hafta sonu hep beraber annemlerde iftardaydık
kaynanamdan inciler gelmeye devam etti fakat bu seferekiler biraz ağırdı.
sürekli çocuk muhabetti yaptı.
yengeme ve bana işte ''bizim arkadasların gelinleri biri 3 aylık biri 5 aylık maşşalahh.
Allah sizede verir dedi dedi durdu ama sürekli... değil ben yengem bile acayıp rahatsız oldu.
abim işten gece geç saatte gelecekti.abimi görelim diye hem yenı ev aldılar içimizi yedi abinin evini görecem diye sürekli lafını edip durdu.çenesi dursun diye beraber gittik kahve içmeye.asıl inciler burda başlıyor...
bana bu aralar sürekli dubleks konusunu açıp laf sokmaya baslamıştı.sahurda laf soktu midem ağrıdı çok kötü oldum.dedim senmisin o lafı söyleyen sen o şekılde laf sokarsan aynı sekılde yediricem o lafı sana...
dubleksten konuyu açtım yengemle konuşurken 'benım dublekste hiç merağım yok hiç istemıyorum dedim.
tavanları alçak oluyo üst katların.hem 200 mılyardan baslıyo dubleksler.
bana 15 mılyarı bıle vermedılerde 150 - 200 mılyarı kım kredi verir.dedim.
hem ben ömrüm billa kredimi ödicem ne zaman rahata ericem..dur daha koca parası yemedim dedim.'
taşın geldiğini anladı! o bana ben ona, o bana ben ona.dedi boyle buyuk bi evde olabılır...
sonra döndü abime (arif sen bu evı bana sat.ben gelip burda oturayım dedi)
sonra döndü yengeme evimi 100 mılyara satarım 80 mılyara burdan ev alırım. maaşım olmasada 20 mılyarla geçinirim gelen gelsin gelmeyen gelmesin dedi.)
bu lafı duydum başladı elim ayagım tıtremeye.eşimi öbür odaya cagırıdm dedim yeter artık laf sokmalarından bıktım.
resmen sıze eyvallahım yok satarım evımı gelırım falan muhabbetlerı yapıyo bi laf edicem birdaha ömrü billa görüşmicem dedim.
sonra yengemle mutfaga geçtik.yengem şok.nasıl boyle bısey soyler üstüste laf soktu sana.
Allah sana sabır versin dedi.
birde bana dönüp diyo dedi.
hani kendine yandaş arıyo.yengemle gülüşmeler falan.
yengem zaten çok çocuk lafı yaptı diye sinirlendi ona.
annem bıle yengeme üzülecek dıye cocuk lafı açmazken lafını sözünü bilmeyen bu insan daha nice nice laflar soktu ben en can alıcısını anlattım.
yani yengemde anladı huyunu.. birde yengenın esyalrını görmek bana nasıb olmadı.o gün çeyiz göstermeye beni götürmediniz diye laf soktu.
birde hatta siz konusuyodunuz ya hani biri beğenmemiş evini falan deyince al sana bi pot daha.
evın şeklını begenmeyen yengemın daysııydı.fakat yengeme dayındı o dıyemeyız.
yengem sabah benı sıkıştırdı kım o evımı begenmeyen.
herkes guzel olmuş derken siz konuşmuşsunuz ya dedi.kim o dıye benı sıkıştırdı.
bende kıvırdım ya yok öyle bişey sen bılmyıomusun onu lafını bilmiyoda öyle konuşuyo falan yanı anlıcağınız bi gelmede yengemlede aramızı açtı..
sonra hadi kalkalım dedim.ama ben zangır zangır titriyorum.o lafların hesabını sokrmadan bu gece uyuyamam..
eve gittik annemler yan eve gectıler tam yatacağı sırada gittim odasına sen dedim kime laf sokuyosun? ne demek ıstıyosun 20 mılyarla gecırım. gelen gelir falan ne demek.ee ben şaka yaptım.dedim şaka yaptım deyip kenara cekılıyosun oğlunla aram açılıyo bu sefer falan dıye konusurken annemler duymasın dıye camı kapatmaya calıstım cam sıkıştı kapatamadım.
pat pat dıye camı vurdum sinirden annemler duydu.eşim geldi aldı benı ordan.
o benım üstüme ben onun üstüne yürüdüm.sinir krizi gecırıdm.ilk defa boyle bı olay oluyor.
eşim çekti öbür odaya ben bı kere koptum sinirlerim salındı bağrış çığrış yeter artık dıye bagırıyorum 1 senede hayatımı mahvettin..falan bi sürü saymaya basladım.bu arada babam yukarı cıkıcam dıye gelmeye calısırken annem karışma dıye tutuyomuş onu.
titremeye basladım saydım saydım döktüm içimi.ama patlamıştım artık.eşim tabı arada kalıyo ortalıgı sakınleştirmeye calısıyo.annem babam fazla karışmıyo..
dedi yazıklar olsun sana, oğlumu benden ayırıyosun, hiç biyere cıkamassınız intihar ederım, beni silin çıkarsanız falan dıye blöflere basladı.
işi yokuşa süremeye calısıyo.o resti çekti bende çektim.ya ayrı cıkarım yada boşanırım dedim.
dedim ben çıkmassam o evden sende beni sil, ben cıkmassam o zaman ben ıntıhar ederim dedim.
aaa yeter artık bi senedir senden cektığım uyardım sakin dille anlamadın o laflar o lafları beynimden çıkmıyo işlemiş.
her lafın kazık gibi, ben sana ne yapmıştım saygısızlık etmedim hiç ama o lafların yokmu.oğlunla aramı açtın.
sen sadece kendini düşünüyosun bizim mutluluğumuz senın umrunda değil,
ben hayatımda senın kadar bencil bi insan görmedim dedim.
sen kolay kolay ölmezsin bu bencillikle bu gamsızlıkla.sen zaten ölmekten cok korkuyosun hep yaşayayım rahat yaşayyaım ıstıyosun, sene bakılmıcan dıye korkuyosun biz sana bakıcaz falan derken eşim girdi devreye.
işte bak anne biz senı yanlız bırakmıcaz biz ayrı cıkıcaz, boyle aynı evde olmuyo olmuyo olmuyo falan dedi.
yine senle oturucaz ama haftada 2-3 gun bari evimize gidicez falan dıye anlatmaya çalıstı.böyle hepımız mutlu olucaz.
dedi zaten üst kattaki komşu bana demişti bu gelin durmaz sende diye.
senin durmıcagını bılyıo tabi dıyo.
dedim o benı tanımıyokı benı tanıyarak bunu söylemıyokı senı tanıyoda o gelın durmaz sende dıyo dedim.
daha nelerr nelerr keşke dul kaynanaın oğluyla evlenmeseydım, lanet olsun sen oğlunu kocan, benı kumamı sanıyosun, senle bı daha bı yere gıtmıcez adamı rezil edıyosun falan dıye saydım.
sen benı aptalmı sanıyosun lafı anlamıcagımımı sanıyosun sen hep ben bılırım, benım dediğim olsun, otursunlar benı dinlesinler tarzındasın dedim.
ben aptal degılım.bu yasımda ev araba sahıbı olmuş insanım herkesın evı kendıne o zaman dedim.madem öyle..
babam ramazan davulcusu tam bu olaylar yaşanırken babam o moralle davul çalmaya cıktı.
içim parçalandı ahh babacım sen o moralle o sinirle davulun tokmagına vuruyosun sen vurdukça benım ciğerim parçalanıyo benım yüreğime vuruyosun deyip ağlamaya basladım.
ahh annecım vah babacım annecım üzülme sen.
biliyorum cok üzülüyosun ben anamın abbamın tek kızıyım....dıye ağlıyorum..
babam benım kızımı kımse üzemez zaten sinir krizi gecırıyo hastalanıyo ben kızıma bugune kadar bısey demedım kımse dıyemez.
alıcam kızımı falan dıye anneme dıyomuş.annem zor zaptettım dıyo.defolsun gitsin def edicem o kadını falan demiş.
huylarını bıldıgı için bastan beri sorunun eşimle benım değil kaynanamla benım oldugunu bılıyolar.
kaynanam kırkyılda bı kere geldik dedi.dedim bundan sonra bı yere goturmıcem seni.
sen hep laf soktun götürmüyonuz işte arkadaslarr aa senın gelin senı goturmuyo dıyolarmışmış dıye laf getırıdn bana dedim.
çenen dursun dıye getirdim dedim.yoksa bayramda gelıcekti.3-4 gun hem kalmış oluruz dedi.eşim hayır olmaz bayramda dedi.
bayramda kaynanın dünüründe ne işi var bayram sabahı.millet kitlemiş kapısını gelmiş dıyecek
.saçmalıga bak bunu ne ben ne eşim nede annem kabul ettı.
yengem sadece şok olmuş bu nasıl bi kadındır onlar nasıl laflardır oyle deyıp durdu bana.bu nasıl bir bencıllıktır.
5 dakıkada bır yengemden buzlu su istemeler.kolonyo istemeler, terlık getir demeler.biyere gıdelım burnumuzdan getırıryo yüzsüz herseyı istıyo.bana çay demle onu ver bunu ver..
vantilatörü kendıne doğru cevirmeler.ben sağlamım 32 tane dişim var bana bısey olmaz.
birde dıyokı ben bısey demedım sesetmedim gidelım demedım bakalım beni götüreceklermi diye dıyo.
bu kadarda sabırlı bi insanım ben dıyo
alakaya maydonoz) yengem anladı saçmaladığını gülmeye basladı.
ben hocayım içime dogdu seneye kadar çoocuk olcak gibi saçma salak laflar.her eve gelene aynı şeyi söylüyo.
kendini bişey sanmalar.benı önemseyin diye imalarda bulunmalar.ben çok biliyorum hep beni dinleyin dangalak konuşmalar.kendini övüp övüp haklı cıkarmalar..
eski mevzulara girdi gene hayat hıkayesini anlatmaya başladı.eşim yeter anlatma aynı şeyleri dedi.
ama dururmu hiççç içini dökecek yaa basladı anlatmaya.annemde hee hee deyip kafa sallıyo tabı evet evet deyıp.
eşim tamam anlatma dıyo ''sen bana dangalak dıyon ama bak zeynep hanımda aynı fikirde' deyıp kendini herzamankı gibi haklı çıkarma çabasında.
kendine sureklı bi yandaş aramalar. bu psıkolojide işte. çünkü etrafındakı herkes soğumuş ondan.o soğutmuş kendini.
şimdide bak zeynep hn'da benle aynı fıkırde deyıp yanlız olmadıgını bu konuda haksız olmadıgını anlatma çabasında.
yengemle bir olurmuş gibi yapıp yengeme kikir kikir gülüp laf sokmalar bardagı taşıran son damla oldu.
dedim aynı evde surat asıcaz nereye kadar oyle dahamı iyi olcak. dedim.
dün sabah gec kalktık hiç konusmadık zaten mısafır falan geldi.onlar ayrı oturdular ben içeride bulasık yıkadım...ıftardan sonra yola çıktık..
bıraz karışık anlatmış olabılır kopuk kopuk fakat durum bundan ibaret....