- 6 Ağustos 2010
- 2.057
- 1
ayyyy ayıptır söylemesi hava atmak gibi olmasın benim var ki dukan makarnam aliyemle neslim sağolsun
ellerinize sağlık kuzular
lakin anlamadığım neslimin söylediği kepek ölçüsüne göre günlük istihkakım 1 çay bardağına denk geliyor,dün akşam pişirdim ben bunu eeeeeeee bu bir kaşık makarna oldu,siz de böyle mi yiyiyorsunuz yada salataya çorbya falan ekleyecek şekilde mi tüketeyim yada ben bişeyi yanlış mı anladım aliyem neslim aydınlatın bakem beni
kuzum çok haklısın. malum makarna olabilmesi için biraz sert bir hamur yapmak gerekiyor. o da çok kepek kaldırıyor. derken günlük hakkın 1 çay bardağına falan denk geliyor.
1-ben çorbada kullanıyorum. tavuğu haşla didikle suyuyla birlikte kaynarken makarnaları da kat. sana taneli taneli bir çorba olsun
2- geçen gün tavuklu makarna da yaptım. tavukları minik doğradım. attım tavaya. yanına da günlük makarna hakkımı. başladım kavurmaya. tavuklar piştikten sonra hemen hemen makarnanın 1.5 katı yani 1,5 çay bardağı sıcak suyu da döktüm. kapattım kapağını. altını azcık kıstım. suyunu tam çekene kadar pişirdim. üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber koydum. çok güzel bir yemek oldu. sebze günündeysen domates sosu da yapabilirsin yoğurt yerine. güçlendirmede erişteyi tam buğday unu ve kepeği birlikte kullanarak yapmayı planlıyorum. gümlük 2 dilim tam tahıllı ekmek hakkını yemeyip, onun yerine içindeki unu eriştede kullanmak miktarı artıracaktır.