Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

canımcım onunda çaresi var hemde kayısıdan daha etkili..gojiberry yersen baya bi rahatlarsın..netten faydalarına bi bak sayısız yararı var..

onu denemiştim cnm daha önce ama devamlı kullanmadım. bi bakarım olmassa ona da :)

teşekkürler..

ayyy mutluyum ya

Canım önce hastalığını bir atlat, kaçamak yapma ama kilo vermeyi de kafana takma. Hastalığın bitince bol protein, bol su ve yürüyüş yaparsın. Geldiği gibi gider bu kilolar :KK70:

iyide canım kaş yapayım derken göz çıkarma,sağlık bu atak yaparsın verirsin kilolarını hem Allah aşkına tıka basa ye demiyorum sana vitamin al yediklerinden hemen iyileş hem en fazla alacağın 1 yada 2 kilo olur.

ama bu dönemde senin sağlıklı beslenmen gerekir.dukan amcaya söylerim kızar sana o bile istemez hasta hasta diyet yapmanı:KK47:

bende aynısını diyorum dinlemiyo bu kız beni dövcem heeee:KK47:

kızlar beni düşündüğünüz için teşekkür ederim. ama öyle abartı hasta değilim. hafif biz halsızlık, kafamda bi agırlık hissi ve bol burun akıntım var. ilaçta kullanıyorum.. günde üç kez tok karna aferin ( parasetamol ) alıyorum ..bedenimde bi şişlik var sanırım zira cumartesi parmagımda fırıldak gibi dönen alyansım bugün yerli yerinde.. sanırım ciddi ödem tutuyorum. diyetime aynen devam edicem zaten beni zorlayan bişi yok. meyve filan çıkarsa yemekte onu da yerim. evden yarın kiraz kayısı filan da getireyim bari. bu hafta zaten kayıp hafta kabullendim bari kg almayayım diyorum. bir daha asla 62 leri görmek istemiyorum salamam kendimi daha fazla ..:KK53::KK53:
üzgünüm:KK50::KK50:

kızlar beni düşündüğünüz için teşekkür ederim. ama öyle abartı hasta değilim. hafif biz halsızlık, kafamda bi agırlık hissi ve bol burun akıntım var. ilaçta kullanıyorum.. günde üç kez tok karna aferin ( parasetamol ) alıyorum ..bedenimde bi şişlik var sanırım zira cumartesi parmagımda fırıldak gibi dönen alyansım bugün yerli yerinde.. sanırım ciddi ödem tutuyorum. diyetime aynen devam edicem zaten beni zorlayan bişi yok. meyve filan çıkarsa yemekte onu da yerim. evden yarın kiraz kayısı filan da getireyim bari. bu hafta zaten kayıp hafta kabullendim bari kg almayayım diyorum. bir daha asla 62 leri görmek istemiyorum salamam kendimi daha fazla ..:KK53::KK53:

pat die hepsi gider mrk etme cnm vucudun odem ve su toplamis biraz sabret hepsi gecer ins:KK71:

Yolandacım, eğer goji berry yiyorsan kiraz falan yeme bence. Çünkü bildiğim kadrıyla hastayken meyve yememizin sebebi C vitamini almak. O da gojide var zaten fazlasıyla. Yine de sen bilirsn cnm.

kızlar şu atak evresi bitsin seyir evresine geçmek istiyorum sırf tariflerdeki yemeklerden yapmak içinnn :KK60:
biri fasulye kavUrması tarifi vermiş içim gittiii :KK56:

pat die hepsi gider mrk etme cnm vucudun odem ve su toplamis biraz sabret hepsi gecer ins:KK71:
sabrediyorum zaten canım zira elimden başka bişi gelmiyor

Yolandacım, eğer goji berry yiyorsan kiraz falan yeme bence. Çünkü bildiğim kadrıyla hastayken meyve yememizin sebebi C vitamini almak. O da gojide var zaten fazlasıyla. Yine de sen bilirsn cnm.
canım aldığımdan beri goji yemedim bir türlü nasip olmuyor duruyor dolapta.. O yüzden kiraz yiyim mi bilmiyorum :KK34:

Yaz yağmuru şimdi bir şey soracağım sana, dukan yumruğunu nasıl yapacaksın şimdi sen ? Ben şuanda kendime kızmakla meşgulum hafta sonu özenle şişirdiğim dukan balonunu patlattım ve diyetimi bozdum. Sence atak dönemi ile mi başlamalıyım yoksa senin gibi dukan yumruk mu yapmalıyım. hangisi daha mantıklı birde yumruk hakkında bilgiye ihtiyacım var benim yaaaa

canım ben 5 gün atak yapıcam yani ilk başladığımda nasıl beslendiysem (protein ağırlıklı) o şekilde devam edicem.bu süre içinde sebze yok.dukan yumruğuda hemen hemen bu şekilde.5+5 güzel ama 5gün sebze yapamam ben çünkü bir sebze günü yapınca kilo alınıyo 5 gün yaparsam herhalde 2 ileri 1 geri giderim:)

Sevgili Yolanda... Aslında yapman gereken dinlenmek bence. Bir yandan iş bir yandan heyecanlar ve karbonhidratsızlık kolay değil. C vitamini almanı tavsiye ederim. Diyetle de kafanı sıkma acık rahat ol kafanı da dinlendir canım.-))

canım ben 5 gün atak yapıcam yani ilk başladığımda nasıl beslendiysem (protein ağırlıklı) o şekilde devam edicem.bu süre içinde sebze yok.dukan yumruğuda hemen hemen bu şekilde.5+5 güzel ama 5gün sebze yapamam ben çünkü bir sebze günü yapınca kilo alınıyo 5 gün yaparsam herhalde 2 ileri 1 geri giderim:)

ya bu arada aklıma geldi. atak döneminde sogan biber gidi yemege koyduğumuz şeyler yasak mıydı ? kokulu otlar serbest onu biliyorum da bundan emin olamadım. yakında yumruk harekatı yapacamda

Sevgili Yolanda... Aslında yapman gereken dinlenmek bence. Bir yandan iş bir yandan heyecanlar ve karbonhidratsızlık kolay değil. C vitamini almanı tavsiye ederim. Diyetle de kafanı sıkma acık rahat ol kafanı da dinlendir canım.-))
muhtemelen haklısın cnaımcım. geçen hafta çok gerildim. bide bu kg veremem cabası oldu. bide ablam evleniyo onun stresi de bende biraz. o bitse bi rahatlıcam ... ondan sonra bi iş seyahatim var ondan sonra tamamdır iyice rahatlicam. ben zaten hep kendimi kasıcak bişiler bulurum yapı icabı.. sabırsız hırslı manyak koç kadını. ama nolur kendi kendimi yer sonunda.. bkz. Şekil 1A Yolandaaa
sıcaklardan olabilirmi bende merak ettim.hani havalar ısınında genleşiyo falan olabilirmiyiz:))

ay olabiir mi acaba ? bi bende değilim + çıkan sanırım. genişliyorum gün be gün haha :KK60::KK60:

saol tatlim altilar cok yordu beni ins elliler yormaz bukadar:KK1::KK16:

tamam ya ben bişi demedim:KK59:

bu arada;
yolandacım; çok çok geçmiş olsun...umarım ciddi bişi değildir hastalığın da çabuk atlatırsın...
berkminecim; çok sevindim tahilillerinin iyi çıkmasına, ben de başlayalı 1 ay oldu yarın öbürgün gideyim de baktırayım diyorum, içim rahat etsin..kırmızı et çok tüketmiyorum, genelde tavuk ama yine de kontrolde fayda vardır...

ilgin için teşekkürler canım.evet herkes yaptırmalı bence tahlillerini.bende kırmızı et pek az tüketirim ağırlığı balığa verdim tabi tavukda var.kırmızı eti de daha çok kıyma olarak kullanıyorum.hiç yağı olmayan dana etinden çektiriyorum.sonra onu az suyla ezerek kavuruyorum soğan ekleyip sebze günlerimde yemeklerimi bunla yapıyorum yada dukan krepleri yapıp üstüne yayıyorum rulo yapıp lahmacun gibi tüketiyorum deneyebilirsin harika oluyor.senin tahlillerinde iyi çıkar umarım.

4 atak günümde 2 kilo verdim, 7 (1+1) seyir günümde gram veremedim. Bu hafta ben de 5+5 deneyeceğim.
bu arada size sormak istediğim birşey var. Yurtdışındayım ve henüz kitabım yok. Diyete başlamadan önce internetten baya bilgi toplamaya çalıştım. Ben diyetten önce sabah kahvaltı olarak yulaf kepekli, aşırı tatlı olmayan, meyve katkısız en sadesinden konflex yerdim. Diyetle birlikte sabahları yumurtaya başladım ama acelem olduğunda zorlanıyorum. Ve her sabah yumurta da biraz sıktı açıkçası. Benim konfleximin öğünlük karbonhidrat değeri (125ml süt+30 gr konflex) 27, yağ değeri 3.6. Bazı günler yulaf kepeği yerine konfleximle kahvaltı yapmak istiyorum ama kilo verişimi (tabi birgün vermeye başlayabilirsem) durdurur mu diye korkuyorum. Kitapta buna benzer bir bilgi var mı acaba, okuyanlar benimle paylaşabilir mi?

Merhaba..Öncelikle aramıza hoşgeldin...umarım istediğin kiloları verirsin..
Normalde cornflakes yemiyoruz biz,ama tr de yulaf kepekli sade cornflakes yok zaten..muhtemelen sadece içindeki şekeri sorundur..
Değerleri öyle çok yüksek gözükmüyor..yulaf kepeği de değerleri yüksek bir besin zaten...istersen ara ara ye,kendin ölç bir etkisi olup olmadığını...

herkese günaydın, hepimiz için sağlıklı ve daha hafif bir hafta diliyorum, kimse moralini bozmasın, moral bozup diyet bozmak sonunda bize kilo olarak geri dönüyor, hepimiz için tecrübeyle sabit. Hasta olanlar ve mazereti olanlar bırakmadan ve hırs yapmadan rölantide ilerlesin, gerisi dört nala..ben de tartılamadım hafta sonu ve sabah yazlıktan geldim, yarın sabahı bekliyorum, zaten cumaları karne günümüz..

yooolandaaa yoooolandaaa bu nasıl hatun dırıdım yoolanda yoooolandaaa bu nasıl hatuunn dırırıımm :KK24::KK24:
yirim senii hemen iyileş!!!

canlar, gittim yulaf kepeciği aldım, goji berry aldım, ama nasıl mutluyum dukan diyeti malzemelerim olduğu için. Şu yeni çıkan ru-sheim markalısını aldım, tarifleri yaptıktan sonra tadını paylaşırım hihih

bu arada sevgili dukancılar KEFİR MAYASI ALDIM KEFİR MAYASIII!!! nasıl mutluyum anlatamam, hakiki köy yoğurdu aldım böle sulu sulu ekşi hafiften. üstüne üstlük köyde kadınların kendi elleriyle sağıp kaynattıkları sütten yapılan peynirler aldım böle az yağlı mis gibi köy kokuyooo!!!
ayy resmen kimyasal yiyoruz yemeyin marketten bir şey yemeyin!!! ay ölücem şimdi mutluluktan :KK66::KK66::KK62::KK62::KK62:

yolandaaa gel gel bak doğal ürünlerle beslicem seni iyileştiricem ya da malzemelerimi kaptım ben geliyorum :KK1::KK1:

sevgili dukancılar ayrıca ayrıca ayrıca bir konuya daha değinmek isterim ki ciğer isteyenlerin akciğeri tercih etmeleri dukan diyetine daha uygun, yağ ve karbonhidrat oranı karaciğere oranla daha az ve protein oranı daha yüksek. Ayrıca fiyatı ona nazaran çoooook çok daha düşük. Tanesini 1 teleye aldım vallaha ciğere boğucam kendimi öğlen yemeğinde.

Yolanda, şifa diyorum, doğal diyorum, köy diyorum, hakiki süt-peynir-yoğurt-ciğer diyorum bak kaçırırsan üzülürsün :KK23::KK23::90::90:

X