günaydın arkadaşlar. ben de kazasız belasız atak evremin 2.gününe geçtim. 1 hafta yapmayı düşünüyorum. akşam tatlı krizim tuttu baya bi sinir bastı eşime çocuğa falan çattım ama bütün gece sakız çiğnedim durdum çenem ağrıyor. ama üzüldüm sonradan. sonuçta ben löpür löpür yer içerken onların bi suçu yoktu. eşimin uyarmalarına rağmen amaaan veririm boşver dedim işte 78'i gördüm sonunda.
yine de süt reçeli yaptım ama akşam yemedim. sabah birazcık yedim güzel olmuş. ben bunu bir oturuşta yerim yaaa....
bir de goji beryy'i hiçbiryerde bulamıyorum. nerelerden temin ediyorsunuz acaba?
halimize şükretmek lazım.altı üstü 15-20 kilolarla uğraşıyoruz milet evinden çıkamıyor.vücut kitle endeksi 29 geçtimi yağ hücreleri elastikiyetini kaybetiği için büyüyemiyor bölünüyormuş.yani yağ hücre sayısı 2 katına çıkıyor.zayıflasan dahi artık 2 kat yağ hücresine sahip oluyorsun.birde zayıflamayı beceremezsen yağ hücrelerin genişleyemediği yerde bölünmeye devam ediyor.bu kilo aldıkça devam eden bir süreç haline geliyor.bu yüzden obezler zayıflayamıyor.aç kalmak zayıflamalarına yetmiyor.bu yüzden pes edip yemeye devam ediyor.yağ hücresi gibi midede genişlemeye devam ediyor.artık bu insanlar doymuyor.dünya kadar ekmek.tencerelere yemek yeselerde iştahları bitmiyor.bende 300 kiloluk bir adamın tuvaletinin patladığını televizyonda seyretim.tuvaletin patlama sebebide adamın kendi üretüğü gazdanmış.doğal gazdan deyil.çok acı bir durum.ve o adamıda duvar yıkarak çıkarabilmişler.bebelerin şişman olanı sevilir.ama büyüklerin şişman olanı sevilmez.halbuki o geleceğin şişman adayı.bu yüzden arkadaşlarım kilo veremiyoruz aksine yemediğimiz halde artılardayız diye nüzülmeyin.albet bu kilo gider ben takmıyorum ve diyetide bırakmıyorum.şuan kepek ekmeğimle domates salatalık biber yedim.peynirim ligt olmadığı için 30 gr kadar yedim.bu beni doyurdu.aradada kefirimi içeceğim.akşamada yapabilirsem yuarda tarif etiğim saçkavurmayı yapacağım.bu azimle gidersem düzgün birbeslenme oturtmuş olacağım.tabi sporla beraber.diyete devam.kaçamak olsada pes etmek yok
Kacamak yapmayinnnnnn... Diyettesiniz ya
Hadi agziniza bir parca attiniz diyelm, ama gerisini getirmeyin... Emeginize, vücudunuza yazik!
Yaptiginiz kacamak asla sekerden, karbonhidrattan olmasin.. Bütün emeginiz bosa gider.. !
Ac gezmeyin, ac oldugunuzda kacamak yapmak daha kolay...
Bu arada acaip hastayim.. Grip olmusum :2:
Bol bol cay iciyorum...
arkedeşim seninle nerdeyse aynı kilolarda başlamışız dukana. bende 70,5 ile başladım. 1,68 boy ve ulaşmak istediğim kilo da 60.en son 67,8 oldum. ama h.sonu iyice şaşrıdım kenidmikaçamaklar dizboyu anlayacağın... şimdi korkudan tartılmıyorum. perşembe gününe kadar tartılmayacağım kararlıyım. ama benim fena halde kabızlık sorunumda var. bitki çayı içince çıkıyorum ama çok kullandım onu da bağırsak tembelliği oldu galiba... ne yapacağım zararsız olarak bu sorunum için bilemiyorum.
neyse takipteyim seni :)
o sinirlilik halleri fenabende hala devam ediyor. süt reçelini denesem mi acaba bugün ki kepek hakkımın azıcık dışına çıkayım
inanalası gibi değil. zehirlenmemiş mi acaba 53:
Merhaba Dukancanlargecmisi bir okuyayim bakayim dun okuyamadim...Hepinize bol - li gunler olsun
Kepek hakkinin disina cikma catlagimo sinirlilik halleri fenabende hala devam ediyor. süt reçelini denesem mi acaba bugün ki kepek hakkımın azıcık dışına çıkayım
inanalası gibi değil. zehirlenmemiş mi acaba 53:
Merhaba dukandaşlarım, hafta sonu misafirlerimi ağırladım ve misafirlerim diyetteyim deyince tatlı yerine armut,kivi ve muz getirmişlerbaktım olacak gibi değil onlar gitmeden güzel bir meyve tabağı yapıp sundum biraz onlar yedi geri kalanını da eşime akşamları çıkarıyorum muzu çok severim eşim benim için ben evde yokken tüketivermiş sağ olsun bir de tabi misafirler için yaptığım börek ve kuabiyelerden artmıştı hemen paket yaptım eşimin bekar arkadaşlarına gönderdim nefsimi zorlamanın alemi yok değil mi sonra benim gibi durakladığını düşünenler ve kabızlıklarına hiçbir çözüm bulamayanlara denenmiş bir öneri sunayım arkadaşlar kesinlikle nar şerbeti için ben bir kupa bardağına 4 kuşburnu+bir yemek kaşığı yeşil çay+bir yemek kaşığı nar çiçeği koyup demliyorum sonra 1lt su ekleyip gün içinde çoğunu tüketiyorum müthiş bir şey kesinlikle karın ağrısı kalmıyor ayrıca ben kendimde bazı hatalar tespit ettim:
1-PS günlerinde neredeyse hiç protein tüketmiyormuşum bilinçli değil çünkü bir ara yumurta ve yoğurttan sıkıldım ve her güne proteini yeterli yaymadığımı fark ettim. :26:
2-Eşim yurt dışı ürünleri satılan bir marketten bana light labne almıştı görünce şok olmuştum 400gr da 3,8 oranında yağ vardı tabi ekmeklerimin içine keyifle sürüp yiyordum sonra altında minik bir karartı gördüm o da ne şokk yağ oranı %27ama tabi neredeyse yarısını yemiştim.
3-Yulaf kepeğini sevmediğim için pek tüketemiyordum bir gün yesem öbür gün bilinçaltı ediyordum ve unutmuş oluyordum; ama şimdi kek ve ekmekler yapıyorum son 1 haftadır
4- Veeeeeeeeeeeeee en sevdiğim bölümmmmdiyete başlayalı bu gün 29. günüm ve adetime 3 gün varken gelmiş olduğum kilo 78 (86 ile başladım) bu kiloyu diyete eklediğim spora bağlıyorum otobüsle 2 durak önce inip yürüyorum basen sorunum olduğu için de basen eritme hareketleri yapıyorum ve zayıflama kemeri kullanıyorum umarım ulaşmayı istediğim kiloya çok daha önce ulaşırım ve yeni kıyafetler alırım hemencecik
Inanmiyorum yakendime puding yaptım.soguyunca yiyeceğim.kefirimi içmem lazım ama ev okadar soğuki içim titriyor.kaloriferler bozulmuş.yapılmadı.zaten hastayım.hasta hyasta spora gitim.malum dönüşte duş almak lazım.terle atılan toksinlerin temizlenmesi gerekiyor.ama ev soğuk olunca iyicene dondum.midem git gide kötüleşiyor.hepsi soğuk su içmek soğuk kefir içmekten oldu.normal su içmiyorum dolaptan içiyorum.kaloriferde yanmayınca soğuklatım mideyi.dışarda hava 14 derece deniyor.ama daha soğu gibi.içinizi dondurdum.sıcak memeleket insanıyım akdenizliyim.soğuk havayı görünce karaya düşmüş balık gibi oluyorum.kışın biryere canım çıkmak istemez.soğuktan kaçarım.ama şimdi buzgibi evde bataniye altında titriyorum.şuan akeniz sahileri sıcatır.bizim oralarda ocak ayında güneş banyosu yaparsın balkonda.ama sivasın,eskişehirin,ankaranın soğuk havasınıda gördüm.neyse bahara azkaldı.sonra yaz.
spor deyince eneler önce atv haber proğramına bir hatun çıkarmışlardı.kadın bildiğin kemik yığınıydı.kadın 110 kilolardan 35 kiloya düşmüş.başlangıçta spor yapıp yemek yememiş.spordan sonra su vücuduna girerde kilo yapar diye banyo bile yapmamış.çekirdek çitlemiş.oda azıcık birşey.anlyacağınız kadının tüm organları iflas etmiş.tedavi için yardım istiyordu. resmen ölüm orucuna yatıyor.bukadarını bir insan kendine yapabilirmi diye düşünürken butür hatunları tv ler arka arkaya çıkardı.yani yiyip 300 kg lere çıkmak öldürücü ise aşırı zayıflamakta öldürücü.kaçtane manken öldü.yemek yememekten.çoğu aynı durumda geziyor.sorarsan çok yemek yerim bünyem yakıyor diyorlar.kuyruklu yalan yemeden yaşıyorlar.diyet kolalarla.hata gazetede okumuştum.holuwud ünlüleri nasıl zayıflıyor diye.kadınlar zayıflamak için pamuk yutuyorlar,uyuşturucu kulanıyorlar,ishal yapan parazitlerin larvalarını yutuyorlarmış.enşçokta bu larva zayıflatıyormuş.yani bunların hepsi insanlık dışı olaylar.görüntü için yapılmayacak şeylr.makyajsız dışarda hortlak gibi dolaşıyorlar.birde makyajım yok bu doğal halim diyorlar.buda kuyruklu yalan.görünmeyen makyajın olduğunu herkes biliyor.yüzde makyaj var ama cilt renginde.işte yalanları yaşıyan insanlar.bizler yaşayan insanlarız.çocuklarımızı karnımız çatlamasın diye 7 aylıken sezeryanla aldırmıyoruz.gögsümüz sarkar diye meme vermemezlik yapmıyoruz.yani gerçek kadınlarız.yemeğimizi kendimiz pişirip ailemizle oturup yiyoruz.istanbula eşimle gitiğimizde gece gezmesine çıktık.disko gibi biryerin önünden geçiyorduk.kadınlar ve adamlar taksi bekliyorlardı.onlar bize baktı biz onlara.bana bu dünyadan deyilermiş gibi geldiler.eminim onlarda bizim için aynısını düşünmüşlerdi.yani yaşayan doğal insan olmayı.saçımdaki yeni yeni çıkan beyazları.dudağımın kenarında yeni belirmeye başlayan minicik bir kırışığı.popişimdeki selüliti seviyorum.bunlar beni ben yapıyor.kiloda verirsem hantalığım gidecek daha hareketli bir insan olacağım.Allahın vereceği ömürü sağlıklı yaşamaya karar verdim.ne ilaç nede başka birşey istemiyorum.doğal yola yavaş yavaş sağlıklı zayıflamak istiyorum.
Sagol canimgeçmiş olsun tatlım.bende aynen öyleyim.son bir aydır bağışıklığım düştü.meyve yemediğimden.neyse bunada alışacagız
Gazdan yana derdin yoksa canım yeşil biber ye bol bol birde kuşburnu çayı iç geçmiş olsun...Kacamak yapmayinnnnnn... Diyettesiniz ya
Hadi agziniza bir parca attiniz diyelm, ama gerisini getirmeyin... Emeginize, vücudunuza yazik!
Yaptiginiz kacamak asla sekerden, karbonhidrattan olmasin.. Bütün emeginiz bosa gider.. !
Ac gezmeyin, ac oldugunuzda kacamak yapmak daha kolay...
Bu arada acaip hastayim.. Grip olmusum :2:
Bol bol cay iciyorum...
Gazdan yana derdin yoksa canım yeşil biber ye bol bol birde kuşburnu çayı iç geçmiş olsun...
Inanmiyorum ya
Allah akil fikir versin, ne diyeyim
Katiliyorm canim, insan herseyden önce kendini sevmeyi bilecek..
Sagol canim
Meyve almadigimizdan olabilir tabi, ama ara hastaligimidir nedir.. Sanki bir cok insanda mevcut bu aralar.. Aslinda cok meyve tüketen biri degilim, ama diyetin ilk gününden beri meyveyi özlüyorum.. Zorla yedigim elmayi bile
Yasaklar herzaman daha bir cekici geliyor
Ama alistim, yememek icin kendimi zor tutmuyorum.. Daha dün misafirlikteydim: yemekte sadece tavuk yedim, cayin yanina indirilenlere dokunmadim.. Ardindan gelen meyveyede..
Insan herseye alisiyor aslinda.. Yeter ki istek olsun!
canim olur ara ara boyle bosluklar ama bak ne guzel zayifliyoruz,yaza fit ve zayif girecegiz.diyette bazen insan psikolojisi uzerinde olmusuz etkiler yaratabiliyor ama zayifladikca inanilmaz mutlu ve ozguvenli hissedeceksin kendini..hoşbuldukkk ablaların bi tanesiiiiii(tabi lisabella ablamda bi tane,donbul ablamda bi taneee çoooook seviyorum sizi ben)
dukana başlayalı 60. gün oldu. perşembe günü bakalım 10 kilonun üstüne çıkabilecek miyim. gram gram gitmeye başladı
benn sıfıra yakın yapamıyorum artıkbu gidişle seyir bittiğindede vermem kiloyu veremeyeceğim sanırım. dukan kaçamağı yapmamak için kendime 1000 parçalık puzzle aldım onunla vakit öldürcem artık. bugün evde yumurta yoktu üşendim dışarı çıkmaya 2 bardak süt 3 yk galeta karışımı,mısır nişastası ve tatlandırıcıdan muhallebi yaptım. onu tüketiyorum şimdi
hoşbulduk ablammşu sıralar tarifi olmayan bi boşluktayım sanki. sabırsızlık var. iş yerimde ki sorunlar bi kat daha arttı. gram gram vermek moralimi bozuyor. tatlandırıcıyı bırakıcam
tatlilarin seni duraklattigini erken donemde anlaman iyi olmus canim zira bendede oyle olmus sonrada bende kesmistim tatli isleriniÖncelikle şöyle diyete uygun tatlılar beni duraklattı o yüzden bu hafta tatlı yapmadım bol bol yürüyüş ve sıfır hata ki inşallah öyledir simdi dört gözle perşembeyi bekliyorum zaten ayın 10 dada 1 ayım doluyo ayyy heycanlandım
yok canim labneyi yapmadim hic ama lor falan yapiyordum...labneyide sadece iste o ilk tatli kirzlerimin oldugu zaman tatlida kullanmis ama duraklayinca tatlilarida hayatimdan cikarmistim...cheescake yakindaaaaaa inan çk şaşrdım ben hep kendin yapıyosun snmştım bi de önceki takiplerimde cheescake ini hatrlıyorum çok güzel duruyrdu o nedenle seninkini alayım dedim çk teşekkür ederim tarifler için
baska siteler derken canim onceligin kesinlikle kitabin olsuun sonra eger emin olamadigin birseyler olursada oncelikle sor burdaki daha az hata yaparsin...Arkadaşlar ben yeni sayılırım , 4 gündür Dukan diyeti yapıyorum ama galiba bir hata yaptım meyveli yoğurt atak evresinde yokmu başka sitelerde günde 2 adet yiyebilirsiniz diyordu tecrübeli arkadaslardan yardım istiyorum
hayatim sen o lahana corbaszini yapiyorum zaten dediginde ben biliyordum sende olumsuz etki yapacagini ama soyleyemedim cunku birkac kisi ayni anda yapiyorduunuz.simdi bir diyet yaparken baska bir diyetle karistirmak hata zaten ,bu dukan degil hangi diyet olursa olsun iki dfiyet karismaz o zaman yaptigin diyet olmaz zaten.neyse onun verdigi duraklamayi ya sporu biraz artirarak yada bir kac gun saf protein yaparak telefi etmeye calis canim...dukan diyetinde ki lahana çorbasını yapmadım. dukan içinde lahana diyeti yaptım sonuç hiç iç açıcı değildi. şuan gram gram vermeme ek neden o olsa gerek.. bugün kepek hakkımı tüketmeme rağmen canım yine tatlı istedi kepekli muhallebi yaptım soğumasını bile bekleyemeceyek durumdayımcanım abur cubur istemiyor ama dukan kaçamaklarına dayanamıyorum lanet olsun . artık fitness haricinde trampolinde kullanmıyorum ne oluyor bana yaaaa
Canim,asil saskinligi sen ideal kilona ulastiginda yasayacaklar ve onun keyfi gercekten cok baska hatta insanlar farketmeyince uzuleceksin herkes farketsin isteyeceksin.sonrada ekmekci,marketci,eczaci herkes sana aaa cok kilo verdiniz nasil diye soracak...kacamak hemde gec saattemerhaba canım bende giremiyorum 2 gündür pek mağlum haftasonu çocuklar eş derken fırsat olmadı,bu arada beni görüpte şaşıranların sayısı çoğaldı,millet ısrarla nasıl yaptın,ne yedin ,soruları bunaltmayada başladı açıkcası,ama herkezlede paylaşıyorum,herkez faydalansın,dün eşikten döndüm küçük bir kaçamak yaptım ,geç saatte yapdığım için içime oturdu,çok acıkımıştım,evdede yoğurt kalmamıştı,yoksa ayran içecektim,bakalım inşallah etkilemez,onun dışında herşey yolunda tatlım
Kepek hakkinin disina cikma catlagim
Bendede sinirlilik halleri ara sira oluyor.. Kendimi biraz ac biraktigimda oluyor tabi, ama yedikten sonrada bir süre gecmiyor.. Caresi ac kalmamakta..
Tarcinli yogurt tüketelim, hem tok tutar, hem insulini dengeler
hayatim sen o lahana corbaszini yapiyorum zaten dediginde ben biliyordum sende olumsuz etki yapacagini ama soyleyemedim cunku birkac kisi ayni anda yapiyorduunuz.simdi bir diyet yaparken baska bir diyetle karistirmak hata zaten ,bu dukan degil hangi diyet olursa olsun iki dfiyet karismaz o zaman yaptigin diyet olmaz zaten.neyse onun verdigi duraklamayi ya sporu biraz artirarak yada bir kac gun saf protein yaparak telefi etmeye calis canim...
Selam Kızlarr
İşyerimdeki yoğunluktan bende gelemedim buralara..:126: Benim kilolarda tıngır mıngır gitmeye devam ediyor..
Ben yaklaşık 2 aydır kayda değer kilo vermediğimi düşünüyordum ki beni bu 2 ayda görmeyen kaynım demez mi iyice zayıflamışsın sen diyee..
Üstüne bizim damat.. Onunla da yaklaşık 3 haftadır görüşmüyoruzdur..
Ablaaaaa her gördüğümde ufalıyorsun yüzün küçücük kaldı demezmi..
Yani demem o ki; kilolara, gramlara çok takılmadan dukana devam ederseniz elbet sonucunu alacaksınız..
Tartı herzaman yüzünüzü güldürmese bileee..
Sevgiler ve bol bol eksilerrr