• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

kayınvelidenize yaptığınız saygısızlıklar diz boyu.. ondan geçtim, konu açmışsınız, iki tane farklı yorumu bile kaldıramıyorsunuz.. Allah eşinize can sağlığı ve sabır ihsan etsin..

kayınvelidenize yaptığınız saygısızlıklar diz boyu.. ondan geçtim, konu açmışsınız, iki tane farklı yorumu bile kaldıramıyorsunuz.. Allah eşinize can sağlığı ve sabır ihsan etsin..

onun yaptığı saygısızlık değil dimi şaka sadece şaka yapıyo o.
ben her türlü yoruma açığım.kaldıramıyorum diye bişey yok.
eğer kayınvalıdeniz sizede bu tür saygısızlık yapsaydım çok merak ediyorum bu kadarsakin bı tavrınızmı olurdu yoksa sağlığınızdan canınızdanmı olurdunuz?
evet rabbim bana eyüp sultan sabrı versin.hep boyle dua edıyorum.
günahkar oldum onun yüzünden.

selamlar yaşadığınız sıkıntıları yok sayamam haklı olduğunuz noktalar vardır
ama herşeye rağmen ihtiyar bir insan var karşınızda ve artık çocuk gibi oluyorlar onlara sert olundukça daha da hırçınlaşıyorlar
evlatlarının kendilerini sevmediğini zannedip üzülüyorlar onun da bir anne olduğunu unutmamak lazım ilk başta soğukkanlı üslübunuzu sürdürseydiniz tartışma bu kadar kırıcı bir noktaya gelmezdi belki de sizin de aileniz üzülmüş çünkü eşiniz de üzülmüştür ve kayınvalideniz de...

eşinizi sizinle annesi arasında bir tecih yapmaya zorlamak bu evliliğe şimdi olmasa da ilerde zarar verebilir
eşiniz sizi destekliyor bile olsa o eşinizin annesi sizin ailenizin size yaptğını o da kendi evladına yapmıştır

amacım kimseyi yargılamak değil sadece biraz daha sakin biraz daha soğukkanlı hareket ettiğinizde inanın kimse derin yara almadan meseleyi halledebilirsiniz
mübarek günlerde haksız da olsalar ihtiyarlara daha anlayışlı olmaya çalışalım ölüm korkusu bir insanın hayatının son noktasına geldiğini bilmesi kolay bir duygu olmamalı bence
anne baba hakkı ödenmez bu dünyada
umarım olaylar kimseyi üzmeden çözülür.sevgiler

merabalar ben kayınvalidemle oturmuyorum zorluğunu biliyorum çünkü 16 sene babannem bizimle kalmıştı rahmetli oldu gidecek yeri vardı ama yoktu çünkü amcam annesini istemiyodu sokağada atılcak hali yoktu iyi kötü acı tatlı vefat edinceye kadar bizimleydi annem ne yeni evliliğini ne loğusalığını ne bayramını ne seyranını bilmiş
şu an annemi daha çok anlıyorum evim deyip istediğiniz gibi oturamazsınız eşimizle sere serpe oturamazsınız istediğiniz gibi uzanıp oturamazsınız ama onuda sokağa atamazsınız başa gelen öylede böylede çekiliyo
kimse sonunun ne olacağını bilemez şuan için kayınvalideyle ayrıyız ama kaynatam çok hasta şimdi 3 eltiyiz 1de görümce aramızda bakıcaz başka yolu yok ve benim birde 35 yaşında kaynım var askerden sonra insanlarla ilişiğini kesmiş kendi başına bütün gün tv seyrediyo bide onu düşünüyorum allah korusun aynı durum kendi ailemize olsa eşimiz istemese nasıl gücümüze gider tartışırız bide bunları düşünün
allah herkese hayırlı evlat versin bende 3 yaşında bir oğlan annesiyim yanlız karşımızdaki değil zora düşecek birgün bizde elden ayak tan düşüp bakıma muhtaç olacağız ne ekersen onu biçersin allah hepimize merhamet duygusunu versin allah hepimizi dara koymasın
siz ev alıp borcunu bitirene kadar kiraya vericem demişsiniz demekki geçine micek kadarda kötü değilmiş öyle olsaydı can havliyle iyi kötü bi ev alır giderdiniz

merabalar ben kayınvalidemle oturmuyorum zorluğunu biliyorum çünkü 16 sene babannem bizimle kalmıştı rahmetli oldu gidecek yeri vardı ama yoktu çünkü amcam annesini istemiyodu sokağada atılcak hali yoktu iyi kötü acı tatlı vefat edinceye kadar bizimleydi annem ne yeni evliliğini ne loğusalığını ne bayramını ne seyranını bilmiş
şu an annemi daha çok anlıyorum evim deyip istediğiniz gibi oturamazsınız eşimizle sere serpe oturamazsınız istediğiniz gibi uzanıp oturamazsınız ama onuda sokağa atamazsınız başa gelen öylede böylede çekiliyo
kimse sonunun ne olacağını bilemez şuan için kayınvalideyle ayrıyız ama kaynatam çok hasta şimdi 3 eltiyiz 1de görümce aramızda bakıcaz başka yolu yok ve benim birde 35 yaşında kaynım var askerden sonra insanlarla ilişiğini kesmiş kendi başına bütün gün tv seyrediyo bide onu düşünüyorum allah korusun aynı durum kendi ailemize olsa eşimiz istemese nasıl gücümüze gider tartışırız bide bunları düşünün
allah herkese hayırlı evlat versin bende 3 yaşında bir oğlan annesiyim yanlız karşımızdaki değil zora düşecek birgün bizde elden ayak tan düşüp bakıma muhtaç olacağız ne ekersen onu biçersin allah hepimize merhamet duygusunu versin allah hepimizi dara koymasın
siz ev alıp borcunu bitirene kadar kiraya vericem demişsiniz demekki geçine micek kadarda kötü değilmiş öyle olsaydı can havliyle iyi kötü bi ev alır giderdiniz

eşim sabret yavaş yavaş dedi.
e bende sabrediyorum zaten.
evim varkende anlaşamadığım bi insanla bir ömür geçirmek mantıksız gelıyor bana.
evet anne o alsan alınmaz satsan satılmaz bende atıcam demıyorum zaten.
kendinede dedim ama o mecbursun bakıcaksın diye emri vaki yaptı.
öyle olunca sinir oluyosun.insan eti ağır olur.
tabıkıde bakıcaz gelsin gitsin bız zaten hafta içi onda olucaz aslına bakarsanız yıne beraber oturucaz.
bakın yine söylüyorum ben sabrederım ama sadece ailem geldiğinde bı arkadasım geldiğinde,
arada bır eşimle yanlız kalmak ıstedıgımızde arkadaslarımzı kahvaltıya yada ıftara cagırmak ıstedıgımızde evimizde agırlamak ıstıyoruz.
aslında problem yok kımse kırılmamış olıcak.orta yol budur
o mutlu olsun diye ben mutsuz olamam.

eşim sabret yavaş yavaş dedi.
e bende sabrediyorum zaten.
evim varkende anlaşamadığım bi insanla bir ömür geçirmek mantıksız gelıyor bana.
evet anne o alsan alınmaz satsan satılmaz bende atıcam demıyorum zaten.
kendinede dedim ama o mecbursun bakıcaksın diye emri vaki yaptı.
öyle olunca sinir oluyosun.insan eti ağır olur.
tabıkıde bakıcaz gelsin gitsin bız zaten hafta içi onda olucaz aslına bakarsanız yıne beraber oturucaz.
bakın yine söylüyorum ben sabrederım ama sadece ailem geldiğinde bı arkadasım geldiğinde,
arada bır eşimle yanlız kalmak ıstedıgımızde arkadaslarımzı kahvaltıya yada ıftara cagırmak ıstedıgımızde evimizde agırlamak ıstıyoruz.
aslında problem yok kımse kırılmamış olıcak.orta yol budur
o mutlu olsun diye ben mutsuz olamam.

allah gönlüne göre versin sende haklısın sabahtan akşama kadar el yanında çalış eve gel evde diken üstünde oturur gibi otur dediğin gibi herşey hazır olsa bulaşığın yıkansa ne olur ki sen rahat edemeyince bence ayrılmanında sana bi avantajı olmuyacak yine kayın validenle olacaksın ama yer içer geceleri evine geçersen rahat eder evinede ısınırsın

allah gönlüne göre versin sende haklısın sabahtan akşama kadar el yanında çalış eve gel evde diken üstünde oturur gibi otur dediğin gibi herşey hazır olsa bulaşığın yıkansa ne olur ki sen rahat edemeyince bence ayrılmanında sana bi avantajı olmuyacak yine kayın validenle olacaksın ama yer içer geceleri evine geçersen rahat eder evinede ısınırsın

evet çok bi faydası olmıcak ama en azından nefes alabılecegım bı yuvam olsun yeter bana.
ömrü billa o evde onla oturmak ıstemıyorum.
arada canım sıkılınca eşimle rahat başbaşa tv karşısında içki yudumlamayı.
rahatça arakadslarımı agırlamayı istıyorum.
iftara bıle kımseyı çağıramdım.
lısedekı arkadasları hep ektim hep ektim.
babam geliyo rahat kalamıyo.
memleketten mısafır geldi diken üstündeydi kayınvalıdenın evı burası dıyo.
haklılar.
özellikle bebk olunca kendı evımde olmak istiyorum çünkü annem gelıcek bebeğe bakmaya.
o evde olmak ıstemıyorum lohusayken..
aynı evde herşeye karışmaya hakkı oluyo bebeğe bıle karışacak onun yüüznden bebk yapamıyorum.

Ben de bir gelinim. Evet mutlaka zor kayınvalide ile yaşamak bilirim altlı üstlü oturuyorum. Ama siz bana nedense negatif elektrik veriyosunuz. Bu nasıl bir tarz Allahım. üstüne yürümeler laf yedirmeler çok çirkin ve bunları seyredebilen bir eş. Anlayamıyorum. Annenizin de gelini varmış sorun bakalım herşey dört dörtlük mü?? Kayınvalideniz zor bir insan olabilir ama idare eden taraf oluverin Allah için ne olur Emin olun herşey daha güzel olacaktır.

Siz neden bu kadar kendinizi ispatlama çabasındasınız?
Çok iyiyim, harikayım falan?

İyiliğinizi, kötülüğünüzü bilemem.
Yaşadıklarınızı da bilemem.

Ama iyi bir insanın 'iyi biri olduğundan' bahsetmeyeceğini bilirim.
Durup dururken veya tepkiler karşısında..

Deli gibi kavga edip kapıları çarpmak, köprüleri atmak yerine karşına alıp güzel güzel konuşmanı çok takdir ettim.

Sen yine konuşabilmişsin, ben konuşamadan kavgaya çevirirdi konuyu, ne zaman derdimi söylesem sonunda ağlardım.

Bu arada bazı arkadaşlar böyle medenice konuşmadan neden rahatsız olurlar, neresini yanlış bulurlar inanın akıl erdiremedim. Susup susup sonunda çirkef tavırlarla kavga edilse daha mı iyi?

Deli gibi kavga edip kapıları çarpmak, köprüleri atmak yerine karşına alıp güzel güzel konuşmanı çok takdir ettim.

Sen yine konuşabilmişsin, ben konuşamadan kavgaya çevirirdi konuyu, ne zaman derdimi söylesem sonunda ağlardım.

Bu arada bazı arkadaşlar böyle medenice konuşmadan neden rahatsız olurlar, neresini yanlış bulurlar inanın akıl erdiremedim. Susup susup sonunda çirkef tavırlarla kavga edilse daha mı iyi?

konunun başını okuduğun için böyle düşünüyosun sevgicim,sonlarda oluyo asıl film...deli gibi kavga edip kapı çarpmak neymiş,üstüne yürümek neymiş görüyosun...

yorum yapmıcaktım fakat nasıl çirkin bi cümle buu..
"KİRACINIZ SENEYİ BEKLESEYDİ BARİ ÖLMEK İÇİN"
Farkındamısınız insan canından bahs ediliyor burda.
Ölüm kimin elinde..

yorum yapmak için yapıyorsunuz ya pess doğrusu mübarek gün bişe demiyorum..

bence siz simdi yorum yapmak icin yorum yaptiniz...orda verilen mesaji anlamadan yorum yapmissiniz...:9:

konu sahibi arkadasim yarin birgun nasip olursa sende kaynana olacaksin,ilerde kismetse gelinin olacak kisiye simdiden acidim...:27:

herşey bu kadar basit değil işte.
neden hala duruyorsunuz hıçbıseyı dusunmeyın çıkın dıyorsunuz.
yahu nasıl cıkayım o kadını orda bırakıp çıksamda yıne bır ayagım orda.
banane ilerisini düşünselermiş benım suçum ne deyıp istesem çıkarım pat dıye.
banane gerı kalan hayatını o düşünsün derim ama yapamıyorum.yapamam.pat dıye çıkamam.
çözümler arıyorum nasıl daha iyi çıkarım neler yapabılrım.
evet babam hem davulcu hem badanacı.emeklı hala sağda solda bu işlerı yapıyor.
bız onlar gıbı gençlıgımızde yan gelıp yatıpta oğlunu ilerisini düşünmeyen ınsanlar değiliz ki.
benım aılem oyle değil.ve o borçlar benım değil.
ben herseyımı peşin getırdım.
onların borçları.
ailenız neden sızı hala orda ututyo demişsiniz.
vijdanlı oldukları için.
kavgasız gürültüsüz kimse kırılmadan yavaş yavaş bıseyler hallolsun mutlu olsun herkes dıye.
yoksa ailem çık orda topla pılını pırtınıda dıyebılır ama nasıl desinler.
evet yeri gelir eşim hanımkoylu olur.olmalıda ama yeri gelir annesine lafta söyletmez.
anneısnın hatalı oldugunu bılıyo.
o yuzden bana bısey demıyo.ayrıca evet sen gelme ben annenle konusucam dedim.
bana zaten benı karıstırma aranda hallet der hep.
e bende aramda hallettım nolmuş işte.
eşim saygın mesleğını dengeyı kurmakta sağlayabılıyor çok iyi.
bu tartışmaların hıçbırıne eşim karışmadı en son olan olay hariç.
araancak bu kadar iyi kurulabılır.eğer denge kuramasaydı biz çoktan boşanırıdk.
evet o kadar borç varsa o borçlar kaynanamın suçu tabı baska kımın suçu olacak.
evimi satarım geri kalan paraylada yaşarım demiş dıyosunuz. yahu yaşasın bananne ben derımkı yeterkı bana bulaşmasın ama konu o değil.
o bizde orda rest cekti.gelen gelsin gelmeyen gelmnesin dıyor.
ozaman defolsun gıtsın umrumda değil.
ama çok kotu şeyler yaşansaydı ben bırdaha gorusmemek üzere ayrılırıdım o evden.
2 cekyatım olsun huzurum olsun.
evet keşke arabayı almasaydık.
lanet olsun zaten dıyorum satalım dıye eşim olmaz dıyo o zaman sen düşün dedim.

neden bu kadartepkı aldım çünkü siz kayınvalıdemın maaşsız ve yaşlı ve tek oluşuna taktınız halbukı.
maaş prob değil ben verıcem. yanlız kalmıcak haftasonu hariç.
ve bedenı ,çenesi benden sağlam ne yaşlısı...dipçik gibi.

Her aile bir değil ki neden kendi ailenizle onları kıyaslıyorsunuz. Sizde iki kişi çalışmış eşinizin ailesinde sadece babası çalışmış. Olan olmuş borç olmuş herneyse. Bana ben güzellikle halletmek istiyorum felan demeyin artık. Güzelliği mi kalmış Allah aşkına. Demediğiniz kalmamış hala ben güzellikle ayrılmak istiyorumda o yüzden çıkmıyorum da bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor yaa çıkıcam o evden ne yaparsa yapsın diyorsunuz, hakaretler zaten diz boyu. Çirkin restleşmeler yok ben intihar ederim yok been. Zaten artık o evde yaşamanız için bir sebeb kalmamış. Eğer dediiniz gibi o insanı kırmka güzellikle ayrılmak isteseydin herşeyi güzellikle söylerdiniz üstüne yürüyerek değil. Nasıl yüzyüze bakıyorsunuz hala onu anlamıyorum. Br çekyatım oldun yeter diyorsunuz bu kadar aşırı sorunlardan sonra hala çıkmıyorsunuz maden eşya felan sorun değil ve ayrı evin daha iyi olduğunu söylüyorsunuz madem eşinizde sözünüzü dinliyor, o zaman en baştan kiraya çksaydınız iki göz oda ucuz bir ev bulsaydınız ev işiniz olana kadar ne kendiniz incir ne de incitirdiniz. Bir kere eşinizin ben karışmam aranızda halledin demesi ne demek yaa kavgnıza göz yummuş yanii. Bende kaynanamla sorun yaşadım. Beni baştan istemedi oğluyla ilgili hayalleri vardı çünkü çok üst düzeyde insanları ben ise orta halli belki de daha zayıf bir tabakada babası ile annesi boşanmış bir ailenin çocuğuydum. Çok laf sokmaları oldu yeri geldi oğluna istediği kızları anlattı bana. Ben hiç cevap vermedim yüz göz olmadım olayı laçkalaştırmadm çünkü olay bir kere oraya gelirse dönüşü olmazdı ve eşim aramızda kalırdı sırf eşime bunu yaşatmamak için sabrettim gerektiğinde eşime söyledim o benim adıma konuştu. Arkamda durdu. Böyle böyle kaynanam kesti bana söylediklerini hatta ben yakın davrandıkça, yakınlaştıkça özel günlerini hatırladıkça yaklaştı şimdi kendi kızından ayırmıyor. Benbu düzeni 4 senede kurdum yani evlilik sabır işi. Siz 10 ayda daha bu hale gelmişsiniz. Dediğim gibi siz kendi evinize çıkın tadilat içerdeykende yapılıur bahaneyi bırakın. Gitmek için can atan siz bırakamam diyorsunuz ne çabuk laf değiştiriyorunuz tepki alınca. Ben sizin ne yapmak istediğinizi de anlamadım ki. Bir annem babam rahat kalamıyor bir an önce evime çıkıcam diyorsunuz. Borç kalmadı ödedik derken sonra hala borç var çıkamıyorum diyorsunuz. Ben size yine diyorum sizde çalışmışsınız neden para biriktirmediniz. Neden ben ödeyemem maaşımla bu borçları demediniz. Kafsına kakacağınıza ödemeseydiniz. Borç yapıldıysa hep kaynanan yapmadı yaaa emekli maaşı yok, kendi maaşı yok ne yapsın bu kadınn.. Eşiniz madem iyi kazanıyor daha 10 aylık evlisiniz neden borçları daha önce biriktirmiş neden ödememiş bırakmış. Bu kadardejenere olmuşsunuz daha ne güzelliği kalmış. Kendi evini satacak olmasından tutun tüm laflarına takıyorsunuz kadın satsın evini kenarına koysun parasını neden bu sizi rahatsız ediyor ki.. Sizin sözlerinizden dolayı benim kimseye ihtiyacım yok sinyali vermiş olamaz mı.. Neyseee nasılsa bir kulp bulacaksınız. Ama o evde oturmayı kabullenip durumunuzda varen burada gelip ağlanayın o zaman anlaşamıyorumda edemiyorum, annemler gelemiyor da diyee.. Başka nedenleriniz var o evden çıkmamak için ama saklıyorsunuz..

bence siz simdi yorum yapmak icin yorum yaptiniz...orda verilen mesaji anlamadan yorum yapmissiniz...:9:

konu sahibi arkadasim yarin birgun nasip olursa sende kaynana olacaksin,ilerde kismetse gelinin olacak kisiye simdiden acidim...:27:

ben o arkadaşı anlıyorum tweetycim boşver,herkes herşeyi başından anlayacak diye bişey yok sonuçta:1:
en başta şok olmuştum öyle anlamasına ama şimdi geçti:1:

avatarını öpiim senin ya...birlikte acıyalım gel de:1:

ben o arkadaşı anlıyorum tweetycim boşver,herkes herşeyi başından anlayacak diye bişey yok sonuçta:1:
en başta şok olmuştum öyle anlamasına ama şimdi geçti:1:

avatarını öpiim senin ya...birlikte acıyalım gel de:1:

ilk basta okurken bende sasirdim yazdigina ama yazinin devamini okuyunca ordaki ironiyi anladim...arkadas biraz fevri davranmis...bide her yaptigin yorumuda elestirmis anlamadim...op op civcivimi yavyum o benim :16:

ilk basta okurken bende sasirdim yazdigina ama yazinin devamini okuyunca ordaki ironiyi anladim...arkadas biraz fevri davranmis...bide her yaptigin yorumuda elestirmis anlamadim...op op civcivimi yavyum o benim :16:

eleştirsin ya o, nazarlıkım olsun o da benim ama,onun yazdığı eleştirileri de beğendim ben haksızlık etme şimdi:1:, cücüğünü de öptüm bissürüüü:9:

yazılanların tamamını okumadığınız belli bence tüm yazılanları bir okuyun sonra güzellike konuşulmuş mu öyle karar verin. Olabilecek son nokta olmuş zaten. Birbirlerini yanlış anlamalar sonucu iş hakaretlere kadar varmış. İntihar ederimlere kadar gitmiş, üstüne yürümeler, sizin borçlarınzı ödyruz diye kafaya kakmalar, sürekli kendi ailenin evi, parası, kendisinin başarısı. Hanımefendi tepki almadan önce başka konuştui tepki alınca da yok ben bırakmam onu zaten, ben güzellikle ayrılmka istiyorum o yüzden hemen kendi evime çıkmyorum sürekli bize gelir kalır zaten demeye başladı. Sen bir insanla anlaşamıyorsan kavgasız gününüz geçmiyosa nasıl evinde ağırlayacaksın bakacaksın çünkü hanım kızımı her söze cevap veriyor. Almış dizginleri eline eşini de saf dışı bırakmış karıştırtmıyor aşağılıyor da aşağılıyor. Ne diyim Allah böyle gelinlerin eline düşürmesin. Benimde annem var tek başına çalışıyor erkek kardeşimde var o da çalışıyor elbet o da yuva kuracak annemi de yanına almak istiyor. Annemin de borcu olabilir, ödeyememiş olabilir tek başına kadın çok şükür yok ama evi olsa vergi borcu, fatura birikebilir. Gelinimiz sürekli of bıktım bunlardan dese anneminde ağrına gider. Zaten ben kendi annemi düşünerek hep kaynanama da öyle alttan larak davranıyorum herkes kendi annesininde o durumda olabileceğin hayal edip o şekilde davranmalı. Kon sahibi kızımızında ailesi yardıma öuhtaç olabilirdi. Eşi annesinin borcunu konu etseydi alınmaz mıydı acaba.. Medenice konuşmak yiyip içip yatmışsınızi, borçlar bize kaldı demekse ben medeni değilim işte kardeşimm bu kadarr. O insan evlatlık alıp bakmış o insanayaa ne başının zoruydu rahatına düşkün olsa evlatlık almaz yer içer tatiline giderdi yalan mı bundan daha byük fedakarlık mı olur..

yazılanların tamamını okumadığınız belli bence tüm yazılanları bir okuyun sonra güzellike konuşulmuş mu öyle karar verin. Olabilecek son nokta olmuş zaten. Birbirlerini yanlış anlamalar sonucu iş hakaretlere kadar varmış. İntihar ederimlere kadar gitmiş, üstüne yürümeler, sizin borçlarınzı ödyruz diye kafaya kakmalar, sürekli kendi ailenin evi, parası, kendisinin başarısı. Hanımefendi tepki almadan önce başka konuştui tepki alınca da yok ben bırakmam onu zaten, ben güzellikle ayrılmka istiyorum o yüzden hemen kendi evime çıkmyorum sürekli bize gelir kalır zaten demeye başladı. Sen bir insanla anlaşamıyorsan kavgasız gününüz geçmiyosa nasıl evinde ağırlayacaksın bakacaksın çünkü hanım kızımı her söze cevap veriyor. Almış dizginleri eline eşini de saf dışı bırakmış karıştırtmıyor aşağılıyor da aşağılıyor. Ne diyim Allah böyle gelinlerin eline düşürmesin. Benimde annem var tek başına çalışıyor erkek kardeşimde var o da çalışıyor elbet o da yuva kuracak annemi de yanına almak istiyor. Annemin de borcu olabilir, ödeyememiş olabilir tek başına kadın çok şükür yok ama evi olsa vergi borcu, fatura birikebilir. Gelinimiz sürekli of bıktım bunlardan dese anneminde ağrına gider. Zaten ben kendi annemi düşünerek hep kaynanama da öyle alttan larak davranıyorum herkes kendi annesininde o durumda olabileceğin hayal edip o şekilde davranmalı. Kon sahibi kızımızında ailesi yardıma öuhtaç olabilirdi. Eşi annesinin borcunu konu etseydi alınmaz mıydı acaba.. Medenice konuşmak yiyip içip yatmışsınızi, borçlar bize kaldı demekse ben medeni değilim işte kardeşimm bu kadarr. O insan evlatlık alıp bakmış o insanayaa ne başının zoruydu rahatına düşkün olsa evlatlık almaz yer içer tatiline giderdi yalan mı bundan daha byük fedakarlık mı olur..

aynısını düşünüyorum ben de aynısından korkuyorum canım.allahım bizi ödüllendirsin inşallah gerçekten nasıl hissettiğimize bakıp.
en büyük fedakarlık o ama bilene.

Son düzenleme:
Uykum açılsın diye girmiştimki bu konuyu gördüm zaten ilk yaşlılık maaşı ile ilgili yorumuda ben yazmıştım. daha başka şeyler yazacaktım ama yazmak istememiştim. Şimdi yazacaklarımında arkadaşla ilgisi yok yani üstüne alınmasın. Benim k.validem yaşlılık maaşı alıyor. 6 tane oğlu var yani benim eşimde dahil hep eşime derimki 6 kardeş ayda 50 lira verseniz toplam aylık 300 lira eder bu kadıncağız 3 ayda aldığı parayı 1 ayda alır derim ama ne yazıkki uygulayan yok. Ama asıl ilginç olan k.validemin parası maşallah o kadar bereketlidir ki o oğullarına harçlık verir. Diyeceğim odur ki bizim ondan kat kat fazla aldığımız maaşın hiç bereketi yok. Onun aldığı para bizlerinkinden bereketli eminim bu durum bütün yaşlılar içinde geçerlidir.

Back