• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

Uykum açılsın diye girmiştimki bu konuyu gördüm zaten ilk yaşlılık maaşı ile ilgili yorumuda ben yazmıştım. daha başka şeyler yazacaktım ama yazmak istememiştim. Şimdi yazacaklarımında arkadaşla ilgisi yok yani üstüne alınmasın. Benim k.validem yaşlılık maaşı alıyor. 6 tane oğlu var yani benim eşimde dahil hep eşime derimki 6 kardeş ayda 50 lira verseniz toplam aylık 300 lira eder bu kadıncağız 3 ayda aldığı parayı 1 ayda alır derim ama ne yazıkki uygulayan yok. Ama asıl ilginç olan k.validemin parası maşallah o kadar bereketlidir ki o oğullarına harçlık verir. Diyeceğim odur ki bizim ondan kat kat fazla aldığımız maaşın hiç bereketi yok. Onun aldığı para bizlerinkinden bereketli eminim bu durum bütün yaşlılar içinde geçerlidir.

Kadir gecesinde dua ediyorum senin için,Allah senin annene de senin gibi düşünen gelinler versin,benim anneme de...
Çok güzel bir düşünce,6 kardeş ayda 100 tl verseler bile kimsenin malına dokunmaz.çok seviniyorum nadir de olsa böyle vefakar gelinler çıkıyo ya.

ben şu an çalışmıyorum ama inşallah kendi işyerimi kurma gibi planımız var iki seneye kadar Allah şahit kazandığımın bir kısmını her ay eşimin ailesine harcıycam.kendi aileme de vericem tabii.tabii önce benim ailem:4:

Kadir gecesinde dua ediyorum senin için,Allah senin annene de senin gibi düşünen gelinler versin,benim anneme de...
Çok güzel bir düşünce, 6 kardeş ayda 100 tl verseler bile kimsenin malına dokunmaz.çok seviniyorum nadir de olsa böyle vefakar gelinler çıkıyo ya.

ben şu an çalışmıyorum ama inşallah kendi işyerimi kurma gibi planımız var iki seneye kadar Allah şahit kazandığımın bir kısmını her ay eşimin ailesine harcıycam.kendi aileme de vericem tabii.tabii önce benim ailem:4:

Sağol canım Allah razı olsun. Maalesef annem ve babam yok ikiside rahmetli oldu İnşallah senin annene nasip eder. İnşallah Rabbim bizlere hayırlı gelinler versin. Belki benim k.validem bana karşı iyi olduğu için bu kadar iyimserim ama ne olursa olsun genede ona saygısızlık yapamazdım. Allah herkese de benim k.validem gibisini versin. k.valideme de hayırlı uzun ömür versin Allahım. Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor ki Yaşlı olan evde bereket vardır. Kim anne ve babasının yaşlılığına yetişirse ona hürmet etsin.

Sağol canım Allah razı olsun. Maalesef annem ve babam yok ikiside rahmetli oldu İnşallah senin annene nasip eder. İnşallah Rabbim bizlere hayırlı gelinler versin. Belki benim k.validem bana karşı iyi olduğu için bu kadar iyimserim ama ne olursa olsun genede ona saygısızlık yapamazdım. Allah herkese de benim k.validem gibisini versin. k.valideme de hayırlı uzun ömür versin Allahım. Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor ki Yaşlı olan evde bereket vardır. Kim anne ve babasının yaşlılığına yetişirse ona hürmet etsin.

Üzgünüm hatırlattığım için...Allah rahmet eylesin anne ve babana, senin gibi evlat yetiştirmişler,amel defterlerini hayırla dolduruyorsundur eminim... hayırlı evlat yetiştirenin, ağaç dikenin sevap defteri kapanmazmış ya.Rabbim sana eşine varsa çocuğuna ve kayınvalidene uzun ömürler versin canım o zaman.

Yaşlılar genelde zaten aksi huysuz olurlar,ama bizlerin görevi alttan almak...Onlar bilerek,bilmeyerek huysuzluk yapsa dahi iyilikle yaklaşılınca değişiyor tavırları biliyosundur zaten.Kayınvalide huysuz sinirli ve fesat olsa dahi mümkün olduğunca yapıcı olunmalı...
Hayırlı kandiller canım..

Back