Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın donbul abla.. Herkes abla diyor diye söyledim de ben de 32 yaşındayım..

Ablacım benim de dukanla ilgili sıkıntım var ben de kaçamak yapmıyorum ama yine de çoook zor veriyorum kiloları... Kan Grubu dersen benimki B+.. Yani kan grupları ile pek ilgili değil sanırım.. Ama sana şunu söyleyebilirim ki kilo vermesem bile sıkılaşmayı kıyafetlerimden görüyorum.. Yani vücudumdaki yağlar eriyor.. Sanrım sen de spor yapıyorsun.. Ee oluşan kaslar da ağır geldiği için tartıda birşey değişmedi hatta kilo aldım diyorsun.. Ama ölçülerine bakarsan oradaki değişim seni şaşırtacak..

Bu arada dün Lisacım ile sohbet ederken tavuk bana yaramıyor dedim..:KK50: Ama şu besin intoleransı testleri de dünya para..
Sonra Lisamın da önerisi ile kan grubuna göre beslenmeye baktım.. Ve gerçekten tavuk benim kan grubuma yaramıyormuş..:KK19:
Mesela soda da aynı şekilde yani şu bikarbonatlı su meselesii... :KK20:
Ayrıca ömrüm boyunca zeytinyağı dışında tüm yağlar midemi bozmuştur.. Ve ilginç olan zeytinyağı dışındaki yağlara da toleransı yokmuş benim kan grubumun.. :KK53:
Ağzım açık okudum yazanları.. Hepsi çok ilginç geldi..:26:

Teşekkür ederim canım arkadaşım :KK16:sayende artık ben de bünyeme uygun besinlerle dukanıma devam edeceğimm :13:

benim kan grubumda 0+ süt ve süt ürünleri yaramaz et ve sebze yarar diyor, ama dukandada süt ve ürünleri önemli, kiloda veriyorum aklım karıştı şimdi ama ya:/:KK5:

Tünaydın kızlar :KK71:

Bu gün sabahın köründe tartıldım fazlaca + çıktım moralim bozuldu... Neyse yapacak birşey yok vazgeçmeden yılmadan devam...
Aşçının menüsü kuruymuş bende haşlayıp dolaba attığım ıspanaktan aldım geldim yumurta kırıp yiyim bari...

Herkeslere kolay gelsin boll -'li bir gün gün olsun canlarım
:KK37:

benim kan grubumda 0+ süt ve süt ürünleri yaramaz et ve sebze yarar diyor, ama dukandada süt ve ürünleri önemli, kiloda veriyorum aklım karıştı şimdi ama ya:/:KK5:

Kafan karışmasın canım.. Benim ve benim gibi kilo veremeyenler için geçerli olabilir diye paylaştım..

Çünkü ben ucuz diye tavuğa çok yüklenmiştim.. Ama şimdi beslenmemi diğer proteinlerle destekleyeceğim..

Önceliğimiz tabi ki de dukan.. Ayrıca dukan amca da süt ürünlerinde günlük 1 litreyi geçmeyin diyor :KK34:

Bende dukana 06.03.2013 te başladım. 1.58 boy 69 kilo ile yaş 37. Testlerde 3 gün atak çıktı ama ben 6 gün yaptım.bugün seyirde ilk günüm. sabah tartıda 65 i gördüm çok şükür. atak döneminde her sabah 2 adet haslanmış yumurta ve yarım kibrit kutusu kadar light peynir yedim. çalıştıgım için öğle yemeklerim bira sorun oldu onuda hergün yanımda 1 haşlanmış yumurta light yogurt ve süt taşıyarak tamamladım. akşamları tavuk gögüsten sıfır yağ sote yaptım baharatlarla tatlandırıp yedim. yatmaya yakında bir kase light yogurda 1.5 kaşık yulaf kepegi koyarak yedim. hiç açlık hissetmedim zorlanmadımda bol bol su içtim kabızlık hiç çekmedim çünkü 9 u bir arada olan paket çaylardan gün içinde 2 fincan tükettim. bu sabah 7:30 da 1 haşlanmış yumurta bir domates ve bir salatalık yine küçük bir parça peynirle harika bir kahvaltı yaptım. 10:30 dada 1 salatalık 1 domates yedim. her öğlen arasıda yaklaşık 25 ile 35dk. arası yürüyorum. 4 kilo gitmiş durumda gözüküyor ama kendimi aşırı şiş hissediyorum. dün sabahta regl oldum sanırım ondan bakalım nelere olacak hedefim testte 56 ama benim 52.Sonuna kadar devam inşallah.

Beğenilmek çok güzel birşey. Devam et bizde seni beğeneceğizzzzz herkes çok güzelleşiyor hele beden küçülüpte millet onlar büyük beden size olmaz diyince daha bir gaza geliyorsunnnn... Şu aralar bir elbise bakıyorum kendime kalem tipi abiyeye yakın bişi ama dükkanlara girip çıkmak denemek artık zevk durumunda eskiden fellik fellik kaçardım ilgilenen kızlardan. Aman gelmesinler varsa ben alayım diye kaçamak kaçamak dolanırdım dükkanlarda.. İnşallah hepimiz sağlıklıca eriyelim canım.

Zaten o boy mahvetti beni ya aman boyun var bişi olmaz kaldırırsın sen kiloları diye diye 98 e vurdum yaaaa ay Allah korusun tartının o rakamları artık hiç göstermiyor evde eşimde benden zayıftı o dönemde (o dönemde diyorum da 3 ay önce ya çok değil) Oğlan desen çöp gibi. Gazulet gibiydim yanlarında. Teşekkür ederim ayrıca iltifatın için, burdasın ya sende süpersin hayatım. Çok inceleyemedim kilonu ama fazlaysada yakındır seninde süperleşmen o zaman... Dikkat et ve arkadaşlarımın verdiği tavsiyelere uy başkada bişeye gerek yok kilolar kendiliğinden gidiyor.

Bana bir haftalık dukan çekirgesiyken demişlerdi fazla yapaya gerek yok diye. Şuanda diyetinin atağını tamamlamış ve seyirinden de bol bol meyvelerini görmüş biri olarak sanada bunu tavsiye ediyorum çok sıkışmadığın müddetçe yapaya gitme. Mesela haftada bir bardak iç yeter. Onun yerine nar şerbeti yap akşamdan çalışıyorsanda yanına al derim ama tabiki kendin için en iyi olanı yine kendin bilirsin. Bizden tavsiye uyması senden. Bana sorarsan ben 3 ayda kaç kere kola içtim hımmmmm 3-4 bardağı geçmemiştir. Dayanmak zor oluyor ama çok şükür alışıyorsun kolasızlığa :)
benimde boyum 1.72 ama kalçalarım beni öldürüyor. herkes 80 ne inince daha zayıf durur. ama benim kalçalarımdan dolayı 48 bedenin altına inemiyorum.çok sinir oldum. geçen sene 20 kilo verdim. ama kilomu koruyamadım şimdi başladığım yere geri döndüm. bu açıdan morale çok ihtiyacım var.
insallah canim :KK16:ben inaniyorum kisa zaman sonra acariz biz o topigi :KK9:buraya kesinlikle gelecegiz burasi bizim ilk goz agrimiz burasi onceligimiz digerleri sonra:KK34:

ilk gun gecti tebrik ederim:KK9:bu gunler zorlayacak seni ama sonrasinda alisacaksin emin ol.ozellikle oglen ve aksam ogunlerinde protein miktarini yuksek tutmaya calis bu sut yogurt ayrandan ziyade et,balik,tavuk olsun...sorularina elimden geldigince cevap vermeye calisayim:
1-gunluk yumurta hakki aslinda kolesterol sorunun yoksa yada allerjik bir durumun 1-2 ile sinirli.kitapta yer aliyor sayfa:71-72 .gunde 2-3 yumurta tuketenlerde oluyordu ama sen yinede kolesterol acisindan en fazla iki ile sinirlamaya calis.
2-turkiyedeki arkadaslarin yogurt konusunda SIKINTI yasadigini pek duymadim marketler ligt reyonlarinda oluyormus .eger hic bir sekilde bulamazsan ye tabiki ama dogrusu 0 yagli yogurt tuketmek.yada evde kendin yapabilirsin yagsiz yogurdunu.ama her yerde var eminim 0 yagli yogurt.birde yag hakkini yag olarak tuketmeye calis yediklerinin iceriginden ziyade
3-bas agrisi ilk 2-3 hatta atak suresince normal sonra gececektir.atistirmalik tarifleri icin su iki siteye goz at gordugun tariflere sasip kalacaksin:KK53:

dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri

veee isine yarayacak harika bilgilerde bulacaksin burda..:KK34:
yaa aslında bende onu soracaktım. ben köyde çalışıyorum süt buluyorum. sütü pişirip soğutsam üstündeki yağı alsam kendim yoğurt mayalıyorum. onu yağını almış olduğum sütten yapsam tüketsem olmazmı? hem doğal olmuş oluyor.

Merhaba kızlar uzun zamandır sizi takip ediyorum ben dukanla 8 kilo verdim sonra çok dikkat etmedim ama kilo da almadım 7kilo daha vermem lazım bugün 3gün atakla diyete başlıyorum sizi okuyorum hep faydalanıyorum ...

Bu arada kocaman Günydıııın :KK16:

Tartı da hep eksile görelim inşallah.. :KK76:

Bu arada gülümsemeyi de unutmayın.. :KK33:

Ay musmutlu uyandım yine.. :KK8:Dukanın böyle bir yan etkisi var bende :KK9:

gunaydiiin arkadasim:KK16:

mutluyum,mutlusun,mutlular :21::21::21:dukan mutlu ediyor bizi

Günaydın donbul abla.. Herkes abla diyor diye söyledim de ben de 32 yaşındayım..

Ablacım benim de dukanla ilgili sıkıntım var ben de kaçamak yapmıyorum ama yine de çoook zor veriyorum kiloları... Kan Grubu dersen benimki B+.. Yani kan grupları ile pek ilgili değil sanırım.. Ama sana şunu söyleyebilirim ki kilo vermesem bile sıkılaşmayı kıyafetlerimden görüyorum.. Yani vücudumdaki yağlar eriyor.. Sanrım sen de spor yapıyorsun.. Ee oluşan kaslar da ağır geldiği için tartıda birşey değişmedi hatta kilo aldım diyorsun.. Ama ölçülerine bakarsan oradaki değişim seni şaşırtacak..

Bu arada dün Lisacım ile sohbet ederken tavuk bana yaramıyor dedim..:KK50: Ama şu besin intoleransı testleri de dünya para..
Sonra Lisamın da önerisi ile kan grubuna göre beslenmeye baktım.. Ve gerçekten tavuk benim kan grubuma yaramıyormuş..:KK19:
Ayrıca ömrüm boyunca zeytinyağı dışında tüm yağlar midemi bozmuştur.. Ve ilginç olan zeytinyağı dışındaki yağlara da toleransı yokmuş benim kan grubumun.. :KK53:

Teşekkür ederim canım arkadaşım :KK16:sayende artık ben de bünyeme uygun besinlerle dukanıma devam edeceğimm :13:

Canim,gida intolerans testini birkac yil once duymustum bende ama cok pahali oldugundan yaptiramamistim..aslinda guzel bir test kisisel bir test bide senin icin nelerin sakincali,nelerin zayiflamanda etkili,yada neye allerjin olusabilir gibi bir cok detay iceriyor.sen bir suredir duraklama yasadigin icin birde neler acaba bizi duraklatiyor diye dusunurken hadi bir kan grubu diyetine bakalim dedim sana cunku ben baktigimda benimki dogru cikmisti.boyle bir diyet listesi var ama kimsede cikip % 100 dogrudur diyemez.ama simdiye kadar bakan herkes aa dogru diyerek geldi.ama biz dukan yapiyoruz dolayisiyla protein diyetimizin temeli.insanin kendinde nelerin duraklama yaptigini bilmesi cok onemli ben artik biliyorumki nescafe,sut bana kesinlikle duraklama yapiyor birde tatlandiricilar ...bu tamami ile kisisel herkes zamanla kendinde neyin duraklama yaptigini anlayacaktir.kangurubuna gore diyette aklimin bir kosesinde onun soylediklerinide gozonunde bulunduruyorum.:KK34:

çok çok acil bir cevaba ihtiyacım var. bugün dışarıda yiyeceğim. aklıma bişey gelmiyor. lütfen acil cevap verin lütlen lütfen

Gunaydin Dukancanlar:KK16:

gununuz aydin neseniz bol olsun:KK34:birazda gulelim :KK60::KK60:

$313724_493058360741898_1203474183_n.jpg

benim atak günüm 6 gün çıktı ve bu sürede 2.5 kilo vermem gerektiği çıktı test sonucu. ben cuma günü başladım 101 kg ile. bugün sabah tartıldım 95.8 çıktım. bu kadar kilo vermiş olmam sorun olurmu sizce?

çok çok acil bir cevaba ihtiyacım var. bugün dışarıda yiyeceğim. aklıma bişey gelmiyor. lütfen acil cevap verin lütlen lütfen

Dışarda yemek zorunda kalınca yağ oranlarına çok dikkat edemeyebiliyoruz ama yine de yağsız birşeyler seçmeye çalışabilirsin..

SP günün ise yoğurtlu sossuz döner, marinesiz sossuz tavuk ızgara...

PS günün ise de artı olarak salata türlerinden, mesela ton balıklı salata yiyebilirsin...

Yanında tercihen ayran ile de iyi gider..

benim atak günüm 6 gün çıktı ve bu sürede 2.5 kilo vermem gerektiği çıktı test sonucu. ben cuma günü başladım 101 kg ile. bugün sabah tartıldım 95.8 çıktım. bu kadar kilo vermiş olmam sorun olurmu sizce?

:KK9::KK9::KK9::KK9:Tebriklerrr..
Bence sorun olmaz ama seyire geçtiğinde kilo vermenin yavaşlayacağını ve bir süre durabileceğini unutma canım..

GURBET38 ne guzel kilo vermissin inan takma kafani keyfini cikarmaya bak..bir sorun yokturdur hayatim 101 kilo ile baslamissin az degilki kilon bu kiloyla bu eksilme normal bence.demekki vucudunda dukan amcanin dusundugunden bile daha fazla su varmiski sen yogun su kaybi yasiyorsun..dedigim gibi takma keyfini cikar..bir kac ay sonrada durakladim diyeceksin kilo veremiyorum diyeceksin simdi hazir verirken mutlu ol..

Dışarda yemek zorunda kalınca yağ oranlarına çok dikkat edemeyebiliyoruz ama yine de yağsız birşeyler seçmeye çalışabilirsin..

SP günün ise yoğurtlu sossuz döner, marinesiz sossuz tavuk ızgara...

PS günün ise de artı olarak salata türlerinden, mesela ton balıklı salata yiyebilirsin...

Yanında tercihen ayran ile de iyi gider..

hayır malesef atak dönemindeyim hala cuma geçicem seyire. ama sp günü bana uyuyor tşk ederim.

Canım valla yorgunsun sen bir de... Şimdi ne diyeyim ki??

Dukanda spor niyetine ev temizliği diye de bir bölüm olmalı bence..

Türk kadınlarının pazartesi sporu..:KK1: Ev nasıl tertemiz yapılır..
Üzerinde sauna eşofmanıyla yapmak modern türk kadınlığıma delalet olabilirmiki acep :)

:) anladım, ben pek su içmediğim için acaba dedim onunla kapatabilirmiyim içeriğinede baktım yag şeker protein yoktu bana mantıklı geldi bir an ama selülit yapıyormuş uzak durayım en iyisi. nar şerbeti mantıklı aslında ikinci evreye geçmeme pek fazla kalmadı nasılsı :)
Dene bak benim winnieye dua ettiğim kadar sende aracı olduğum için bana bi dua edersin ooooooh hem zayıflamış hem zayıflamasına yardımcı olmuş hemdeeee dua almış olurum ne güzel seviyorum ben Dukanı yaaa

Bu arada kocaman Günydıııın :KK16:

Tartı da hep eksile görelim inşallah.. :KK76:

Bu arada gülümsemeyi de unutmayın.. :KK33:

Ay musmutlu uyandım yine.. :KK8:Dukanın böyle bir yan etkisi var bende :KK9:
Gül yüzünü gören gülümsüyor zaten hayatım senin... Yazısı, yüzü, huyu güzel arkadaşım benim çok şükür sizinle tanıştığım için...

Günaydınlar, seyir evremde 4. günüm bugün saf protein günü ama kahvaltıda domates yenebiliyor mu yine kararsız kaldım bugün için bi küçük yedim:KK43::KK76:

Araştırma kurdu Lisamız canımız hatunumuz bende ilk aralar neskafe içiyordum eeee azalmıştı verişlerim. Böyle kibar kibar canııım sana yaramıyor neskafe dedimi dedi ispat olarakta bu kangurubu diyet şeklini gösterdimi gösterdi. Ben o günden beridir Lisama tatlım asıl araştırma görevlisi sen olmalıymışsın diyomuyum. EVET KESİNLİKLE... Hatunun bilgisayarın yanında not defteri ve kağıdı eksik olmuyor ya maşallah arkadaşıma benim... Lisa dün akşamda yazdım benzet beni de kendine hem mesleki hemde görünüş bakımındaaaaannnn. Öpüyorum

Tatlım bu bir duraklama kırma şekli diyelim sana biz durduğumuz veya yavaşladığımız zaman bu işe dikkat ettik senin şuanda maşallah gidiyor böyle bişi yapmana gerek yok ne zaman duraklamaya başladın (inşallah olmaz)o zaman az biraz süt ürünlerini azaltıp et ve sebzeye ağırlık verirsin bak o zaman nasıl hızlanıyorsun.

Bende dukana 06.03.2013 te başladım. 1.58 boy 69 kilo ile yaş 37. Testlerde 3 gün atak çıktı ama ben 6 gün yaptım.bugün seyirde ilk günüm. sabah tartıda 65 i gördüm çok şükür. atak döneminde her sabah 2 adet haslanmış yumurta ve yarım kibrit kutusu kadar light peynir yedim. çalıştıgım için öğle yemeklerim bira sorun oldu onuda hergün yanımda 1 haşlanmış yumurta light yogurt ve süt taşıyarak tamamladım. akşamları tavuk gögüsten sıfır yağ sote yaptım baharatlarla tatlandırıp yedim. yatmaya yakında bir kase light yogurda 1.5 kaşık yulaf kepegi koyarak yedim. hiç açlık hissetmedim zorlanmadımda bol bol su içtim kabızlık hiç çekmedim çünkü 9 u bir arada olan paket çaylardan gün içinde 2 fincan tükettim. bu sabah 7:30 da 1 haşlanmış yumurta bir domates ve bir salatalık yine küçük bir parça peynirle harika bir kahvaltı yaptım. 10:30 dada 1 salatalık 1 domates yedim. her öğlen arasıda yaklaşık 25 ile 35dk. arası yürüyorum. 4 kilo gitmiş durumda gözüküyor ama kendimi aşırı şiş hissediyorum. dün sabahta regl oldum sanırım ondan bakalım nelere olacak hedefim testte 56 ama benim 52.Sonuna kadar devam inşallah.

Maşallah çok güzel ritmik gidiyorsun bende ilk 3 günde 3,5 kilo atmıştım canım ödemler gidiyor ya hızlı başlıyoruz çok şükür sonrada onun gazıyla insan daha bir sıkı tutunuyor diyetine böyle gidersen maşallah çok yakın zamanda atarsın fazlalıklarını:nazar:

benimde boyum 1.72 ama kalçalarım beni öldürüyor. herkes 80 ne inince daha zayıf durur. ama benim kalçalarımdan dolayı 48 bedenin altına inemiyorum.çok sinir oldum. geçen sene 20 kilo verdim. ama kilomu koruyamadım şimdi başladığım yere geri döndüm. bu açıdan morale çok ihtiyacım var.

yaa aslında bende onu soracaktım. ben köyde çalışıyorum süt buluyorum. sütü pişirip soğutsam üstündeki yağı alsam kendim yoğurt mayalıyorum. onu yağını almış olduğum sütten yapsam tüketsem olmazmı? hem doğal olmuş oluyor.

Tatlım benim senin kalça derdin benim göğüs derdim aynen dediğin gibi canım... Ama azmet gidecek hepsi merak etme ineceksin kalçaları çalıştırmaya çalış bakalım bu egzersizlerle özellikle callan çok etkili diye biliyorum benim belimde fıtık olduğu için rahat yapamadım callanı ama bir dene istersen.
Tatlım bu süt olayını dediğin gibi yaparsan da tam bir fikrim yok ama haftasonları falan alsan gitsen köye olmazmı senin için daha yararlı olur hem aklında kalmaz. Tabi ahkam kesmek gibi olmasın imkanın varsa en güzeli böyle olur. Çünkü bende hafta içi kolay kolay bişi alamıyorum hep haftasonu stokluyorum.

çokk güzel bir günden günaydınlar:)

bugün -200 le uyandım.dukan amcanın bana yeter artık dediği 58 den sonra yavaşlayacağımı düşünürken normalden de hızlı ilerliyorum:))) perşembeye bomba gibi geliyorum:KK52:

benim severek yediğim bir kurabiye tarifi vereyim,özellikle yeni başlayan arkadaşlar için;

-4 yk lor
-2 yk yulaf kepeği
-1 yumurta
-yarım paket kabartma tozu

yumurtanın beyazı ve diğer malzemeleri karıştırılarım.yağlı kağıt serilmiş borcama kurabiye şekli verip dizelim.8 adet çıkıyor.yumurta sarısını üzerlerine sürelim.175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelimmm.afiyet olsunn:)

turkolog cum ins temmuz a kadar verebildigini ver, citir anne olmak gibisi yok valla :) tombis olmak bizim kaderimiz degil arkadaslar, dikkat edices, herkesten az yiyces belki ama biz de onlar gibi citir olucas ins.....

bugdaytanesi canim sen de mi tedavi oldun, canim benim ya, ne guzel bak bebegini almissin kucagina, kilocuklar da gitmis, ay ins darisi basimiza, ben 59-60 a dussem, hamile kalinca 12 kilo filan alsam bak yine senle ayni hesaba geliyor, sonra tekrar ins zayiflarim, yeter ki dikkat edeyim ve azimli olayim degil mi :)

evet,zorlu günler geçirdim ama hepsi geride kaldı.birde ben üçüz hamile kalmıştım fakat 2 sini kaybettim.ama şu an hayat çokk güzel...umarım sizler benim kadar zor bir hamilelik süreci geçirmezsiniz.azimle kaçamaksız devam edersen hiçbir neden yok:):KK16:

dubakayım benim nelere karşı toleransım var.hiç bilmiyorum.balık mesele benim midemi bulandırıyor.ağzıma alamıyorum bile ama mecburen ilaç niyetine yutuyorum.belki bende değiştirmeliyim.yalnızca etin yaramadığını dulymuştum.bir araştırayım.şuan kilomu göstermiyorum 42 yaşındayım ama kasoranım iyi.sporu artırınca vermekte zorlanıyor olabilirim.olsun eni sonu gidecek.32 yaşında vermek daha kolay.40 yaklaşınca zorlaşıyor.

dubakayım benim nelere karşı toleransım var.hiç bilmiyorum.balık mesele benim midemi bulandırıyor.ağzıma alamıyorum bile ama mecburen ilaç niyetine yutuyorum.belki bende değiştirmeliyim.yalnızca etin yaramadığını dulymuştum.bir araştırayım.şuan kilomu göstermiyorum 42 yaşındayım ama kasoranım iyi.sporu artırınca vermekte zorlanıyor olabilirim.olsun eni sonu gidecek.32 yaşında vermek daha kolay.40 yaklaşınca zorlaşıyor.

fazla spor kaslarda su topluyormuş.ama sonuçta yağ oranı azalıyor.birden gidecek bence sizde.. keşke bende fazla spor yapabilsem.evde yürüyüş bandı karşısında da tv var ama şu an üzerinde eşimin ütülenmeyi bekleyen gömlekleri var:KK52:hakkını yememek lazım askılık olarak işe yarıyor:KK53:ben de 37 yaşındayım bu arada.:KK51: kalkayımda biraz ütü yapayım bari aklıma gelmişken:KK37:

X