Kaynanayla altlı üstlü oturmak?

Oturduğunuz evi kiraya verip, belki biraz da üstüne katarak farklı bir yere kiraya çıkabilirsiniz.
Evlenirken uygun fiyata tekirdağdan bende ev aldık kendimize ama eşimin işi düzeni burada ve orayı satsam bile buradan bir ev almam için oldukça yüklü masrafa girmem lazım.Bebeğim olacak şuan onuda yapamam.Kiraya çıksam ‘geldik diye çıkıyorlar’diyecekler.Bizi kötü bilecekler sanırım kadere teslim olacağım ve zaman gösterecek ne olacağını

Ben de aynı apartmanda oturuyorum. Siz gelin biz gidelim durumunu kabul etmezdim, sonunun böyle olacağı belli. Aynı yerde oturmak istemiyorsanız oradan çıkmanız en doğrusu çünkü zorla birileriyle aynı yerde oturulmaz. Ev de onların olduğuna göre sizin çıkmanız en makulu.

O değilde ben en cok kıracıya uzuldum.Ne guzel ıs ya,kıracıya cık falan denıyor hemen ?Ins dava acar kvdenıze.

Esine neden bisey soyleyemiyorsun sen zaten evlenmeden soylemissin esine diyecegin sey su onlar gelirse ben burda orurmam bunu zaten konustik ayrica bu laflari yemek istemiyorum gelselerde gelmeselerde cikalim burdan ailecek beni kandirmis oluyosunuz diyin. Esinin yapacak biseyi yok degil var oraya girdiniz diye omur boyu orda kalmak zorunda degilsiniz

Ben de aynı apartmanda oturuyorum. Siz gelin biz gidelim durumunu kabul etmezdim, sonunun böyle olacağı belli. Aynı yerde oturmak istemiyorsanız oradan çıkmanız en doğrusu çünkü zorla birileriyle aynı yerde oturulmaz. Ev de onların olduğuna göre sizin çıkmanız en makulu.
Sonumuz zaten çıkmak olacak ama bir anda yapamam bunu kötü gelin olurum çünkü eminim.Ben böyle yapacağını hiç tahmin etmedim dediğim gibi başta çok gönüllüydü onu öyle görünce benim içim rahatlamıştı.Sonradan böyle yapınca çok şaşırdım.Gelir diyordum istanbula ama tekrar altıma geleceğini hiç sanmadım.Sonradan farkettim kırıldığını ve bir daha asla oturmaz diyordum.Bilemedim

Esine neden bisey soyleyemiyorsun sen zaten evlenmeden soylemissin esine diyecegin sey su onlar gelirse ben burda orurmam bunu zaten konustik ayrica bu laflari yemek istemiyorum gelselerde gelmeselerde cikalim burdan ailecek beni kandirmis oluyosunuz diyin. Esinin yapacak biseyi yok degil var oraya girdiniz diye omur boyu orda kalmak zorunda degilsiniz
Eşime sadece kızabiliyorum çünkü aileni tanıyorsun tekrar gelip gelmeyeceklerini bilebilirdin diyorum ama artık kimse bizim ne istediğimizi sormuyor bile kararlar verilmiş uygulanmaya geçilecek sadece o yüzden onada kızamıyorum kızsam o tepki gösterecek ailesine sonuç yine ben kötü olacağım.Ben gaza getirmiş olacağım.Kadere teslim olup bir müddet denemekten başka çarem yok en azından denemedi demesinler diye

Merhaba kızlar 9 aylık evliyim benim kaynanamgilin apartman dairesinde 2 binası var..Nişanlıyken eşim onlar üstte otursun biz altta oturalım dedi kabul etmedim.Hiçbir zaman kaynanayla değil annemle bile olsa altlı üstlü oturmak istemedim.Eşim onlarla konuşmuş Onlarda biz taşınalım siz gelin yerleşin bizim oturduğumuz yere altta kirada kalsın bizde tekirdağa gideriz(oradaki evlerine) dediler.Eşime yerlerini yurtlarını bozmamalarını bizim kiraya çıkmamızı söyledim fakat boşuna niye kira verelim dedi diye kabul ettim.Etmez olaydım.Kaynanam önceleri ben zaten siz olsanızda olmasanızda bu evden 2 seneye çıkardım diyordu sonradan bizi suçlu ilan etti.Evinden kovmuşuz onu.Halbüki kendi istekleriydi.Herneyse bu 1 yıl içinde sürekli istanbuldan ev alma yani bizim oturduğumuz yerden sürekli bir buraya gelme taşınma isteği hiç bitmedi.Yani gönlü hiçbir zaman razı gelmedi evine taşınmamıza.Eşime evlenirken söyledim ayrı mahallelerde yine yakın olalım ama ben altlı üstlü istemiyorum geri dönme ihtimalleri varmı diye eşim kesinlikle yok oturmazlar artık onlar bizle dedi.Ama asla öyle olmadı şimdi tekrar benim altımdaki kiracıyı çıkarıp oturmak istiyor.Kaynanam genel anlamda her işimize koşar yardım eder fakat durduk yere bana çok laf sokar iğneleyici konuşur hiçbirşey yapmasamda.Eşine ve çocuklarına karşı da öyle.Eşimede birşey diyemiyorum zamanında peşin peşin söylemişti istemiyoruz oturmak diye onunda elinden gelen artık birşey yok.Ne yapıcam bilmiyorum kafayı yemek üzereyim
Sen istemiyorsun diye kadın evine gelmesin mi 😂😂😂 siz taşınacaksınız acilen ordan ya da kabullen

Daha konunun basını okurken sonunu tahmin ettim. İstisnalar kaideyi bozmaz ama aile apartmanı pişmanlıktır. Kayınvaliden gelmeden çık o evden güzel kardeşim. İyi kötü demeden bir ev bul çık. Geldikten sonra daha kötü olur düzen düzen üstüne olmaz.

Kadın size muhteşem bir tuzak kurmuş, siz de o tuzağa düşmüşsünüz ne yazık ki. Ev kiraları bu durumdayken kiraya çıkmak istemeyeceğinizi de tahmin ediyordur kayınvalide.

Bu zaten danışıklı dövüşüklü bir anlasmaymış bence göstermelik gitmisler sonra gelmişler.Keske onlar evlerinden çıkacağına siz başka yere gitseydiniz.Kabus gibi bir şey olsa gerek bir yakınım öyle oturuyormus yeni evliyken kaynanasi yürüme seslerinden uyandiginı anlayıp kahvaltıya çıkarmış gelinine.Gelin de uyandıgımı anlamasin diye terlik giyemezdim parmak ucumda yürüyorum diyordu kimsenin kimseye bunu yaşatmaya hakki yok ya gercekten

Bu zaten danışıklı dövüşüklü bir anlasmaymış bence göstermelik gitmisler sonra gelmişler.Keske onlar evlerinden çıkacağına siz başka yere gitseydiniz.Kabus gibi bir şey olsa gerek bir yakınım öyle oturuyormus yeni evliyken kaynanasi yürüme seslerinden uyandiginı anlayıp kahvaltıya çıkarmış gelinine.Gelin de uyandıgımı anlamasin diye terlik giyemezdim parmak ucumda yürüyorum diyordu kimsenin kimseye bunu yaşatmaya hakki yok ya gercekten
Zamanı geri alabilsem emin olun ben giderdim ama alamıyorum ne yazıkki.Çok keşkem oldu

Kayınvalidenizin geri geleceğini ben daha konunun başında anladım da siz nasıl dönmez diye bu kadar kesin gözle baktınız karı koca onu anlamadım. Dünyanın bin türlü hali var. Tamam yaptığı yanlış ama neticede kadının kendi evi. İstediği zaman döner kendi evine. Sizin en baştan kiraya çıkmanız gerekirdi. Şimdi ya birlikte oturmaya alışacaksınız ya ayrı eve çıkacaksınız başka bir yol yok

Ben sizi anlıyorum biraz uyanıklık yapmış kayınvalideniz ama şimdiden kendinizi doldurmayın.
Madem basta konuşulanın dısında davranılıyor,bu durumu sonraki hamlelerin önünü kesmek için done olarak kullanabilirsiniz.
Eşinize bu konudaki tedirginliğinizi suçlayıcı cümleler kurmadan anlatın,bu kadar yakın mesafede ilişklierin bozulmaması ve ileride kendisinin güç durumda kalmaması için bazı sınırların korunması gerektiğini ifade edin.
Ben kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum,12-13 yıl kadar bir süre geçti,bazen birbirimizi görmediğimiz 1 hafta oluyor, birbirimizdeki anahtarlar sadece acil durumlar için ,kimse kimseye emrivakiler yapmıyor,kimse kimsenin sınırlarını ihlal etmiyor.Dolayısıyla eşiniz bu geçiş sürecini iyi yönetebilirse sorunsuz yasamak mümkün :KK66:

X