• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

zlom bişey soracağım sana ;

yarın hamsi yapmayı düşünüyorum hamsiyi mısır ununa bulasam fırın tepsisine tek tek sersem fırında kızartma gibi fanı çalıştırıp çıtır çıtır pişirsem olur mu yarın protein günüm. öyle yapsam fazla mı mısır unu almış olurum acaba ?

ben gecen yaptım sebze gümümdeydi yanında limonlu turp salata falan da vardı şahane oldu ama bence mısır hiç kullanmadan sana harika bi tarif vereyim. hamsilerin kafasıyla kılçığı nı da çıkar 2 hamsiyi iç kısımları bir birine yapıştır sışı sısarıda kalsın sonra bunları ızgara teline diz.. tuzla çıtır çıtır olana kadar pişir. benim demirdöküm mini fırın var balkonda ızgara yaparken kapak açık kalıyor, ve altına su dolu tepsi koyuyorumki yağı akıp alev almasın...birde açılır kapanır mangal tipi ızgaray diziyorum ters cevirmesi kolay olsun o ızgarayı da fırının ızgara telinin üzerine koyup pişiriyorum. eger senin fırın mutfaktaysa hamsileri çevirmen dert olabilir...

babam biber salcasına bular tepside fırında pişirirdi oda harika olurdu ama salca antep salcası tadında olacak..

Son düzenleme:
ben gecen yaptım sebze gümümdeydi yanında limonlu turp salata falan da vardı şahane oldu ama bence mısır hiç kullanmadan sana harika bi tarif vereyim. hamsilerin kafasıyla kılçığı nı da çıkar 2 hamsiyi iç kısımları bir birine yapıştır sışı sısarıda kalsın sonra bunları ızgara teline diz.. tuzla çıtır çıtır olana kadar pişir. benim demirdöküm mini fırın var balkonda ızgara yaparken kapak açık kalıyor, ve altına su dolu tepsi koyuyorumki yağı akıp alev almasın...birde açılır kapanır mangal tipi ızgaray diziyorum ters cevirmesi kolay olsun o ızgarayı da fırının ızgara telinin üzerine koyup pişiriyorum. eger senin fırın mutfaktaysa hamsileri çevirmen dert olabilir...

babam biber salcasına bular tepside fırında pişirirdi oda harika olurdu ama salca antep salcası tadında olacak..

benim fırınım büyük mutfakta. koku sorun değil benim için. ama fırının ızgarasına dizersem çeviremem gerçi alt üst ısıtıcıyı aynı anda açarsam çevirmeye gerek kalmaz :34:

salçalıda güzel fikir ama ben çıtır çıtır seviyorum ondan mısır ununa bulayayım demiştim ama sen çıtır çıtır oluyor dedin bende deneyeyim . fırın telide kirlencek ama napalım hemen yıkarım artık. ben bi kere fırın telinde pirzola yapmıştım fırından kokusu çıkmamıştım kek yapamamıştım keke bile siniyordu koku. kaç kez boş çalıştırdım sildim falan banamısın demedi. şimdiki fırınım yeni kıyamıyorum :34: koku kalırsa içinde derdim o benim. bendeki hamsiler karadeniz hamsisi kılçıklarına kadar temizlemiştik annemle. gözümü karartıp yapabilirim belki düşüneyim :44:
iyi geceler herkese :42:

ben dün sepet peyniri ve köy peyniri aldım 2 sini de kızarttım tavada hiç yayılmadı olduğu gibi kaldı ve çok kuruydu yağsız olarak değerlendirip kırmızı minik domates ve salatalıkla bir güzel yanında da çayım bir güzel yedim. İnternette araştırdım bu peynirlerin ne kadar yağ içerdiğini öğrenemedim..

ben regl dönemi öncesi fena tatlı krizleri yaşıyorum ki normaldede çikolata bağımlısı bir insanım bu dönemlerde light puding hatta ve hatta maviyeşil light çikolata bile yiyorum baska türlü bu dönemi atlatamıyorum çünki ama bu sabah haftalardır direne vücudumun direncini bir kez daha kırdım ve tatrım tekrar ınmeye başladı diyetemin 38. gününde 66,5 u görmüş bulunuyorum moralım tekrar yerıne geldı :66:
evet yazmıyor ama mısır unu, light süt , aromalar , tatlandırıcılara izin varsa neden birleştirip puding yapılmasın... günde 125 ml bir tatlığı kaşıgı mısır nişastasıyla (100 gr mısır unu ve nişastasının karbonhidrat değeri 73dadür) karar sizin kitapda yediğimiz bir çok şeyin tarifi yok.. ben yapılabileciğini düşünüyorum yaptım da yedim de .. ayrıcaa dr oetker pudingin içindekiler kısmını da okuyunca zaten bu tarifden farkı yok..

ben hamsiyi yağlı kağıda dizip fırına atıyorum un eklemıyorum gayet te lezi oluyo ama proteğin + sebze gününde sonı ve domatesleri küçük doğrayıp üstüne ekleyincede cok lezzetli oluyo hamsi zaten yağlı bir balık
zlom bişey soracağım sana ;

yarın hamsi yapmayı düşünüyorum hamsiyi mısır ununa bulasam fırın tepsisine tek tek sersem fırında kızartma gibi fanı çalıştırıp çıtır çıtır pişirsem olur mu yarın protein günüm. öyle yapsam fazla mı mısır unu almış olurum acaba ?

kitap ducan diyeti sayfa 185 satır 10 konu Atak evresinde mısır unu kullanımı( mısır unu ve nişastasında araştırma yaptım nişasta undan elde ediliyor o kadar) ducan yazmış:"yiyrceklerin kıvamını koyulaştırmak için kullanılır. bir karbon hidrat olamsına rağmen çok az miktarda (125ml sos için 1 tatlı kaşığı) bunun önemi yoktur." aynen böyle demiş.. ister beşamel sos yap ister puding zaten tatlandırıcıya da izin var peki neden yapılmasın puding

biliyorum soslar bölümünde anlatıyor ama o soslara kıvam vermek için azıcık bence yulafla yapın derim arkadaşlar gene de siz bilirsiniz:74:

bende bu diyeti 10 gun kadar yaptim 4 kilo verdim cok kolayima geliyor bu diyet ve cabuk kilo veriliyor
ustelik aclik hissedilmiyor ve sporda yapmadim
66 dan 62 ye dustum hedefim 60 olmak
ama cuma gununden bu yana biraktim daha dogrusu mecbur kaldim surekli misafirler ya ben gittim ya onlar geldi diyet yapiyorum deyincede daha bir israrla ye ye diye zorladilar istemeyerek bir kac gun biraktim artik rahatim
bugun yeniden 3 gunluk bir atak yapicam devam edicem
tabi bu arada kilom 63.3 olmus
kalan 3 kiloyuda vericem insallah
birde sunu yazmadan edemiycem
gecen hafta druma gitmistim ve dukan diyetini yapiyorum dedim druma
oda sagliksiz iyi olmaz dedi vucut kas kaybediyor dedi
yinede bir hafta daha yapip sonrasinda yediklerime dikkat edicem
tatli krizi icin altin cilek kurusu aldim kabizlik icinde iyi metobolizmayi hizlandiriyor diyede biliyorum
bakalim bir haftada kalan 3 kiloyu verebilicekmiyim

bu diyeti uygularken mutlaka ama mutlaka spor yapılmalı yoksa sarkar ve kas kaybedersiniz egğer yuruyemiyorsanız evinizde 30 dklık jimnastik yapın yada kondisyon aleti kullanın evınızde varsa ama mutlaka hareket edın arkadaslar aldığımız bu yuksek proteini mtlaka yakmamız lazım ben hava cok soguk olduğu için yürüyemiyorum ama evde manyetık elptik bisikletim var en az 30 dk ona biniyorum yürüyüşden daha yorucu oluyor ama harektsizlikden ıyıdır :27:

Ben de bu diyete yarın başlıyorum. 5 gün atak yapıp hemen seyir evresine geçeceğim. Daha önce sadece atak yapıp 2.7 kilo vermiştim. İnşallah bu sefer devam edeceğim. Bu sefer kitabını da aldım ve okudum. Tek sorun yulaf kepeği!.. Birkaç yer var aklımda, oralardan bulabilirsem alacağım, bulamazsam ya vazgeçicem yulaf kepeğinden ya da amazon.com veya ebay'den sipariş vereceğim.

İlerlemeleri mümkün olduğunca yazacağım. İnşallah 47-48 kg olana kadar devam. :)

Tatlı krizleri için önerim ise bence atak evresinde yemeyin (ortalama sadece beş gün, bence dayanabilirsiniz. ;) ) Seyir evresinde de haftada 1 ya da 2'yi aşamamaya çalışarak tatlandırıcı ile hazırlanmış tatlılar yapabiliriz. Yine de tatlı krizlerinde istediğimiz kiloya düşmüş halimizle güçlendirme evresine geçtiğimizi hayal edip bol bol spor yapalım, derim. Spor ile de salgılanan serotonin hormonu ile daha mutlu hissederek seyir evresini rahatça tamamlayabiliriz.

Herkese sabırlı, iradeli, azimli günler dilerim. :)

biliyorum soslar bölümünde anlatıyor ama o soslara kıvam vermek için azıcık bence yulafla yapın derim arkadaşlar gene de siz bilirsiniz:74:

ben yulafı gitti gidiyordan aldım ama onu yemek ölüm benim için aç kalmak daha işime gelir puding yaparken o saman içinde eriyomu acaba...mesela harika bir peynirli yeşil soğanlı çörek yaptım yulafdan lezzetli oldu ama iki saat ağzımda ezmekten bogazıma batmasından rahatsız oldum.

drydry arkadaşım kıymalı kabak bir harika oldu bi tabak yogurt döktüm yedim ama bak ben nası yaptım. ızgara tavasına soganları yuvarlak dilimledim koydum, patlıcanları dilimledim koydum, kabağıda uzunlamasına 2-3 dilim yaptım ızgara izi kokusu çıksın yavanlıkları gitsin diye. tencereye kıymayı koyup pembelikleri gidince için yarım yemek kaşığı şalca koydum ikisini kavurdum sonra içine biraz sıcak su ve soganları (halka halka oldular) koydum biraz kavurup altına patlıcan ve kabakları dizdim en son üzeine bir domates doğradım halka halka oohh sayende midem bayram etti.
200gr az yağlı kıyma(benim tercihim)
1 adet patlıcan, sogan ve kabak
yarım kaşık , salça
tuz karabiber, kimyon

drydry arkadaşım kıymalı kabak bir harika oldu bi tabak yogurt döktüm yedim ama bak ben nası yaptım. ızgara tavasına soganları yuvarlak dilimledim koydum, patlıcanları dilimledim koydum, kabağıda uzunlamasına 2-3 dilim yaptım ızgara izi kokusu çıksın yavanlıkları gitsin diye. tencereye kıymayı koyup pembelikleri gidince için yarım yemek kaşığı şalca koydum ikisini kavurdum sonra içine biraz sıcak su ve soganları (halka halka oldular) koydum biraz kavurup altına patlıcan ve kabakları dizdim en son üzeine bir domates doğradım halka halka oohh sayende midem bayram etti.
200gr az yağlı kıyma(benim tercihim)
1 adet patlıcan, sogan ve kabak
yarım kaşık , salça
tuz karabiber, kimyon
afiyet olsun canım :34:

ben hamsiyi yağlı kağıda dizip fırına atıyorum un eklemıyorum gayet te lezi oluyo ama proteğin + sebze gününde sonı ve domatesleri küçük doğrayıp üstüne ekleyincede cok lezzetli oluyo hamsi zaten yağlı bir balık

çıtır çıtır oluyor mu peki ben çıtır çıtır seviyorum.

buğulama tarzı yumuşakları sevmiyorum :50:

ben yulafı gitti gidiyordan aldım ama onu yemek ölüm benim için aç kalmak daha işime gelir puding yaparken o saman içinde eriyomu acaba...mesela harika bir peynirli yeşil soğanlı çörek yaptım yulafdan lezzetli oldu ama iki saat ağzımda ezmekten bogazıma batmasından rahatsız oldum.

ben yulaf unu da almıştım ordan o samanları eleyebilirsin bir iki defa ele sert olanlar gider bide yulda ezmesi satılıyor ETİ'nin ondan alabilirsiniz rondadan geçirip ezilebilir gerçi dukan'ın dediği değil ama

İDARE EDİLİR.. FAZLA TÜKETMEMEK KOŞULU İLE..:55:

merhaba arkadaşlar neymiş bu diyet tam anlayamadım ben anlamam pek diyetlerden ben zayıfımda kociş için arıyorum yaaa bi 10 kilo vermesi lazım ama benim kociş istiyoki herşeyden yesin ama zayıflasın :)) bana tok tutucak bişey bul ben aç kalamam diyor hakikatende kalamıyor sinir yapıyor bende hemen önüne bütün yemeklerden tabak tabak koyuyorum aç kalıpta sinir yapmasın diye :)

Back