Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Haklisin herkes herşeye takılıyor .ancak bu diyetinde kuralları var . Ana hatlar önemli ..Bende diyete devam ediyorum .2 haftadır şehir değişikliği sebebiyle guclendirme gibi uyguluyorum ama bir kaç güne kaldığım yerden devam edicem .biraz kendini sıkınca zamanla alışıyorsun ve kaçamak ihtimali de olmuyor .mesela ben : babamı kiramiyorum (hasta) bir lokma kaçamak yapıyorum( gerçi guclendirmede kaçamak sayılmaz da ben hala o moda giremediğim için kacak gibi geliyor) çok mutsuz oluyorum . Yediğim çok sevdiğim bir tatlı bile olsa beni mutlu etmiyor . Başarı için sadakat önemli ,kısa ve öz : )

haklısın canım, yenilen yemek kilo vermek kadar mutlu etmiyo, üstüne mutsuz ediyo :) benim de tek kaçamağım meyve aslında, meyve yemeyince kilo veriyorum ama kabızlık oluyo, o nedenle kendimi günde 1 meyveyle sınırladım. o da sabah ya da öğle, öylece daha esnek bi dukanımsı oldu :)

Kızlar selam . Geçen hafta ben de bir silkelenip kendime geleyim diye Dukan Diyetine başladım . Ama bozmaya da o kadar meraklıymışım ki haftasonu bir kaçamak , iki kaçamak derken tahmin edersiniz ki ortada diyet falan kalmadı. 5 gün atak yaptım , sitede baktığım tablomda da 5 gün çıkmıştı. Şimdi ne yapmalıyım sizce , tekrar mı protein ile bir atak yapmalı ve seyire geçmeliyim ? Yumurta haricinde kahvaltılık herhangi bir gıda tüketmiyorum . En büyük sıkıntım bu.Sabaha da tavuk ile başlayamam gari :)

bence 2 gün sp yap, sonra seyirden devam. dukan amca hemen sp yapıp devam diyo ya madem kaçamak çok, 2 gün yaparsın olmazsa :)

wendy wendy meyvesizlik beni öldürüyor tabiri caizse. İlk günler et/tavuk/balık cazip geliyor ama sonra yemek dahi istemiyorum. 5 gün atak yaptığımda, yulaf kepeğini de yeterli olarak tükettiğim hâlde kabızlık yaşadım..
Bilemiyorum ya :KK43:

1 yk yulaf kepeği hakkını 1 yk buğday kepeği ile değiştirsen?? bi de sp günlerine bi meyve eklesen? sabah ya da öğleye ama akşama değil.

1 yk yulaf kepeği hakkını 1 yk buğday kepeği ile değiştirsen?? bi de sp günlerine bi meyve eklesen? sabah ya da öğleye ama akşama değil.
Diyetin güncel hâlini takip edemedim ama meyve ve kuruyemişlerden kendime ödül vererek tekrardan bir diyete gireyim diyorum. İsmen Dukan olmasa da , dikkat etme şeklinde diyelim:) Yoksa öteki türlü ciddi kabızlız , şekeri dinç tutamadığımdan kaçamaklarda fazlalık oluyor .

Neyi farkettim biliyo musun :) takita tablet tatlandiriciyi günde 8 adet kullanirsam tuvalete yetişmekte zorlaniyorum (genelde geceye doğru bir yada iki kez ..öyle ishal seklinde sabaha kadar değil ) . Denemende fayda var .. yulaf kepeginiyse krep seklinde sabahları yiyorum . Ben diyetten önce bir öğün beslenerek metabolizma Hizimi çok yavaslatmistim.diyetle birlikte hız kazandı çok şükür . Sabahları krep ve peynir yiyorum .istemezsen peyniri ekleme sadece krep ye .sebze günlerinde de yanına domates salatalık eklersin .seyirde bir sp birgün ps olduğu için çok kabizlik olmayacaktır. Özellikle ps günlerinde sabah kalkar kalkmaz kabuklariyla birlikte salatalık yemek ,kahve içmek yada goji Berry meyvesinden bir avuç yemek iyi gelebiliyor .önce birgün arayla sonra hergün wc alışkanlığın düzene giriyor .biraz sabırla halledilemeyecek birşey değil sanıyorum .

Diyetin güncel hâlini takip edemedim ama meyve ve kuruyemişlerden kendime ödül vererek tekrardan bir diyete gireyim diyorum. İsmen Dukan olmasa da , dikkat etme şeklinde diyelim:) Yoksa öteki türlü ciddi kabızlız , şekeri dinç tutamadığımdan kaçamaklarda fazlalık oluyor .

ben işte ona dukanımsı diyorum :KK48::KK48:

Neyi farkettim biliyo musun :) takita tablet tatlandiriciyi günde 8 adet kullanirsam tuvalete yetişmekte zorlaniyorum (genelde geceye doğru bir yada iki kez ..öyle ishal seklinde sabaha kadar değil ) . Denemende fayda var .. yulaf kepeginiyse krep seklinde sabahları yiyorum . Ben diyetten önce bir öğün beslenerek metabolizma Hizimi çok yavaslatmistim.diyetle birlikte hız kazandı çok şükür . Sabahları krep ve peynir yiyorum .istemezsen peyniri ekleme sadece krep ye .sebze günlerinde de yanına domates salatalık eklersin .seyirde bir sp birgün ps olduğu için çok kabizlik olmayacaktır. Özellikle ps günlerinde sabah kalkar kalkmaz kabuklariyla birlikte salatalık yemek ,kahve içmek yada goji Berry meyvesinden bir avuç yemek iyi gelebiliyor .önce birgün arayla sonra hergün wc alışkanlığın düzene giriyor .biraz sabırla halledilemeyecek birşey değil sanıyorum .

canım o ishalin sebebi tatlandırıcıyı fazla almış olman, bi nevi yan etkisi yani. kabızlık için neler denemedim ki ben, öyle sabırla falan çözülmüyo maalesef ki :KK43: direkt ilaç ya da sinameki ile çözülüyo o da bağırsak tembelliğine doğru gidiyor işte :KK43: bağırsaklar ikinci beynimizmiş, onu dinliyorum bende, ona göre yol çizdim kendime.

bi dip not daha; dukan amca kesinlikle her ögünde protein olsun der, yani sadece kreple bi ögün yapmak pek iyi olmuyo, yanında bi de yumurta falan olsun kahvaltı da (denenmiş onaylıdır :KK48:)

Yooo hayır 8 tane asmiyorum ki limit 8 tatlandiricida. Krebin içinde zaten yumurta var ve süt de ekleyince ayrı ayrı tüketmem gereken bütün besinleri bir arada alıyorum .yani sıkıntı yok :) hatta bazen de peynir ekliyorum içine :) bu sekilde 80den 67ye düştüm ve devam ediyorum

Yooo hayır 8 tane asmiyorum ki limit 8 tatlandiricida. Krebin içinde zaten yumurta var ve süt de ekleyince ayrı ayrı tüketmem gereken bütün besinleri bir arada alıyorum .yani sıkıntı yok :) hatta bazen de peynir ekliyorum içine :) bu sekilde 80den 67ye düştüm ve devam ediyorum

Ben alışveriş yapıp tekrardan 2 gün saf protein ile başlayayım , duruma göre de meyve veya başka yıyecekler ile kabızlığı tolere edeyim diyorum. Nasıl yapıyosunuz wendy wendy & Daughter of your father Daughter of your father kendinizi liste mi çıkarttınız ?

Ben liste yapmadım ama uzun zamandır dukan yapmanın sonucu haliyle protein ağırlıklı beslenmeye alıştım :) şimdi de öyle devam ediyorum ama başlar başlamaz kabızlık geri döndü sanki :KK43:

Ben alışveriş yapıp tekrardan 2 gün saf protein ile başlayayım , duruma göre de meyve veya başka yıyecekler ile kabızlığı tolere edeyim diyorum. Nasıl yapıyosunuz wendy wendy & Daughter of your father Daughter of your father kendinizi liste mi çıkarttınız ?
Bende de kabizlik oluyordu ama artık olmuyor . Alıştı vücut :) ben bir liste çıkarmadım .kafama göre takılıyorum (dukan usulü tabiki ,kurallara uyuyoRum ) mesela meyve yemiyorum . Sebze günlerinde de hergün farklı bir sebze yiyorum . Bu da kabızlığa engel ..aynı sebezler bir süre sonra rutine bağlayınca bide çok protein tuketince kabızlığa sebep oluyordu .bu şekilde çözmüş oldum .bide yulaf kepegi yemediğim gün muhakkak kabız oluyorum .yulaf kepegi önemli .acı çehre izinliydi yanlış hatirlamiyorsam ve goji b. Bunlar da kabızlığa çare .

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepinize Allah kolaylık versin. Çok samimi arkadaşım da dukan diyeti ile deli gibi kilo vermeye devam ediyor. Gerçekten dikkate değer, sağlıklı ve kontrollü bir diyet. Ben atak evresi yapıp bırakıyorum, iki kere denedim başaramadım. Valla helal olsun hepinize. Arkadaşım da azmetti, bırakmadı ve dukan diyeti ile 20 kilo verdi. Şimdi de dukan mantığından vazgeçmiyor ve hiç kilo almıyor.
Dukan diyeti yemek tarifleri de aslında oldukça lezzetli fakat ben bir türlü sürekli protein olayına adapte olamıyorum. Et, tavuk, balık yemek güzel ama ben sürekli bu besinleri tüketmeyi de sevmediğimi dukan diyeti yapmaya başlayınca farkettim. Ben baya sulu yemek seviyormuşum. Çorba kritikmiş mesela benim için, ya da yağlı yemekler ve zeytinyağlı sebze yemekleri. Valla beni yanlış anlamayın, millet et bulamaz sen de ne diyorsun diye kızmayın, nolur :( Herkesin kendine göre derdi var sonuçta. Benim derdim de protein ağırlıklı beslenme düzeni yani dukan diyeti listesi ile uyum sağlayamamak.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Zayıflamak için ne yapabilirim? Nasıl istediğim ideal kiloya ulaşabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle hepinize Allah kolaylık versin. Çok samimi arkadaşım da dukan diyeti ile deli gibi kilo vermeye devam ediyor. Gerçekten dikkate değer, sağlıklı ve kontrollü bir diyet. Ben atak evresi yapıp bırakıyorum, iki kere denedim başaramadım. Valla helal olsun hepinize. Arkadaşım da azmetti, bırakmadı ve dukan diyeti ile 20 kilo verdi. Şimdi de dukan mantığından vazgeçmiyor ve hiç kilo almıyor.
Dukan diyeti yemek tarifleri de aslında oldukça lezzetli fakat ben bir türlü sürekli protein olayına adapte olamıyorum. Et, tavuk, balık yemek güzel ama ben sürekli bu besinleri tüketmeyi de sevmediğimi dukan diyeti yapmaya başlayınca farkettim. Ben baya sulu yemek seviyormuşum. Çorba kritikmiş mesela benim için, ya da yağlı yemekler ve zeytinyağlı sebze yemekleri. Valla beni yanlış anlamayın, millet et bulamaz sen de ne diyorsun diye kızmayın, nolur :KK43: Herkesin kendine göre derdi var sonuçta. Benim derdim de protein ağırlıklı beslenme düzeni yani dukan diyeti listesi ile uyum sağlayamamak.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Zayıflamak için ne yapabilirim? Nasıl istediğim ideal kiloya ulaşabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Herkes bu diyetle zayiflayacak diye bir kanun yok . Sana uymuyorsa uyanı bulacaksın . Mutlu olmadığın bir diyetle kilo veremezsin ki devamı da gelmez zaten . Sana önerim ekmek tuz ve şekerden vazgeçmen . Gece yatmadan önce tercihen ev yoğurduna yarım limon ve biraz pul biber ekleyerek yemen ..Çok güzel yağ yakıyor bu kür .. bununla birlikte yürüyüş yapabilirsin .hava soğuk diyorsan (en güzel kilo soğukta verilen kilo :) spor salonuna gidebilirsin . Birde porsiyonlari küçültüp az yağlı az tuzlu yemekleri tercih edebilirsin (ekmeksiz) . En az iki litre su içmen gerekecek .alkali olması senin yararına. gece gece çok bişey gelmedi aklıma :)

Merhaba Kizlar :)
burasi baya kalabaliklasmis ne güzel ne güzel

Ben yaklasik 5 yil önce Dukana 77 kilo ile basladim 70 kiloya kadar düstüm....bunu da 3 yil korudum boyum 173cm...

evlilik ile hayatima kilolar geri döndü....suan siki durun tami tamina 92 kiloyum......

Yarin Dukan la tekrar Atak diyorummmm umarim bu yolda beni yalniz birakmazsiniz :)

merhabalar bende dukanla hayatını yenıleme karar verenlerdenım2 ay olacak 13 ünde 15 e yakın gıttı sabırsızlanırım bu yaz ıns hedefledıgım kıloya ulasıcam ekstra yaptıgınız bişeyler yaptınız mı ben 103 le basladım bu arada suan 88 im

selam hanimla bende bi basla bi birak derken bugun tekrar dukana basladim
alisverisimi yaptim .84.7 le basladim hedefim 68 kg olmak
azimle devam etmek istiyorum
sayfada bayaa sesssiz ,yada benim gibi vazgecenler oldugu icin yazan pek olmuyor.
insallah bu sefer son olur ve kurtulurum kilolarimdan

Back