yanlış, bana ters yani en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…