ay niye gidesin kuzum. burdasın işte. ayrıca o kaynanan da haltetmiş. sen incecik çıtır çıtır ir anne olacan. hepimiz dua edeceğiz sana.
ayyy bende seni ne zamandır göremedim diyordum ben mi yanlış hatırlıyorum acep nickinide hatırlayamadım yakın zamanda başlamıştık bu diyete merak ettimseni nerelerdesin diye çok geçmiş olsun uzun süreli bildirim olmayınca listeden sildiler sanırım sen bildirimi yap haftaya gene girersin canım sıkma canını allah kolaylık versin diyetb nasıl gidiyor peki tickerinda silinmiş
yaaa kuzum var ya şu an yanımda olsan böyle seni sımsıkı sarıp öpesim geldi güzeller güzeli kıyamam ben sana yaaaaaa
kusura bakma ama çok ama çoook kızdım kaynanana
o ne biçim laf öyle,hem sen kısır falan da değilsin,doktor böyle bişey söyledi mi söylemedi.eskidenmiş o annelerimiz zamanında evlenip hemen hamile kalmalar falan.şimdiki zamanda beslenme,stres,hormonlu katkılı gıdalar vs gibi sebeplerle pek çok insan hamile kalmakta zorlanıyor,inan bana.çevremde pek çok arkadaşım var inan aban onlar da senin gibi çocuğum olmuyor heralde diye düşünüyorlardı sonra hiç ummadıkları anda müjdeli haberleri geldi
hem sen gerçekten öyle olsan bile,kaynananın bunu bu şekilde söylemesi hiç hoş olmamış
noluurr lütfen kuzum yanlış anlama da böyle patavatsız sözler söyleyen insanlar için kendini üzme,o onların ayıbı hem de çok büyük ayıpinan bana senin için dua edeceğim,Allah inşallah en kısa zamanda sizi yavrunuza kavuşturur da bilip bilmeden konuşanların da çenesi kapanır üfff kusura bakma belki haddimi aştım ama cidden çok kızdım ve üzüldüm
sen kilolarını verip fıstık gibi sağlıklı bir anne olacaksın inşallah canım benim,biz yanındayız sen onlara kulak asma
O kocişinin annesie söle; kısır bir yiyecek çeşididir. Çok da güzel olur ama dukanda yasaktır. İstenirse kepekle yapılıp yenebilir.
ALLAH kısmet ederse her şey olur. Bak bana şuan çocugum olma ihtimalim bile yok ama kim bilir belki seneye olur. Hem sen şimdi tedavi falann durumlarındasın belki ikizin dördüzün olurr. O zaman al kaynana tekini de sen taşı dersin.
Ve şuna inan. Kiimseyi hiç birşeyi kafaya takmadığın gün zamanı gelmiş olacak ve süprizzz ÇİFT ÇİZGİİİ.
Amin deyin AMİNNNNNNNNN
Oyy çok geçmiş olsunbenim de bundan önceki evimi 3 kez su bastı, hani istanbulda sel olmuştu ya, ikitellide falan ölenler olmuştu o sene işte, korkunç birşey, sigortanız var mıydı bari? eşyalar için yani :44:
Kaynananı alıp duvara sürtmek suretiyle kafasından ateş çıkarmak istiyorum
İyi akşamlar kızlar,
nasılsınız? Ben bu ara çok yoğunum giremedim nete ama bu arada kk bakım nedeniyle kapatılıp yeniden açılınca bi haller oldu ve uzun süre bekleyip zaman aşımı diyor, anlamadım sorunu.
Ben arada bir telefondan bakar ses veririm size.
Bu arada güçlendirme son günler artık ve ben hala 55.6 kiloyum.
Mervecan, çekirgem callan a aynen devam ediyorum bırakmadım.
İpektoş dukan hareketlerimi de bırakmadım:)
yasenam, ben de seni öpüyorum.
Hepinizi öpüyorum, iyi geceler canlarım.
canım bitanem sen gerçekten buluşmak istiyorsan ne zaman istersen ayarlarız,doğrusu ben senin izmirde olduğunu bile bilmiyordum,çok az kişi var izmirde yaaa
ben istanbulda olsaydım,orda tanışmadığım arkadaş kalmazdı şimdiye kadar
sen nerde oturuyorsun kuzu,elbet buluruz bir orta yol
aman o çocuk da in midir cin midir,sonradan kendime de kızdım deli cesareti resmen
valla kusura bakmayın arkadaşlar,bilen bilmeyen de ne biçim kız bu böyle demiştir ama valla öyle deil yahuuu
fıstığım bence biz haftaya buluşabilirik çünkü ayıptır söylemesi ben diğer hafta inşallah istanbul'da olacağım da,diğer çıtırlarla buluşucam
ayy kızlarrr bu arada bugün genel müdürüme de söyledim en sonunda diğer haftaya istanbul planlıyorum diye,neyse ki o da pek bir memnun oldu
onun da oğlu orda da,can atıyor ben bir iş seyahati ayarlasam da gitsek oğluşunu görse diye
cnm yaaa Allah korusun inşallah ciddi bişeysi yoktur,benim anlayamadığım doktorlar nasıl teşhis koyamıyor ki
seni çok iyi anlıyorum cnm,insanın sevdiğine bişey olacak diye aklı çıkar.ama iyi düşün kuzum yaaa Allah korusun önemli bir rahatsızlık olsa heralde doktorlar ne olduğunu bilirdi.uyku apnesi diye bir hastalık var acaba öyle bişey mi ki ama o daha farklı sanırım yaa,bilemedim şimdi.Allah şifa versin kuzum
bu arada bendeki sütlaçın türkçe mealini paylaşayım sendeki daha farklıysa sen de onu paylaş karşılaştırırz
sütlaçççç :))
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su brd. yağsız süt
-2 yk toz tatlandırıcı
-1 yumurta sarısı
-4-5 damla vanilya aroması
Süt,kepek ve tatlandırıcı karıştırılarak yaklaşık 15 dk beraber pişirilir.yumurta sarısı bir kasede çırpılır ve kaynayan karışımdan azar azar eklenerek alıştırılır ve tencereye eklenir.bir taşım daha kaynatılarak vanilya aroması eklenir.ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılır(3 kase çıktı)büyük bir fırın kabına su koyularak kaseler içine dizilir ve fırında üstleri kızartılır
bugün 2.atak günüm kazasız belasız sona erdi..sürekli dudaklarım kuruyo böyle yapısyapış oluyo dukanın etkisimidir bilemedim:44:
hesaplamada 6 gün çıktı atak sürem ama ben o kadar sabredebileceğime inanmıyorum 3 gün yapıp seyire geçmeyi düşünüyorum benim gibi atak süresini kısa tutanınız varmı merak ediyorum sonraki aşamalarda olumsuz bi etkisini gördünüzmü ?tahminimce sabaha 85,8 falan gelicem yani 2 günlük atakta 1,7 vermiş olurum süper yaa........yaaa akşama kadar sizi okumaktan işimi yapamadımne çok yazıyosunuz zayflıym derken işimden olcam.
kilo veremiyorum aliyecim moralim bozuluyor 400 gr. verdim koca 3 haftada olsun diyorum artık biraz yumruk zamanım geldi sanırım. inşaallah o güzel günleride görürüm
Uyku apnesi bunu bir arastiracagim genellikle uyku arasinda yakaliyor ve nefes alabilmek icin bütün gücüyle bagiriyor gözleri kan canana dönüyor kisa sürüyor doktora bu sekil anlatiyor ama adini bile koyamadilar her zaman olmuyor yada uzun sürmüyor ki o ani doktorlar görsün.Allah kimseye yasatmasin gercekten cok kötü
Benim yazzdigim sütlac tarifinde sadece süzme peynir tarcin ve tatlandirici var süzme peynir agzinda top top oluyor yerken pirinc saniyorsun yalanci sütlac dukan sütlaci..senin tarifde güzel benimki kolay oldugundan bunu yaparim hem malzeme gerekmiyor..
ben gruptan atıldımmı
giremedim bugün hatta tartılmayı bile unutmuşum çok moralim bozuk
tatil dönüşü apt.nın gider borusu tıkanmış yani biz yokken olmuş evimi su basmış 2 haftadır onunla uğraşıyorum
bugün kaynanam bana "kısır" dedi sabahtan beri ağlıyorum
bildirim yapmayıncamı listeye giremiyoruz yoksa ben artık gittimmi aranızdan???????????
bugün 2.atak günüm kazasız belasız sona erdi..sürekli dudaklarım kuruyo böyle yapısyapış oluyo dukanın etkisimidir bilemedim:44:
hesaplamada 6 gün çıktı atak sürem ama ben o kadar sabredebileceğime inanmıyorum 3 gün yapıp seyire geçmeyi düşünüyorum benim gibi atak süresini kısa tutanınız varmı merak ediyorum sonraki aşamalarda olumsuz bi etkisini gördünüzmü ?tahminimce sabaha 85,8 falan gelicem yani 2 günlük atakta 1,7 vermiş olurum süper yaa........yaaa akşama kadar sizi okumaktan işimi yapamadımne çok yazıyosunuz zayflıym derken işimden olcam.
Uyku apnesi bunu bir arastiracagim genellikle uyku arasinda yakaliyor ve nefes alabilmek icin bütün gücüyle bagiriyor gözleri kan canana dönüyor kisa sürüyor doktora bu sekil anlatiyor ama adini bile koyamadilar her zaman olmuyor yada uzun sürmüyor ki o ani doktorlar görsün.Allah kimseye yasatmasin gercekten cok kötü
Benim yazzdigim sütlac tarifinde sadece süzme peynir tarcin ve tatlandirici var süzme peynir agzinda top top oluyor yerken pirinc saniyorsun yalanci sütlac dukan sütlaci..senin tarifde güzel benimki kolay oldugundan bunu yaparim hem malzeme gerekmiyor..
kuzum bu yazdıklarının hepsi ayrı ayrı sıkıntı farkındayım ama sen şimdi hiç birini dert etmeyeceksin. duraklama aslında o kadar da önemli birşey değil. hepimiz yaşıyoruz. hele ben uzmanı oldum. her 4-5 kilo verdikten sonra 1 ay durklamaya girdim. bak son duraklamamdan yeni çıktım daha. sabredeceksin, diyetini bozmayacaksın, niyetini de bozmayacaksın. duraklama bitince, yokuş aşağı gideceksin zaten. kaybettiğin zamanı telafi edeceksin emin ol.
dilersen yumruk yap. ben kendi adıma bir faydasını görmedim ama fayda gören arkadaşlar var. en doğrusu yürüyüşü artırman ve bol yeşil çay içmen. diyetini aksatma, küçük kaçamaklar bile olmasın. sınırlı izinlileri azalt hatta kes. yulaf kepeğini mutlaka tüket ve yerken bol su iç. bu saydıklarımdan en etkilisi yürüyüşü artırman. ama hepsinden önce sakin ve huzurl ol. tahmin edebiliyorum çok kolay değil. yine de yapman lazım. kayınvaliden bir daha sana kısır derse, ona en cilveli halinle şöyle de "aşkolsun anne yaaaaa, ben diyetteyim diyorum, sen bana kısır diyorsun. bak canım istedi şimdi. oldu mu hiç..." o sana şapşal şapşal bakarken sen de yayıla yayıla gülersin. bi de sakın şunu unutma; en iyi intikam mutluluktur.
ay bi de bişey daha dicem. kaynanana söyle, artık kısır diye bişey kalmadı. şimdiki doktorların eline taşı versen, 9 ay 10 gün sonra doğurtuyorlar maşallah. tabi kendisi yüz yıl öncesinden kaldığı için bilemiyor bunları. bi de ben gıcık oldum kendisine buna da söyle bi zahmet. gece gece sinir yaptım yaaaaaaaaaaaa.
Günaydın canım, saol.. İyi çalışmalarİyi dersler.. Okuyo muydun sen? Artık neyse :)) Yalnız tam da ortalamışsın gerçekten :) 7,4 - 7,4
[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
... internetbaglimsi aynı boyda sayılırız. Ben bugün bildiri günü olduğunu bilmiyordum, halbuki sabah tartılayım demiştim oysa. dün zaten teyzem fırçaladı beni, anneme dönüp 'bunun neden diyet yaptığını anlamıyorum zaten!!! Nerenden vercen ki daha ? Senin diyet yapman gerekiyorsa biz ne diyelim?? Şişmanım dersen halen daha yersin dayağı'' dedi :26: vallah en son 57-58 arası gidip geliyordum. Bi daha ki bildirim günü ne zaman ? bildireyim ben de...[/COLOR]
Arkadaşlar regl dönemi su tutma oranınız ne kadar?
Ona göre kendime kızıp kızmamaya karar vericem..:26:
yulaf kepeğiyle yaptığımız yumuşak hamurlardan bıkıp, daha kıtır kıtır bişeyler isteyenler için, bugün uydurduğum tarifi paylaşayım.
2 yumurta (en miniklerinden)
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı lor
1 çay kaşığı mahlep
1/2 yemek kaşığı sirke
1 paket kuru maya (minik paketlerden pak maya)
6 kaşık yulaf kepeği
yumurtaları çırpın. süt, mahlep, sirke ve iyice ezilmiş loru katıp karıştırın. kepek ve mayayı katın. homojen bir hamur olana kadar yoğurun. yarım cm den daha ince halde açın. serçe parmağı ebadında kesin. fırın ızgarasına yağlı kağıt serin ve onun üzerine dizin. bir müddet oda sıcaklığında beklesin. sonra ısıtılmamış fırına atın ve fırın yüksek bir derceye ayarlayın. ben 320 dereceye ayarladım.30 dk da pişti. bildiğiiz galetalar gibi kahve rengine döndü hafif. tadı gayet iyi. kıtır kıtır bişeyler sevenlerin hoşuna gidecek. ben pek memnun kaldım. ne zamandır canım galeta peynir yemek istiyordu. bugün yapabileceğim sanırım.
Benım annemle kardesım bana ınanılmaz destek oluyor. gerisi vız gelir.
Benimki kilo vermemi hiç istemiyo, yanındayken waffle'ciya gidelim diyo, kuru pasta resimleri falan gonderiyo, bak ne harika gel gidelim diyo. falan, hala ne yapmaya calistigini anlamis degilim. Ama ben cok azimliyim. gidecek o kilolar
Kızlar ben bugün çok pis tarçına dadandım..
nescafeme sütüme her içtiğim şeye tarcın serpiştirir oldum..
Bilemedim ya dur demelimiyimm..Uyarmak isteyen var mı beni
...
bu arada bişi sorcam konusu denk gelmişken geçen gazetede okuyorum dışkı rengi ile hastalık haberi die bişi dukandan sonra dışkı rengi değişen olmuştur sanırım yediklerimiz değişince bu durum rahatsızlık verdimi ben mi paranoyaya bağladımmmmm
...
ben tedaviye gerek kalmadan doğal yolla hamile kalacağım. 58 kilodayken ki adet döngüm şimdiki ile aynı değil kilo verince düzelecek ve hoooppp bebiş kucağımda inşaallah
zaten oldu ki olmadı dediğin gibi tedavisi var yahuu 4 tane torunu var benim anneciğimin hiç yok annem bana bir defa bile sormadı ki benim eşim kanser tedavisi oldu doktorlar defalarca muayene olması lazım dedi annemde yanımdaydı bir defa sormadı hatta olmazsa olmasın kızım dedi bana. ama o uyuz kadın sürekli bende hatalar arıyor. sanki çocuğu alıp kendim sokucam içime.
muayene olmaktan bile korkan ben doktora rahim filmi çektirmek istiyorum dedim inşaallah bişey yokturda o film sonucunu yüzüne çarpmak istiyorum
herşey yoluna girecek. herkes ettiğiyle kalacak emin ol. sen kendi yoluna bak, boşver hepsini.
hiçte haddini aşmadın medesam benim bu günkü üzüntümü sıkıntımı o gözümden akan yaşları ne kadar canımın yandığını Rabbim biliyor. ben onu Allaha havale ettim bu kaçıncı dersen bu ilk değil son da olmayacak. artık her adet gördüğümde ağlamaktan acaba bu ay sorarsa ne cevap vereceğim diye düşünmekten yoruldum. kısırlık sebebim ne onu da söliyim Cola içmemmiş. sanki günde 2,5 lt. cola içen bir insanım gibi belki 2 günde 1 bardak o kadar...
Aminnn canım benim
ya zaten anlatsam acırsın bana burada bekarlar var diye önceden dillendirmedim ama 15 aylık evliliğimde ilk 7,5 ayı zaten vajinismustum ben belki son 4 aydır bebek istiyorum ama kaynana bilmediği için böyle ama bilse beni o rahatsızlığımla vururdu.
belki de rahatsızım var birşeyim boşanayımmı eşimden o beni o ilk 7,5 ay bile bırakmadı çocuk için asla bırakmaz.
kaynanama isteyen herşeyi yapabilir çünkü şahsen artık ondan nefret etmekle birlikte hakkımı haram ediyorum kendisine
arkadaşım callan nedirutandım sorarken galba hepinizin bildiği bişiy..evde yapabileceğim bişeyse bende yapıyım.
yavrukuşlar ben geldimm , acile gittim , bi iğne yaptılar , eve geldim , şimdi daha iyiyim çok şükür , yola çıkmadan bi bakıma sokayım kendimi dedim
kuzum bu yazdıklarının hepsi ayrı ayrı sıkıntı farkındayım ama sen şimdi hiç birini dert etmeyeceksin. duraklama aslında o kadar da önemli birşey değil. hepimiz yaşıyoruz. hele ben uzmanı oldum. her 4-5 kilo verdikten sonra 1 ay durklamaya girdim. bak son duraklamamdan yeni çıktım daha. sabredeceksin, diyetini bozmayacaksın, niyetini de bozmayacaksın. duraklama bitince, yokuş aşağı gideceksin zaten. kaybettiğin zamanı telafi edeceksin emin ol.
dilersen yumruk yap. ben kendi adıma bir faydasını görmedim ama fayda gören arkadaşlar var. en doğrusu yürüyüşü artırman ve bol yeşil çay içmen. diyetini aksatma, küçük kaçamaklar bile olmasın. sınırlı izinlileri azalt hatta kes. yulaf kepeğini mutlaka tüket ve yerken bol su iç. bu saydıklarımdan en etkilisi yürüyüşü artırman. ama hepsinden önce sakin ve huzurl ol. tahmin edebiliyorum çok kolay değil. yine de yapman lazım. kayınvaliden bir daha sana kısır derse, ona en cilveli halinle şöyle de "aşkolsun anne yaaaaa, ben diyetteyim diyorum, sen bana kısır diyorsun. bak canım istedi şimdi. oldu mu hiç..." o sana şapşal şapşal bakarken sen de yayıla yayıla gülersin. bi de sakın şunu unutma; en iyi intikam mutluluktur.
ay bi de bişey daha dicem. kaynanana söyle, artık kısır diye bişey kalmadı. şimdiki doktorların eline taşı versen, 9 ay 10 gün sonra doğurtuyorlar maşallah. tabi kendisi yüz yıl öncesinden kaldığı için bilemiyor bunları. bi de ben gıcık oldum kendisine buna da söyle bi zahmet. gece gece sinir yaptım yaaaaaaaaaaaa.
sağol Aliyemmm
bu günkü sıkıntılarım anlattıkça sanki azalan bir yük gibi biraz biraz gidiyor. benim o kadına söyleyecek lafım var hatta söylerdim de ama iyiki cevap vermemişim diyorum çünkü eşimin gözünde binlerce kat daha yükseldim ben hallederim dedi bana.
durakladım benle başlayanlar süper verdi ama ben kaldım öğleden sonra dersim oluyor kahvaltıyı yapıp çıkıyorum öğlen yiyemiyorum akşama yiyorum 2 öğüne düştü ondan olabilir diye düşündüm. kendime tupperware aldım yanımda götürcem artık yemeğimi
yürüyüşte yapıyordum hatta 1,5 saati buluyordu ama 2 haftadır çıkamıyorum sabah evle uğraşıyorum öğleden sonra işe gidiyorum bu evi halledene kadar canım çıktı su yağlı olunca hergün siliyorum sanki temiz değil gibi geliyor.
bayramda 1 dilim börek yedim o bitirdi beni sonra öğle yemekleri gitti şimdide adet olaacağım onun şişkinliği bir sürü sebebim var. yumruk yapıcam belki faydası olur ama 3 gün üst üste beyaz et, balık düşününce tuhaf oluyorum evde çeşit çeşit sebze varken ama dayanıcam artık
çok yazdım başını şişirdim efkarlandım sanırım:)
ben tedaviye gerek kalmadan doğal yolla hamile kalacağım. 58 kilodayken ki adet döngüm şimdiki ile aynı değil kilo verince düzelecek ve hoooppp bebiş kucağımda inşaallah
zaten oldu ki olmadı dediğin gibi tedavisi var yahuu 4 tane torunu var benim anneciğimin hiç yok annem bana bir defa bile sormadı ki benim eşim kanser tedavisi oldu doktorlar defalarca muayene olması lazım dedi annemde yanımdaydı bir defa sormadı hatta olmazsa olmasın kızım dedi bana. ama o uyuz kadın sürekli bende hatalar arıyor. sanki çocuğu alıp kendim sokucam içime.
muayene olmaktan bile korkan ben doktora rahim filmi çektirmek istiyorum dedim inşaallah bişey yokturda o film sonucunu yüzüne çarpmak istiyorum
Günaydın!!!
Ben de bu aralar kırıklık hissedenlerdenim, düzenli olarak yeşil çay içip içine zencefil-tarçın atma kararı aldım. Bakalım belki işe yarar da hasta olmadan kurtarabilirim. Vakit bulursam da şu multivitaminden alacağım, en azından bir ay deneyip fark oluyor mu görmek istiyorum.
Yazmayı unutmuşum: 38 beden bir kotum vardı, en son popoma kadar çekebilmiştim ama kapanmıyordu düğmeler bayağı ayrık kalıyordu. Bugün içine tam olarak girdim, düğmeler tam olarak kapandı - insan içinde giyebilirim yani!!
Hepinize güzel bir gün dilerim
Günaydın Dukancanlar
kiloların uçup gittiği bir gün olur inşallahhhh!!!!
bu arada benim göbeği görenler var mı, kaybolmuşta