• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dün akşam kaynanamla konuştum içimi döktüm...

konu sahıbı arkadasa soyledıgım gıbı kayınvalıdesı gecınılmesı cok zor bır ınsan olabılır
ayrılmak hakkıdır fakat
yadırgadıgı sıkayet ettıgı uslubu kendısının de uygulaması tezatlık olusturuyor
fedakarlık yaptıgını dusunerek bu kadar kırıcı olması tasvıp etmedıgım bır durum
herkes bırılerını delırtebılıyor
ama sızı delırtecek kadar sınırlendıren olayı sız de yapınca masum mu olunuyor yanı

son sözlerinize katılıyorum,sizin sözlerinizden yola çıkarak arkadaşın yerine kendimi koydumda..asıl yiğit öfkesini yenendir ama nadir insanlarda oluyor o yiğitlik..insanın sinirleri laşka oluyor bazen..kimbilir farkına varmadan kaç kez depresyona giriyoruzda bende bişey yok deyip geçiştiriyoruz..

ben bu konularda en çok büyükleri suçlu buluyorum,çünkü onca yaşın hayat tecrüben var ev üstüne ev olmayacağını muhakkak biliyorsun oğlun istese bile olmaz diyeceksin..ama hiç dermiiiiii art niyet var çoğunda el kızıdır çeksin kahrımı,rahat etmesin zihniyet bu..

son sözlerinize katılıyorum,sizin sözlerinizden yola çıkarak arkadaşın yerine kendimi koydumda..asıl yiğit öfkesini yenendir ama nadir insanlarda oluyor o yiğitlik..insanın sinirleri laşka oluyor bazen..kimbilir farkına varmadan kaç kez depresyona giriyoruzda bende bişey yok deyip geçiştiriyoruz..

ben bu konularda en çok büyükleri suçlu buluyorum,çünkü onca yaşın hayat tecrüben var ev üstüne ev olmayacağını muhakkak biliyorsun oğlun istese bile olmaz diyeceksin..ama hiç dermiiiiii art niyet var çoğunda el kızıdır çeksin kahrımı,rahat etmesin zihniyet bu..

katılıyorum bizim annelerımız hıc gelınlerını yanlarında ıstemedıler.annemın yanında evı var ayrı oraya bıle ıstemedı 5 km uzakta oturuyor yengemler.
yanı bu kadın illa benle oturucan mecbursun dıyor.
dedim millet gelınını yanına istemez aman onlar rahat olsun der sen nıe istıyosunkı dedim.
bakın arkadaslar benım kayınvalıdem çok farklı.
ölmekten cok korkar. çok basit bı grip olıyım cok abartıyo amnn sende bende grip olursa sonra bizi kım bakıcak falan dıyo.
saçmalıga bak.yanı bakılmıcak dıye cok korkuyo.hıçbıseyı yok vucudu benden saglam dişleri hepsı kendının bi tane bıle çürüğü yok.
kafası benden sağlam bide çeneside benden sağlam.
ben sıze taş çıkartırım dıyo.bide çok bencil kendını cok düşünür.içinden kopmmaış bazı şeyler!!
evet doğruda çıkartır valalhi.kendıne çok bakar bakın böyle gamzsız ınsanlar içindekıleri tutmayıp lafını sözunu bılmez kişiler çok yaşar.
ödü kopuyo onu bakmıcam dıye.zamanında aynı evde kaynanasını bide kendi annesini bakmış.sankı cokmu iyi olmuş.
kadının pskıloji bozulmuş gelip bana sarıyo.ben oyle olmak ıstemıyorum.

kayınvalidem hayatımı kendi hayatına benzetıyor.
onun yasadıgı gibi bı hayat yaşıyayım istıyor.
onun evınde hem onu hemde ilerde kendı annenı getır bak bizi dıyor.
kendı zamanında evınde kaynanasını annesını babasını ve kayınpederini bakmış.
iyi hoşta benim annem onun evıne nıe gelsın benım annemin 3 tane evı var zaten.
artı zaten annem gelmez.yarın öburgun anneme sen benım evımde bakıldın dese ne olacak.
ben onun ağzına laf verırmıyım.zaten lafını sözünü bılmıyo.
hiç ben gecınebılcemmı kocamla aram nasıl olacak ii olacakmı hiç düşünmüyo bencil şey sadece bakılsın ıstıyo.
hep kendını duusnuyo zaten normal hayattada boyle.
kaynana, anne aynı evde ohh gör sen curcunayı.
böyle mantıksız bısey olabılırmı yaa..
şimdi boyle zaman kaldımı gelın evde hem kaynana hem anasını baksın.o eskıdendiii..

benım annem babam rahat rahat bana gelıp kalamıyor.
Allah nasıp ederse coocugum olduugnda doğumunda falan annem ''ben öyle kızımın evı deyıpte gelıp 40 gun falan uzun uzun kalamam sende dedi.
orası kaynananın evı dedi.
ben üzüldum ağladım sarıldık ağladık annemle.
dedim sen gelemedikten sonra dogumumda ben napıyım oyle işi.
herkes dogumunda kendı annesını ıstıyor.bu lafıda annemden duydum ya oyuzden ıstemıyorum aynı evde yaşamak.
lohusalıgımda basıma gelecekleri, coocuk bakımında bana karısacak edecek laflarını düşünmek bıle ıstemıyorum.

Allah nasıp ederse coocugum olduugnda doğumunda falan annem ''ben öyle kızımın evı deyıpte gelıp 40 gun falan uzun uzun kalamam sende dedi.
herkes dogumunda kendı annesını ıstıyor.bu lafıda annemden duydum ya oyuzden ıstemıyorum aynı evde yaşamak.
lohusalıgımda basıma gelecekleri, coocuk bakımında bana karısacak edecek laflarını düşünmek bıle ıstemıyorum.

canım karşılaşamadık seninle epeydir.kaynana topiklerine takılmadım bu ara.özel msj atmayı düşünüyordum bende sana ev işin noldu diye.
benim kaynana memlekete gitti eylül sonuna kadar rahatım.kafamı dinliyorum.

canım karşılaşamadık seninle epeydir.kaynana topiklerine takılmadım bu ara.özel msj atmayı düşünüyordum bende sana ev işin noldu diye.
benim kaynana memlekete gitti eylül sonuna kadar rahatım.kafamı dinliyorum.

rabbime bınlerce sukurler olsunkı evımı aldım.üstüne arabada aldık.
artık benımde evım var :64:

işte kayınvalıdeme cıkacagımı falan soyledım o kabul etmıyor falan off bı suru şey işte yaaa...
ne dertli basım varmış yarabbimm..
bilmiyorum vallahi ne olacak..

canım konularını biliyorum, evinizi almanıza çok sevindim. hayırlı olsun güle güle oturun inşallah. en kısa zamanda çıkmaya bakın. madem kayınvalidenle de konuştun her şeyi artık, daha fazla uzatmasın. evin varken ne diye birlikte yaşayasın ki.

rabbime bınlerce sukurler olsunkı evımı aldım.üstüne arabada aldık.
artık benımde evım var :64:

işte kayınvalıdeme cıkacagımı falan soyledım o kabul etmıyor falan off bı suru şey işte yaaa...
ne dertli basım varmış yarabbimm..
bilmiyorum vallahi ne olacak..

ohhh çok sevindimm.
ya hayret bişey bu zamana kadar senmi vardın yanında sanki niye kabul etmiyosa.
sabret canım benim allah büyük bak ev sahibide oldun beklemediğin anda.hiç belli olmaz bi bakmışsın ki kendi evindesin.
inşallahhhhhh

canım konularını biliyorum, evinizi almanıza çok sevindim. hayırlı olsun güle güle oturun inşallah. en kısa zamanda çıkmaya bakın. madem kayınvalidenle de konuştun her şeyi artık, daha fazla uzatmasın. evin varken ne diye birlikte yaşayasın ki.

off inanki çok moralim bozuk.
ben seneye cıkarım dıyodum.bi borç var seneye bıtecek o zaman cıkarım dıyodum o bitince.
çünkü kayınvalıdemede aylık gibi para verılecek fazla sıkışmayalım dedim.
1 sene daha durayım dedim. aldıgım evde şuan kıracı var.
aslında soylemıcektım kayınvalıdeme cıkacagımzıı.kafaya takacagını bılıyodum.
şimdi 2de birde laf sokacak gene.bılmem nee..ufff

ben kıraya cıkmıyorum ki evıme cıkıcam.hem aynı mahallede.
şimdi aynı evde olursak benım yüzüm hep düşük olacak.uyuz olucam yıne bı suru şeye.annem gelemıcek.
süreklı tartısıcaz kavga edıcez laf sokucam bende.eşimle kavga edıcez bılmem ne..boyle dahamı iyi olacak..?
yada kavgalı ayrı evıme cıkıcam.ben gorusmıcem eşim gelecek ugrayacak annesine.
çocuk olunca evıme gelemeyecek mevlütüme gelemeyecek.boyle dahamı iyi??

halbukı ben ayrı evıme cıkarım.2sene sonra borcu bıtınce aynı sokaktan yada yan sokaklardan bı ev bakarım kendıme.gıder gelır bakrım dıye dusundum.
kötü biri olsam bunu bıle düşünmem.burda neler okuyorum.hazır ayrılmışken km'lerce uzaga gıderım derim.ama bak yınede aynı sokak dıyorum.:59:

bu mesajina inan ben de agladim...

cnm çok kotuydü.annem kaynanamı tanımaya başlayınca halıme cok uzuldu.
baştan anlatmaıdm ama sonra doldum bıgun ve neler yasadıgımı anlattım.sarıldık annemle ağlaştık.o gunu unutamıyorum.
annem benım herseyım bugune kadar bızım için cok mucadele vermış.çalışmış.emeklı olup evler almış.
başı dik halaa daha evlatları için çalısan çabalayan biri benım annem.ben anneme asla kıyamam.
ama kaynanama bakıyorum.herseyın hesabını yapıyo.daha 15 günlük gelınım bana işte ev alırsanız kımın ustune olacak.ilerde buyuk ev alırsak benımde payım olsun yanı işini garantıye almak istıyo.bizemı guvenmıyo anlamadım..sonunu dusunmemış.yemış içmiş yatmış halaa daha oyle.
gamsız derdı yok tasası yok bencil kendını düşünen biri.
ister istemez kendı annemle kıyaslama yaptıgımda cok farklılar.
bu rahatlıgı batıyo bana kaynanamın.tamam bu saatten sonra işe gırsın demıyorum ama mıllet neler var evınde bıle iş yapan çıtçıt gibi seyler yapan para kazanalar var.
bu yee içç yaşaa gezzz baska bısey bılmıyo..orda onu yedım burda bunu yedim klimalı eve gıttım serınleıdm ohh yaşayayım yiyelım içerlım hep agzında bu tür seyler var.
değil oğluma 3-5 kuruş demeyı hep rahatlık istıyo.
yaşlılık maaşı bıle cıkartamıyoruz.ustune evi var dıye.
ev kocamın ustune olursa cıkrarırız aslında.

maaşı eksık kalsın ben ona para verırım ama yeterki kötü ayrılmayalım istıyorum...

gerçi ben nıe bu kadar kendımı paralıyosam.millet amann be defolsun gıtsın der rest ceker ben kotu ayrılmayalım dıye tutturmuşum.banane.o istıyo bunu.
millet aaa karıyı bırakmışta gıtmışler demezler.bız zaten demıştık bu gelın bu kadınla yapamaz kımse bu kadına bakmaz helal olsun sana, kimse bununla oturmaz falan dıyen o kadar cok kişi çıktıkı karsıma.hersey olacagına varıyor.

olsun güzelim, sen yine de millete o kadar cok itibar etme.. bugün sana destek olurlar, yarin sen ayrilip gidince seni taslarlar.. iste edepsiz de, kadini bi basina birakip gitti de bilmem ne.. ben acikcasi millet icin yasamiyorum artik.. akila gelince herkes verir de, karnini kimse doyurmaz, evinin icinde huzuru hic biri saglamaz.. sen de ne yapiyorsan milleti degil önce aile huzurunu, sonra esini ve kendini, sonra da kaynanani düsünerek yap.. evlilikte en önce evin gelir.. yani huzurun, mutlulugun, gecimin vs vs... önce kendini de düsünemezsin, ki sen bunu yapan biri zaten degilsin, ne zamandir bu kadini cekmenden belli.. ee artik önceliklerini degistirme zamani geldi. Unutma, sen bunu evliligin icin yapiyorsun, kendin icin de degil. önceligi kendine verseydin zaten bastan birlige gitmezdin.. eger evini ayirmazsan esinle aran daha da cok bozulursa, Allah korusun bosanmaya kadar giderse daha mi iyi olacak?? evlisin sen, önce evliliginin cikarlarini koru.. kaynanan senden de sonra gelir.. millet de cok da fifi :63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63::63: bana ve kaynanama hem de yüzüne karsi, kendi gelinini direk ayri eve cikardigini örnek gösterenler, arkamdan da dünya lafimi ettiler.. niye?? ben ayri eve cikmak istiyormusum, halbuki öyle bi laf demedim bile.. kendi dedigini, benim agzimdan anlatan ----- cocuklari oldu.. güvenme kimselere..

Son düzenleme:
off düşünüyorum düşünüyorum anca şöyle yaparsam olacak heralde..

ben seneye kiracıyı çıkartıp tadılata başlıyım.tadilat anca 1, 1,5 ay sürer..
tadiat bitince yavaştan yavaştan eşyalarımı taşıyım.yakın zaten her akşam iş çıkışı 1-2 koli götüreyim.
yanı evın tadılatı bitti haydaaaa bı gunde tasınıp hemen geçmeyeyim evıme.
zaten benım 2 odam var.yatak odamı bide tv.koltuk takımını götüreyim.baskada bıseyım yok bıde mutfak eşyaalrım.
onun buzdolabını mutfak esyalrını yavaştan yerleştıreyım kendi evıne.once onun evını duzenleyıyeyim diyorum.tv'sini çekyatlarını halılarını perdelerini iice güzel bi yerlestırıp o aradada onun esyalarını getirdikçe bende benımkıleri tasıyayım değilmi?mesela onun buzdolabını yerleştirip o arada benımkını gotureyım evıme yerleştireyım.
onun tencere kaşık bardak çatalalrını düzenliyim sonra benımkıleri götüreyım.
bu arada ben yavaştan tasınırken o hemen gitmeyecegımız durumuna alışır yanı tasınma muhabbeti olurken yıne orda kalır yer içeriz.
zaten rutin işe gidicez.yine beraber yaşarız orda yeriz hem yanlız bırakmmaış oluruz hem ona koymaz..
arada bı mısafırım geldıgınde yada haftada 1-2 yatmaya gıderiz evimize öyle öyle alışır bence dimi?

vallahi böyle daha iyi olacak heralde.

tadiat bitince yavaştan yavaştan eşyalarımı taşıyım.yakın zaten her akşam iş çıkışı 1-2 koli götüreyim.
zaten benım 2 odam var.yatak odamı bide tv.koltuk takımını götüreyim.baskada bıseyım yok bıde mutfak eşyaalrım.
onun buzdolabını mutfak esyalrını yavaştan yerleştıreyım kendi evıne.once onun evını duzenleyıyeyim diyorum.tv'sini çekyatlarını halılarını perdelerini iice güzel bi yerlestırıp o aradada onun esyalarını getirdikçe bende benımkıleri tasıyayım değilmi?mesela onun buzdolabını yerleştirip o arada benımkını gotureyım evıme yerleştireyım.
bu arada ben yavaştan tasınırken o hemen gitmeyecegımız durumuna alışır yanı tasınma muhabbeti olurken yıne orda kalır yer içeriz.
zaten rutin işe gidicez.yine beraber yaşarız orda yeriz hem yanlız bırakmmaış oluruz hem ona koymaz..
arada bı mısafırım geldıgınde yada haftada 1-2 yatmaya gıderiz evimize öyle öyle alışır bence dimi?

güzel düsünmüssün, kaynanani önde tutmussun, anlar insallah iyi niyetli oldugunu.. hem tasinma fikrine o alisir hem de senin icinde iyi olur. zaten calisiyorsunuz aksama kadar kimse yokki evde.. alismasi uzun sürmez merak etme.. hadi bakalim insallah her sey gönlünce olur :16::16::16::16::16::16::16:

çok ince düşünmüşsün arkadaşım. inş. senin bu kadar ince düşünmene rağman kayınvaliden bunda art niyet düşünüpte son dakikada kötü olmazsınız. genelde iyilikten anlamazlar ama senin gönlünün güzelliği karşısında kayınvalidende anlayışılı olur inş.

Son düzenleme:
çok ince düşünmüşsün arkadaşım. inş. senin bu kadar ince düşünmene rağman kayınvaliden bunda art niyet düşünüpte son dakikada kötü olmazsınız. genelde iyilikten anlamazlar ama senin gönlünün güzelliği karşısında kayınvalidende anlayışılı olur inş.

inş arkadasım oda anlayışla karşılar bazı şeyleri.
vallahi ben en oluruna gıdıyorum herşeyin ama bıraz dediğim dediktir.
bide bı lafı söylersinya birine hep ters anlar benımkıde boyledir.
valalhi bilmiyorum zaman gosterecek şuan beklemedeyım.
nisan ayı gibi baslıyorum tadilata.
nisana kadar sularda durulmuş olur..
hayırlıısı....

hafta sonu hep beraber annemlerde iftardaydık
kaynanamdan inciler gelmeye devam etti fakat bu seferekiler biraz ağırdı.
sürekli çocuk muhabetti yaptı.
yengeme ve bana işte ''bizim arkadasların gelinleri biri 3 aylık biri 5 aylık maşşalahh.
Allah sizede verir dedi dedi durdu ama sürekli... değil ben yengem bile acayıp rahatsız oldu.

abim işten gece geç saatte gelecekti.abimi görelim diye hem yenı ev aldılar içimizi yedi abinin evini görecem diye sürekli lafını edip durdu.çenesi dursun diye beraber gittik kahve içmeye.asıl inciler burda başlıyor...

bana bu aralar sürekli dubleks konusunu açıp laf sokmaya baslamıştı.sahurda laf soktu midem ağrıdı çok kötü oldum.dedim senmisin o lafı söyleyen sen o şekılde laf sokarsan aynı sekılde yediricem o lafı sana...

dubleksten konuyu açtım yengemle konuşurken 'benım dublekste hiç merağım yok hiç istemıyorum dedim.
tavanları alçak oluyo üst katların.hem 200 mılyardan baslıyo dubleksler.
bana 15 mılyarı bıle vermedılerde 150 - 200 mılyarı kım kredi verir.dedim.
hem ben ömrüm billa kredimi ödicem ne zaman rahata ericem..dur daha koca parası yemedim dedim.'

taşın geldiğini anladı! o bana ben ona, o bana ben ona.dedi boyle buyuk bi evde olabılır...
sonra döndü abime (arif sen bu evı bana sat.ben gelip burda oturayım dedi)
sonra döndü yengeme evimi 100 mılyara satarım 80 mılyara burdan ev alırım. maaşım olmasada 20 mılyarla geçinirim gelen gelsin gelmeyen gelmesin dedi.)
bu lafı duydum başladı elim ayagım tıtremeye.eşimi öbür odaya cagırıdm dedim yeter artık laf sokmalarından bıktım.
resmen sıze eyvallahım yok satarım evımı gelırım falan muhabbetlerı yapıyo bi laf edicem birdaha ömrü billa görüşmicem dedim.

sonra yengemle mutfaga geçtik.yengem şok.nasıl boyle bısey soyler üstüste laf soktu sana.
Allah sana sabır versin dedi.
birde bana dönüp diyo dedi.
hani kendine yandaş arıyo.yengemle gülüşmeler falan.
yengem zaten çok çocuk lafı yaptı diye sinirlendi ona.
annem bıle yengeme üzülecek dıye cocuk lafı açmazken lafını sözünü bilmeyen bu insan daha nice nice laflar soktu ben en can alıcısını anlattım.
yani yengemde anladı huyunu.. birde yengenın esyalrını görmek bana nasıb olmadı.o gün çeyiz göstermeye beni götürmediniz diye laf soktu.

birde hatta siz konusuyodunuz ya hani biri beğenmemiş evini falan deyince al sana bi pot daha.
evın şeklını begenmeyen yengemın daysııydı.fakat yengeme dayındı o dıyemeyız.
yengem sabah benı sıkıştırdı kım o evımı begenmeyen.
herkes guzel olmuş derken siz konuşmuşsunuz ya dedi.kim o dıye benı sıkıştırdı.
bende kıvırdım ya yok öyle bişey sen bılmyıomusun onu lafını bilmiyoda öyle konuşuyo falan yanı anlıcağınız bi gelmede yengemlede aramızı açtı..

sonra hadi kalkalım dedim.ama ben zangır zangır titriyorum.o lafların hesabını sokrmadan bu gece uyuyamam..
eve gittik annemler yan eve gectıler tam yatacağı sırada gittim odasına sen dedim kime laf sokuyosun? ne demek ıstıyosun 20 mılyarla gecırım. gelen gelir falan ne demek.ee ben şaka yaptım.dedim şaka yaptım deyip kenara cekılıyosun oğlunla aram açılıyo bu sefer falan dıye konusurken annemler duymasın dıye camı kapatmaya calıstım cam sıkıştı kapatamadım.
pat pat dıye camı vurdum sinirden annemler duydu.eşim geldi aldı benı ordan.
o benım üstüme ben onun üstüne yürüdüm.sinir krizi gecırıdm.ilk defa boyle bı olay oluyor.
eşim çekti öbür odaya ben bı kere koptum sinirlerim salındı bağrış çığrış yeter artık dıye bagırıyorum 1 senede hayatımı mahvettin..falan bi sürü saymaya basladım.bu arada babam yukarı cıkıcam dıye gelmeye calısırken annem karışma dıye tutuyomuş onu.
titremeye basladım saydım saydım döktüm içimi.ama patlamıştım artık.eşim tabı arada kalıyo ortalıgı sakınleştirmeye calısıyo.annem babam fazla karışmıyo..
dedi yazıklar olsun sana, oğlumu benden ayırıyosun, hiç biyere cıkamassınız intihar ederım, beni silin çıkarsanız falan dıye blöflere basladı.
işi yokuşa süremeye calısıyo.o resti çekti bende çektim.ya ayrı cıkarım yada boşanırım dedim.
dedim ben çıkmassam o evden sende beni sil, ben cıkmassam o zaman ben ıntıhar ederim dedim.
aaa yeter artık bi senedir senden cektığım uyardım sakin dille anlamadın o laflar o lafları beynimden çıkmıyo işlemiş.
her lafın kazık gibi, ben sana ne yapmıştım saygısızlık etmedim hiç ama o lafların yokmu.oğlunla aramı açtın.
sen sadece kendini düşünüyosun bizim mutluluğumuz senın umrunda değil,
ben hayatımda senın kadar bencil bi insan görmedim dedim.
sen kolay kolay ölmezsin bu bencillikle bu gamsızlıkla.sen zaten ölmekten cok korkuyosun hep yaşayayım rahat yaşayyaım ıstıyosun, sene bakılmıcan dıye korkuyosun biz sana bakıcaz falan derken eşim girdi devreye.
işte bak anne biz senı yanlız bırakmıcaz biz ayrı cıkıcaz, boyle aynı evde olmuyo olmuyo olmuyo falan dedi.
yine senle oturucaz ama haftada 2-3 gun bari evimize gidicez falan dıye anlatmaya çalıstı.böyle hepımız mutlu olucaz.

dedi zaten üst kattaki komşu bana demişti bu gelin durmaz sende diye.
senin durmıcagını bılyıo tabi dıyo.
dedim o benı tanımıyokı benı tanıyarak bunu söylemıyokı senı tanıyoda o gelın durmaz sende dıyo dedim.

daha nelerr nelerr keşke dul kaynanaın oğluyla evlenmeseydım, lanet olsun sen oğlunu kocan, benı kumamı sanıyosun, senle bı daha bı yere gıtmıcez adamı rezil edıyosun falan dıye saydım.

sen benı aptalmı sanıyosun lafı anlamıcagımımı sanıyosun sen hep ben bılırım, benım dediğim olsun, otursunlar benı dinlesinler tarzındasın dedim.
ben aptal degılım.bu yasımda ev araba sahıbı olmuş insanım herkesın evı kendıne o zaman dedim.madem öyle..

babam ramazan davulcusu tam bu olaylar yaşanırken babam o moralle davul çalmaya cıktı.
içim parçalandı ahh babacım sen o moralle o sinirle davulun tokmagına vuruyosun sen vurdukça benım ciğerim parçalanıyo benım yüreğime vuruyosun deyip ağlamaya basladım.
ahh annecım vah babacım annecım üzülme sen.
biliyorum cok üzülüyosun ben anamın abbamın tek kızıyım....dıye ağlıyorum..
babam benım kızımı kımse üzemez zaten sinir krizi gecırıyo hastalanıyo ben kızıma bugune kadar bısey demedım kımse dıyemez.
alıcam kızımı falan dıye anneme dıyomuş.annem zor zaptettım dıyo.defolsun gitsin def edicem o kadını falan demiş.
huylarını bıldıgı için bastan beri sorunun eşimle benım değil kaynanamla benım oldugunu bılıyolar.

kaynanam kırkyılda bı kere geldik dedi.dedim bundan sonra bı yere goturmıcem seni.
sen hep laf soktun götürmüyonuz işte arkadaslarr aa senın gelin senı goturmuyo dıyolarmışmış dıye laf getırıdn bana dedim.
çenen dursun dıye getirdim dedim.yoksa bayramda gelıcekti.3-4 gun hem kalmış oluruz dedi.eşim hayır olmaz bayramda dedi.
bayramda kaynanın dünüründe ne işi var bayram sabahı.millet kitlemiş kapısını gelmiş dıyecek
.saçmalıga bak bunu ne ben ne eşim nede annem kabul ettı.

yengem sadece şok olmuş bu nasıl bi kadındır onlar nasıl laflardır oyle deyıp durdu bana.bu nasıl bir bencıllıktır.
5 dakıkada bır yengemden buzlu su istemeler.kolonyo istemeler, terlık getir demeler.biyere gıdelım burnumuzdan getırıryo yüzsüz herseyı istıyo.bana çay demle onu ver bunu ver..
vantilatörü kendıne doğru cevirmeler.ben sağlamım 32 tane dişim var bana bısey olmaz.

birde dıyokı ben bısey demedım sesetmedim gidelım demedım bakalım beni götüreceklermi diye dıyo.
bu kadarda sabırlı bi insanım ben dıyo :(alakaya maydonoz) yengem anladı saçmaladığını gülmeye basladı.

ben hocayım içime dogdu seneye kadar çoocuk olcak gibi saçma salak laflar.her eve gelene aynı şeyi söylüyo.
kendini bişey sanmalar.benı önemseyin diye imalarda bulunmalar.ben çok biliyorum hep beni dinleyin dangalak konuşmalar.kendini övüp övüp haklı cıkarmalar..
eski mevzulara girdi gene hayat hıkayesini anlatmaya başladı.eşim yeter anlatma aynı şeyleri dedi.
ama dururmu hiççç içini dökecek yaa basladı anlatmaya.annemde hee hee deyip kafa sallıyo tabı evet evet deyıp.
eşim tamam anlatma dıyo ''sen bana dangalak dıyon ama bak zeynep hanımda aynı fikirde' deyıp kendini herzamankı gibi haklı çıkarma çabasında.
kendine sureklı bi yandaş aramalar. bu psıkolojide işte. çünkü etrafındakı herkes soğumuş ondan.o soğutmuş kendini.
şimdide bak zeynep hn'da benle aynı fıkırde deyıp yanlız olmadıgını bu konuda haksız olmadıgını anlatma çabasında.
yengemle bir olurmuş gibi yapıp yengeme kikir kikir gülüp laf sokmalar bardagı taşıran son damla oldu.

dedim aynı evde surat asıcaz nereye kadar oyle dahamı iyi olcak. dedim.
dün sabah gec kalktık hiç konusmadık zaten mısafır falan geldi.onlar ayrı oturdular ben içeride bulasık yıkadım...ıftardan sonra yola çıktık..

bıraz karışık anlatmış olabılır kopuk kopuk fakat durum bundan ibaret....

seni çok iyi anlıyorum cnm çokta güzel halletmişsinişte mevzuyu madem imkanın var kesinlikle ayrı eve çık rahat et...benim kayınvalidemde milletin demediği şeyleri dedi gibi gösterip kendi kendine geliyo bana söylüyo atıyo gitsin vallah çok yalancı insanlar zaten 2 laflarından 1i yalan o derece yani benimde en sevmediğim ve dayanamadığım şey yalan ve haksızlık eşimede banada çok haksızlık yapıyo ama evim ayrı hiçç takmıyorum artık ohh kocamla çocuğumla misler gibi yaşıyoruz

allah sabr versın neysekı anlayıslı esın bu konuda sen en ıyısı bır an once kendı evıne yerles

kendince ne kadar haklı olsanda bu olayların ailenin evinde olması çok yanlış.daha önceki olgun davranışınızı kaybetmişsiniz.kaynanan evimi satar gelirim demiş,e desin sizde zaten kendi evinize geçeceksiniz.olayın başlangıcının bu olmaması gerekir.dolmuşsunuz demekki ama annenizin evinde misafirken olması yanlış olmuş:50:

Back