o lafları yediririm sana mı dedin hemde kayınvalidene, kusura bakma ama ne olursa olsun üslubun çok yanlış, bana ters yani en azından
GALİBA yanlış aladınız,arkadaş orda tepkisini belii etmek için öyle birşey yazmış...konu sahibine tepkisinden dolayı..ben öyle anladım
bravo ebrum size doğru anlamışsınız:)zaten o cümleyi yanlış anlamak baya bir çaba gerektirirdi,arkadaş ta sağolsun o çabayı sarfetmiş
neyse kayınvalidesine "ben sana o lafları yediririm" diyen biri için fazla yorum yaptım.Tekrar ediyorum Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin,eşiniz saygılı değil basbaya hanımköylüsaygı eğer onun annesine saygı gösterseydiniz hakedilen bir şeydi.ama annesine karşı tavrını o kadar "iğrenç" ki eşiniz sadece pasif... her iyiye bir kötü düşer sizin suçunuz değil düzen böyle...
kızlar dün akşam eşim evde yoktu. mesaiye kalmıştı.
bende bırer kahve yapıp geçtim kaynanamın odasına.
dedim anne konuşalım senle...
dedim neden sürekli kulağıma senınle ilgili laf geliyor. neden herkes bana ayy senın kaynanan şöyle senin kaynanan böylee.ayy o kadınla nasıl beraber oturuyorsun.. çok bilmiş bir kadın o .. ayy o kadın çok edepsiz daha bi sürü bunun gibi şey.. (hem kendi mahallesinden kendi arkadaşlarından hemde benim süalemden söyleniyo bunlar.) kadını bir kere gören bile ayy fena bir kadına benziyo yandın kızım sen bunla diyebiliyo, tek bir lafıyla bile kendi kişiliğini ortaya koyabiliyo ele veriyo kendını her gırdıgı ortamda.ki yanlış teşhis te degıl hanı.
şimdi diyebılırısnız ki sen bu laflar için kaynananla aranı bozma seni dolduruyorlar falan dıye. fakat kadınların dedıklerı dogru gercekten anlasılması aynı evde geçinilmesi zor bir insan.
dedim neden bir allahın kulu bıle bugune kadar bana kaynanan çok iyi bir ınsan demedi'dedim..
'işte onlar benı çekemeyen insanlar'
dedim senı tanımıyolarki, neyin varki neyini çekemesinler.. bir görüşte böyle söylüyolar.. dedim(ki dogru söylüyolar)
tutki yarın öbürgün bu ev dar geldi 2 çocuk oldu daha buyük eve geçmek zorunda kaldık. buralardan degılde bı dıger mahalleden bı ev bulduk.. (halbuki taşınsam bile ona yakın otururum)
buraları evını bırakıp (50 sene) gidebilirmisin başka bır mahalleye? dedim dublek olsa altlı üstlü?*
'dedi orası çatı kat soguk olur yapamam benım evım orta kat sıcak oluyo'dedi.
dedim 'ben belkı cocuk odası ıstıyorum' ozaman bakrız dedi..
ben demedım tabı ayrı eve cıkabılırız bız dıye.fakat anladı tabı siz bilirsiniz falan dedi..
yani anlayacagınız eşimin söyleıdklerı suya düştü.o evı satıp dubleks alıırz altlı üstlü dıyodu.bende yakın olalım ama ayrı ollaım dıyodum hep..
eşim geldı anlattım. dedım annen evını satıpta baska yere gıtmez yapamaz başka yerde butun arkadasları burada cunku.herşeyi burada. o yüzden mecbur bız ev alıp yakınlardan ancak öyle olur dedim..
zaten ben oyle düşünüyorum. kadının kendı evını sattırıpta uzaklardan ev alsak olmaz.bu sefer ah benım evım vah evim şöyledi falan dıye vahlanacak biliyorum.ayrıcada ben altlı üstlü istemıyorum.. aynı sokak olabılır.şu an durumum var rahatca ev alabılırız.evim varken durumum varken neden anlaşılmaz bır kaynanayla bır ömür geçineyimki.. yakından ev alırsın. çocuga bakar.ugrarsın sık sık gelır yatar kalır içer 2 haftada bır evıne gıdersin temizlersin tatlı tatlı ama herkesin ayrı kapısı olmalı.
yani aynı evde kalıp aldığın evide kiraya verebilirsin süper olur ama bir ömür geçmez. huzur daha önemli..
bu konuda en mantıklısını düşündüğümü zannediyorum.
siz ne dıyosunuz kızlar?*
evet bencde fazla yorum yaptınız.
inşallah bekarsanız siiznde karşınıza hanımköylü iyi biri düşer.
her iyiye bir kötü
evliyim dünyanın en iyi eşine sahibim,saygılıyız birbirimize...kendisi kendi ailesi hakkında konuşsa bile ben müsaade etmem buna. şükürler olsun aile terbiyesini alabildik biz ya. siz iyiniyetliyseniz,siz kendinize iyi diyorsanız ben zaten kendime iyi diyemem.
hacı hacı Mekke'de, deli deliyi dakkada bulurmuş.... (atalarımızdan özlü bir söz)
tok açın halinden ne anlar ...
canım senin konularını biliyorum, ayrı eve çıkmanız gerektiğini konuşmuştuk daha önce de.
niye sadece haftasonlaru kalacaksın ki evinde? tadilat da önemli değil al eşyanı git bir an önce.
huzursuzluklardan evliliğini anlayamadın canım ya, yazık size.
bu arada sinirini bozan yorumlar hep oldu biliyorsun, kendini ispatlamak zorunda değilsin.
Tıkabasadan özel mesaj geldi efendim bana kopyala yapıştır yapıyorum:
""""pardon ama siz kim oluyorsunuzda benı yargılıyorsunuz.
eşim beni ezmektense hanımköylü olmasını tercih ederim.
evet iyikide hanım köylü yoksa aç kalırdı ikiside.
istedıgımıde derim kayınvalıdeme.oda adam olsun raddesını bılsın.
eşimo kadarsaygın bi insanki yerımde olsaydınız benı anlardınız.
siz halaa kayınvalıdeye saygıdan bahsedıyorsunuz.
benım huzurum kaçmış eşimle aramı açmış ne saygısı yahu..
eşimde görüyorki bazı şeyleri benım yanımda. yoksa haksız olsaydım hıçbı eş annesine o lafları söyletmezdi.
bi düşünün nasıl bir kadınki bu bu lafları söyleyebılıyorum.
kımse kımsenın içini bılmez.
ve dilerimki inş siiznde başınıza gelir.""""
sizinle tartışmıyorum efendim, üslubunuz çok güzel.iyi günler.
siz neden bunları burada yazmadınız da özel mesaj attınız çünkü burada tepki almaktan korktunuz. Eşinizle nasıl aranız açılmış anlamadım.Hem hanımköylü diyorsunuz hem aram açıldı diyorsunuz. Maşallah Eşinize sen eve gelme annenle konulucam ben diyorsunuz ve tartışacağınız da aşikar eşiniz sizin sözünüzü dinliyor eve gelmiyor, etliye sütlüye karışmıyor. Eşiniz sizi ezmiyor ki ama madem saygın biri mesleğinde gösterdiği başarıyı ailesinde denge kurmakta da gösterseydi. Hiçbirinize böyle laflar etmeye yer bırakmasaydı. Hem borç var felan diyorsunuz kaynanızı suçluyorsunuz da kadının kocsı ölmüş, emekli maaşı yok. Borç biriktiyse onun suçu mu. Eşinizi almış kendi evladı gibi baknış, biyitmiş, saygın biriyse bu kaynanazın sayesinde bi dediğiniz birini tutmuyor hem saygın diyorsunuz hem de eşim terbiye almamış kadından diyorsunuz. Eşiniz saygında maaşı da iyidr borçları ödeseydi. Aç kalırlardı felan ne biçim şeylet bunlar yaaa.. Kocası ölmüş kadın zor durumda kalmış. O zaman çıkın yanii neden hala o evde duruyorsunuz madem eşiniz hanımköylü ya ödemem borçlarını deseydniz bence onlar tamamen sizin kendi borçalarınız işte bundan da çok eminim. O yüzden çıamıyorsunuz. Madem dertlisniz satın arabanızı yapın tadilat çıkın yada az tadilat yapın çıkın dört dörtlük olmayıversin. Babanı bir davulcu bir badanacı bennim babamda badanacıydy ayzın iş yapar kışın yatardı nasıl anneniz maaşıyla evler almış hadi almış ve şahit olmuş kavgalara neden tutyorlsr hala orda seni.. Bir de beddua etmişsiniz müvbarek gn. Seviyeniz bellii.
yok artık..
iğrenç, pasif, hanım köyü ne biçim usluplar bunlar yaa
siz tanımadığınız bir insana böyle uslupları naısl yakıştırıyorsunuz
Konu sizi rahatsız ediyor ve idrak kurallarınıza uymuyor ise okumayınız efendimm..
çok çabalamadım yanlış anlamak içinn ben okuduğuma yorum yaptım..
Siz bir insan için ölmeseydide 1 sene daha bekleseydi derseniz yaparım yorumumu..
Vela havlee..
Zorla sinir ederler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?