Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...
- Konu Sahibi Tikabasa
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?o lafları yediririm sana mı dedin hemde kayınvalidene, kusura bakma ama ne olursa olsun üslubun çok yanlış, bana ters yani en azından
insanda uslüpmu bırakıyolar
GALİBA yanlış aladınız,arkadaş orda tepkisini belii etmek için öyle birşey yazmış...konu sahibine tepkisinden dolayı..ben öyle anladım
bravo ebrum size doğru anlamışsınız:)zaten o cümleyi yanlış anlamak baya bir çaba gerektirirdi,arkadaş ta sağolsun o çabayı sarfetmiş
neyse kayınvalidesine "ben sana o lafları yediririm" diyen biri için fazla yorum yaptım.Tekrar ediyorum Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin,eşiniz saygılı değil basbaya hanımköylüsaygı eğer onun annesine saygı gösterseydiniz hakedilen bir şeydi.ama annesine karşı tavrını o kadar "iğrenç" ki eşiniz sadece pasif... her iyiye bir kötü düşer sizin suçunuz değil düzen böyle...
bravo ebrum size doğru anlamışsınız:)zaten o cümleyi yanlış anlamak baya bir çaba gerektirirdi,arkadaş ta sağolsun o çabayı sarfetmiş
neyse kayınvalidesine "ben sana o lafları yediririm" diyen biri için fazla yorum yaptım.Tekrar ediyorum Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin,eşiniz saygılı değil basbaya hanımköylüsaygı eğer onun annesine saygı gösterseydiniz hakedilen bir şeydi.ama annesine karşı tavrını o kadar "iğrenç" ki eşiniz sadece pasif... her iyiye bir kötü düşer sizin suçunuz değil düzen böyle...
evet bencde fazla yorum yaptınız.
inşallah bekarsanız siiznde karşınıza hanımköylü iyi biri düşer.
her iyiye bir kötü
kızlar dün akşam eşim evde yoktu. mesaiye kalmıştı.
bende bırer kahve yapıp geçtim kaynanamın odasına.
dedim anne konuşalım senle...
dedim neden sürekli kulağıma senınle ilgili laf geliyor. neden herkes bana ayy senın kaynanan şöyle senin kaynanan böylee.ayy o kadınla nasıl beraber oturuyorsun.. çok bilmiş bir kadın o .. ayy o kadın çok edepsiz daha bi sürü bunun gibi şey.. (hem kendi mahallesinden kendi arkadaşlarından hemde benim süalemden söyleniyo bunlar.) kadını bir kere gören bile ayy fena bir kadına benziyo yandın kızım sen bunla diyebiliyo, tek bir lafıyla bile kendi kişiliğini ortaya koyabiliyo ele veriyo kendını her gırdıgı ortamda.ki yanlış teşhis te degıl hanı.
şimdi diyebılırısnız ki sen bu laflar için kaynananla aranı bozma seni dolduruyorlar falan dıye. fakat kadınların dedıklerı dogru gercekten anlasılması aynı evde geçinilmesi zor bir insan.
dedim neden bir allahın kulu bıle bugune kadar bana kaynanan çok iyi bir ınsan demedi'dedim..
'işte onlar benı çekemeyen insanlar'
dedim senı tanımıyolarki, neyin varki neyini çekemesinler.. bir görüşte böyle söylüyolar.. dedim(ki dogru söylüyolar)
tutki yarın öbürgün bu ev dar geldi 2 çocuk oldu daha buyük eve geçmek zorunda kaldık. buralardan degılde bı dıger mahalleden bı ev bulduk.. (halbuki taşınsam bile ona yakın otururum)
buraları evını bırakıp (50 sene) gidebilirmisin başka bır mahalleye? dedim dublek olsa altlı üstlü?*
'dedi orası çatı kat soguk olur yapamam benım evım orta kat sıcak oluyo'dedi.
dedim 'ben belkı cocuk odası ıstıyorum' ozaman bakrız dedi..
ben demedım tabı ayrı eve cıkabılırız bız dıye.fakat anladı tabı siz bilirsiniz falan dedi..
yani anlayacagınız eşimin söyleıdklerı suya düştü.o evı satıp dubleks alıırz altlı üstlü dıyodu.bende yakın olalım ama ayrı ollaım dıyodum hep..
eşim geldı anlattım. dedım annen evını satıpta baska yere gıtmez yapamaz başka yerde butun arkadasları burada cunku.herşeyi burada. o yüzden mecbur bız ev alıp yakınlardan ancak öyle olur dedim..
zaten ben oyle düşünüyorum. kadının kendı evını sattırıpta uzaklardan ev alsak olmaz.bu sefer ah benım evım vah evim şöyledi falan dıye vahlanacak biliyorum.ayrıcada ben altlı üstlü istemıyorum.. aynı sokak olabılır.şu an durumum var rahatca ev alabılırız.evim varken durumum varken neden anlaşılmaz bır kaynanayla bır ömür geçineyimki.. yakından ev alırsın. çocuga bakar.ugrarsın sık sık gelır yatar kalır içer 2 haftada bır evıne gıdersin temizlersin tatlı tatlı ama herkesin ayrı kapısı olmalı.
yani aynı evde kalıp aldığın evide kiraya verebilirsin süper olur ama bir ömür geçmez. huzur daha önemli..
bu konuda en mantıklısını düşündüğümü zannediyorum.
siz ne dıyosunuz kızlar?*
haklısın bacım.
evet bencde fazla yorum yaptınız.
inşallah bekarsanız siiznde karşınıza hanımköylü iyi biri düşer.
her iyiye bir kötü
evliyim dünyanın en iyi eşine sahibim,saygılıyız birbirimize...kendisi kendi ailesi hakkında konuşsa bile ben müsaade etmem buna. şükürler olsun aile terbiyesini alabildik biz ya. siz iyiniyetliyseniz,siz kendinize iyi diyorsanız ben zaten kendime iyi diyemem.
- 1 Mart 2010
- 44.816
- 114.066
- 798
yok artık..
iğrenç, pasif, hanım köyü ne biçim usluplar bunlar yaa
siz tanımadığınız bir insana böyle uslupları naısl yakıştırıyorsunuz
Konu sizi rahatsız ediyor ve idrak kurallarınıza uymuyor ise okumayınız efendimm..
çok çabalamadım yanlış anlamak içinn ben okuduğuma yorum yaptım..
Siz bir insan için ölmeseydide 1 sene daha bekleseydi derseniz yaparım yorumumu..
Vela havlee..
Zorla sinir ederler
Konu sizi rahatsız ediyor ve idrak kurallarınıza uymuyor ise okumayınız efendimm..
Siz bir insan için ölmeseydide 1 sene daha bekleseydi derseniz yaparım yorumumu..
Vela havlee..
Zorla sinir ederler
- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Kayınvalidenizle aynı evde yaşamayı istememek elbette hakkınız buna sözüm yok. Bazı davranışları ters, bazısı kırıcı olaibilir ama benim yazdıklarınızda takıldığım çok nokta var. Kaynananız sze ne yaptıysa sizde yanı şekilde karşılık vermişsiniz her yaptığınıza da bir kulp buluyorsunuz. İnsanların onun hakkında dediklerini gidip ona söylüyorsunuz yani saman altından sen böyle birisin demekki hakkında böyle konuştuklarına göre, demeye getiriyorsun ama o da bana aynısını yapıyor demişsin sen ragatsız olduğun birşeyi niye ona uyguluyorsun. Ayrıca madem annenin durumu iyi bu ev miras ki onu da anlamadım ben annen ölmeden etmeden nasıl miras düşüyor felan ama neysee. Baştanda çıkabilirdin ayrı eve. Önce bor öededim bitti ama evi kiraya verip kira parası ile kartları ödemek istiyorım demişsin sadece sonra da bir sürü borç var kaynanamın hala demişsin. Sen onları ödemek zorunda değilsin en başta hiç lafını etmediğin şeyleri sonra insanlar söyleyince söylüyorsun tek kadının ne borcu var onu da anlamış değilim. Hem kadının kendi evi varmış size muhtaç değilmiş bence bunu dile getirmek istemiş annenizde. Yani benim zaten evim var onların yardımına ihtiyacım yok satarım küçük bir ev alır gerisini koyarım kenarımma demiş bunu diyen insanın yükünü size yıkmak istediğini sanmıyorum. Bebeğine bakacak demişsiniz ama kendi çıkarlarınızda hiçte kötü huylarını görmüyorsunuz. Şimdi kiracı çıkmış tadilat felan 5-6 ay sürer mi kiracılar nasıl oturdu o zaman. Ya da kiracınız öldü hemen apar topar nasıl çıkabildiler evden sadece adammı kalıyordu evde. Bu ara da 9 sene çıktık demişsiniz, eve de gidip geliyordum demişsiniz ki kaynananız komşular o zaman sözettiler demişsiniz ee o zaman hiç mi anlamadınız. Ayrıca 9 senede nasıl para biktiremediniz siz de çalışıyorsunuz madem aileniizn durumu iyi siz neden para biirktirmediniz. Kaynananızın kocasından kalan emekli maaşı yok mu. Eşinizde de suç var artık evlatlıkta olsa o kadın ona baknış kendi annesinden farksız neden o kadar borç biriktirmiş ver ver bitmiyor sizin tabirinizle. Arabam var diyorsunuz bende şu an araba lüks ben olsam satare tadilatı bir an öncr bitirir çıkardım evime. Bence siz kaynananızdan zaten bazı nedenlerden dolayı şu an ayrı olmak istemiyorsunuz. Yoksa idareten kiraya bile çıkabilirsiniz. Babanız sizi o kadar düşünüyordu ağladı sızladı o zaman durumları da iiy nasıl hala o evde kalmanıza müsade ediyorlar. Çık kızım uğraşma der annende tadilat yaparız yavaş yavaş der ki bizim üstümüzdeki evi aldılar tamamen yerler parke oldu, camlar değişti, mutfak dolapları değişti, iki oda olduğundan salonda bölündü camla fazladan yer olsun diye, balkon kapatıldı boya yapıldı felan 3 hafta sürdü yanii. Çıkmak isteyen insan çıkardı. Bir de neden eşinize sen gelme ben annenle konuşcam, yok odasına dalıp hesap sormalar felan yapıyorsunuz muhatap oluyorsunuz ki ve eşiniz nasıl izin veriyor ortamın gerileceğini bile bile neden müdahele etmiyor. Bende kaynanamla sorun yaşıyorum ama eşime söylüyorum o söylüyor uyarıyor o daha etkili oluyor. Artık birşey diyemiyorum. Bir de yarışıyorsunuz o intihar ederim diyormuş siz yok hayır ben intihar edeceğim diyorrnuşsunuz. Birde diorsunuz haftaiçi hep görüşürüm, gelir bende kalır ama ben onunla kalmak istemiyorum siz yanyana bile duramazsıız ne sürekli görüşmesi. Bence bir an önce evden çıkın zulmetmeyin kendinize. Biraz da alttan almayı susmayı öğrenin daha 10 aylık evlisiniz bunlar olmuş ilerde neler olur kimbilir. Ben sizinle oturmak zorunda mıyım, yemiş içmiş yatmışsınız neden ben sizin borçlarınızı ödeyeyim çirkin şeyler bunlar. Maaş sizin ödemezdiniz olur biterdi. Neysee siz bilirsiniz ama yanyana olduğunuz sürece o size, siz ona bitmez bu kargaşa.
Tıkabasadan özel mesaj geldi efendim bana kopyala yapıştır yapıyorum:
""""pardon ama siz kim oluyorsunuzda benı yargılıyorsunuz.
eşim beni ezmektense hanımköylü olmasını tercih ederim.
evet iyikide hanım köylü yoksa aç kalırdı ikiside.
istedıgımıde derim kayınvalıdeme.oda adam olsun raddesını bılsın.
eşimo kadarsaygın bi insanki yerımde olsaydınız benı anlardınız.
siz halaa kayınvalıdeye saygıdan bahsedıyorsunuz.
benım huzurum kaçmış eşimle aramı açmış ne saygısı yahu..
eşimde görüyorki bazı şeyleri benım yanımda. yoksa haksız olsaydım hıçbı eş annesine o lafları söyletmezdi.
bi düşünün nasıl bir kadınki bu bu lafları söyleyebılıyorum.
kımse kımsenın içini bılmez.
ve dilerimki inş siiznde başınıza gelir.""""
sizinle tartışmıyorum efendim, üslubunuz çok güzel.iyi günler.
eşimde görüyorki bazı şeyleri benım yanımda. yoksa haksız olsaydım hıçbı eş annesine o lafları söyletmezdi.
evliyim dünyanın en iyi eşine sahibim,saygılıyız birbirimize...kendisi kendi ailesi hakkında konuşsa bile ben müsaade etmem buna. şükürler olsun aile terbiyesini alabildik biz ya. siz iyiniyetliyseniz,siz kendinize iyi diyorsanız ben zaten kendime iyi diyemem.
sizin eşinizin ailesi anlayışlı demekki iyi anlaşıyorsunuz.
biizmki öyle değilki.
evet ben çok iyi aile terbiyesi aldım.
ama eşim alamamış olabilir.
annesi terbiyeli değilki bi kere oğluna nasıl aile terbiyesi versin.
ama eşimin suçu yok dünya kanunu böyle.
hacı hacı Mekke'de, deli deliyi dakkada bulurmuş.... (atalarımızdan özlü bir söz)
tok açın halinden ne anlar ...
- 6 Aralık 2010
- 6.158
- 1.549
- 373
canım senin konularını biliyorum, ayrı eve çıkmanız gerektiğini konuşmuştuk daha önce de.
niye sadece haftasonlaru kalacaksın ki evinde? tadilat da önemli değil al eşyanı git bir an önce.
huzursuzluklardan evliliğini anlayamadın canım ya, yazık size.
bu arada sinirini bozan yorumlar hep oldu biliyorsun, kendini ispatlamak zorunda değilsin.
niye sadece haftasonlaru kalacaksın ki evinde? tadilat da önemli değil al eşyanı git bir an önce.
bu arada sinirini bozan yorumlar hep oldu biliyorsun, kendini ispatlamak zorunda değilsin.
Son düzenleme:
tok açın halinden ne anlar ...
hakıkaten cok enteresan bır ınsansınız
farkındaysanız hayatı kendınıze zehır etmekle kalmıyor sızınle bırlıkte esınız ve kayınvalıdenıze de zarar verıyorsunuz
arkadasım eger memnun degılsenız yasadıgınız hayattan gıdersınız evınıze
durursunuz tek basınıza ayaklarınızın uzerınde
kayınvalıdenızın evını satması da, gecınmesı de, yaslılık maası da ılgılendırmez sızı
bırakın su kısa hayatı zehır etmeyı
azıcık asım kaygısız basım deyın
sıze sızın anlattıklarınız dogrultusunda farklı bır bakıs acısı ıle fıkır beyan eden ınsanları dahı kotu goruyorsunuz
neden elestırılere acık olamıyorsunuz
ne beklıyorsunuz yanlıs usluplarla sızı sızın tabırınızle delırten kadına hucum edıp, aynı ve daha agır uslupla cevap veren sızı alkıslamamızı pohpohlamamızı mı beklıyorsunuz
eger fıkır almak dısarıdan bır goz ıle cevrenıze bıraktıgınız ıntıbayı merak edıyorsanız
bana gore kayınvalıdenızden cok daha fazla hatalısınız
canım senin konularını biliyorum, ayrı eve çıkmanız gerektiğini konuşmuştuk daha önce de.
saol cnm benım.
ya anla işte okadar iyi niyetli o kadar iyi bir gelinimki sadece haftasonları yeter bana hadı yanlız kalmasın dıyorum.
ama kıymet bilen kim.
evet her konumda sinirmi bozan ''iğrenç'' yorumlar oldu.
dışı sizi içi benı yakar misali herkesin konusu.
- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Tıkabasadan özel mesaj geldi efendim bana kopyala yapıştır yapıyorum:
siz neden bunları burada yazmadınız da özel mesaj attınız çünkü burada tepki almaktan korktunuz. Eşinizle nasıl aranız açılmış anlamadım.Hem hanımköylü diyorsunuz hem aram açıldı diyorsunuz. Maşallah Eşinize sen eve gelme annenle konulucam ben diyorsunuz ve tartışacağınız da aşikar eşiniz sizin sözünüzü dinliyor eve gelmiyor, etliye sütlüye karışmıyor. Eşiniz sizi ezmiyor ki ama madem saygın biri mesleğinde gösterdiği başarıyı ailesinde denge kurmakta da gösterseydi. Hiçbirinize böyle laflar etmeye yer bırakmasaydı. Hem borç var felan diyorsunuz kaynanızı suçluyorsunuz da kadının kocsı ölmüş, emekli maaşı yok. Borç biriktiyse onun suçu mu. Eşinizi almış kendi evladı gibi baknış, biyitmiş, saygın biriyse bu kaynanazın sayesinde bi dediğiniz birini tutmuyor hem saygın diyorsunuz hem de eşim terbiye almamış kadından diyorsunuz. Eşiniz saygında maaşı da iyidr borçları ödeseydi. Aç kalırlardı felan ne biçim şeylet bunlar yaaa.. Kocası ölmüş kadın zor durumda kalmış. O zaman çıkın yanii neden hala o evde duruyorsunuz madem eşiniz hanımköylü ya ödemem borçlarını deseydniz bence onlar tamamen sizin kendi borçalarınız işte bundan da çok eminim. O yüzden çıamıyorsunuz. Madem dertlisniz satın arabanızı yapın tadilat çıkın yada az tadilat yapın çıkın dört dörtlük olmayıversin. Babanı bir davulcu bir badanacı bennim babamda badanacıydy ayzın iş yapar kışın yatardı nasıl anneniz maaşıyla evler almış hadi almış ve şahit olmuş kavgalara neden tutyorlsr hala orda seni.. Bir de beddua etmişsiniz müvbarek gn. Seviyeniz bellii.
siz neden bunları burada yazmadınız da özel mesaj attınız çünkü burada tepki almaktan korktunuz. Eşinizle nasıl aranız açılmış anlamadım.Hem hanımköylü diyorsunuz hem aram açıldı diyorsunuz. Maşallah Eşinize sen eve gelme annenle konulucam ben diyorsunuz ve tartışacağınız da aşikar eşiniz sizin sözünüzü dinliyor eve gelmiyor, etliye sütlüye karışmıyor. Eşiniz sizi ezmiyor ki ama madem saygın biri mesleğinde gösterdiği başarıyı ailesinde denge kurmakta da gösterseydi. Hiçbirinize böyle laflar etmeye yer bırakmasaydı. Hem borç var felan diyorsunuz kaynanızı suçluyorsunuz da kadının kocsı ölmüş, emekli maaşı yok. Borç biriktiyse onun suçu mu. Eşinizi almış kendi evladı gibi baknış, biyitmiş, saygın biriyse bu kaynanazın sayesinde bi dediğiniz birini tutmuyor hem saygın diyorsunuz hem de eşim terbiye almamış kadından diyorsunuz. Eşiniz saygında maaşı da iyidr borçları ödeseydi. Aç kalırlardı felan ne biçim şeylet bunlar yaaa.. Kocası ölmüş kadın zor durumda kalmış. O zaman çıkın yanii neden hala o evde duruyorsunuz madem eşiniz hanımköylü ya ödemem borçlarını deseydniz bence onlar tamamen sizin kendi borçalarınız işte bundan da çok eminim. O yüzden çıamıyorsunuz. Madem dertlisniz satın arabanızı yapın tadilat çıkın yada az tadilat yapın çıkın dört dörtlük olmayıversin. Babanı bir davulcu bir badanacı bennim babamda badanacıydy ayzın iş yapar kışın yatardı nasıl anneniz maaşıyla evler almış hadi almış ve şahit olmuş kavgalara neden tutyorlsr hala orda seni.. Bir de beddua etmişsiniz müvbarek gn. Seviyeniz bellii.
herşey bu kadar basit değil işte.
neden hala duruyorsunuz hıçbıseyı dusunmeyın çıkın dıyorsunuz.
yahu nasıl cıkayım o kadını orda bırakıp çıksamda yıne bır ayagım orda.
banane ilerisini düşünselermiş benım suçum ne deyıp istesem çıkarım pat dıye.
banane gerı kalan hayatını o düşünsün derim ama yapamıyorum.yapamam.pat dıye çıkamam.
çözümler arıyorum nasıl daha iyi çıkarım neler yapabılrım.
evet babam hem davulcu hem badanacı.emeklı hala sağda solda bu işlerı yapıyor.
bız onlar gıbı gençlıgımızde yan gelıp yatıpta oğlunu ilerisini düşünmeyen ınsanlar değiliz ki.
benım aılem oyle değil.ve o borçlar benım değil.
ben herseyımı peşin getırdım.
onların borçları.
ailenız neden sızı hala orda ututyo demişsiniz.
vijdanlı oldukları için.
kavgasız gürültüsüz kimse kırılmadan yavaş yavaş bıseyler hallolsun mutlu olsun herkes dıye.
yoksa ailem çık orda topla pılını pırtınıda dıyebılır ama nasıl desinler.
evet yeri gelir eşim hanımkoylu olur.olmalıda ama yeri gelir annesine lafta söyletmez.
anneısnın hatalı oldugunu bılıyo.
o yuzden bana bısey demıyo.ayrıca evet sen gelme ben annenle konusucam dedim.
bana zaten benı karıstırma aranda hallet der hep.
e bende aramda hallettım nolmuş işte.
eşim saygın mesleğını dengeyı kurmakta sağlayabılıyor çok iyi.
bu tartışmaların hıçbırıne eşim karışmadı en son olan olay hariç.
araancak bu kadar iyi kurulabılır.eğer denge kuramasaydı biz çoktan boşanırıdk.
evet o kadar borç varsa o borçlar kaynanamın suçu tabı baska kımın suçu olacak.
evimi satarım geri kalan paraylada yaşarım demiş dıyosunuz. yahu yaşasın bananne ben derımkı yeterkı bana bulaşmasın ama konu o değil.
o bizde orda rest cekti.gelen gelsin gelmeyen gelmnesin dıyor.
ozaman defolsun gıtsın umrumda değil.
ama çok kotu şeyler yaşansaydı ben bırdaha gorusmemek üzere ayrılırıdım o evden.
2 cekyatım olsun huzurum olsun.
evet keşke arabayı almasaydık.
lanet olsun zaten dıyorum satalım dıye eşim olmaz dıyo o zaman sen düşün dedim.
neden bu kadartepkı aldım çünkü siz kayınvalıdemın maaşsız ve yaşlı ve tek oluşuna taktınız halbukı.
maaş prob değil ben verıcem. yanlız kalmıcak haftasonu hariç.
ve bedenı ,çenesi benden sağlam ne yaşlısı...dipçik gibi.
yok artık..
Vela havlee..
Zorla sinir ederler
arkadaş ölmeseydide yaşasaydı lafını İRONİ olarak söylemiş