- 9 Haziran 2011
- 812
- 0
amanııınn nasıl özendim şu an yulaf kepeği diye göbeğimiz çatıyo bizim burada :)))
ya kızlar balığın light olanının normal olandan farkı içinde eksra yağ bulunmaması yoksa ikiside konserve sonuçda.bizde hergün yemeyiz ama çaresiz kalınca oda güzel bi seçenek .light ton balığına tuzla ovulmuş kuru soğan yada taze soğan,maydanoz az pul biber şirke yada limon koyun .tam dukanlık menü.kitapta soğan ve maydanoza protein günlerindede izin var.
fıstıklar balık konusunda yanlış anlaşılması olmasın,hertürlüsü bolca serbest olan katagoriye ton balığı dahil değil çünkü konserve.hangi sayfa olduğunu hatırlamıyorum ama kitapta geçiyodu zorda kalındığında pratik amaçlı kullanılabilir ama çok fazla tüketmemek gerekir.özellikle yurtta kalan arkadaşlar için kurtarıcı tabi ama öyle bi durumunuz yoksa kendiniz alıp pişirmeye çalışın,omega yağları açısından özellikle bol bol somon tüketin,fırında süper oluyo
arkadaşlar öncelikle ailemle ve istanbulda yaşıyorum onu söyleyeyim ama balık riskli bir yemek her taraf kokuveriyor bi anda önünü alamıyoruz çünkü evimiz çoook büyük değil :)))
ikinci olarak kitabın 68. sayfasında konserve balıklar için yağsız saklanmış olması şartıyla tüm balıklar tüketilebilir diyor. cümle tam olarak şöyle:
"yağlı ya da yağsız, taze ya da dondurulmuş, tütsülenmiş ya da kurutulmuş veya konserve (yağsız saklanmış olmak şartıyla) haldeki tüm balıklar rahatlıkla yenilebilir."
yani gönül rahatlığıyla tüketebiliyoruz light konserve ton balığını :)))